jogaj 04.02.05, 19:01 Mam 2 latka Szymona,nazwisko zwykle na G,w brzuchu drugiego syna i nie mozemy sie zdecydowac na imie,moze cos poradzicie? Pozdrowienia-Jola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Pierwszy synek Szymon,drugi??? 04.02.05, 19:06 Ano jakoś mi się nasunął Antoni. Albo Błażej. Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Pierwszy synek Szymon,drugi??? 04.02.05, 19:24 Filip, Dawid, Jerzy, Tomasz, Kornel, Cyprian, Adaś, Karol no i Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Pierwszy synek Szymon,drugi??? 04.02.05, 19:34 U mnie w rodzinie Szymon ma brata Seweryna. Moje propozycje: Tobiasz, Jonasz, Emilian, Juliusz Odpowiedz Link Zgłoś
jogaj Re: Pierwszy synek Szymon,drugi??? 04.02.05, 21:03 Dzieki za odzew. Antonich,Filipow i Kamilow bardzo duzo ostanio wkolo wiec odpada,Blazeja jakos nie czuje,Karol wyjatkowo mi sie nie podoba,Kornel za twarde... oj wybredna jestem. Pozdrawiam i czekam na jeszcze-Jola Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Pierwszy synek Szymon,drugi??? 04.02.05, 21:09 Mi do Szymona pasuje Lukasz ewentualnie Przemyslaw lub Piotr. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda56 Re: Pierwszy synek Szymon,drugi??? 04.02.05, 21:37 Kordian,Dorian,Adrian,Eryk,Olaf ,Nikodem,Mateusz,Łukasz,Tymoteu sz,Goran,Tymon. Odpowiedz Link Zgłoś
jogaj Re: Pierwszy synek Szymon,drugi??? 04.02.05, 21:46 Nie chcialam bardzo popularnego imienia,jak wybieralam imie dla pierwszego synka,nie znalam zadnego Szymona i wydawalo mi sie ono bardzo malo popularne,a potem przezylam szok,ze tyle Szymonow dookola. Teraz wszystkie wydaja mi sie bardzo popularne,albo za bardzo wymyslne,albo bliscy znajomi maja synow o tym imieniu np. Lukasz,Jeremi,Jedrzej. Jestem kompletnie zakrecona i juz nic nie wiem,dlatego prosze o pomoc. Myslalam o Tymonie,ale nie wiem czy nie jest to imie za bardzo podobne do Szymona i nie bedzie glupio. Pozdrowienia-Jola Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia2 Re: Pierwszy synek Szymon,drugi??? 04.02.05, 21:54 Moim zdaniem zbyt podobne. Propozycje: Adaś, Krystian, Łukasz, Pawełek, Wojtuś Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pierwszy synek Szymon,drugi??? 04.02.05, 22:25 jogaj napisała: > Jestem kompletnie zakrecona i juz nic nie wiem,dlatego prosze o pomoc. > Myslalam o Tymonie,ale nie wiem czy nie jest to imie za bardzo podobne do > Szymona i nie bedzie glupio. Tymon zdecydowanie zbyt podobne, ale już Tymoteusz byłoby lepsze. Tylko ze i tak mówiłoby się Tymek, a Tymek to jak Szymek. A może Kajetan, Kajusz, Szczepan, Szabor (tu szukalam imion na "sz"), Samuel, Eryk, Maksymilian, Maksym, Gabriel, Julian, Juliusz, Ksawery, Konstanty, Leon, Roch, Ernest? Te osttnie brałam z drugiej 50-tki imion z Warszawy wg. Cysi, co powinno zagwarantować umiarkowaną popularnosć imienia, czyli to, w co chyba chcesz utrafić. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Pierwszy synek Szymon,drugi??? 04.02.05, 23:41 Do Juliusza i Leona Gaudencji dodałabym Juliana, Kacpra (choć to popularne ostatnimi czasy imię), Aleksego, Wiktora, Huberta, Andrzeja (wbrew pozorom obecnie dość rzadko nadawane imię), Pawła, Gabriela i Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: Pierwszy synek Szymon,drugi??? 09.02.05, 14:11 Moja koleżanka ma właśnie starszego Szymona i mlodszego Tymona ) Pozdrawiam, Magda z Szymkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: Pierwszy synek Szymon,drugi??? 04.02.05, 22:36 A mi do Szymona pasuje Piotr Iwona i Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
basia027 Re: Pierwszy synek Szymon,drugi??? 04.02.05, 23:21 Bartosz,Tomasz,Krzysztof,Michał . Odpowiedz Link Zgłoś
siulla Re: Pierwszy synek Szymon,drugi??? 10.02.05, 16:18 A może Tymon? Szymek i Tymek Odpowiedz Link Zgłoś
jogaj Re: Nasz wybor-Tymon 06.03.05, 11:54 Moj drugi synek sie urodzil i zgodnie z obietnica pisze jaka jest nasz decyzja. Padlo jednak na Tymona,moze troche smiesznie bedzie,ale zadne inne nam sie nie spodobalo i mamy teraz Szymona i Tymona. Pozdrowienia i dziekuje za pomoc=Jola Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Nasz wybor-Tymon 06.03.05, 12:04 Gratuluje synka, niech sie zdrowo chowa! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nasz wybor-Tymon 06.03.05, 13:17 Moje gratulacje i niech sie Tymuś zdrowo chowa! Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Nasz wybor-Tymon 06.03.05, 13:35 Tymek to bardzo fajne imie, a co do podobienstwa imion to ja i moja siostra to Agata i Renata, w dodatku rymuje sie z "tata", wiec jak mama kogos wola to nigdy nie waidomo kogo :] A imiona baaardzo czesto wszystkim sie myla. Odpowiedz Link Zgłoś