madziarek_edziecko 29.03.05, 11:19 I znow przeglądałam stare kartoteki (cale rece miałam zakurzone...fu ..) Znalazłam Panią Tasiję Kosiorek. Co sądzicie o tym imieniu. Mi się podoba Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Tasija 29.03.05, 13:34 Tasija - ciekawe, nie zetknęłam się dotąd z takim imieniem. Tylko z Taisą, która zresztą powinna być raczej Taidą. Może to Tacey, a może rodzaj żeński od imienia Tasylo? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tasija 29.03.05, 13:42 Niespecjlanie mi sie podoba, nie pasuje mi zbitka "ij". Odbieram ja z niemiecka, gdzie Maria to Marija, Sophia to Sophija itp. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tasija 29.03.05, 14:00 Może to jednak Taisa? Po rosyjsku była to Taisja, stąd już tylko mały krok do literówki... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tasija 29.03.05, 14:07 gaudencja napisała: > Może to jednak Taisa? Po rosyjsku była to Taisja, stąd już tylko mały krok do > literówki... Tez jestem sklonna przychylic sie do tej hipotezy. Ania Odpowiedz Link Zgłoś