ina-nina 01.12.13, 17:09 Maja i Lena Mateusz i Hania Klaudia i Alicja Liliana i Joanna Adam i Amin Julia i Wiktoria Kuba i Filip Zuzanna i Antonina Czarek i Dawid Marcel i Kornel x 2 Katarzyna i Joanna x 2 Matylda i Łucja Aleksander i Jakub Karolina i Weronika Klaudia i Kinga Justyna i Joanna Wiktoria i Dominika Alicja i Gabrysia Natalia i Julia Maks i Aleks Robert i Rafał Emilia i Alicja x 2 Kalina i Mieszko Michał i Paulina Oskar i Igor Radosław i Remigiusz Piotr i Jakub Wiktoria i Natalia Marcin i Jakub Tymoteusz i Szymon Szymon i Jakub Wiktor i Zuzanna Julian i Tymon Piotr i Paweł Filip i Jakub Kamila i Kacper Barbara i Paweł Kornel i Oliver Zuzanna i Julia Dominik i Liliana Nataniel i Maksymilian Błażej i Małgorzata Marcelina i Lucyna Dawid i Mateusz Wiktor i Igor Filip i Jarosław Hanna i Jan Alice i Giula (z Włoch) Aleksandra i Wiktoria Nikodem i Gabriel Julia i Patryk Zuzanna i Oliwia Emilia i Kaja Dawid i Emilia Oskar i Oliwier Amelka i Blanka Wiktoria i Wojtek Julita i Martyna Michał i Mateusz Mateusz i Szymon Oliwia i Lena Magdalena i Natalia Olaf i Oliwier Amelia i Julia Izabella i Konrad Alicja i Gabriela Julia i Oliwia Borys i Filip Maksymilian i Aleksander Mateusz i Lena Nina i Iga Hubert i Rafał Jakub i Szymon Oliwia i Agata Anna i Ewa Maksymilian i Lena Franciszek i Mikołaj Jakub i Mateusz Elżbieta i Magdalena Oliwier i Maksymilian Filip i Marcel Maja i Maksymilian Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Bliźniaki cz. 1 01.12.13, 18:30 Większość jest wg mnie kiepsko dopasowana. Podoba mi się właściwie tylko Matylda i Łucja. Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: Bliźniaki cz. 1 01.12.13, 19:26 W większości średnio dopasowane, podobają mi się tylko: 1.Matylda i Łucja 2.Julita i Martyna 3.Maksymilian i Aleksander Odpowiedz Link Zgłoś
essi23 Re: Bliźniaki cz. 1 01.12.13, 21:17 Podobają mi się zestawy: Zuzanna i Antonina Marcin i Jakub Hanna i Jan Anna i Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ina-nina cz 2 01.12.13, 21:34 Alicja i Gabriela Wiktor i Daniel Emilia i Julia Wojciech i Magdalena Franek i Marysia Olivia i Nicole Jakub i Antoni Weronika i Natalia Klementyna i Tymoteusz Łukasz i Radosław Jagoda i Barbara Jakub i Michał Jadwiga i Helena Kornelia i Sebastian Mateusz i Majka Szymon i Piotr Michalina i Liliana Mateusz i Dominik Michalina i Antonina Iga i Pola Nikodem i Zuzanna Wiktoria i Oliwia Zuzanna i Hanna Nadia i Nikola Szymon i Wojciech Liliana i Gabriel Milena i Roksana Lena i Nela Oliwia i Lena Aleks i Dawid Daniel i Dawid Amelia i Emilia Piotr i Paweł Iwo i Nikodem Paweł i Magda Kacper i Wiktor Maciej Bartosz i Jakub Kamil Emil i Filip Ksawery i Kacper Dawid i Mateusz Wiktoria i Oliwier Alisa i Alex Tomek i Jaś Karol i Filip Nadia i Hugo Alan i Alex Nadia i Nikola Jagoda i Agata Emilia i Natalia Fabian i Milan Weronika i Dominika Kacper i Jakub Wiktoria i Zuzanna Adam i Krzysztof Aleksandra i Magdalena Katarzyna i Magdalena Zuzanna i Mikołaj Anna i Jarosław Borys i Blanka Oliwia i Hanna Wiktoria i Oliwia Filip i Igor Wiktoria i Piotr Marta i Teresa Roksana i Oliwia Emilia i Martyna Jan i Małgorzata Igor i Maja Małgorzata i Joanna Julia i Hanna Maya i Julia Oliwia i Maja Wiktoria i Oliwia Kacper i Weronika Oliwia i Karolina Grzegorz i Krzysztof Mikołaj i Julek Borys i Bruno Jakub i Kamil Maksymilian i Wiktoria Mateusz i Norbert Alan i Natan Kacper i Zuzanna Hanna i Andrzej Piotr i Paweł Dominika i Klaudia Julia i Michał Jakub i Zofia Michał i Konrad Dominika i Monika Julia i Natalia Aleksandra i Gabriela Mateusz i Martyna Jakub i Karolina Martyna i Michał Maria i Antonina Michał i Milena Sandro (chłopiec) i Roksana Szymon i Mikołaj Miłosz i Mateusz Patrycja i Dominika Lena i Iga Mateusz i Marcin Marcjanna i Alicja Olga i Karina Jakub i Aleksander Martyna i Piotr Kornel i Jakub Laura i Michał Bartek i Kuba Maciej i Mateusz Oskar i Oliwier Paula i Laura Kacper i Lena Szymon i Bartosz Bartosz i Karol Wiktor i Gabriela Alicja i Aleksandra Marysia i Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: cz 2 01.12.13, 21:52 Tu ciekawiej! Podoba mi się: Klementyna i Tymoteusz, Jadwiga i Helena oraz Michalina i Liliana. Jest też sporo strasznych zestawów, ale Lena i Nela chyba pobiły wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: cz 2 02.12.13, 10:01 Podobają mi się zestawy tj: -Klementyna i Tymoteusz (osobiście żadnego z imion bym nie wybrała, ale wg mnie razem fajnie się komponuję) -Kornelia i Sebastian -Michalina i Liliana -Liliana i Gabriel Znam kilka par sióstr: Nadia i Nikola, jednakże nie bliźniaczek. Najgorsze połączenie to chyba Amelia i Emilia. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: cz 2 19.03.21, 21:11 ina-nina napisał(a): > Klementyna i Tymoteusz - ładnie, podoba mi się > Jadwiga i Helena - podoba mi się > Lena i Nela - o matko! > Daniel i Dawid - jak u Twardocha > Piotr i Paweł - standard > Alisa i Alex - jeśli rodzice są Polakami, to nawet nie komentuję > Jan i Małgorzata - no nie > Maya i Julia - nie wiem, czy nie znam przypadkiem takiego rodzeństwa > Oskar i Oliwier - też znam takie rodzeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Bliźniaki cz. 1 02.12.13, 11:00 Ja się nie zgodzę, że imiona są źle dopasowane. Moim zdaniem pasują do siebie doskonale (czasami popularnością czasami stylem), ale ostatecznie są z tych samych bajek. Może oprócz Filipa i Jarosława oraz Huberta i Rafała. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Bliźniaki cz. 1 02.12.13, 19:54 olinininka napisał: > Może oprócz Filipa i Jarosława oraz Huberta i Rafała. Dla mnie Hubert i Rafał to jedno z lepszych zestawień na tej liście Odpowiedz Link Zgłoś
ina-nina cz. 3 02.12.13, 21:42 Trochę przeliczyłam się z czasem - podam te, które w jakiś sposób wpadają w oko. Elżbieta i Natalia Lilly i Zuzanna (pl n, mieszkają w PL) Marta i Aneta Teresa i Cecylia Jowita i Konrad Jessika i Nikola Jan i Mirosław Wojciech i Cezary Tycjan i Amadeusz Aleksandra i Marietta Zbigniew i Rafał Jan i Wanda Berenika i Blanka Laura i Stella (Irlandia) Janek i Andrzej Kinga i Ignacy Jaś i Małgosia Samantha i Selena (delikatnie azjatycka uroda) Vanessa Veronica i Jessica Victoria (pl n, mieszkają w PL) Emil i Mathilde (polsko - obce n) Pasquale i Daniel (ob n, Niemcy) Lidia i Amelia Kelly i Diana (pl n, Niemcy) Malina i Filip Miłosz i Juliusz Adela i Łucja Aureliusz i Tymoteusz Mieszko i Jan Lucas i Thomas (Niemcy) Zosia i Basia Jay i Michelle (raczej obce n, mieszkają w PL) Wit i Iwo Aurelia i Matylda Jaś i Staś Ignacy i Olaf Maurycy i Aleksander Brayan i Jakub Jessika i Nikola Julianna i Jan Natalia i Olivier Jan i Thomas (pl n, PL) Klaudyna i Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: cz. 3 02.12.13, 22:09 W szczególności podoba mi się połączenie Aurelia i Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: cz. 3 12.03.21, 00:20 Fajne: Teresa i Cecylia Jowita i Konrad Wojciech i Cezary Tycjan i Amadeusz Berenika i Blanka Wit i Iwo Odpowiedz Link Zgłoś
ina-nina cz. 4 03.12.13, 18:43 Eliza i Łucja Antoni i Franciszek Antonina i Stanisław Antonina i Konstancja Konstanty i Igor Jagna i Bogna Roy i Jan (ob n, PL) Michalina i Marcelina Dorian i Gracjan Jacek i Agata Blanka i Karina Nina i Elena Helena i Rozalia Eliasz i Elena Eryk i Estelka Franciszek i Ksawery Matylda i Natan Gabor i Tytus Alex i Lisa (ob n, Holandia) Aleksander i Dobromiła Kalina i Jagoda Gabriel i Gabriela Otylia i Amelia Omar i Oskar (ob n, Anglia) Lila i Tymon Ines i Igor Nicholas i Damian (ob n, Anglia) Klara i Kacper Julek i Janka Sylwia i Róża Antonina i Stefania Aurelia i Bruno Marika i Nadia Greta i Roksana Michelle i Maya (pl n, PL) Julita i Jolanta Vanessa i Nicol (pl n, PL) Klimek i Szymek Ignacy i Leon Józio i Oleś Kasandra i Bruno Vincent i Sandra Eden i Eve (pl n, Belgia) Julia i Venesa (Francja) Xavier i Marcel Juliusz i Julita Aniela i Antonina Luiza i Laura Andrzej i Blanka Naomi i Amanda (pl n, Szwecja) Aurelia i Xander (pl n, PL) Nadia i Fabia (pl n, PL) Urszula i Janina Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: cz. 4 03.12.13, 19:03 Tutaj jest wiele ślicznych zestawów: -Eliza i Łucja -Michalina i Marcelina -Blanka i Karina -Eliasz i Elena -Antonina i Stefania -Aurelia i Bruno -Ignacy i Leon Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Bliźniaki cz. 1 03.12.13, 19:36 Podobają mi się pary: z cz. 1.: Matylda i Łucja Karolina i Weronika Wiktor i Zuzanna Nataniel i Maksymilian Marcelina i Lucyna Wiktoria i Wojciech Izabella i Konrad Maksymilian i Aleksander Hubert i Rafał z cz. 2.: Iga i Pola Nikodem i Zuzanna Zuzanna i Hanna Kacper i Wiktor Wiktoria i Zuzanna Wiktoria i Piotr Kacper i Weronika Grzegorz i Krzysztof Maksymilian i Wiktoria Kacper i Zuzanna z cz. 3.: Zofia i Barbara z cz. 4.: Antoni i Franciszek Franciszek i Ksawery Luiza i Laura Pojedynczo nie wszystkie mi się podobają, ale albo podobają mi się w parze, albo rozumiem i podoba mi się zamysł rodziców. Zdziwiła mni Dobromiła, duży plus za to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
ina-nina cz. 5 04.12.13, 21:37 Daria i Dagmara Basia i Krysia Anielka i Antoś Lena i Klara Olga i Olgierd Alexander Mateus i Laura Antonia (Portugalia) Susanne i Pauline (Niemcy) Anna i Hanna Bohdan i Krzesimir Helena i Emilia Dominika i Teresa Gloria i Gracja Liwia i Tymon Maks i Franek Nikola i Marika Tadeusz i Karol Julia i Lidia Matylda i Bartosz Natan i Nadia Gloria i Laura Ignacy i Maurycy Laura i Aurelia Marlena i Julia Mila i Dominika Stefania i Weronika Marin i Kamil Wiktor i Bianka Dominika i Dagmara Emma i Olaf Gabriela i Dagmara Lidia i Izabela Matylda i Maja Olaf i Olimpia Samira i Samanta Bruno i Zuzia Nadia i Róża Marcelinka i Florentynka Marta i Bogna Marysia i Szczepanek Oliwer Diego i Gracjan Maksymilian Emma i Laura Helenka i Mela Nina i Nadja Eryk i Helenka Enrico i Francesco (Włochy) Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: cz. 5 04.12.13, 21:59 Fajnie razem brzmią według mnie: -Anielka i Antoś -Liwia i Tymon -Laura i Aurelia -Emma i Laura Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: cz. 5 22.03.21, 21:08 ina-nina napisał(a): > Anielka i Antoś - ładny zestaw, choć mam pewne osobiste skojarzenie > Anna i Hanna - o Boszeeeee.... > Natan i Nadia - nie wiem, czy nie znam przypadkiem takiego rodzeństwa > Ignacy i Maurycy - sama mogłabym mieć taki zestaw > Marcelinka i Florentynka - ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
ina-nina Bliźniaki - imiona spoza Polski 04.12.13, 22:36 Tom i Jake - mają brata Corrie Logan Kyle i Landon Jace - siostra Lacey Madison Hazel Lilly i Kendall Alice - siostra Isabelle Macie i brat Zachary Tristan Ilena Rayand i Imogen Raine - siostra Isobel Rosa Theodora Rosa (Teddy) i Levi Isaiah Makayla i Mariah Theodore i Theophilus James Connor i Charles Jeffrey Sienna Nicole i Celeste Ivette Seraphinus Draco i Seraphina Draconis Victoria Megan (Tori) i Vanessa Marie (Vann) + Colby Dalton i Aaron Michael Dylan i Benjamin Ashlyn Mae i Autumn Iva Raina Joy i John Keith Castor i Pullox Gregory i William + Callum i Archer Jeremy Tre i Jon Billie - siostra Claudia Rachel Brittany Ava i Rebecca Keira + Chloe Olivia i Joseph Brandon - brat Trevor Maxwell, siostry Madison Liora, Hannah Isabelle, Charlotte Diane Kaylie Dina i Makenzie Shaune - brat Jordan Caleb i siostra Avery Keira Paiton i Sayre Amelie Mai i Mira Clare Emeli Rae i Ethan Tyler - bracia Caleb Thomas, Seth Logan, Jacob Daniel i siostra Adaia Marie Liberty i Skyler Cindy i Daisy Khloe Elizabeth i Marlaina Anne - brat Zander Scott Nieve i Seth Lynda i Angela Alexis i Sophia - brat Benjamin Sebastian i Benedict Antonio Rocco i Anthony Chaaz Tanner Jasmine i Jessica Mason Jaxon i Maggie Elizabeth - siostra Molly Jane Quinn Dianna i Rachel Lea - brat Noah Mark Ty Hunter i Trace Cameron - siostra Tamryn Mason Anthony i Madison Avery Carrie i Clifton Amber LeeAnn i Brandon Kent - brat Justin Lee siostra Allyson Elizabeth Katherine i Kaylee Kamryn i Terry Benedict i Jeremy - brat Alessandro siostra Maggie Jaylene Sophie i Jazzlene Olivia Kanon Ghilchrist i Saoirse Haven - brat Warrick siostra Damia Jeremy i Julia Curtis i Harvey - brat Austin Trojaczki: Paige Ava, Melody Amelie i Lilly Grace - siostra Alice Jessica Holly Jacqueline Paige, Kaitlyn Rebecca i Madalyn Christine Clarabelle (Clara), Riley i Magdalena (Maggie) + bliźnięta Todd i Liza Samuel Jayce, Isiah Wayne i Sinley Faith Nancy Jane, Ingrid Stella i Garfield Clifford (2 lata) + Astrid Scarlet, Leo Flynn i Meredith Scott (3 msc) - siostra Hermione (4 lata) Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Bliźniaki cz. 1 09.02.16, 00:34 Waszym zdaniem pasuje nadać bliźniaczkom bądź po prostu siostrom takie imiona- Emilia i Małgorzata? Mnie się podobają, ale nie chciałabym żeby imiona były kompletnie z różnych bajek. Małgosia była bardzo popularna w latach 80 i jeszcze 90, za to Emilia bardziej popularna jest teraz. Proszę o radę Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bliźniaki cz. 1 09.02.16, 00:49 karola1705 napisał(a): > Waszym zdaniem pasuje nadać bliźniaczkom bądź po prostu siostrom takie imiona- > Emilia i Małgorzata? Mnie się podobają, ale nie chciałabym żeby imiona były kom > pletnie z różnych bajek. Małgosia była bardzo popularna w latach 80 i jeszcze 9 > 0, za to Emilia bardziej popularna jest teraz. Proszę o radę Nadal widzę małe Małgorzaty, choć ja bym tego imienia jednak z Emilią nie skomponowała. Różnią się stylistycznie i długościowo. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Bliźniaki cz. 1 09.02.16, 14:07 A dlaczego nie? Małgosia i Emilka to sympatyczny duet Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Bliźniaki cz. 1 09.02.16, 14:19 Ja patrzę na te imiona przez pryzmat swojego drzewa genealogicznego, gdzie w 20-leciu międzywojennym urodziły się Małgorzata (i to niejedna) oraz Emilia. Nie były siostrami, ale łączy je ta sama epoka. Poza tym tak jak Dalenia uważam, że oba imiona fajnie ze sobą współgrają Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Bliźniaki cz. 1 09.02.16, 23:48 Bardzo dziękuję za odpowiedzi Może za jakiś czas się nam przydadzą Bardzo lubię oba imiona, a co ważne są zaakceptowane przez partnera więc są to potencjalne imiona naszych przyszłych córek. POzdrawiam wszystkie forumowiczki Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Bliźniaki cz. 1 11.03.21, 23:46 Stary wątek, ale się wypowiem Znam 2 siostry o tych imionach (nie bliźniaczki)z tym, że mają ok.40-50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Bliźniaki cz. 1 12.03.21, 00:17 Kalina i Mieszko oraz Matylda i Łucja podobaja mi sie. Ogolnie slabo dopasowane i nudne imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Bliźniaki cz. 1 13.03.21, 21:33 ina-nina napisał(a): > Julia i Wiktoria - też znam takie bliźniaczki, mają bodajże 15 lat > Zuzanna i Antonina - jak moje siostry cioteczne > Matylda i Łucja - ładny zestaw > Klaudia i Kinga - znam takie bliźniaczki, mają około 20 lat > Kalina i Mieszko - super zestaw, podoba mi się > Tymoteusz i Szymon - Tymek i Szymek? > Piotr i Paweł - standardzik, znam takie rodzeństwo (ale nie bliźniaki) > Hanna i Jan - znam chyba z pięć takich zestawów! > Oskar i Oliwier - nie wiem, czy przypadkiem nie znam takiego rodzeństwa > Amelia i Julia - mam w klasie Julkę, która ma siostrę Amelkę > Maksymilian i Aleksander - jak bracia Gierymscy Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_4210 Re: Bliźniaki cz. 1 15.03.21, 11:22 Podoba mi się Matylda i Łucja, Jan i Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
kari_fari Re: Bliźniaki cz. 1 19.03.21, 21:34 Debora i Maria Jacek i Antonina (Jacek miał być Wawrzyńcem) Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Bliźniaki cz. 1 24.04.21, 02:49 Opole 2021 Marianna i Jan Amelia i Lena Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Bliźniaki cz. 1 24.04.21, 17:46 Dodatkowo podobne brzmieniowo, straszna nuda Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Bliźniaki cz. 1 25.04.21, 00:31 2020 Miłosz i Szymon Kacper i Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Bliźniaki cz. 1 25.04.21, 08:52 Miłosz i Szymon - też znam takie bliźniaki, tylko chodzą już do przedszkola 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Bliźniaki cz. 1 01.05.21, 08:42 - Karolina i Zuzanna - dziś mają jakieś 13-14 lat - Oliver i Oskar - 4 latka - Piotr i Paweł- około 10 lat - Lilian(n)a (nie znam pisowni jej imienia ) i Paulina- wiek wczesnoszkolny - Kacper i Mateusz-wiek wczesnoszkolny Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Bliźniaki cz. 1 05.05.21, 08:51 Szymon i Dawid - 19 lat Szymon i Julia - rok i 3 miesiące Kaja i Laura - około 6-7 lat Hanna i Aleksandra - około 17 lat Dawid i Jakub - 2 lata Oliwier i Antonina - wiek przedszkolny Wiktoria i Julia - ok. 16 lat Na razie tylko tyle pamiętam 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Bliźniaki cz. 1 07.05.21, 10:26 Pola i Kinga - ok. 16 lat Szymon i Miłosz - wiek przedszkolny Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Bliźniaki cz. 1 23.05.21, 12:19 Patryk i Przemysław - ok. 16 Marek i Mariusz - późna podstawówka, mają młodszego brata Marcina Gabriela i Paulina - ok. 16 lat Paulina i Paweł - ok. 16 lat Kinga i Klaudia - ok. 20 lat Zofia i Czesława - nie znam roku urodzenia, mają brata Henryka Patrycja i Gabriela - ok. 16 lat Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bliźniaki cz. 1 28.06.21, 21:56 chayah napisała: > Marek i Mariusz - późna podstawówka, mają młodszego brata Marcina Brakuje jeszcze tylko Mariana! Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: Bliźniaki cz. 1 30.07.21, 14:15 Oj tak... chodziłam z nimi na zajęcia z angielskiego i cały czas mi się mylili Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Bliźniaki cz. 1 28.06.21, 21:58 Zofia i Czeslawa z bratem Henrykiem bardzo ciekawie. Najciekawsze zestawienie Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Bliźniaki cz. 1 09.05.21, 22:51 Hubert i Patryk- coś w przedziale 25-27 lat Odpowiedz Link Zgłoś