eleftheria88 12.12.23, 09:06 Jw. Gabriel, Teodor, Józef, Stefan, Gustaw, Feliks, Florian, Jeremi, Ludwik, Seweryn, Olgierd, Leopold, Tytus, Klemens, Oktawian, Emanuel, Ruben, Edgar, Romuald Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karoleena Re: Uszeregowanie imion 12.12.23, 10:54 Ale dużo fajnych imion. U mnie tak: Jeremi, Ludwik Romuald Gabriel, Józef, Stefan, Seweryn Edgar Feliks, Tytus Teodor, Olgierd Gustaw Leopold Ruben Florian, Klemens Oktawian Emanuel Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Uszeregowanie imion 12.12.23, 11:44 Olgierd, Stefan, Florian Oktawian, Tytus Ludwik, Seweryn, Leopold Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Uszeregowanie imion 12.12.23, 13:22 Feliks, Ludwik, Józef, Gustaw, Klemens - te imiona miałam na swoich listach i były poważnie rozważane przy dzieciach Stefan, Teodor, Jeremi- te mogłabym rozważyć w innych okolicznościach Olgierd, Florian, Leopold, Tytus, Ruben, Edgar- spoko u kogoś Gabriel, Seweryn, Oktawian, Emanuel, Romuald - zupełnie nie mój klimat Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Uszeregowanie imion 12.12.23, 13:26 Bardzo mi się podobają: Ludwik, Gabriel, Leopold, Seweryn, Romuald Doceniłabym u kogoś: Stefan, Józef, Klemens, Edgar, Olgierd, Gustaw, Jeremi Absolutnie nie: Teodor, Feliks, Florian, Tytus, Oktawian, Emanuel, Ruben Odpowiedz Link Zgłoś
vanilde Re: Uszeregowanie imion 12.12.23, 16:19 W kolejności od tego, które mi się najbardziej podoba, do najmniej. Feliks Gustaw Ludwik Jeremi Teodor Stefan Gabriel Tytus Florian Józef Olgierd Klemens Leopold Romuald Oktawian Seweryn Emanuel Edgar Ruben Odpowiedz Link Zgłoś
aequoreavictoria Re: Uszeregowanie imion 12.12.23, 22:53 Lubię: Teodor, Józef, Feliks, Florian, Emanuel Neutralne: Ludwik, Klemens, Gustaw, Leopold, Oktawian, Edgar, Stefan, Tytus Nie lubię: Gabriel, Romuald, Seweryn, Olgierd, Ruben, Jeremi Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Uszeregowanie imion 13.12.23, 02:19 Podobają mi się: Teodor, Stefan, Seweryn, Gustaw, Leopold, Ludwik, Feliks, Ruben Neutralne są dla mnie: Emanuel, Klemens, Tytus, Romuald Nie podobają mi się: Gabriel, Oktawian, Florian, Jeremi, Edgar, Olgierd, Józef Odpowiedz Link Zgłoś
wloczykijka55 Re: Uszeregowanie imion 16.12.23, 10:35 W kolejności od tego, które lubię najbardziej do tego które najmniej: Teodor Jeremi Feliks Klemens Florian Gustaw Stefan Leopold Tytus Oktawian Józef Edgar Ruben Gabriel Ludwik Seweryn Olgierd Emanuel Romuald Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: Uszeregowanie imion 22.01.24, 16:08 Top 3: 🥇Edgar (obecnie moje ulubione imię męskie - chyba Poe za mocno wszedł... 😂) 🥈Stefan 🥉Leopold (uwielbiam od dawna, ale spadło nieco w moim rankingu) 4. Jeremi (wychowałam się na Kabarecie Starszych Panów, więc sentyment pozostał) 5. Tytus Miejsca 6 i 7: Olgierd, Oktawian Dalej (lubiane, ale nie do rozważenia w realu): Józef, Gustaw, Ludwik, Klemens Neutralne: Teodor, Feliks, Florian Nie mój gust: Emanuel (choć skojarzenie z Emmanuelem Hovhannisyanem z kanału Dudukman trochę "ratuje" to imię), Seweryn (Andrzej Seweryn za mocno wszedł 😂 + Krajewski jakoś mi nie podchodzi...), Romuald (Traugutt, ach ten Traugutt...). Gabriela nie biorę pod uwagę - popularność i skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Zmiana :) 21.04.24, 21:08 Zmiana: 🥇Edgar (im bardziej lubię Poego, tym bardziej lubię też samo imię Edgar ) 🥈Stefan (mam ogromny sentyment do tego imienia) 🥉Tytus (kolejny sentyment) Miejsce 4 - ex aequo Jeremi i Leopold (ten ostatni spadł w moim rankingu po tym, jak dowiedziałam się, że było to trzecie imię pewnej postaci historycznej, która bardzo źle mi się kojarzy) Miejsce 5 - Olgierd (coraz bardziej lubię to imię) Lubiane, ale nie do rozważenia w realu: Józef i Gustaw Ludwik spadł do kategorii neutralnych, coraz mniej lubię też Klemensa. Teodor, Feliks, Florian i Oktawian spadli do kategorii "na NIE", w Teodorze zaczęły mi przeszkadzać "bogowe skojarzenia" (do niedawna przeszkadzał mi też pies z "Alternatywy 4"), do Feliksa nieco zraził mnie mały Felek, którego poznałam rok temu, dwaj ostatni nie przejdą z powodów osobistych Emanuel, Seweryn i Romuald bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
misha.parajanov Zmiana nr 2 ;) 20.06.24, 22:25 Zmiana nr 2 🥇Edgar (obecnie nie wyobrażam sobie innego imienia dla syna 🥈Stefan (sentyment z dzieciństwa) 🥉Tytus (po prostu lubię Tytusa ) Miejsce 4 - Olgierd (coraz bardziej podoba mi się to imię - Losninos, to Twoja sprawka! ) Miejsce 5 - Józef (pojawiło się jedno miłe skojarzenie) Lubiane, ale nie do rozważenia w realu: Gustaw Neutralne: Ludwik Trudno określić (nie powiem, żeby mnie odrzucały, ale trudno mi umieścić je w kategoriach "lubię" lub "neutralne"): Jeremi (poznałam osobę o tym imieniu, która nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia), Klemens (lubię coraz mniej), Leopold (trzecie imię pewnej postaci historycznej, z którą mam złe skojarzenia - choć jednocześnie jest to imię jednego z moich ulubionych autorów) Na "nie": Emanuel (nie mój gust) Gabriel (popularny w moim rejonie + osobiste skojarzenia), Feliks (poznałam osobę o tym imieniu, która mocno mnie do niego zraziła), Florian (skojarzenia), Oktawian (skojarzenia), Romuald (zbyt silne skojarzenia historyczne), Seweryn (nie mój gust + osobiste skojarzenia), Teodor ("bogowe" znaczenie + osobiste skojarzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Zmiana nr 2 ;) 20.06.24, 22:38 Dla mnie Emanuel jest za miekki. Jeremi i Teodor stracili moja sympatie ze wzgledu na "bogowe" skojarzenia, ale forma Jarema brzmi przyjemnie, tak swojsko. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Uszeregowanie imion 23.01.24, 00:49 TAK: Gabriel - 9 pkt. Gustaw - 9 Feliks - 9 Florian -8 Ludwik - 8 Emanuel - 9 Ruben - 9 Edgar- 9 Teodor - 8 Neutralne: Jeremi Józef Stefan Olgierd Leopold NIE: Tytus Seweryn Oktawian Romuald Klemens Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia [...] 21.04.24, 23:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jumisiak Re: Uszeregowanie imion 03.07.24, 23:42 Podobają mi się i mogłabym nadać: Teodor, Józef, Florian Są ładne ale nie nadałabym: Stefan, Gabriel, Feliks Tytus i Ruben Są okej, neutralny stosunek: Gustaw, Ludwik, Emanuel i Olgierd Nie podoba mi się: Seweryn, Leopold, Oktawian Masakra: Jeremi, Klemens. Edgar i Romuald Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: Uszeregowanie imion 06.07.24, 01:32 No to może i ja się tutaj uzewnętrznię 😆 Na pierwszym miejscu Feliks, lubię, uwielbiam i kocham to imię niezmiennie od ładnych paru lat na pewno, a to już o czymś świadczy, jako że lista moich ulubionych imion potrafi zmieniać się kilka razy na miesiąc 😂 chociaż ostatnio przystopowałam, ale jednak. Kiedyś zapewne na drugim miejscu dałabym Jeremiego i chociaż nadal mi się podoba, obecnie zdecydowanie bardziej podoba mi się Jeremiasz. Jeremi też kojarzy mi się z pewną książkową postacią, do której w miarę głębszych przemyśleń żywię coraz mniejszą sympatięni myślę, że to głównie właśnie postać wpłynęła na moje odbieranie Jeremiego. Niemniej, muszę przyznać, że kiedy słyszę je gdzieś na ulicy albo słyszę od kogoś, że zna chłopca czy mężczyznę o tym imieniu, nadal jestem zachwycona 🙃 jako że nie jest to Jeremi, niech będzie w takim razie Józef. Mam skojarzenia z moją rodziną, mój prapradziadek nosił imię właśnie Józef, a jego ojciec - Józefat. Niby droga daleka ode mnie i nawet moja mama nie może mi o nich poopowiadać, bo też ich nie poznała, ale jednach imiona mają przepiękne i bardzo mi się podobają. Ośmieliłabym się powiedzieć nawet, że Józefat bardziej, niezależnie od formy, ale Józef również jest wysoko. Byle w pełnej formie, tak samo jak Feliks zresztą, bo żadnego Józka ani Felka nie przełknę. No i niech podium zamknie Leopold, jako że uwielbiam "leosiowe" imiona. Leonard byłby wyżej, ale nie ma tu Leonarda, natomiast Leopolda lubię tylko trochę mniej. Poza podium to tak: bardzo podoba mi się Teodor, ostatnimi czasy lubię go coraz bardziej, bo jeszcze nie tak dawno bardzo mi się z jakiegoś powodu NIE podobał. Być może przez skojarzenia z ropuchą ("Harry Potter" oczywiście), teraz jednak ropucha coraz bardziej odchodzi w niebyt, chociaż nadal lubię tę serię, a Teodor wchodzi do łask. Tutaj już, o dziwo, lubię zdrobnienia. Dalej niech będzie... Ludwik, Gabriel i Florian razem. Chociaż wciąż wydaje mi się, że Ludwik, którego jedynym grzechem jest skojarzenie z płynem do naczyń i, w mojej opinii, przeokropne zdrobnienie Ludek, powinien być wyżej, jako że bardzo mi się podoba i podobał w sumie mniej więcej tak samo długo jak Feliks. No to niech ten Ludwik już będzie razem z Teodorem. Gabriel i Florian są miękkimi imionami tak według mnie i również je lubię, chociaż umieściłam je dopiero tutaj ze względu na zdrobnienia Gabryś i Florek, których bardzo nie lubię. Ten Florek to jeszcze do przeżycia, ale ciężko. No to dalej niech będą Stefan, Seweryn, Jeremi, Tytus, Emanuel oraz Oktawian. Stefan bardzo podoba mi się w pełnej formie, tak samo jak żeńska Stefania, ale zdrobnienia Stefek i Stefcio odrzucają mnie na tyle, że Stefan wylądował aż tutaj. Gdyby nie one - a wydaje mi się, że przynajmniej Stefek jest zdrobnieniem, którego ludzie używają automatycznie w stosunku na przykład do dziecka - Stefan mógłby wylądować nawet na podium. Seweryn również mi się podoba, nie jestem w stanie wskazać konkretnego powodu, dlaczego tu, a nie gdzie indziej. Myślę, że po prostu brzmienie. Emanuel byłby wyżej w formie Emmanuel, a dlaczego przez jedną literkę tak spada? Mój umysł ma dziwne preferencje czasami, w związku z czym nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie 🫠 Oktawian sam w sobie jest bardzo ładny, tylko zniechęciła mnie do niego pewna postać z książki, która przeczytałam za namową przyjaciółki. Jeremi to wiadomo, a Tytus jak na moje standardy jest naprawdę wysoko. Jeszcze niedawno wylądowałby pewnie prawie na szarym końcu, a teraz coraz bardziej się do niego przekonuję i wspina się coraz wyżej, powoli, bo powoli, ale się wspina. Reszta imion - nie podoba mi się z brzmienia lub skojarzeń na tyle, że nie potrafię wpasować ich do Rankingu. Ewentualnie gdzieś na szarym końcu, ale właśnie dlatego nie za bardzo lubię robić rankingi, a tylko listy. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~ Aida i Amneris, "Nie ja" ❤️🔥❤️🩹 Odpowiedz Link Zgłoś