nikusia20 29.04.05, 22:19 --dziewczynki: Sandra Nikola Roksana Amelia Anita --chłopcy: Kornel Oliwier Marinel Marcel Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brasiunia Re: co sądzicie o tych imionach 29.04.05, 22:23 Jak dla mnie to z dziewczęcych pozostaje jedynie Amelia, chociaż pewnie jest ich na pęczki, a z chłopiecych Kornel reszta odpada Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: co sądzicie o tych imionach 29.04.05, 22:27 Do przyjecia dla mnie sa jedynie: Amelia Kornel Ale zadne z nich nie rzuca mnie na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: co sądzicie o tych imionach 29.04.05, 22:29 Z dziewczęcych - tylko i wyłącznie Amelia; w ostateczności Roksana. Reszta, proszę o wybaczenie, okropna. Ew. zamiast Nikoli i Sandry razem wziętych mogę zaproponować Nikandrę. chłopcy: Kornel bardzo w porządku; Marcel może być, choć forma Marceli byłaby o wiele, wiele lepsza. Oliwier i zwłaszcza Marinel odpadają (co to w ogóle za imię, Marinel? pierwsze słyszę; to chyba po polsku Maryniusz). Zamaist Oliwiera wolałabym Olgierda, ostatecznie Oliwiusza (jeśli musi być "oli"). Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: co sądzicie o tych imionach 29.04.05, 22:30 Z imion dziewczęcych wybrałabym tylko Amelię - ładnie, dziewczęco, szkoda, że dość popularnie. Pozostałe skreślam absolutnie - Nikola na forum krąży jako przykład imienia hmmm... "nieciekawego", podobnie Sandra. Roksany nie znoszę - zbyt "zagranicznie". A Anita jest co najmniej o pokolenie spóźniona, na dodatek to po prostu zdrobnienie Anny. Z imion dla chłopców - Kornel albo Marcel w wersji: Marceli, zdrabniany na Marcela. Oliwier odpada absolutnie, podobnie Marinel (co to w ogóle jest?). Odpowiedz Link Zgłoś
tineczka5 Re: co sądzicie o tych imionach 29.04.05, 22:32 Ja lubię Anitę /ale przez sentyment/,jest to imię na pewno niepospolite i nieoklepane,ale mało wyraziste.No,może jeszcze ta nieśmiertelna Amelia.Poza tym żadne nie jest piękne,a te z początku listy.....myslę,że jeszcze niejedna osóbka się wypowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: co sądzicie o tych imionach 29.04.05, 22:40 Gaudencjo, masz jakieś dane statystyczne dotyczące Anity? Bo trochę się zdziwiłam, dla mnie to było zawsze imię raczej zwyczajne - pamiętam jako imię dość popularne wśród osób jeszcze młodych, ale sporo starszych ode mnie (Anit w moim wieku znam b. niewiele; właściwie przychodzi mi do głowy tylko jedna, i to poznana niedawno) - czyli teraz powolutku dobijających trzydziestki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: co sądzicie o tych imionach 29.04.05, 22:55 tawananna napisała: > Gaudencjo, masz jakieś dane statystyczne dotyczące Anity? Rocznikowo są tylko dane do 1994 roku i nie widać po nich wiele, tzn. boom na Anity (na szczęście nieprzesadzony) zaczyna sie w latach 70 i trwa przez 80 oraz pierwszą połowę lat 90. Potem, w latach '96-2000 wiemy tylko tyle, ze Anita nie zmieściła się w pierwszej 79-tce. To imię jest taką dzisiejszą Nikolą albo Martyną, więc cieszę się, że jego popularność gaśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: co sądzicie o tych imionach 29.04.05, 23:44 Dziękuję! > To imię jest taką dzisiejszą Nikolą > albo Martyną, więc cieszę się, że jego popularność gaśnie. Dokładnie takie same odczucia mam. Chociaż co do tego boomu na Anity to wydawało mi się, że szczyt musiał być w latach 70 lub na samym początku 80. Mogłabyś jeszcze napisać, jakiego rzędu są to liczby? W porównaniu z innymi imionami popularnymi w tym okresie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: co sądzicie o tych imionach 29.04.05, 23:47 Mniej więcej po 12 - 13 tysięcy na dekadę, czyli nie tak dużo. Dla porównania, Agnieszka miała i ponad 250 tysięcy nadań tylko w latach 70. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: co sądzicie o tych imionach 30.04.05, 00:33 gaudencja napisała: > > Agnieszka miała ponad 250 tysięcy nadań tylko w latach 70. Zapewne,bo znaczna ich większość chodziła ze mną do klasy Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: co sądzicie o tych imionach 30.04.05, 10:51 mamaemmy napisała: > gaudencja napisała: > > > > > Agnieszka miała ponad 250 tysięcy nadań tylko w latach 70. > > Zapewne,bo znaczna ich większość chodziła ze mną do klasy Dużą miałaś klasę ;D Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: co sądzicie o tych imionach 01.05.05, 17:40 A mi się zawsze wydawało, że to ja mam niesamowite szczęście do Agnieszek... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: co sądzicie o tych imionach 30.04.05, 09:09 Z calej tej listy ladne wydaje mi sie tylko imie Amelia. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: co sądzicie o tych imionach 30.04.05, 11:43 Sandra- O wiele lepsza jest popularna ostatnimi czasy do granic Aleksandra Nikola- Ni kola ni pepsi?? Wyjątkowo brzydkie imię Roksana- hmmm... Brzydkie. Według mnie zaraz po Nikoli. Oczywiście od tyłu Amelia- baaaardzo ładne, choć chyba wolałabym mniej popularną Amalię Anita- Ani ta ani tamta. Odpada!! Kornel- jedno z moich, ulubionych imion Oliwier- Odpada. Męska wersja Nikoli. Brzydki wyjątkowo!! Marinel- Nie słyszałam, ale NIE. Także odpada Marcel- baaardzo fajne Ergo: Dla dziewczynki tylko i wyłącznie Amelka, dla chłopca Kornel ew Marcel (Marceli??) z mocnym wskazaniem na Kornela Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: co sądzicie o tych imionach 02.05.05, 16:24 Sandra, Nikola - zdecydowanie odradzam Roksana - kojarzy mi się bardzo jednoznacznie (zapewne z powodu piosenki Stinga) Amelia - moim zdaniem najładniejsze z podanych przez Ciebie Anita - jak dla mnie neutralne, jeżeli pasuje do nazwiska to czemu nie Kornel - bardzo ładne w pełnym brzmieniu a dla malucha słodkie zdrobnienie Kornelek Oliwier - zdecydowanie odradzam Marinel - czy takie imię istnieje? też odradzam Marcel - chyba najładniejsze z podanych, ze względu na zdrobnienie Marcyś czy Marcelek Odpowiedz Link Zgłoś
orzechowe-oczy Re: co sądzicie o tych imionach 02.05.05, 22:02 Amelia może być. Reszta odpada! Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: co sądzicie o tych imionach 02.05.05, 22:17 Amelia, ewentualnie Roksana. Kornel lub Marcel. Reszta odpada! Odpowiedz Link Zgłoś