18lipcowa3 Re: Imię po dziadku 01.12.17, 22:48 dla mnie nadawanie imion po dziadkach rodzicach itp to obciach i wiocha Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Imię po dziadku 02.12.17, 05:29 imiona dla swoich synow wybieralam z mezem. nawet nie przyszlo mi do glowy pytac o zdanie rodzine. wsrod imion, nad ktorymi sie zastanawialismy, za kazdym razem bylo imie mojego dziadka, ale nie dlatego, ze to imie dziadka, tylko dlatego, ze nam sie podobalo. przy mlodszym synu poczatkowo praktycznie bylismy zdecydowani na imie po dziadku mojego meza, ale pozniej okazalo sie, ze tu gdzie mieszkamy jest to raczej imie zenskie, wiec ostatecznie dostal zupelnie inne. w ogole kazdemu z moich synow ostatecznie wybralismy imie dopiero po porodzie. mielismy wybrane 3, ktore nam sie podobaly i po porodzie okazywalo sie, ze najbardziej do dziecka pasuje nam imie x. pierwszy syn byl bezimienny przez ponad dobe po porodzie, bo nie moglismy sie zdecydowac i nawet na lozeczku mial napisane "chlopiec" Odpowiedz Link Zgłoś