dottoranda 13.05.06, 10:46 Wczoraj, w centrum mojego miasta, usłyszałam jak właśnie tak babcia nawołuje swoje wnuczki. To drugie, to spieszczenie najpewniej od Sabriny, a to pierwsze? Aleksandra? Choć może nie bardzo pasuje do Sabriny wymyślnością. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Olinia i Sabrinia 13.05.06, 10:58 Moze Olena (ukrainska Helena, ale chyba by nie przeszlo w USC, choc kto wie...)... Odpowiedz Link Zgłoś
dottoranda Re: Olinia i Sabrinia 13.05.06, 12:27 Też myślałam, że to Oliwia...I mimo, że zdaję sobie sprawę z pomysłowości Polaków (w przechrzczeniach), to jednak Olinii trochę daleko od Oliwii..Ten komentarz Gaudencji "" oddaje również to, co ja uważam na temat tego zestawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Olinia i Sabrinia 13.05.06, 11:41 pewnie Aleksandra i Sabina ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dottoranda Re: Olinia i Sabrinia 13.05.06, 12:31 Słyszałam wyraźnie SabRinia, więc to raczej od Sabriny a nie Sabiny Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Olinia i Sabrinia 14.05.06, 22:42 Mysle ze Sabrinia to od Sabriny, a Olinia pewnie od Oleny. Nic innego raczej tu nie pasuje, a Oliwia to moim zdaniem nie byla, bo tą najczesciej zdrabniaja Oliwka, ale kto to wie Odpowiedz Link Zgłoś