Dodaj do ulubionych

Jeśli ktoś może..

30.03.13, 23:19
Witam długo zastanawiałam się czy napisać , nie jestem osobą która z każdą potrzenbą jest tak bezpośrednia ale niestety dzisiejsze czasy tego wymagają .Może zacznę od początku , mam na imie Paulina mam 21 lat i mam 7-miesięczną córke Majkę i jak można zrosumieć po tym że piszę mamy ciężką sytuację nie tylko finansową ale i materialną mieszkamy z moimi rodzicami w jednym pokoju . W okresie zimowym byliśmy na utrzymaniu rodziców gdyż ciężko jest z pracą .Ojciec dziecka mieszka z nami ale nie stać nas na zalegalizowanie związku teraz najważniejsze jest dziecko żeby było na pampersy i leki . Może w późniejszym czasie uda się usamodzielić aby odciążyć rodziców. Z niecierpliwośćią czekamy na wiosnę aby mógł zacząć pracowac dorywczo bo dorywczo ale każdy grosz się liczy ... wracając do POCZĄTKU postu jeśli byłoby to możliwei mógłby ktoś w jakikolwiek udzielić nam pomocy bylibyśmy bardzo wdzięczni .. Pozdrawiam Paulina
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: Jeśli ktoś może.. 31.03.13, 08:26
      Widzialam twoja prosbe w kilku miejscach!jak mam uwierzyc,ze to prawda,a nie sposob na zycie?napisz na forum pomocne emamy,udokumentuj swa sytuacje.
      • paulamajka Re: Jeśli ktoś może.. 31.03.13, 12:00
        Nie wiem po co miałabym pisać jakieś głupoty przecież nie naciągam nikogo na kase bo nie o pieniądze tu chodzi , tylko o ubrania o rzeczy dla dziecka więc zanim ktoś kogoś oczernia wypadałoby najpierw mieć podstawy do tego ... a wystarczy porozmawiać. A jeśli chodzi o to moją pomoc w kilku miejscach no coż prawda i nie mam zamiaru się wymigiwać poprostu szukam pomocy gdzie się da . Nikogo nie zmuszam do pomocy to jest dobrowolne .
        • hugo43 Re: Jeśli ktoś może.. 31.03.13, 13:14
          a wiesz,ze wysalnie tych rzeczy do ciebie to koszt ok 20pln?ty za to zaplacisz?jeszcze raz napisze,zglos sie na forum pomocne emamy,potwierdz swa sytuacje u moderatorki i z pewnoscia otrzymasz pomoc:)
    • dolorespromesas Re: Jeśli ktoś może.. 01.04.13, 14:34
      a skąd jesteś? jeśli z w-wy bądź okolic, to chętnie kupię pampersy i rzeczy dla dzieci i ci przywiozę.
      • paulamajka Re: Jeśli ktoś może.. 01.04.13, 18:18
        niestety nie ;( , jestem z woj. lubelskiego, dokładnie 30 km od Lublina.
    • piotrsson Re: Jeśli ktoś może.. 01.04.13, 14:57
      a może to z dziedziny "zbieram pieniądze na bułkę" -to idziemy do sklepu , kupie ci bułkę. Eeee nie ja chcę pieniądze.....
      • paulamajka Re: Jeśli ktoś może.. 01.04.13, 18:22
        nigdzie nie napisałam że oczekuje od kogoś pieniędzy, wyraźnie jest zasugerowane, że potrzebuję rzeczy dla mojej córki bo mnie nie stać na kupno nowych, więc jeżeli to jest realne to proszę o to aby nie oceniać mnie z góry dopóki nie pozna ktoś dokładnie sytuacji.
        • hugo43 Re: Jeśli ktoś może.. 01.04.13, 19:22
          To kupuj uzywane.mnostwo dobrze sytuowanych osob kupuje uzywane ubrania,wozki,zabawki itd,przeciez to nie wstyd.jest was czworka doroslych osob,chyba na pampersy i mleko jestescie w stanie zarobic?i jeszcze raz apeluje o przeniesienie sie z prosba na odpowiednie forum.
          • paulamajka Re: Jeśli ktoś może.. 01.04.13, 19:46
            a czy ja bezpośrednio prosze panią o pomoc?! nie !więc... nie rozumiem dlaczego komentuje pani każdy post, jeżeli nie ma ochoty pomoc to nie rozumiem po co jeszcze pani komentuje nie potrzebnie i kogoś oczernia że chce coś wyłudzić od kogoś... nie mam takiego zamiaru a to chyba nie przestępstwo akurat pisać na tym forum... szczerze mówiąc nie wiem po co pani komentuje, z nudów?? bo jedynie taki wytłumaczenie i przychodzi do głowy...
          • jaskowa1 Re: Jeśli ktoś może.. 01.04.13, 20:34
            aleś się czepił dziewczyny, prosi to niech prosi w czym Ty masz problem? Jak ktoś będzie chciał jej pomóc to pomoże jego sprawa a jak nie to nie. Nie baw się w sumienie ogółu! Każdy chyba sam podejmuje decyzję?! a to, że pisze na tym forum też nie rozumiem czemu Cię dziwi szuka pomocy to wali do wszystkich możliwych "drzwi" logiczne chyba?
            • paulamajka Re: Jeśli ktoś może.. 01.04.13, 22:22
              widzę, że jednak są jeszcze normalni ludzie w necie, którzy potrafią zrozumieć drugiego człowieka, dziękuje i również pozdrawiam
              • gusiaa00 Re: Jeśli ktoś może.. 02.04.13, 11:18
                prosić o pomoc to chyba nic złego. To nie przestępstwo !!! Po co komentować i krytykować?? Jeśli nie chcesz pomóc to przynajmniej nie przeszkadzaj... Ciesz się, że Ciebie to nie spotkało.. Ludzie, którzy chcą pomóc to pomogą a Twoje głupie docinki nic nie dadzą... A forum nie zabrania takich postów więc... Ja akurat jak mam coś do oddania to zaglądam właśnie tutaj... Jak można komuś pomóc oddając zbędne dla siebie rzeczy to super... Nie trzeba szukać zaraz podejrzeń, że dana osoba wyłudza coś.. Autorka nie prosi o samochód, czy pieniądze tylko o pomoc typu ubrania, zabawki itp. Niektórzy wyrzucają takie rzeczy a komuś mogą się przydać...
                do paulamajka_
                Ja mam kilka rzeczy na zbyciu i chętnie oddam. Tylko niestety nie pokrywam kosztu wysłki. Proszę o maila (pzupzu@op.pl) może będę mogła jakoś pomóc :)
    • attiya Re: Jeśli ktoś może.. 02.04.13, 14:12
      proponuję forum Pomocne emamy i dokładnie udokumentowaną sytuację rodzinną i życiową
      oraz lokalny MOPS, urząd pracy, portale z pracą itd itd
      wiem, że niektóre np spółdzielnie proponują prace gospodarcze typu odśnieżanie, sprzątanie w zamian za kasę, to samo niektóre oddziały mops kierują do prac interwencyjnych co prawda za nieduże pieniądze ale jednak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka