qatroscc 30.08.12, 15:24 Kacper Cyprian Miłosz Mikołaj Franciszek Kazimierz Leszek które wam się podoba, czy teraz wciąż popularne jest imię Kacper? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 15:36 w moim otoczeniu Kacper jest obłędnie popularny z podanych imion najbardziej podoba mi się Cyprian Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 15:37 najfajniejszy Cyprian. reszta nieco mniej mi się podoba albo no już zbyt popularna a przez to dla mnie spalona. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 15:39 Mnie się podoba Cyprian i Kazimierz. A Kacper u mnie nadal popularny i dość często małych Kacprów spotykam. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.kociara Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 15:59 Cyprian - bardzo lubię, dobrze brzmi, nie ma z nim żadnych negatywnych skojarzeń, nie za miękkie, nie za twarde, nie "dziwaczne" i nieoklepane, idealne. Podoba mi się też Franciszek, ale przeraża popularność (u znajomych też pełno małych Franków). Odpowiedz Link Zgłoś
qatroscc Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 17:15 hah u na w ogóle, i ostatnio to mój faworyt razem z Kazikiem najpierw chcieliśmy Kacpra potem za moją namową Cypriana, teraz znów jej faworytem jest Kacper, a w około bardzo dużo Kacprów, mimo wszystko to dwa podstawowe imiona brane pod uwagę przez moją małżonkę Odpowiedz Link Zgłoś
poziomkazlasu Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 16:09 Podobają mi się Mikołaj, Franciszek i Leszek, który pozytywnie mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 16:14 Gdybym z podanej siodemki miala wybrac imie dla swojego synka - bylby to zdecydowanie Mikolaj. Kacprow jest niestety nadal bez liku. Szkoda, bo lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 17:18 Kacper - nie podoba się mi Cyprian - bardzo lubię, ale jeszcze bardziej Cyryla Miłosz - na tak Mikołaj - ee, za dużo ich Franciszek - j.w. Kazimierz - bardzo na tak Leszek - wolę Lecha Odpowiedz Link Zgłoś
qatroscc Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 17:28 Kacper Turek (faworyt mojej żony) Cyprian Turek (nasz drugi faworyt) Miłosz Turek (faworyt babć, nam się podoba) Mikołaj Turek (faworyt babć, nam się podoba) Franciszek Turek (mój 1 faworyt) Kazimierz Turek (mój 2 faworyt) Leszek Turek (mój 3 faworyt, ze względu na nieszczęsne połączenie z nazwiskiem -ek, we Franciszku mi mniej przeszkadza bo imię jest dłuższe) a odpadło już dużo imion z różnych względów (głównie skojarzeń z noszącymi to imię osobami z otoczenia i rodziny) min. Krzysiek, Jarek, Fabian, Kostek Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 18:17 Kacper Turek - Kacper jest teraz dla mnie zbyt popularny, odradzam Cyprian Turek - podoba mi się Miłosz Turek - ok Mikołaj Turek - jw, choć dla mnie też jest nieco zbyt popularny Franciszek Turek - Franek Turek? eeee, nie. Kazimierz Turek - Kazik Turek też średnio mi brzmi, ale lepiej niż Franek Leszek Turek - zdecydowanie nie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 21:45 Do Waszego nazwiska wybrałabym zdecydowanie Cypriana. Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 17:20 Najlepszy moim zdaniem jest Kazimierz. Cyprian też w porządku. Kacper strasznie popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
bociannakominie Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 18:44 Uwielbiam imię Franciszek! Mogę Ci też powiedzieć, że jest świetne w użyciu, mam Franka wśród znajomych, aż miło się do niego zwracać Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 20:22 Kacper niestety zupełnie mi się nie podoba, bez względu na popularność. Nie mam zielonego pojęcia co w nim takiego, że jest tak popularny? Kac- per? Cyprian- bardzo mi się podoba Miłosz- nie Mikołaj- nie Franciszek- zbyt popularny jak dla mnie Kazimierz- podoba mi się. Leszek- ok, choć bez "szału" Z Kazikiem skojarzył mi się Ryszard- Kazik i Rysiek Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 22:04 Podobają mi się: Cyprian, Miłosz, Franciszek, Kazimierz. Kacper, Mikołaj i Franciszek są bardzo popularni, popularność Miłosza również wzrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
vikama Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 23:32 osobiście z wymienionych przez Ciebie najbardziej podoba mi się Kacper mam syna o tym imieniu, kiedy to imie sobie upodobałam nie miałam pojęcia że jest/ było aż tak popularne. Dostępu do netu jako tako wówczas nie miałam a w otoczeniu nie znałam żadnego Kacpra.....a jednak okazało się że nadałam bardzo popularne imię...mimo to nie żałuję...podoba mi się nadal.... na drugim miejscu z Twoich imion Cyprian ( nie znam żadnego) jak to zdrobnić? Cyprysek??? kolejne miejsce Franciszek Miłosz Mikołaj Leszek Kazimierz to mój ranking wedle Twoich upodobań Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Imię dla chłopca 30.08.12, 23:56 W kolejności: Kazimierz - super. Moje niespełnione marzenie, niestety u mnie nie do przejścia ze względu na barierę językową. Cyprian - tak, tak, tak. Zdrabniać nie trzeba. Brzmi dobrze w każdym wieku. Chociaż do jedynego znanego mi Cypriana (15-letniego) rodzeństwo zwraca się Cypis, a to już niefajnie... Franciszek - w porządku, o ile nie przeszkadza Wam popularność Leszek - nie do końca gra z nazwiskiem, chociaż samo imię bardzo w porządku Kacper, Miłosz, Mikołaj - zupełnie nie w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
mary.h Re: Imię dla chłopca 31.08.12, 08:48 Cyprian, Kazimierz i Leszek - TAK! Podrzucam jeszcze: Cyryl, Stefan, Zbigniew, Wincenty, Romuald, Hieronim, Jerzy, Edward, August... Odpowiedz Link Zgłoś
megan.79 Re: Imię dla chłopca 31.08.12, 08:55 Najładniej Mikołaj,ale mocno popularny,więc byłabym za Miłoszem. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Imię dla chłopca 01.09.12, 10:01 Leszek - bardzo mi się nie podoba Kaimierz - jakoś nie widzę małego chłopca o tym imieniu Cyprian - złe nie jest, sama bym nie nadała z uwagi na niemiłe zdrobnienia jak Cypek czy Cipek Kacper - bardzo ładne ale i popularne Miłosz - jest ok Mikołaj - ok Franek - ładne i popularne Sama nie wiem na które bym się zdecydowała, chyba jednak najbardziej podoba mi się Kacper Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię dla chłopca 01.09.12, 12:11 Kazimierz IMO najlepszy. Kacper obłędnie popularny, znam chyba dziesięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Imię dla chłopca 01.09.12, 13:06 Kacper - zbyt popularny Cyprian - nie lubię, zwłaszcza zdrobnienia Cypek, Cyprianek zresztą też fatalny Miłosz - raczej nie Mikołaj - dobrze brzmi z Waszym nazwiskiem, ale popularny Franciszek - mimo popularności lubię, ale do nazwiska średnio (-ek -ek) Kazimierz - to jest to! Leszek - brzmi dla mnie zdrobnieniowo, z Waszym nazwiskiem nie współgra (ona człony krótkie i -ek -ek) Odpowiedz Link Zgłoś
qatroscc Re: Imię dla chłopca 08.12.13, 04:44 dzięki za rady, wybraliśmy Kacpra - to imię pierwsze nam się spodobało, potem zaczęliśmy kombinować nad innym gdy dowiedzieliśmy się jak jest popularne, czyli zatoczyliśmy koło do punktu wyjścia Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Imię dla chłopca 08.12.13, 08:58 Z tego zestawu wybrałabym Miłosza albo Cypriana. Kacper, Mikołaj, Franciszek - zbyt popularne. Kazimierz jakoś mnie nie przekonuje. Leszek zbyt zdrobnieniowe. Miałam kolegę Leszka i całe życie wszystkim tłumaczył, że nie jest Lechem. Nie funduj tego swojemu synowi Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Imię dla chłopca 08.12.13, 09:10 Gratuluje Kacper piekne imie. Z waszej listy tylko Kazimierz i Leszek nie podobaly mi sie reszta bardzo ladne. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Imię dla chłopca 08.12.13, 09:50 7 lat temu dla pierwszego syna brałam pod uwagę immiona Miłosz i Mikołaj (wtedy nie były aż tak popularne). W tej chwili nie nadałabym ani jednego ani drugiego-po prostu dużo mniej mi się podobają niż kiedyś. Kacper odpada w zupełności-popularny że aż mdli. Franciszek jest ok. Cyprian....nie podoba mi się.Może dlatego że jedno ze zdrobnien to Cypek Kazimierz-nie podoba mi się zdrobnienie Kazik,Kazio. Leszek-nie mam zdania...ani fajne ani brzydkie,takie sobie po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla chłopca 08.12.13, 09:54 Kacpra nie znoszę. Niestety. Nic w nim nie widzę ładnego, połączenie kaca z jakimś perem. A spotykam Kacprów na każdym kroku.... Tak, jest bardzo popularny. Podoba mi się Cyprian i Kazimierz, choć tego drugiego raczej bym nie nadała, za to doceniłabym u kogoś. Franciszek już mi się przejadł, choć obiektywnie imię ok. Leszek brzmi mi zdrobnieniowo, i w ogóle nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla chłopca 08.12.13, 09:56 He, he, wpisałam się drugi raz... ślepa Genia ze mnie, przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Imię dla chłopca 08.12.13, 12:49 No ja też się wypowiedziałam a dopiero potem zorientowałam się,że moja wypowiedź jest już zbyteczna wątek jest juz stary a imię juz dziecko ma nadane-Kacper...Akurat bardzie się rozczarowałam takim wyborem bo jednak jest duża rozbieżność miedzy np rzadkim Cyprianem a popularnym Kacprem...Chodzi mi o to,ze najczęsciej komuś się podobają albo imiona oklepane albo bardzo rzadkie.Nie spotkałam się z taką skrajnością,ze podoba mi się Cyprian i zarówno Kacper...Poza tym zgadzam się z Tobą,imię Kacper nie ma dla mnie żadnego uroku.O ile fajny jest malutki Kacperek to już dorosły Kacper mi nie pasuje.Moja mama do mojego młodszego brata zwracała się pieszczotliwie Kacperek-ale zaczerpięte z bajki Casper-przyjazny duch a nie od imienia bo na imię miał całkiem inaczej.I od tego momentu zwrot Kacperek był dla mnie na równi ze zwrotem np Krasnalek-po prostu pieszczotliwie o małym dziecku... Odpowiedz Link Zgłoś
qatroscc Re: Imię dla chłopca 08.12.13, 17:44 u nas w ostateczności wybór był między Kacprem a Franciszkiem, wybraliśmy Kacpra ponieważ to imię nam się spodobało jako pierwsze jeszcze przy pierwszej dzidzi [dziewczynki] dużo rad z forum nie brało pod uwagę nazwiska, które podałem, a przypominam, że nie do końca imiona współgrały z nim co do Cypriana, przegrał przez skojarzenia [pierwsze dziadka] = Cyper, Lucyp[f]er, no i moje c..pa [nie cenzuralne słowo] Odpowiedz Link Zgłoś
daria_konwalia Re: Imię dla chłopca 14.12.13, 23:07 Cyprian. Kazimierz- tak mówi mój ojciec do mojego synka Fryderyka- Kazimierz- bo Wielki Odpowiedz Link Zgłoś