panipomidor 18.10.10, 15:40 I za i przeciw. Dla mnie na razie przeciw jest brak zdrobienia dla nastolatka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyczyny Re: Kajetan - proszę o opinie 18.10.10, 15:54 imie rzadkie, spoza pierwszej dwudziestki nawet nastolatek moglby byc Kajem, Kajetan tez pasuje dla nastolatka ostatnio troche sie mowi o Kajetanie Kajetanowiczu, wiec imie niedlugo sie oslucha i nie bedzie dla spoleczenstwa "dziwne" Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Kajetan - proszę o opinie 18.10.10, 16:13 imie ok mały Kajtek, na znajomego nastolatka mówią Kajo. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kajetan - proszę o opinie 18.10.10, 17:03 Mnie się nie podoba, nie lubię zdrobnienia Kajtek. Odpowiedz Link Zgłoś
makarcia Re: Kajetan - proszę o opinie 18.10.10, 18:12 Kajetan mi się bardzo podoba. Natomiast mam 4 psy Kajtki w otoczeniu i dlatego bym nie dała. Zdrobnienie Kajo fajne, nie słyszałam takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Kajetan - proszę o opinie IP: 212.180.168.* 18.10.10, 18:42 Dla nastolatka Kaj-fajnie.Ale nie lubię Kajtka,niestety rymuje się z "bez majtek" i jest to dość popularny rym.U mojej Lili w 1-szej klasie jest 2 Kajetanów(byłam zdziwiona,są też 2 Kingi),nazywani są przez rodzicow Kajetan i Kajet(!),ale przez panią i dzieci głownie Kajtek,słyszałam nawet jak mama poprawia panią,mówiącą Kajtek na "Kajetan",ale chyba Kajtka nie da się uniknąć.Ale ogolnie imię OK. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ala-alicja Re: Kajetan - proszę o opinie 18.10.10, 20:29 Kajetan jako pełne imię brzmi całkiem w porządku- swojsko. Jednak w związku z tym, że znam od dziecka jedną Kajetanę- na którą mówimy Kaja lub też Kajtek, imię to brzmi dla mnie kobieco. Kajtek- słodkie zdrobnienie dla maluszka; na nastolatka można wołać Kaj/ Kai (jak w „Królowej Śniegu”. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Kajetan - proszę o opinie 18.10.10, 20:39 O ile pełną wersję uważam za całkiem niezłą, to Kajtek jest dla mnie okropny. Kaj czy Kajo nie przekonałyby mnie do nadania tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lus.sia Re: Kajetan - proszę o opinie 18.10.10, 20:42 ja jestem na nie szczególnie nie podoba mi sie zdrobnienie Kajtek Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Kajetan - proszę o opinie 18.10.10, 21:08 jestem w stanie przełknąć tylko pełną formę imienia Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Kajetan - proszę o opinie 18.10.10, 21:55 a ja jestem w stanie przełknąć tylko Kaja (wysoko w moim rankingu) właśnie a Kajetan jako całość jakoś mnie nie powala. i dodatkowo z Kajetanem Chrumpsem mi się kojarzy i całą resztą z Bromby. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Kajetan - proszę o opinie 19.10.10, 12:30 Znam potężnego Kajetana, którego poznałam jako nastolatka. Imię sprawdza się całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Kajetan - proszę o opinie 19.10.10, 13:50 Jak to brak zdrobnienia? Kaj jest super. (Kajo to jakieś nieporozumienie, kojarzy mi się z jajem). Jeszcze Tan, Tanek, Etan, wspomniany Kajet dla nastolatka może być fajny. A tak w ogóle to zdecydowanie wolę Kaja jako pełne imię, jest nowocześniejszy, i bardziej sexy . Ale Kajetan jest niewątpliwie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
soojka Re: Kajetan - proszę o opinie 19.10.10, 14:48 A mnie się to imię podoba - faktycznie Kajtek nie pasuje nastolatkowi, ale myślę, że koledzy mu jakoś imię zmodyfikują i młody da sobie radę Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Kajetan - proszę o opinie 19.10.10, 16:30 Mam zapytanie: dlaczego Kajtek dla nastolatka nie pasuje, a Wojtek już tak? Może mi to ktoś wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kajetan - proszę o opinie 25.10.10, 14:25 Moim zdaniem ma jakiś taki ... dziecinny wydźwięk. Tak samo jak Julka i Kaśka - niby ta sama końcówka, ale jedno pozytywne, drugie jakby negatywne Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Kajetan - proszę o opinie 19.10.10, 16:51 Mnie się to imię ogromnie podoba, może jeszcze kiedyś uda mi się je nadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Kajetan - proszę o opinie IP: *.xdsl.centertel.pl 22.10.10, 17:18 mnie się podoba mały Kajtuś Kaj dla nastolatka pan Kajetan też fajnie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
mel_bi Re: Kajetan - proszę o opinie 25.10.10, 11:36 Piękne imię Kajtuś, Kajtek, Kaj, Kajetan i tysiące zdrobnień, które rozkochana mamusia (a potem rozkochana narzeczona ) może wymyśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Kajetan - proszę o opinie 25.10.10, 17:09 Ostatnio znajoma z pracy mojej mamy nadała to imię. To znak, że zaczyna się oswajać w naszej okolicy. Bo żadnego Kajetana nigdy nie znałam. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Kajetan - proszę o opinie 25.10.10, 21:49 Nie podoba mi się pełna forma. Brzmieniowo jest jakaś taka "rozjechana" i kojarzy mi się z kajakiem. Natomiast zdrobnienie Kajtek podoba mi się bardzo i nie widzę przeszkód, żeby używać go wobec nastolatka, czy nawet dorosłego mężczyzny. Dla mnie to taka sama forma, jak Franek, Bartek czy Kuba. Ale jeśli już koniecznie musi być coś innego, to może Kaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamanicole Re: Kajetan - proszę o opinie IP: 78.8.177.* 26.10.10, 09:44 KAJTUŚ KAJUŚ KAJUCHA KAJUSZKA KAJ KAJKO KAJTO KAJETAN DLA MNIE CUDNIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Przeniesione 28.10.10, 20:25 Dalenia lub Adamanti Gość: an_o 28.10.10, 18:24 Odpowiedz Czy moglybyscie podrzucic mi jeszcze zdrobnienia Kajetana z ksiegi imion z facebooka? Mysle, ze dochodzimy z mezem do porozumeiniasmile. Nareszciesmile. Re: Dalenia lub Adamanti adamantia 28.10.10, 19:20 Odpowiedz Kadżeta, Kaj, Kajak, Kajcio, Kajcioch, Kajcolek, Kajecik, Kajek, Kajet, Kajetanek, Kajetanuś, Kajetek, Kajetto, Kajka, Kajko, Kajo, Kajor, Kajt, Kajtas, Kajtek, Kajti, Kajtko, Kajto, Kajtoch, Kajtor, Kajtu, Kajtuch, Kajtucha, Kajtulek, Kajtuniek, Kajtusiek, Kajtuś, Kajtuń, Kaju, Kajut, Kajuś, Kajć, Kaktus, Kaytol, Tan, Tanek, Tuniek, Tunio, Tusiek Re: Dalenia lub Adamanti an_o 28.10.10, 19:38 Odpowiedz Dzieki serdecznesmile Odpowiedz Link Zgłoś