olianka 16.11.11, 08:52 W konkursie brały udział dzieci ze szkół podstawowych na terenie 17-tysięcznej gminy w Małopolsce. Zapraszam do analizy 13 Martyna 9 Paulina 8 Julia 7 Karolina Katarzyna 6 Aleksandra Emilia Klaudia Magdalena Natalia Patrycja 5 Wiktoria 4 Gabriela Monika Weronika 2 Anna Daria Dominika Kinga Sylwia 1 Agnieszka Alicja Angelika Anita Aurelia Diana Edyta Eliza Ewelina Faustyna Izabela Joanna Kamila Laura Marika Marlena Nina Urszula Zuzanna 10 Kamil 6 Mateusz 5 Damian Grzegorz Jakub Kacper 4 Dawid Paweł 3 Adrian Bartłomiej Konrad Łukasz Maciej Michał Miłosz Patryk Piotr Szymon Tomasz 2 Adam Daniel Jan Krystian Krzysztof Marcin Seweryn Wiktor 1 Andrzej Filip Hubert Jarosław Marceli Mirosław Przemysław Radosław Sebastian Stanisław Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Konkurs plastyczny dla kl. I-VI - imiona 16.11.11, 12:22 Ciekawa jest Faustyna, Aurelia, a wśród chłopców Marceli. Bardzo dużo Paulin i Martyn! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Konkurs plastyczny dla kl. I-VI - imiona 16.11.11, 14:14 Mnie tutaj najbardziej zaskoczyła tylko jedna Zuźka. Mój Oblubiony jest wychowawcą dziesięcioosobowej czwartej klasy (w tej samej gminie) i aż dwa imiona się powtarzają: ma dwie Natalie, dwie Gabrysie, Magdę, Kasię, Emilkę, Anię, Daniela i Dominika. W tej samej szkole w pierwszej klasie jest sześcioro dzieci, w tym dwie Martynki. Odpowiedz Link Zgłoś
tadea Re: Konkurs plastyczny dla kl. I-VI - imiona 16.11.11, 17:29 Mnie zdziwił jeden Jakub, Kacper i Bartłomiej, a 13 Martyn jak na taką niewielką gminę w jednym konkursie plastycznym, uważam za rekorodowo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Konkurs plastyczny dla kl. I-VI - imiona 16.11.11, 19:17 tadea napisała: > Mnie zdziwił jeden Jakub, Kacper i Bartłomiej, ? Jakubów i Kacprów po pięciu, Bartłomiejów trzech. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konkurs plastyczny dla kl. I-VI - imiona 16.11.11, 20:43 Strasznie duzo Martyn i Kamilów, to mnie zaskakuje, choć z drugiej strony te imiona odczuwam jako pochodzące z tego samego okresu (w sensie popularności). Tyle, ze niepasującego do klas I-VI. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Konkurs plastyczny - przedszkolaki i kl. I-III 27.03.12, 08:55 Przedszkolaki i dzieci z kl. I-III Dziewczynki: 8 Martyna 5 Julia Wiktoria 4 Aleksandra Emilia Karolina Katarzyna Patrycja Paulina Zuzanna 3 Gabriela Kinga Magdalena 2 Anna Kornelia Natalia Paula Sandra 1 Aneta Diana Dorota Ewa Joanna Justyna Kamila Klaudia Laura Marika Oliwia Sara Sylwia Urszula Weronika Zofia Chłopcy: 6 Kacper 4 Mateusz Michał 3 Jakub Paweł 2 Grzegorz Jan Kamil Konrad Maciej Miłosz Sebastian Tomasz 1 Adrian Arkadiusz Damian Daniel Dawid Dominik Hubert Leon Maksymilian Patryk Piotr Szczepan Szymon Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Konkurs plastyczny - przedszkolaki i kl. I-II 27.03.12, 10:37 o, kolejna Marika myślałam, że ta ze starszej grupy to ewenement Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Konkurs plastyczny - przedszkolaki i kl. I-II 27.03.12, 15:40 aneladgam napisała: > o, kolejna Marika > myślałam, że ta ze starszej grupy to ewenement Magdaleno Odwrotna, te grupy się trochę zazębiają - w obydwu są klasy nauczania początkowego i z tego co kojarzę, to wciąż jest ta sama Marika. Jutro sprawdzę, żeby się upewnić. Natomiast pomyliłam się z Korneliami, w tej nowszej grupie jest jedna, nie dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Konkurs plastyczny - przedszkolaki i kl. I-II 27.03.12, 14:24 O, i znowu tyle Martyn - jakaś lokalna modna. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Konkurs plastyczny dla kl. I-VI - imiona 27.03.12, 10:35 zaskakuje nieobecność Leny i Poli Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Konkurs plastyczny dla kl. I-VI - imiona 27.03.12, 15:43 Z moich obserwacji wynika, że Leny rodzą się u nas masowo dopiero w tej chwili - to prowincja jest Małej Poli jeszcze nie spotkałam, tzn. kolega z klasy ma roczną Polę, ale Apolonię Wśród chłopców ostatnio króluje u nas Fabian, mam wrażenie, że to imię otrzymuje co drugi maluch. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Konkurs plastyczny dla kl. I-VI - imiona 27.03.12, 14:22 Aż 13 Martyn?! Nie spodziewałam się. W ogóle czołówka dość zaskakująca. Aurelia i Faustyna są świetne. A wśród męskich imion podoba mi się Marceli. Ciekawi mnie też Mirosław. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Konkurs 2014 01.04.14, 11:19 Przedszkolaki: 7 Anna 5 Julia 4 Amelia Martyna Oliwia 3 Aleksandra Natalia Weronika Wiktoria Zuzanna 2 Alicja Emilia Kinga Sara 1 Angelika Anita Gabriela Hanna Jolanta Kamila Katarzyna Lena Magdalena Marlena Milena Nikita Nikola Paulina Roksana Sylwia 5 Kacper 4 Jakub 3 Mateusz 2 Artur Bartłomiej Bartosz Kamil Krzysztof Maciej Marcin Michał Miłosz Patryk 1 Alan Aleksander Antoni Bartek Dominik Hubert Karol Krystian Paweł Piotr Stanisław Szymon Wczesnoszkolniaki : 6 Martyna 5 Aleksandra Katarzyna Magdalena 4 Karolina Natalia 3 Anna Weronika Wiktoria 2 Emilia Gabriela Julia Kamila Monika Oliwia Patrycja Paulina Sandra 1 Amelia Aneta Barbara Dagmara Diana Dominika Dorota Eliza Ewelina Jagoda Kinga Sylwia Vanessa 6 Kacper 4 Jakub 2 Dariusz Kamil Konrad Mateusz Michał Szymon Tymoteusz Wiktor 1 Adrian Antoni Bartłomiej Damian Dominik Ernest FIlip Grzegorz Hubert Jan Korneliusz Krystian Marcin Mariusz Miłosz Oskar Patryk Paweł Rafał Stanisław Szczepan Tobiasz Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konkurs 2014 01.04.14, 19:37 Szczepan i Tobiasz - bardzo fajne. Ciekawe, że Anna jest na pierwszym miejscu - pewnie rodzice chcieli nadać takie klasyczne, proste, polskie, obecnie nieco zapomniane imię Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Konkurs 2014 02.04.14, 12:38 Miło spojrzeć na Stasia, Sarę, Ernesta, Korneliusza i Szczepana. Zadziwiła mnie NIkita i Jolanta. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Konkurs 2014 02.04.14, 15:04 Dodam, że jedna z prac została przez rodziców podpisana imieniem Gabryjella, jednak po weryfikacji okazało się, że to jednak Gabriela jest, tylko mama jakaś nieogarnięta... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Konkurs 2014 02.04.14, 16:00 olianka napisała: > Dodam, że jedna z prac została przez rodziców podpisana imieniem Gabryjella, je > dnak po weryfikacji okazało się, że to jednak Gabriela jest, tylko mama jakaś n > ieogarnięta... No łał, popisała się mama. Odpowiedz Link Zgłoś