polik17 Re: Bliźniaki cz. 1 13.05.21, 16:45 W mojej rodzinie mam bliźniaków Krystiana i Kamila Mają 29 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Bliźniaki cz. 1 05.06.21, 12:00 Aldona i Agata Emilia i Łucja (+starsza siostra Milena) Pola i Tosia Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Bliźniaki cz. 1 12.06.21, 17:40 Aldona i Agata najfajniejszym zestawem. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Bliźniaki cz. 1 01.08.21, 22:20 emnilda.wolna napisała: > Aldona i Agata Oryginalnie, aczkolwiek Aldona nie w moim stylu > Emilia i Łucja (+starsza siostra Milena) Imiona bliźniaczek ladne, Mileny nie lubię, ale abstrahując o tego, to dwie Mile (Emilia i Milena) to IMO zbyt wiele. > Pola i Tosia Ciekawe, czy Tosia to pelna forma czy zdrobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Bliźniaki cz. 1 01.08.21, 22:23 sulika napisał(a): > > Emilia i Łucja (+starsza siostra Milena) > Imiona bliźniaczek ladne, Mileny nie lubię, ale abstrahując o tego, to dwie Mil > e (Emilia i Milena) to IMO zbyt wiele. W całości mogę się podpisać. > > Pola i Tosia > Ciekawe, czy Tosia to pelna forma czy zdrobnienie. Wydało mi się oczywiste, że oba imiona to zdrobnienia. Może przy okazji dopytam. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Bliźniaki cz. 1 04.07.21, 09:57 Z cyklu "bliźniaczki muszą być podobne do siebie, nawet w kwestii imion" 🤣🤣🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Bliźniaki cz. 1 08.07.21, 21:12 Tak i ciag dalszy jest: zalujemy, ze nie mozemy dac identycznego imienia i w ogole musimy rozrozniac je Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Bliźniaki cz. 1 08.07.21, 21:27 No właśnie... Ciekawe, czy to pełne formy, czy zdrobnienia. Jeżeli to pełne formy, to już sobie wyobrażam ostrą jazdę bez trzymanki i rodziców ciągle mylących swoje dzieci... A tak na marginesie: wspominałam kiedyś na forum o aktorze Andrzeju Chrzanowskim, który ma właśnie córkę Amę. Tak było napisane na Wikipedii. Pamiętam, że z lekka zdziwiło mnie to imię. Ciekawa jestem, czy to spolszczona Amy, czy to kolejne ze "zdrobnieniowych" imion. Podejrzewam to pierwsze, bo jakoś sobie nie wyobrażam, że w tych czasach, kiedy się urodziła, można było zarejestrować imię-zdrobnienie. Ale licho go wie Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Bliźniaki cz. 1 09.07.21, 01:49 Niestety mam podejrzenie patrzac na Ade, ze to pelne formy. Trudno mi zgadnac co to za imie. Zawsze pewne jednostki nadawaly jednak zdrobnienia np Magdy pojawily sie juz wczesniej. Dodatkowo, aktorowi mogli pojsc na reke. Moze rowniez istniec takie imie, a nawet napewno istnieje gdzies. Ja znam Amalie, jest tez Amal i Amalberga i rozne inne. Nie mam pojecia. Jezeli mialabym zgadywac to rodzicom podobala sie Ada i chcieli na sile dobrac "blizniacze" imie, ale "orginalne" i padlo na Ame. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Bliźniaki cz. 1 09.07.21, 15:04 Kryspina i Krystyna (z internetu) Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Bliźniaki cz. 1 09.07.21, 19:48 Imiona fajne, ale u siostr to jest przytlaczajace. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Bliźniaki cz. 1 11.07.21, 17:27 Aleksandra i Wiktoria (z grupy przedszkolnej mojej mamy) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakl Re: Bliźniaki cz. 1 18.07.21, 12:45 Maja i Kaja (2020) siostry Kamila (2015) Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Bliźniaki cz. 1 18.07.21, 15:33 kasiakl napisała: > Maja i Kaja (2020) To jakiś żart? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Bliźniaki cz. 1 11.08.21, 09:42 Diana i Nadia- troche bardziej tworcze, nie rymuja sie i uzyli anagram Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: Bliźniaki cz. 1 12.10.21, 20:57 Kasia i Wojtek Krzyś i Bartek (do kompletu siostra Magda) Aaron i Moshe (amerykańscy Żydzi) Odpowiedz Link Zgłoś
oliwiakleczekgmail.com Re: Bliźniaki cz. 1 21.10.21, 00:09 Podobają mi się zestawy: -Klaudia i Alicja -Marcel i Kornel (chociaż wolę formę Marceli) -Matylda i Łucja❤️ -Karolina i Weronika❤️ -Klaudia i Kinga -Wiktoria i Dominika❤️ -Maks i Aleks (jeśli pełne formy to Maksymilian i Aleksander😊) -Emilia i Alicja -Wiktoria i Natalia -Piotr i Paweł -Dominik i Liliana❤️ -Nataniel i Maksymilian❤️ -Aleksandra i Wiktoria (moja mama ma w swojej przedszkolnej grupie takie bliźniaczki😀) -Amelka i Blanka -Wiktoria i Wojtek -Michał i Mateusz -Maksymilian i Aleksander -Nina i Iga (chociaż dużo bardziej podoba mi się Ida😁) -Maja i Maksymilian Podoba mi się też Katarzyna i Joanna, ale jako osobne imiona, nie w zestawie😅 Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Bliźniaki cz. 1 21.10.21, 02:46 Bliźniaki: Leopold i Wincenty (2019) Łucja i Nela (3 lata), plus Antosia (6 lat) Łucja (Lusia) i Zosia (poniżej roku) - wkleiłam je omyłkowo w innym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Bliźniaki cz. 1 30.10.21, 20:00 Leopold i Wincenty- bardzo fajne imiona Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Bliźniaki cz. 1 30.10.21, 11:20 Artur i Klara (2020) Chiara i Valeria (wiek szkolny) Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Bliźniaki cz. 1 25.11.21, 17:31 Gustaw ❤️ Ten Wincent nawet jako tako brzmi w tym zestawie, choć jeśli to nie bracia syjamscy, raczej mu się to w życiu nie przyda... Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Bliźniaki cz. 1 01.12.21, 01:50 Tak. Wincenty i Gustaw brzmi rownie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Bliźniaki cz. 1 30.11.21, 23:54 Agata i Urszula (parolatki) Honorata i Martyna (parolatki) Iza i Lidka (nastolatki) Leon i Staś (parolatki) Odpowiedz Link Zgłoś