afkak 23.06.05, 14:14 Co sądzicie o tym zestawieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gunka2 Re: Ida, Agata 23.06.05, 14:18 Nie bardzo rozumiem, dla siostr czy jako zestaw? Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Ida, Agata 23.06.05, 14:46 Za podobne brzmieniowo jak na mnie. Tyle tego "a" i "ciemne" spolgloski. Troche maslo maslane. To jedno male "i" nie potrafi tego rozjasnic. Dla mnie troche za przytlaczajace i za mdle jako zestaw. Ale do zakceptowania jesli ktos sie uprze. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ida, Agata 24.06.05, 00:17 Wszystko zależy od nazwiska tak naprawdę. Sam w sobie zestaw jest niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
m_katarzynka Re: Ida, Agata 24.06.05, 09:19 Mi się nie podoba połączenie końcowego "a" z początkowym (idA Agata) przez co caly zestaw jest trudny do wypowiedzenia. (Rozziew? )Moze lepiej by było na odwrót - Agata Ida? Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Ida, Agata 24.06.05, 14:01 theodorka napisała: > Idalia Agata brzmiałoby lepiej Tak jest, duzo mniej maslo-maslanie! Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Ida, Agata 24.06.05, 14:49 A moim zdaniem Ida Agata brzmi ok. Dużo lepiej niż Idalia Agata- dla mnie te dwa imiona się gryzą Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Ida, Agata 24.06.05, 14:56 Wedlug mnie to "-lia" rozjasnie calosc a Ida Agata brzmi "i...dAAAgAAtA" - slaby nikly promyczek slonca i wielki wilgotny oblok ciezkiej szarej mgly: same A oraz d+g(+t), bardzo mdlo. Moze to i harmonijnie, tylko ze dla mnie po prostu za nudno jednostajnie. Dudni jak w tunelu. Odpowiedz Link Zgłoś
afkak Re: Ida, Agata 24.06.05, 14:58 Dziękuję za opinie. Jeśli jeszcze jakieś będą to fajnie, ale taki zestaw już zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Ida, Agata 24.06.05, 16:22 Mnie też nie podoba sie ten hiatus . Przez to cały zestaw jest trudny do wymówienia, a kolejne dwa "a" w Agacie potęgują efekt. Do tego dochodzi problem z pierwszym imieniem, bo może się mylić (Ida czy Iga - pod wpływem Agaty). Wzięłabym pod uwagę Idalię Agatę ("lia" łagodzi efekt i całość jest ładnie płynna), Agatę Idę albo Idę + inne imię, nie takie "ostre": może Ida Natalia, Ida Marianna, Ida Marcjanna, Ida Joanna...... pomysłów może być bardzo wiele. Po prostu myślę, że dwa twarde, "mocne" imiona to trochę za dużo. Ale skoro mówisz, że tak zostaje, to muszę napisać, że Idusia bardzo mi się podoba (choć wolę jako główną formę Idalię). Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Ida, Agata 28.06.05, 22:50 Hmmm zestaw mi jakos nie pasuje, moze dlatego, ze oba imiona twardo sie koncza?! Agata Ida brzmialoby lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś