Dodaj do ulubionych

Pochwalmy się imionami

21.11.05, 20:07
Tak jak w temacie. Pochwalcie się jakie imiona wybrałyście dla swojego
dziecka.
U mnie będzie Klara. Bardzo długo wahałam się między Emilią a Klarą, ale w
końcu podjęłam ostateczną decyzję.
Na imię dla chłopca nie mam pomysłów. Jeśli będzie to konieczne, to pomyślę
nad tym dopiero po porodzie.
Obserwuj wątek
    • kocura78 Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 20:11
      Wandzia albo Antoś
      • koza_w_rajtuzach Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 20:16
        kocura78 napisała:

> Wandzia albo Antoś

Ooo, Wandzia? Myślałam, że to imię całkiem już poszło w zapomnienie.
        Przynajmniej Twoja Wandzia byłaby jedyną z klasy, bo Antosiów to coraz
        więcej smile.
        • kocura78 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 15:13
          O Antosiu wiem, niestety sad ale Mężulowi zależy, bo po swoim dziadku chce, a
          umawialiśmy się, że ja wybieram dla córeczki a On dla synka smile
          • karolcia86 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 22:08
            ja mam już Antosia, teraz ma być Lena, tylko w rodzinie jest taka burza o tą
            Lanę, że mam dość. podoba się tylko nam.
            • kocura78 Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 12:50
              No przecież o to chodzi, żeby wam się podobało! Rodzina już miała szansę na
              nadawanie imion smile Lena to ładne imię i nie przejmujcie się! To wasz dzidziuś w
              końcu...nie dajcie się!
            • olaso3 Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 15:40
              U nas tez będzie Lena! Ale nikt się nie dziwi, wszystkim się podoba. Może
              dlatego, że wcześniej myśleliśmy o Antoninie i tym imieniem byli troszke
              przerażeni. Tzn. Tosia bardzo ładnie, ale Antonina?! Takie komentarze
              słyszeliśmy. I mąż wymiękł. Mamy już syna, Ignasia i ja mu wybrałam imię, więc
              teraz ustąpiłam. Zresztą, chyba i tak Lena bardziej mi sie podoba niż Tosia.
            • isiula1 Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 21:09
              My będziemy mieli na 80 % dziewczykę i mąż wymyślił imię Nataszka i też tylko
              nam się podoba, ale mamy to gdzieś to nasza córeczka i my decydujemy o jej
              imieniusmile
          • agatunia1977 Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 12:51
            czemu niestety? Antoni piekne imie, Antonina jeszcze piekniejsze smile
        • blum Kajetan albo Zosia 23.11.05, 21:13
          Mam juz Maksymiliana Ludwika, który lubi bardzo swoje imie i jest jedynym Maksem w przedszkolu, z
          czego jest bardzo dumny.
          Będzie moze Zosia, a chlopiec - Kajetan po Kajetanie Sosnowskim ulubionym malarzu rodziców i
          Kajetanie Chrumpsie ulubionym bohaterze Maksa.
          b.
      • luiza210 Marcella!!!!!!!:o)))) 22.11.05, 17:04
      • walmart Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 15:58
        A mi sie podoba Zuzia...
        • maga202 Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 15:32
          Mi też si ę kiedyś podobało ale od jakichś 4 lat jest taka moda na to imię że przestało mi się podobać. W mojej najbliża=szej rodzinie są trzy Zuzie w przedziale wieku od 4 lat do 1,5 roku.
          Pozdrawiam
      • justyna812 u nas bedzie OLIWIA 06.12.05, 14:36
        OLIWIAsmile))))))))))))))))))))
      • kasia2705 Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 19:28
        Mieszkamy na dunskim Bornholmie i jesli bedzie dziewczynka to damy jej na imie
        Sofie czyli Zosia a jesli chlopiec to Danek (po Bohdanie - moim tacie)
    • moniak13 Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 20:24
      U mnie (wiemy ze syn) Eryk lub Daniel lub Mikolaj
      • misia240 Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 21:06
        u mnie krystian albo BLANKA
      • apolusia Krzyś 22.11.05, 07:51
    • greenmiau Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 20:52
      Nie iNaczej Niż Natalia big_grin
      • annaoj3 Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 14:06
        U nas też będzie Natalka, aczkolwiek jakby nagle się coś zmieniło to będzie
        Mateuszeksmile
    • mama_anka Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 20:58
      Wiktor zwany Witusiem smile)
    • beata761 Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 21:04
      Zuzanna, a gdyby okazało się że jednak chłopczyk to Filip smile
      • milenamuha Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 13:51
        U nas też Filip,albo Marcel.A jeżeli jednak dziewuszka,to Hania.
        • maga202 Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 15:30
          Też zastanawiam się nad Filipem, Iwo też mi się podoba, no i jeszcze Oleg, mąż kręci nosem ale jak zapytam o jego propozycję to nigdy jeszcze nic nie wymyślił, ale i tak będzie jaj ja zechcę. A jeżeli dziewczynka to jestem zdecydowana Iga.
        • aneczkaaa2 Re: Pochwalmy się imionami 07.03.06, 16:49
          ja córeczce dam na imię Oliwka albo Julia a synkowi Mateuszek albo Maxymilian smile
      • dominia25 Re: Pochwalmy się imionami 05.03.06, 21:43
        chyba mamy podobne gustasmileJa jednak mam nadzieje na dziewczynę. Uwielbiam
        imiona które mają dużo zdrobnień
    • gonia28b Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 21:07
      Najprawdopodobniej będzie synek - imiona jak w sygnaturce.
      Myślałam też o imionach dla dziewczynki, kiedy jeszcze nie byłam pewna płci
      dzidziusia i z całą pewnością byłaby to Ania. Na drugie imię to mi już
      brakowało pomysłu - najbardziej mi pasowała Maria. Tak po mojej Babci i po
      Babci mojego Męża. Ładnie by było, ale Anna Maria - okrrrropnie oklepane
      połączenie. Tak jak lubię proste znane imiona, a nie jakieś "modne" i
      niewiadowo jak "wydumane", tak połączenie Anna Maria po prostu mnie odrzuca.
      • aldik2 Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 21:12
        Witam,
        U mnie Olivier lub Antoni
        smile
        • koza_w_rajtuzach Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 21:14
          aldik2 napisała:

> Witam,
          > U mnie Olivier lub Antoni
          > smile

Oliviera mogliby Ci chyba nie zarejestrować w USC. O ile oczywiście w Polsce
          mieszkasz.
          • agatunia1977 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 07:25
            > Oliviera mogliby Ci chyba nie zarejestrować w USC. O ile oczywiście w Polsce
            > mieszkasz.

Dokładnie. www.rjp.pl/?mod=oip&type=imiona&id=119&lettershock
            • agatunia1977 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 07:26
              A w zasadzie: www.rjp.pl/?mod=oip&type=imiona&id=231&lettershock smile
            • renata9910 Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 22:15
              kolezanka moja ma 4 letniego Oliviera i mieszkaja w polsce,zarejestowali w USC
              to imie bez problemu.

pozdrawiam
      • jaonna1 Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 21:12
        martyna albo oliwier
      • koza_w_rajtuzach Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 21:13
        A mi Anna Maria podoba się smile.
        Jest jeszcze pojedyncze imię Anna-Maria. Też ciekawie.
        • keri5 Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 21:47
          Rejestrują zarówno Oliviera jak i Olivera wink))
          • koza_w_rajtuzach Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 21:49
            keri5 napisała:

> Rejestrują zarówno Oliviera jak i Olivera wink))

Ale w polskim alfabecie nie ma przecież litery "v".
            • utunia Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 21:53
              Na razie jestem na etapie przygotowań, ale kiedyś pojawi się na świecie Zosia
              albo Franek.
              • mka16 Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 21:57
                U nas jest Mateusz, chyba ze okaze sie Natalia (co raczej malo prawdopodobne,
                po tym co zademonstrowal na USG)
                • annaoj3 Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 14:11
                  hihi ale zbieg okoliczności. My będziemy mieli dziewczynkę Natalkę, a jakby się
                  coś zmieniło to Mateuszeksmile
            • kanga_roo Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 21:59
              Niby racja, ale występuje w wielu słowach obcego pochodzenia i jakoś nikt nie
              zmienia na >w<, np vademecum. A swoją drogą nie podoba mi się ta urzędowa
              dyktatura w sprawie imion, pilnowanie czystości językowej dopiero prowadzi do
              kuriozów.
              Ps. Jeśli chodzi o imiona, to my się wogóle nie chwalimy, ku zdziwieniu rodziny
              i znajomych. To samo z płcią. Jak się urodzi, to wszystko będzie jasne.
              • koza_w_rajtuzach Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 22:04
                > Ps. Jeśli chodzi o imiona, to my się wogóle nie chwalimy, ku zdziwieniu
                rodziny
                >
                > i znajomych. To samo z płcią. Jak się urodzi, to wszystko będzie jasne.

Słusznie. Ja pochwaliłam się przez rodziną imieniem dla dziecka i spotkałam się
                przede wszystkim z krytycznym nastawieniem. Co tu kłamać, nie było mi ani miło
                ani przyjemnie.
                A co do płci, to bardzo źle potraktowała mnie moja matka mówiąc (nie mi - komuś
                innemu), że jak urodzę chłopca, to będzie mówić chyba na niego "gnojek", bo
                chłopcy są brzydkimi i mało wdzięcznymi dziećmi.
                Chyba nie powinnam dawać jej tej satysfakcji i chwalić się, że pod swoim
                serduszkiem noszę córeczkę. Zresztą dla mnie córka, czy syn, to po prostu
                dziecko, moja krew.
        • gonia28b Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 22:49
          Ja ta nasza piosenkarka: Anna Maria Jopek. Osobiscie nie mam nic przeciwko
          niej, ale Anna Maria takie pretensjonalne wydaje mi się.
          Ale spodziewam się synka, więc przynajmniej teraz ten kłopot mam z głowy smile
          Pozdrawiam cieplutko.
        • agatunia1977 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 07:29
          Anny-Marii w Polsce nie zarejestrują sad Jest prikaz traktowania tego jak dwa osobne imiona. Jedyna szansa, ze mieszkasz za granicą.
          www.rjp.pl/?mod=oip&type=imiona&id=325&letter=A
          • koza_w_rajtuzach Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 10:10
            agatunia1977 napisała:

> Anny-Marii w Polsce nie zarejestrują sad Jest prikaz traktowania tego jak dwa
            os
            > obne imiona. Jedyna szansa, ze mieszkasz za granicą.
            > www.rjp.pl/?mod=oip&type=imiona&id=325&letter=A

uncertain Phi, a ja w kalendarzu widziałam osobne imię Anna-Maria.
            Ale szansa, że zarejestrują zawsze jest. Trzeba się tylko liczyć z tym, że mogą
            odmówić.
          • misiatom Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 20:56
            Nieprawda Anna-Maria to jedyne imie z myslnikiem jakie zarejstruja w Polsce. My
            chcielismy Jana- Christiana z myslnikiem ale nie moglismy tego zarejstrowac.
            Mamy Jana Christiana bez myslnika i dzieki Bogu bo to maz sie upieral przy
            myslnikusmile. Teraz mieszkamy w niemczech i tutaj prawie wszystko jest mozliwe.
            Drugiego synka chce nazwac Franek, ale jeszcze nie jestem przekonana.
            • sutra Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 21:19
              Nie rejestruja, a w kazdym razie nie powinni rejestrowac. Nie ma wyjatkow,
              imion z myslnikiem po prostu nie ma.
              • misiatom Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 11:47
                w Poznaniu siostrze zarejestrowali, nie wiem jakim cudem ale ma Anne- Marie z
                myslnikiem. Kobieta jej powiedziala ze to jedyne polaczenie dopuszczalne w
                Polsce???
                • agatunia1977 Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 12:40
                  www.rjp.pl/?mod=oip&type=imiona&id=325&letter=A tu jest wykładnia...
                  być może powstała po urodzeniu przez Twoja siostre coreczki albo urzedniczka byla niedouczona. Jesli tak, to choc raz niedouczenie przynioslo korzysc smile
                  • ciuforek Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 12:43
                    u mnie bedzie maja - wiem bardzo popularne- ale cóż moim faceta sie bardzo
                    podoba. a oto fotki mojego słoneczka
                    smyki.pl/domeny/smyki.pl/gabrys/index.php
                  • misiatom Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 13:07
                    Dzieki smile Ciekawy link.
                    Ja juz rzadnych myslnikow wiecej nie chce, teraz szukam prostego imienia ktore
                    zarejestruja w Niemczech, chociaz tu dopuszczaja prawie wszystko, ale nie
                    chcialabym zeby kaleczyli nasze Polskie imiona jak beda wolac mojego drugiego
                    synka! pierwszy nosi imie Jan ( Jan wypowiedza ale Jasiu w niemieckiej wersji
                    brzmi koszmarniesmile
                    Mam pustke w glowie co do imienia dla drugiego synka
                    Pozdrawiam
                    Michalina
                    • annajustyna Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 16:21
                      Moja proppozycja (imie neutralne w Polsce i w Niemczech): Konrad.
                • sutra Re: Pochwalmy się imionami 23.11.05, 19:16
                  Cos sie tej kobiecie pochrzanilo, a moze po prostu nigdy zbyt dobrze nie
                  wiedziala smile
      • agatunia1977 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 07:20
        U nas będzie Katarzyna Maria (Maria po mojej śp. Mamie) lub Krzysztof Ryszard (Ryszard po teściu).
    • siciliana78 Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 21:52
      Nadia albo Natasza, no chyba ze jednak bedzie Borys smile
    • ewela77 Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 21:57
      u nas będzie Oskarsmile
      • mirabilandia Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 22:03
        Anastazja smile)
    • doddi3 Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 22:02
      U nas będzie Oleńka (Aleksandra Wiktoria)
    • madzienka25 Jakub 21.11.05, 22:06
      u nas będzie Kubulek chyba,że los spłata figla i będzie Maja
      • ania278 Re: Jakub 21.11.05, 22:16
        Adaś albo Julia
    • ares1976 Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 22:19
      A u nas będzie Nikodem. Jeśli dziewczynka to chciałabym Sara - ale mężowi się
      nie podoba i nie wiemy jak dać dziewczynce, więc może jesnak będzie chłopak.
      • rozelda Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 22:23
        Jest 2-letnia Zosia i jak będzie druga dziewczynka to Marysia lub Gabrysia,a co
        do chłopca to nie możemy sie zdecydować.
    • aaakinga Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 22:25
      dziewczynka na pewno Hania a z imieniem dla synka mamy mały problem.
      Zastanawiamy się nad Stasiem, ale sama nie wiem. Chyba jak się urodzi to
      będziemy się zastanawiać.
      • dinda81 Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 22:39
        na 99% będziemy mieli córeczke - Hanie, już tak mówimy do brzucha wink. w
        przypadku chłopca mielismy wybrane imię Aleksander, może przy drugim dziecku
        wykorzystamywink . Pozdrawiam
        • marchefka27 Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 22:54
          U nas juz jest od miesiąca - Marcel Aleksander (drugie imię rodzinne smile ).

A zgodze sie miedzy innymi z kozą w rajtuzach, ze czasem warto sie wstrzymac z
          chwaleniem sie imieniem...my przez cała ciaze wysluchiwalismy komentarzy na
          temat Marcela...i nie powiem zeby to bylo mile, tym bardziej ze krytyka nie
          pochodzila od znajomych a od rodziny...Ale musieli sie przywyczaic i choc nie
          do konca wszystkim łatwo to przychodzi nie mają wyjscia - swoją szansę na
          wybiernie imion juz mieli smile
    • astrom Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 23:08
      Mamy już Basię i do wczoraj miała mieć siostrę Kasię,ale podobno w 100% chłopak
      więc chyba Mateusz albo Michał.Ale raczej Mateusz.A Wam które się bardziej
      podoba?
      • koza_w_rajtuzach Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 23:16
        Bardziej podoba mi się Michał ze względu na zdrobnienia (Michaś, Michałek,
        Miś). Mateusz też ładnie, ale jak zdrabniać? Chyba tylko Mati.
        • nicol.lublin Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 23:31
          koz, ja mam podobnie- moja mama dostaje histerii na wieść o naszej Martynce.
          czasem mam już tego dość, w końcu czyje to ma być dziecko?
          • anita.anita80 Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 23:39
            mamy w domu MARTYNKĘ (22 miesiące) mąż wybrał ja się zgodziłam teraz to imię mi
            się podoba i cieszę się że córeczka tak się nazywai ma mieć podobno ma
            siostrzyczkę AMELIA ,a jak braciszek to OLAF (dla teśćiów te imiona się nie
            podobają ,ale my się nie przejmujemy ważne ,że nam się podoba)
            tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20714;29/st/20060201/dt/6/k/482f/preg.p
            ng
            • agaiares Re: Pochwalmy się imionami 21.11.05, 23:53
              dziś się dowiedzieliśmy, że "wszystko wskazuje na to, że będzie dziewczynka"
              więc na świecie pojawi się mała Lidusia. Liduś- dzidziuś, tak jak instynkt
              maierzyński podpowiadał. Ale gdyby jednak coś się zmieniło to miał być Jan, mała
              poducha.surprised))))
              Co do reakcji, to wszyscy w rodzinie najpierw wypytywali o planowane imiona, a
              potem tylko krytykowali. Nawet moja babcia, jak nigdy, krzywi się na Lidię i
              Janka i mówiła cały czas że to się na pewno jeszcze zmieni. Ale figa z makiem!
              Tak jak piszecie, to nasze dzieci, a wszyscy inni już mieli swój czas na
              wybieranie imion. A moja teściowa pod wpływem procentowych emocji powiedziała że
              jak chcemy jakiejkolwiek pomocy to mamy zmienić te imiona bo nie zobaczymy ani
              złotówki. Tak jakby mi na tym zależało!! Śmieszne. Lepiej więc poprostu nazwać
              misiaczka i powiedzieć dopiero po narodzinach że tak jest zgłoszone w urzędzie i
              już. Koniec kropka!
          • koza_w_rajtuzach Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 10:19
            nicol.lublin napisała:

> koz, ja mam podobnie- moja mama dostaje histerii na wieść o naszej Martynce.
            > czasem mam już tego dość, w końcu czyje to ma być dziecko?

Moja mama to akurat jedyna z rodziny, która akceptuje imię Klara. Niestety inni
            krzywią się, mówią, że jest pretensjonalne, narazi moje dziecko na kpiny, a
            poza tym jest brzydkie.
            Wahałam się długo między Emilią (akceptowaną) a Klarą. Kiedy jednak
            spostrzegłam, że nic bardziej mnie w świecie nie irytuje, jak krytykowanie
            imienia Klara, to uznałam, że widocznie tak się złoszczę, bo naprawdę to tak
            chcę swoje dziecko nazwać. Na coś więc te krytyki się jednak przydały smile.

Zresztą z tymi imionami to jest tak, że z reguły tylko na początku rodzina się
            krzywi. Kiedy moja kuzynka nazwała córkę Kinga wszyscy się krzyczeli, a
            prababcia (dla Kingi praprababcia) panikowała: "ta joj, ona dziecko Inguuuu
            nazwała". Teraz już nikt nie ma nic przeciwko temu imieniu smile.
            Myślę, że Twoja mama niedługo polubi imię Martynka.
            • karolcia86 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 22:18
              Mi się Klara bardzo podoba i gdyby nie to, że nojemu mężowi nie to też bym tak
              dała
          • maga202 Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 15:48
            Dziewczyny nie zwracajcie uwagi na czyjeś gadanie. Jak ja bym zwracała to mój synek na pewno nie niał by na imię Igor, dla mnie to najpiękniejsze imię na świecie. Moja babcia nawet powiedziała że ciężko się rozchoruje jak go tak nazwę ale na szczęście wcale się nie rozchorowała. Najgorzej siostra wybrzydza na wszystkie moje pomysły ale też mam to gdzieś. Nie wiem czemu podobają mi się imiona rosyjskie np Oleg, nina , Nadia.
            • 12.12m Re: Pochwalmy się imionami 05.03.06, 21:31
              mnie sie bardzo igorek podoba dlatego mam syna igora,nie wiem dlaczego wszyscy
              mysla ze jest to imie rosyjskie,to imie jest skandynawskie.pozdro.
        • gizianna Re: Pochwalmy się imionami 06.03.06, 09:30
          mateuszek smile
      • maga202 Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 15:44
        Mateusz sto razy ładniej. Michał nie wiem czemu kojarzy mi się z grubasem.
      • settia76 Re: Pochwalmy się imionami 10.12.05, 00:35
        mnie tez bardziej Michałek Michaś, a dla dziewczynki Gabrysia albo
        Julciasmile
    • janeczka06 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 00:49
      bardzo podoba nam się imię Jan, natomias imię dla dziewczynki jest ciągle
      kwestią otwartą, może Milenka...
    • mag_75 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 07:51
      A u nas będzie Lena albo Julia. Mamy już Olgę i Wiktorię.
      • paula_poznan81 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 08:05
        U nas jeśli urodzi się dziewczynka bedzie miała na imię Julia lub Wiktoria, a
        jesli bedzie chłopiec to będzie albo Aleksander lub Aleks ewentualnie Adrian smile
    • jndrk Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 08:20
      Mój synek bedzie miał na imie Paweł.
    • 21m Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 08:51
      umnie bedzie chyba Aleksandra Maria no chyba ze okaze sie jednak braciszkiem
      dla mojego Mikolajka i bedzie Mateuszkiem lub Dominikiem!!!
    • siula5 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 08:55
      Karolinka bądź Adaś
      • sakerloff Eryk lub Nina;) 22.11.05, 08:57

• dziewczynka_bez_zapalek a ja mam Kubusia 22.11.05, 09:04

• iwcia251 Franciszek, Zuzanna 22.11.05, 09:11
        Franio albo Zuzanna, z USG wynika ze chyba Franio ale wszystko może się zdarzyć
    • tsunami05 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 09:22
      A ja się nie mogę zdecydować - Lena, Iga albo Antonina smile Jak tylko zaczynam myśleć każde przestaje mi pasować.
    • m23p31 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 09:31
      Cyprian - kochany Cypek malutkismile Juz nie mogę się doczekać!!!

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20724;116/st/20060212/dt/6/k/df53/preg.png
    • ayek75 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 09:43
      A u nas będzie Ignacy, a gdyby jednak córcia - to zdecydowanie Katarzyna
      • estrellia Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 09:59
        jak w sygnaturce smile
      • anet77 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 10:04
        Dziwi mnie podejście rodzin niektórych z Was. U mnie siostra chciała początkowo
        nazwać córkę Milena, wielu osobom nie bardzo się podobało, również mi ale nikt
        nic nie powiedział. Moi rodzice i teściowie siostry powiedzieli: Wasze dziecko
        i Wasza sprawa jak je nazwiecie i tak powinno być. A my narazie myślimy nad
        Weroniką albo Kornelem, bo jeszcze nie wiadomo co będzie. Siostra poradziła mi,
        zeby wcześniej zastanowić się nad imieniem, bo u nich była taka sytuacja, ze
        szwagier szedł już do urzedu zapisac i kilka razy wracał się i zmieniali
        decyzję, bo nie mogli dojśc do porozumienia i zdecydowac się.
        • xixx Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 10:09
          U nas co do chłopaczka nie mamy wątpliwości - będzie Julian - Julek, co do
          panienki, ewaluowało juz z Zosi na Polę (za dużo Zoś obecnie) a ostatnio
          pojawiła się też wizja imienia Gaja, choć nie wiemy czy nie nazbyt udziwnione,
          no nic, mamy jeszcze czassmile
    • simonkapl Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 10:17
      Prawdopodobnie Bartek lub Anika.
      • misz_masz Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 10:30
        u mnie chyba Igor choc rodzinie wcale sie nie podoba ale w koncu nie ich
        wybor...
        • martam66 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 11:02
          hej dziewczyny
          imiona przede wszystkim musza podobac sie wam. nigdy nie dogodzicie wszystkim.
          zawsze znajdzie sie ktos komu sie nie podoba, komu sie zle kojarzy. my
          ustalilismy ze bedzie malwinka i tu rowniez posypały sie krytyczne uwagi (na
          szczesci byly tez te pozytywne)na tydzien przed terminem zaczelismy sie
          zastanawiac czy jestesmy pewni. była opcja Martyny i Karoliny ale jak urodziła
          sie mała i wziełam ja na rece to wiedziałam ze Malwina to jest jej imie i yak
          juz musi byc smile teraz mała ma prawie 5 miesiecy i wszyscy sie zgadzaja ze to
          był dobry wybór
          • simonkapl Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 11:04
            Autorka postu nie pyta czy podobaja nam sie imiona, ktore wybrala, tylko prosi
            zeby pochwalic sie swoim wyborem.I to jets fajne, bo ja w ten sposob "wpadlam"
            na Anike i bardzo mi sie to imie spodobalo, a ze mieszkam za granica i musze
            wybrac cos latwo wymawialnego, bardzo mi wpadlo w ucho.Pozdrawiam
        • maga202 Re: Pochwalmy się imionami 06.12.05, 15:52
          To najpiękniejsze imię na świecie i w mojej rodzinie tez się nie podobało ale i tak tak go nazwałam.
        • 12.12m Re: Pochwalmy się imionami 05.03.06, 21:28
          hej,ja mam igorka,ma 11 miesiecy,imie maz wybieral,mnie sie tez podobalo,tak
          wiec jest igoreczek.
        • liweczka1 Re: Pochwalmy się imionami 07.03.06, 10:56
          Ja mam Liwię. Na poczatku mąż mówił do brzuszka "Nikola" a ja "Blanka", ale
          Liwia to oryginalne i cudowne imię, takie szlachetne.
    • olcia331 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 11:35
      U mnie też będzie KLARA smile pozdrawiam
      Ola, Wiktor 22.09.03 i walentynkowa dziewczynka
      • koza_w_rajtuzach Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 11:37
        olcia331 napisała:

> U mnie też będzie KLARA smile pozdrawiam

O, jak miło smile. Moja Klarusia ma swoją forumową imienniczkę smile.
        • olcia331 Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 11:46
          Wahałam się między Nadią i Klarą, ale mój mąż nie zaakceptował imienia Nadia i
          problem sam się Uważem, że imię Klara jest urocze i bardzo dostojne i za
          przeproszeniem olewam co inni o nim myślą- mam na myśli krytykantów.
          • koza_w_rajtuzach Re: Pochwalmy się imionami 22.11.05, 11:54
            Nadia również bardzo mi się podoba. Bardzo ładne, dziewczęce.
            Ale Klara... to takie imię z charakterem. Też zaczęłam olewać ludzi
            krytykujących to imię - uważam, że krytykują tylko dlatego, że jest rzadkie i
            nie spotkali się z osobą, która by takie nosiła, a nie dlatego, że jest
            brzydkie. Zresztą dla mnie i dla męża od jakiegoś czasu stało się ono
            najpiękniejsze na świecie smile.
        • zuzia.ja Lila,Lena lub Marcel,Aleks 07.03.06, 21:52

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka