magnolia_0 11.06.10, 13:14 Myślimy aby naszej córeczce nadać imię Róża. Mam jednak wątpliwości co do brzmienia imienia wraz z nazwiskiem Król. Bardzo proszę o opinie oraz ewentualne uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Róża - imię dla Córki 11.06.10, 13:19 moim zdaniem brzmi w porządku, choć dużo osób będzie Ci odradzać krótkie imię do krótkiego nazwiska. a może podobnie spieszczana Rozalia? Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia_0 Re: Róża - imię dla Córki 11.06.10, 13:37 Wielkie dzięki aneladgam. Ja też pomyślałam o tym, że do tego nazwiska imię powinno być dłuższe. Trudno nam jednak z mężem wybrać imię bo mnie się podobają tradycyjne np.Marysia, Alicja Franciszka a on jest zupełnie przeciwny. Tatuś nie znosi tradycyjnych, polskich i jednocześnie historycznych imion(takich, które nosiły nasze babcie). Jak masz inne propozycje to bardzo poproszę. Myślę, że z wielu łatwiej będzie wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Róża - imię dla Córki 11.06.10, 13:45 Propozycje: Michalina Matylda Urszula Liliana Marcelina Judyta Berenika Klementyna - mój faworyt Honorata Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Róża - imię dla Córki 11.06.10, 14:14 to dorzucam: Marianna Aniela Renata Kornelia Lilianna Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Róża - imię dla Córki 11.06.10, 14:28 Róża Król to dla mnie za dużo rzeczowników w jednym. Wolałabym Rozalię, ale skoro odpada, to jestem za Klementyną. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Róża - imię dla Córki 11.06.10, 15:12 dalenia napisała: > Róża Król to dla mnie za dużo rzeczowników w jednym. Fakt. Dla mnie także za krótkie do nazwiska. Z "kwiatowych" może Kalina albo Liliana? Rozalia Król dla mnie odpada - powtórzenie R i L źle mi brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Róża - imię dla Córki 11.06.10, 18:20 Róża Król mi się nie podoba, za dużo rzeczowników. Aniela Król Liliana Król Antonina Król Magdalena Król Łucja Król Emilia Król Dominika Król Florentyna Król Gabriela Król Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia_0 Re: Róża - imię dla Córki 11.06.10, 21:30 Wielkie dzięki za wszystkie propozycje. Najbardziej podoba się nam zestaw z Dominiką. Mamy także jeszcze jedną propozycję od siebie - Malwina. Który zestaw podoba się Wam najbardziej. Dominika Król? Malwina Król? Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Róża - imię dla Córki 11.06.10, 22:51 Nazwisko dość popularne, więc postawiłabym na rzadsze imię. Zatem Malwina. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Róża - imię dla Córki 11.06.10, 22:52 Zdecydowanie wybrałabym Dominikę. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Róża - imię dla Córki 12.06.10, 07:30 Malwina w drugim zestawie zgrzyta mi nagromadzenie "k" na złączeniu Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Róża - imię dla Córki 12.06.10, 08:43 do tego nazwiska wolę Malwinę. za Dominiką zresztą w ogóle nie przepadam Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka.3 Re: Róża - imię dla Córki 12.06.10, 10:13 Wole Dominike a Malwina mi sie nie podoba i zamienilabym na Melanie. A co powiesz na: Melania Krol (brak polskich znakow) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Róża - imię dla Córki 12.06.10, 13:35 Lepiej Malwina Król. A co powiesz na Berenikę? Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Róża - imię dla Córki 12.06.10, 16:20 Do nazwiska bardziej pasuje Malwina. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia_0 Re: Róża - imię dla Córki 14.06.10, 11:04 Hej WIELKIE dziękuję za zaangażowanie i wiele ciekawych pomysłów. Decyzja już zapadła. Zważając na opinię tatusia, któremu rzadko które imię się podoba wybraliśmy Malwinę Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Róża - imię dla Córki 13.06.10, 23:25 Zdecydowanie bardziej pasuje IMO Róża Król, niż Dominika Król albo Malwina Król. Na Waszym miejscu wybrałabym Różę. Odpowiedz Link Zgłoś
gondziakoja Re: Róża - imię dla Córki 14.06.10, 11:49 Róża Król brzmi mi jakoś dziwnie, szukałabym raczej dłuższego imienia do tak krótkiego nazwiska.Może Liliana lub Berenika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: Róża - imię dla Córki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 12:35 Róża to piękne imię.Ladnie też brzmi Marta Król czy Dominika Król, Rodzice niech wybiorą takie jak im się podoba i jak im serce dyktuje Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Róża - imię dla Córki 30.01.11, 13:26 Malwina Krol - bardzo ladnie jakby co to jeszcze Jasmina tez ladnie Odpowiedz Link Zgłoś