megi79 20.03.05, 19:51 takimi imionami (nosiły je małe dzieci): Ruta,Zyta,Filipina,Leon(Lolek)-dla mnie żadne nie jest ładne(ew.Leon może być) a dla Was?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Ostatnio spotkałam się z... 20.03.05, 19:55 A mi się wszystkie podobają Do tego stopnia, że mogłabym tak nazwać swoje dzieci. Tylko może przy Rucie bym sie zastanowiła, bo choć śliczne, kojarzy mi się z sianiem ruty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Ostatnio spotkałam się z... 20.03.05, 20:13 Mnie bardzo podoba sie Zyta Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Ostatnio spotkałam się z... 21.03.05, 09:33 Nie podobają mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Ostatnio spotkałam się z... 21.03.05, 09:46 Z imionami takimi jak Zyta i Leon już kiedyś się spotkałam. Najbardziej z podanego przez ciebie zestawu podoba mi się Filipina ) a najmniej Ruta. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Ostatnio spotkałam się z... 21.03.05, 10:46 Ruta podoba mis ie do tego stopnia, ze nawet ja mezowi cicho zasugerowalam, ale stanowczo odrzucil Leon-ok, tez bym mogla tak nazwac synka-na nasza corke mowimy w domu Leonek Zyta nie-kojarzy mi sie z nie bardzo w rodzinie lubiana ciotka... Filipina-u kogos moze byc, sama bym tak dziecka nie nazwala Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ostatnio spotkałam się z... 21.03.05, 13:40 Tez nie mam zastrzezen. Moj maz optuje za Filipina, jesli bedzie corka. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Ostatnio spotkałam się z... 21.03.05, 15:49 Ciekawe iminona. Najbardziej podoba mi się Zyta. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Ostatnio spotkałam się z... 21.03.05, 15:51 Ruta- nie kojarzy mi się najlepiej (a mianowicei ze słowem poruta) Zyta- zbyt twarda jak dla małej dziewczynki ew młodej panny Filipina- ze względu na to, że mam syna Filipa powinno mi się podobać, jednak wolę imiona typowo dziewczęce (kobiece) zamiast tworzonych od męskich jak Czesława, Wiesława i Władysława. Leon- jak najbardziej ok. Chociaż zastanowiłabym się nad skojarzeniem z Seatem Leonem. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Ostatnio spotkałam się z... 21.03.05, 22:57 Przykro mi, ale żadne z tych imion mi nie leży. Ewentualnie Leon, ale na pewno nie zdrobnienie Lolek. Odpowiedz Link Zgłoś
roxana_br Ruta? 22.03.05, 02:24 Mnie się Ruta nie podoba. Ewentualnie mogłaby być Rita (bardziej po polsku Ryta... ale w tej wersji odpada). Zyta owszem, mam miłe skojarzenia, ale nie pasuje mi do małej dziewczynki. Filipina podoba mi się bardzo . A co do Leona - jestem na nie, nigdy nie lubiłam Leona. Lolek też mi nie podchodzi. Już prędzej chyba Leonard. (Ach, ten DiCaprio, chachacha!) Odpowiedz Link Zgłoś