hanka2501 09.03.06, 20:50 To imię zawsze mi się podobało i chciałam aby mój synek tak miał na imię. Niestety mężowi się to imię nie podoba i synuś będzie miał inne imię. A szkoda bo są takie śliczne zdrobnienia: Stefanek, Stefek ... Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isztaria Re: Stefan 09.03.06, 21:37 jedno z moich ulubionych imion. bardzo ładne brzmienie, takie silne, no i miłe zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Stefan 10.03.06, 09:10 ładne. POdoba mi się o wieeeele bardziej niż Kornel. Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Stefan 10.03.06, 09:56 Jestem na nie. Nie podoba mi sie to imie, wzbudza we mnie takie negatywne uczucia. To oczywiscie jedynie moje skromne zdanie. Ja zostalabym przy Kornelku Jest sliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mamastefka Re: Stefan 11.03.06, 21:09 Bardzo mi się podoba Oczywiście mój synek ma tak na imię. Ma mnóstwo ślicznych zdrobnień, chociaż u nas najbardziej przyjeęło się Stefek... Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Stefan 11.03.06, 21:31 Stefan kojarzy mi się ze skromnym młodzieńcem o manierach pełnych staroświeckiego uroku i nieco rozmarzonym spojrzeniu, pełnym spokoju i samodyscypliny. Skojarzenie pozytywne, ale jakoś tak "nie z mojej bajki" - to akurat te zalety, których ja nie posiadam. Dlatego właśnie nie dałabym synowi na imie Stefan (chyba że w wersji Szczepan) - nie chciałabym, żeby własne dziecko mi się "obco kojarzyło". Ale samo imię podoba mi się, chociaż Kornel zdecydowanie bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: Stefan 12.03.06, 19:15 podoba mi sie! a jeszcze bardziej Steffen (mieszkam w niemczech). Odpowiedz Link Zgłoś