Dodaj do ulubionych

Emil, Emilek, Emiś

19.01.14, 12:12
Mam właśnie przed sobą małego noworodka, chłopca. Wybraliśmy już dawno dla niego imię z mężem _ Emil _. Dziś w nocy miałam sen ze syn necIe z powodu tego imienia wyśmiewany. Obudziłam się rano ze stresem i kopie w necie smile może możecie mi pomoc i doradzić czy takie imię jest ładne? Czy faktycznie dziecie może być z tego powodu punktem zaczepin. Dodam ze jestem ze śląska i moi znajomi w wyglupach nazywają małego ymil sad proszę doradźcie mi nie chcę skrzywdzić mojego malemstwa sad
Obserwuj wątek
    • oczyteczy Re: Emil, Emilek, Emiś 19.01.14, 18:05
      Po pierwsze spokojnie. Gdzieś kiedyś słyszałam, że sny są odwrotnesmile
      Czyli raczej będziesz miała pozytywne doświadczenia z tym imieniem. Moim zdaniem imię jest ok. Sama znam 3 Emilów i żaden nie narzeka na swoje imię. Moim zdaniem ważne jest dopasowanie do nazwiska, jeśli pasuje to nadawaj śmiało.
      A po drugie to Wam rodzicom imię ma się podobać a nie obcym. Dla Was zawsze będzie to ukochane.
      Po trzecie plusem jest to że nie będzie setnym Jakubem czy Filipem w klasiesmile
    • cyprysiowa Emil 10.04.14, 21:53
      jestem mama Emila, syn juz powazny facet bo az 7 lat, ani razu nie był wysmiany ze ma tak na imie, zawsze jest rozpoznalny, nigdy nie podaje nazwiska, w domu wołamy Remek, Emilu młodsze woła Emek . To moje ulubione imie meskie.
      • she1982 Re: Emil 03.03.15, 19:53
        Mam syna Emiliana - w skrócie Emila smile Fajny z niego chłopak, również nie słyszałam żeby ktoś źle mówił o tym imieniu. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.