abiela 22.04.06, 17:41 Kolejne odkrycie, co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Gisbert 22.04.06, 21:50 Ladne, ale kojarzy sie z... sir Guyem of Gisbert))). W Niemczech uchodzi za imie dla pradziadka... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Gisbert 24.04.06, 14:52 > Ladne, ale kojarzy sie z... sir Guyem of Gisbert))). Guy był GisberN Wiem, bo za czasów filmu Robin Hood z Michaelem Priestem, ja "kochałam się" właśnie w Gisbernie Zaś samo Gisbert z pisowni bardzo kojarzy mi się z Gilbertem Blythe, tym od Ani Shirley... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Gisbert 24.04.06, 14:53 a Michael był chyba jednak Pried, nie priest, ale pewności nie mam, bo nie on chwytał mnie za serce... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gisbert 24.04.06, 15:04 A jak się nazywały takie miłe, misiowate stworki z jakiegoś horroru, które zamieniały się w potwory i terroryzowały rodzinę? Nie mogę sobie przypomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Gremliny:))) 24.04.06, 15:05 Ale mamy skojarzenia)). Na mojego kuzyna Gerarda dzieci mowily w szkole gepard)). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gremliny:))) 24.04.06, 15:25 Dziękuję Bo kołatało mi się pogłowie jakieś gizmo/gismo (?), ale nie wiem, o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Gremliny:))) 24.04.06, 15:37 Bo ten pierwszy Gremlin (malutki, milutki) mial tak wlasnie na imie)))). Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Gisbert 24.04.06, 15:04 Pread (wym. Pri:d). Faktycznie to byl Gisbern, pomylilam. A swoja droga Gilbert (od Ani)) to tez piekne imie... Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Gisbert 24.04.06, 21:39 nawet ciekawe imię , ale jakoś mi sie ciezko wymawia , nie wiem czemu Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Gisbert 24.04.06, 21:50 Pomieszalam wymowe nazwiska Michaela)). Oczywiscie Pre:d, nie Pri:d)). Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Gisbert 25.04.06, 07:19 > A swoja droga Gilbert > (od Ani)) to tez piekne imie... Imię piękne, tylko teraz trzeba się zdecydować na wymowę: Żilber, Dżilbert czy też poczciwy Gilbert... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Gisbert 25.04.06, 08:25 Z tego co wiem Anglicy wymawiaja je tez przez G. W Niemczech tez wymowa odpowiada pisowni, czyli frankofoni przegrali))). Odpowiedz Link Zgłoś