madameee 15.08.05, 21:32 heja, które jest ładniejsze? Oba pasują do nazwiska, co nie jest łatwe, ale mamy teraz dylemat? Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladylazaruss Re: joachim czy miron? 15.08.05, 21:40 ja wybralabym joachima. bardzo lubie to imie, ma wiele zdrobnien. miron w brzmieniu tez jest bardzo ladny, ale skojarzenie z bialoszewskim jest zbyt przygniatajace w moim przypadku.. Odpowiedz Link Zgłoś
koala500 Re: joachim czy miron? 15.08.05, 21:48 Problem polega na tym, że oba zaproponowane przez Ciebie imiona bardzo mi się podobają i żadne nie jest oklepane, sa oryginalne ale nie udziwnione. Wybór jest trudny, ale ja chyba jednak stawiam na na Mirona. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: joachim czy miron? 15.08.05, 22:33 Do obu mam stosunek raczej neutralny - cieszy mnie, że to nie kolejny Michał czy Kuba, ale jednocześnie te dwa imiona akurat mnie nie zachwycają. Wybrałabym Mirona - znam jednego i chyba dobrze mu się to imię nosi . Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: joachim czy miron? 15.08.05, 23:14 Miron,Joachima nie cierpie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: joachim czy miron? 16.08.05, 00:05 Oba bardzo mi się podobają, najchętniej głosowałabym za nimi naraz Ale jeśli nie mogę, to wybrałabym z niewielką przewagą Joachima. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: joachim czy miron? 16.08.05, 12:01 Oba imiona mi sie podobaja, wybralabym bez wyraznych przyczyn Mirona. Odpowiedz Link Zgłoś
angula Re: joachim czy miron? 16.08.05, 13:38 Joachim to imię które mi sie zawsze podobało. Miron- ciekawe bo mało spotykane. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: joachim czy miron? 16.08.05, 14:18 Joachim jest takim imieniem do przytulania... Wole Joachima Odpowiedz Link Zgłoś
marylennox Re: joachim czy miron? 16.08.05, 16:08 Ja zdecydowanie stawiam na Joachima Miron nie podoba mi się w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
emiliaijoanna Re: joachim czy miron? 16.08.05, 22:11 Ja mam synka Joachima. To imię spodobało mi się już kilka lat temu i już wtedy wiedziałam, że będzie przeznaczone dla mojego przyszłego syna. Ma teraz 5 miesięcy. Miron w ogóle mi się nie podoba a jeszcze jak pomyślę o Białoszewskim (o zgrozo! poezja zawsze była moją piętą achillesową ale wiersze Białoszewskiego całkiem zwalają mnie z nóg) Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: joachim czy miron? 17.08.05, 16:49 Podoba mi się zestawienie obu tych imion Miron Joachim ,pierwsze silne drugie delikatne .Miro - to zdrobnienie Mirosława na stałe przylgnęło do mojego brata i bardzo je lubię .Miron ma super zdrobnienia ,choćby Ron Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamarazydwa Re: joachim czy miron? 18.08.05, 10:20 Czesc, ja stawiam na Joachima, bo tak ma na imie moj starszy synek. Jest grzeczny i kochany. Imie ma wiele zdrobnien - Joas, Jochanio, Jochas, Chimek, Joachimek. Moj mlodszy synek ma na imie Jonatan - oba imiona sa rzadkie, ale dzieki temu jak jestesmy w piaskownicy, jak zawolam chlopcow, to wiem, ze tylko oni zareaguja, a nie kilku Kubusiow, Mateuszkow, Jaskow itp. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: joachim czy miron? 03.09.05, 15:14 Dla mnie żadne,ale może Joachim. Odpowiedz Link Zgłoś