madziagirl 18.04.05, 19:57 no próbowałam już mojego męża przekonać do Małgorzaty Magdaleny Karoliny no i nic uparł się na Justynę - teraz po głowie chodzi mi Iwona - Iwonka co o tym sądzicie ? jest już może na forum wątek dotyczący tego imienia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Iwona 18.04.05, 19:58 Był. Ładne imię Zdrobnienie Iwonka - śliczne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Iwona 18.04.05, 20:06 I za Justyną, i za Iwoną nie przepadam, ale za Iwoną bardziej Z dwojga wolałabym więc Justynę. A może Judyta, co byc powiedziała na to imię? Wątek o Iwonie oczywiście był; zapuść wyszukiwarkę i jeśli nie znajdzie Ci nic w 2005 roku, to przełącz na 2004. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Iwona 18.04.05, 20:41 Szczerze mówiąc cierpię na przesyt tego imienia... Poza tym niegdy nie przepadałam za nim. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Iwona 18.04.05, 23:19 Nie lubię tego imienia... Justyna lepsza, Magdalena też. Odpowiedz Link Zgłoś
ksas Re: Iwona 19.04.05, 09:49 to imie kojarzy mi sie z dziewczyną z dyskoteki dlaczego?? otoz, kiedys gdy bylam jeszcze piekna i mloda, siedzilaysmy z kolezanka w cukierni i jadlysmy lody... podszedl do nas wtedy taki "fajny chlopak" w dresie i z lancuchem na szyi i zapytal czy chodzimy na dyskoteki?? grzecznie odpowiedzialysmy,ze raczej nie,a on nas pyta "a jak macie na imie?" na co moja kolezanka rzucila nie wiem po co "zgadnij"... no i zaczal wyliczanke," Edyta? , Beata? Ilonka? Iwonka? Anetka? hmmm to juz nie wiem" rozlożyl rece bezradnie moja kolezanka zirytowala sie i mowi,"a innych imion to nie znasz?" na co on odpalil,ze wszytskie fajne dziewczyny z dyskoteki maja tak wlasnie na imie... i od tej pory te imiona kojarza mi sie z dyskoteka... straszne,ale zapadlo mi w pamiec i nie chce wypasc Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Iwona 19.04.05, 12:56 Iwona niezbyt, ale znam same cieple i kochane Iwony. Bardziej podchodzi mi Iwa. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Iwona 19.04.05, 09:42 Nie lubię iminia Iwona. Z wszystkich imion, ktore podałas najbardziej podoba mi sie Magdalena Iwona, Justyna, Karolina - dla mnie calkowicie odpadają. M. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Iwona 19.04.05, 15:28 Z imion ktore podalas żadne mi sie nie podoba a Iwona i Justyna to juz na pewno Moze są jeszcze inne imiona ktore wam obojgu spodobają sie ?? Moze np. Helena, Judyta, Julita, Kalina, Ida, Idalia, Łucja... Odpowiedz Link Zgłoś
trissie Re: Iwona 10.07.05, 09:01 Mimo, że moim głównym typem imienia dla synka jest IWO (walczę z mężem, któremu nie bardzo sie podoba), nigdy nie zdecydowałabym się na żeńską odmianę tego imienia. Dla mnie to numer jeden z listy imion, ktorych nigdy bym dziecku nie nadała. (inne to: Edyta, Grażyna, Wioletta, Marzena, Bożena oraz te z kręgu Nicol i Vaness) Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań, my z mężem też mamy zupełnie inne upodobania Odpowiedz Link Zgłoś
mia77 Re: Iwona 10.07.05, 11:50 A mnie sie znacznie bardziej od Iwony podoba Justyna... Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Iwona 10.07.05, 11:56 Nie cierpie tego imienia. Nie wiem dlaczego ale mam jakieś uprzedzenie do niego. Nie wspominając już o zdrobnieniu Iwonka-sralonka. Z podanych przez ciebie imion najbardziej podobają mi się Magdalena i Karolina. Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Iwona 10.07.05, 15:35 Iwona, Iwa - niezbyt... Za tp Justynka, Justysia wg mnie sliczne a z innych podobnych: Judytka, Ilonka, jowita, Milena? Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Iwona 10.07.05, 16:06 illka1 napisała: > Iwona, Iwa - niezbyt... Za tp Justynka, Justysia wg mnie sliczne a z innych > podobnych: Judytka, Ilonka, jowita, Milena? Ilonka to Helenka, Milena jest IMO nie za bardzo, natomiast Judytę i Jowitę popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja do madziagirl 05.12.05, 18:32 Madziu, jak przekonalas meza do Malgosi? Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Iwona 06.12.05, 19:59 Takie sobie,ale może być.Iwia brzmi fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiesia Re: Iwona 08.12.05, 14:58 Mnie Iwona sie podoba. Jest neutralne, jak się nie chce, to nie trzeba zdrabniać ( nie tak jak np. Katarzyna),jak się chce, to można mówić Iwonka, Iwoneczka, Iwonia, Iwcia, iw itd. Nigdy nie było nad wyraz popularne, nie jest nowomodne, udziwnione. ) Pozdrawiam i gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
xxx992 Re: Iwona 28.12.05, 20:14 imię jak najbardziej w moim guście - radzę spróbować przekonać męża Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Iwona 30.12.05, 16:38 Bardzo ładne. Iwonka, Iwa...Propozycja męża, Justyna, też nie jest zła. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Urodziła się...Justyna! 29.05.06, 22:21 Gratuluję! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20381&w=16028853&a=35048754 Odpowiedz Link Zgłoś