madziarek_edziecko 17.01.05, 14:08 Skojarzenia mam oczywiscie z Donatellą Versace. Czy są w Polsce osoby o tym imieniu? Czy w ogole można takie zarejestrowac? Pytanie czysto teoretyczne. Jakie są Wasze zdania na temat tegoż imienia? Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Donatella 17.01.05, 14:14 O rany, jak żółwiowa nindżowa! To oczywiście po polskiemu Donata, a Donatelle, są, co mają nie być; w liczbie 4. Oprócz tego jest: Donastyla (1), Donatalia (3), Donatela (1), Donatelia (1), Donatila (1), Donatyla (4), Donatylda (6), Donatylia (19) i Donatylla (19). Z jednym wyjątkiem ostatnie nadania tych wszystkich imion pochodzą z lat 50, potem już pewnie nie rejestrowali takich dziwnych tworów. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Donatella 17.01.05, 14:17 Gaudencjo, jak zwykle jestes niezastąpiona! Pozdrowka Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Donatella 18.01.05, 12:49 gaudencja napisała: > O rany, jak żółwiowa nindżowa! Takie było moje pierwsze skojarzenie! Też z żółwiami Nindża (czy jak to woli Ninja) Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Donatella 17.01.05, 16:47 Mnie się nie podoba to imię, jest za długie i takie.. wydumane. Poza tym nie lubię imion z podwójnymi literami jak np. Lilianna, Izabella. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Donatella 18.01.05, 12:26 Donatella- nie Donata- też nie W ogóle jakoś tak... Nieładnie brzmią (mimo podwójnego "l", które tak bardzo lubię). No i jeszcze to skojarzenie z farbowaną blondynką co to wygląda jak upiór w operze.... Ale to tylko moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Donatella 18.01.05, 12:36 Bo ona mniej więcej tak właśnie wygląda... (Donatella Versace, znaczy) Odpowiedz Link Zgłoś