kika1975 31.07.06, 19:16 W weekend poznalam 4 letnia Aurelie. Ciekawa jestem jakie sa opinie o tym imieniu, jak uwazacie - kto takie imie nadaje? Rodzice wyksztalceni - lekarze. Z malego miasteczka. No i wlasnie mi to imie traci prowincja i pretensjonalnoscia. Co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Aurelia? 31.07.06, 19:53 Mnie się Aurelia zawsze kojarzy z mądrą dziewczynką, córeczką mądrych rodziców. Nie wydaje mi się ono ani trochę pretensjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kika1975 Re: Aurelia? 31.07.06, 19:57 o dopiero sie zorientowalam, ze to juz bylo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=42952950&v=2&s=0 i ze imie sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Aurelia? 01.08.06, 20:46 Piękne znaczenie (złota), całkiem nienajgorsze korzenie (Starożytny Rzym), mała nadawalność odróżniająca imię na korzyść od tysięcy Julek, Weronik i Aleksandr, miłe brzmienie, długa historia w Polsce, obecność (nierzadko równie długa co w Polsce) w wielu, innych krajach. Czego chcieć więcej od imienia?? A raczej od jednego z moich, ulubionych imion Ida, wcale nie taka małomiasteczkowa Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Aurelia? 01.08.06, 22:29 znam tylko 1 Aurelię (21 lat) ciekawe imię Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Aurelia? 11.08.06, 09:27 kika1975 napisała: > No i wlasnie mi to imie traci > prowincja i pretensjonalnoscia. Co myslicie? Mi nie trąci Bardzo ładne imię. Serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: Aurelia? 11.08.06, 09:30 Śliczne imię Jest takie ciepłe, urocze i bardzo podoba mi się zdrobnienie Aurelka Nie jest ani pretensjonalne ani małomiasteczkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aurelia? 13.08.06, 16:12 Nie jest to moje ukochane imię, bo nieco zbyt ostre jak na mój gust, ale uważam je za imię w porządku, na pewno lepsze od wielu, wielu innych. Skojarzeń z prowincją i pretensjonalnością brak. Odpowiedz Link Zgłoś