gusia210 05.12.05, 22:22 tak ma na imię mój synek(6 miesięcy) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Zbyszko 06.12.05, 10:11 gusia210 napisała: > tak ma na imię mój synek(6 miesięcy) A mowicie do niego tez Zbyszek?! Jesli chodzi o zdrobnienia imion slowianskich, jestem bardziej tolerencyjna, bo teraz malo rodzicow decyduje sie na typowo polskie imiona. Gratuluje syneczka! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zbyszko 06.12.05, 18:38 Zbyszko - bardzo ladnie, ale dla mnie zawsze to bylo zdrobnienie od Zbigniewa, Zbyslawa itp. imion. Tak czy inaczej, gratumuje syneczka ) Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: Zbyszko 06.12.05, 21:04 dziekuje za gratulacie,nie jest to imie od Zbigniewa ale mozna zdrabniac Zbyszek,Zbynek,Zbys Odpowiedz Link Zgłoś
honkul Re: Zbyszko 21.12.05, 15:23 My wlasnie oczekujemy chlopca (w styczniu) i juz nazwalismy go Zbysio Od Zbigniewa. mozna zdrabniac tez Zbinio, Binio, slyszalam tez Zibi-ale jakos tak nie lubie-od razu mam zegarki przed oczyma Odpowiedz Link Zgłoś
aga-ta Re: Zbyszko 03.01.06, 15:22 A co powiecie na tę drogę? Zbigniew - Zbyszek - Zbysio - Zbysiunio - Siunio Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Zbyszko 03.01.06, 15:55 ojejku! Ma sie to imie wyjątkowo nie podoba. Jak bedzie starszy to bedzie Zbych? Zbyszek też brzydko brzmi. To imie wyjątkowo nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś