nadgryzionyzebemczasu 09.04.12, 14:19 Nie wiem czy taki temat był,ale mam wrażenie,że to imię robi sie coraz bardziej popularne.Szukamy z żoną czegoś oryginalnego ale nie prostackiego i kojarzącego się jednoznacznie.Mam pytanie,ilu znacie małych Beniaminów powiedzmy od 0 do 6 lat.Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Beniamin. 09.04.12, 14:41 "znam" to za dużo powiedziane, siostrzeniec mojej dobrej koleżanki to Beniamin (nie jestem pewna pisowni, bo tato jest Niemcem i cała rodzina mieszka w Niemczech). na swoim "podwórku" nie znam żadnego, a bardzo mi się to imię podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Beniamin. IP: *.ists.pl 09.04.12, 15:27 Znam 3, tylko, że w w wyższej grupie wiekowej. Jeden ma 34 lata, dwaj pozostali 8 lat. Przy czym jeden z ośmiolatków jest z małżeństwa polsko- niemieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Beniamin. 09.04.12, 18:23 Nie znam żadnego. Jakie to są imiona prostackie i kojarzące się jednoznacznie? Odpowiedz Link Zgłoś
nadgryzionyzebemczasu Re: Beniamin. 09.04.12, 20:01 Wszystkie Dzesikowato-Kewinowato-Wanessowe,ale może upraszczam. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Beniamin. 09.04.12, 18:46 Wg mnie Beniamin to pretensjonalne imię. Ale skoro Wam się podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Beniamin. 09.04.12, 20:12 Znam jednego małego Beniamina. Ma teraz ok roku. Bardzo mi się to imię podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Beniamin. 10.04.12, 19:40 dasza_dm napisała: > Wg mnie Beniamin to pretensjonalne imię. Ale skoro Wam się podoba... Dla mnie też. Nie potrafię przekonać się do Beniamina. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: Beniamin. 09.04.12, 20:45 Znałam kilku w wieku od 33 do 25 lat (obecnie). Nie oceniam tego imienia pozytywnie a zdrobnienie Benek nabrało nowych skojarzeń - z Benedyktem XVI i piaskiem dla kotów. Odpowiedz Link Zgłoś
mel_bi Re: Beniamin. 09.04.12, 22:18 Znałam człowieka, którego jeden z 3 synów tak się nazywał, teraz może mieć ten chłopiec jakieś 6-10 lat. I moi znajomi mają półrocznego Beniamina. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Beniamin. 09.04.12, 23:18 Nie znam żadnego. Gdzieś, kiedyś w internecie u znajomych moich znajomych natknęłam się na małego Benka, ale nawet nie wiem gdzie mieszka i ile może mieć teraz lat. O popularności Beniamina wg mnie nie można teraz mówić, bo to imię zdecydowanie popularne nie jest i wg mnie nawet się nie zanosi na to, żeby było w najbliższym czasie. Także wyluzujcie Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Beniamin. 10.04.12, 14:33 Znam jednego ze słyszenia, ma teraz około 17 lat. Beniaminowi zdecydowanie nie grozi popularność, o to nie musicie się martwić. Bardzo podoba mi się to imię Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Beniamin. 10.04.12, 19:26 nie znam żadnego - ani małego ani dużego, nawet ze słyszenia..... inna propozycja to Samuel, ale Beniamin też świetny Odpowiedz Link Zgłoś