iloneczka27 28.05.04, 13:03 A MOJ SYNEK MA NA IMIE OLAF I JET NAPRAWDE FAJNYM 3 LETNIM MEZCZYZNA... CHOC NA POCZATKU WSZYSCY SIE DZIWILI, ZE TAKIE DAJEMY MU IMIE... A NAM SIE PODOBA, JEMU CHYBA TEZ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igga-81 Re: O L A F 28.05.04, 14:26 bardzo fajne imię, znam bliźniaki Olafa i Oskara, całkiem niezłe zestawienie ;- )) bardzo podobają mi się skandynawskie i germańskie imiona... Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: O L A F 28.05.04, 15:32 olang napisała: > rewelacyjne i nie oklepane imię - jestem za Mi się nie podoba - jest zbyt bezdźwięczne i ostre zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
asiall Re: O L A F 30.05.04, 01:27 Bardzo podoba mi się imię Olaf. oczywiście 3ba dopasowac do nazwiska. Jezeli, broń Boże, trafi mi się mężczyzna z malo eleganckim nazwiskiem, to bede mieć niezły orzech do zgryzienia z imieniem dla Malenstwa. Wtedy pewnie sprobuje przeforsowac moje nazwisko dla nas wszystkich, bo jest ladne, malo spotykane i z niczym szczegolnym sie nie kojarzace. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: O L A F 01.06.04, 14:12 Bardzo fajne imię . Całuski dla Malego Olafka! Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
iloneczka27 Re: O L A F 27.06.04, 07:35 Dziekujemy bardzo, chociaz Olaf nie jest zbyt wylewny to przesyla buziaka Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: O L A F 03.06.04, 10:54 Czesc ! Nie wiem czy w polsce tak dalabym tak dziecku na imie,ale jak wam sie podoba to czemu nie. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: O L A F 27.06.04, 07:58 Mnie się imię to nie podoba. Jest wstrętne. Zawsze kojarzy mi się ze słowami piosenki "Olaf z Berlina". Odpowiedz Link Zgłoś
bea-chiara Re: O L A F 29.06.04, 05:20 Piosenki tez nie znam-natomiast znam sympatycznego i przystojnego Olafa. Zdecydowanie sprzeciwiam sie okreslaniem imion jako"wstretne"! Odpowiedz Link Zgłoś
iloneczka27 Re: O L A F 03.07.04, 14:20 Witaj, ja rowniez, kazde imie ma jakis sens, a poza tym to nie jest najwazniejsze w zyciu, a z przystojniakow Olafów to znam mojego syna i Lubaszenke... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: O L A F 03.07.04, 21:10 Cześć Mam 6 letniego syna Olafa i jemu podoba się jego imię.Niektórzy też się dziwią co to za imię,a ja odpowiadam,że normalne jak każde inne.Też uważam,że używanie słowa "wstrętne"do imion jest trochę nie na miejscu.Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
iloneczka27 Re: O L A F 04.07.04, 09:16 Czesc, nawet nie wiesz jak rodzina zareagowała na to, że wybraliśmy dla syna takie imie! Ile było oburzenia, i jeszcze w dniu chrztu mówiono nam żeby go zmienic. Ale jakoś sie nie daliśmy i mamy Olafa! Czasem reaguje zabawnie bo ma dopiero 3 latka i na przykład w piasku bawi się z dziećmi i jak jakaś mama woła swoją córkę OLA to on tez sie odwraca... A i jeszcze jedno jak ja go wołam to spotykam sie z pytaniem To chłopiec czy dziewczynka? A urody dziewczęcej nie ma... no cóż Pozdrowienia dla Olafa. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: O L A F 04.07.04, 11:55 Cześć Co prawda oburzenia u nas nie było,ale też krzywo patrzyli.Jak w parku wołałam Olaf to kilka osób stwierdziło ze zdziwieniem,że to chłopak bo niesłyszeli końcówki f i wychodziło OLA i było "to pani ma chłopca,a ja myślałam,że to dziewczynka bo było Ola?"Teraz staram mówić wyraźnie nie "zjadając"końcówki.Pozdrowienia Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
asiall Re: O L A F 05.07.04, 06:55 sympatyczne. Bardzo mi sie podoba. Takie...serdeczne Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia4 Re: O L A F 06.07.04, 13:14 Ja tez mam Olafa.Ma osiem miesiecy.Jest bardzo wesoly,lubi podskakiwac, krecic sie.Glosno sie smieje.Jest naprawde swietnym chlopakiem - i nie wyobrazam sobie innego dla niego imienia.Nasze otoczenie zaakceptowalo imie bez problemow.Nawet chwalilo, ze takie egzotyczne i ladne. Pozdrawiam, Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: O L A F 06.07.04, 15:43 jeśli to będzie syn, to będzie Olaf. Olaf Ksawery zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś