barbarita5 02.08.06, 09:42 Witam, ja tylko podpatruję wasze wątki bo jestem z wrześniówek ale chcialabym prosić o radę. Pewnie czasem imię się wybiera dopiero wtedy gdy sie już ujrzy dziecko a ja mam kilka swoich typów i jeszcze z mężem nie podjęlismy ostatecznej decyzji.Jesteśmy małżenstwem mieszanym więc chcemy wybrać takie imię żeby pasowało i tu i w kraju męża(Tunezja)-synek ma na imię Adam, a dla chłopca (nie znamy płci)myślimy o Kamil lub Omar(pewnie tu w Polsce nieco kontrowersyjne) a dla dziewczynki- Nadia lub Nadine(z tym drugim jeszcze się tu nie spotkałam). Wiem, że decyzja i tak należy do nas a wam jak się podobają nasze typy? Pytam, bo są tu miłośnicy różnych, nawet nietypowych imion.Basia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczynka_bez_zapalek Re: Mam pytanie..... 02.08.06, 09:51 z proponowanych przez Ciebie wybrałabym dla chłopca Omar Kamil też mi się podoba ale ostatnio mam wrażenie, że co spotkam chlopczyka to właśnie Kamila może rozważysz jeszcze Oskar, Natan dla dziewczynki nie mogę się zdecydować czy Nadia czy Nadine - chyba wolę tą drugą wersję. może rozważysz jeszcze: Sara Lea Ewa Nela Odpowiedz Link Zgłoś
barbarita5 Do dziewczynki_bez zapalek 02.08.06, 10:58 Dzięki za podpowiedzi- my też raczej myśleliśmy o Omarze-choc babcia to chyba się załamie a dla dziewczynki mogłaby być jeszcze Sara, bo jest w Tunezji.Dla dziewczynki mam większy wybór ładnych imion np. Hannah, Miriam, Daria, Inez ale Nadine chyba b. mi się podoba. Dla chłopców jest mały wybór, bo u męża w kraju imiona są dość ciężkie w brzmieniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Do dziewczynki_bez zapalek 02.08.06, 11:19 Dla chłopca wybrałabym Omara. Dziewczynka Sara. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Do dziewczynki_bez zapalek 02.08.06, 15:17 Również wolę Omara od Kamila. Oba dziewczęce imiona niezbyt mi się podobają. Starałabym sie wybrać imię kończące się na -a, żeby ułatwić użytkowanie w języku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Do dziewczynki_bez zapalek 02.08.06, 15:38 zawsze możesz nadać 2 imiona np na 1 Omar a na 2 Kamil wtedy polska rodzina mogłaby mówić tym 2 imieniem. no i jeszcze Hannah mi się podoba po polsku Hanna (Hania) więc tu nie widzę wiekszego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
barbarita5 Re: Barbarito mam nadzieję, że powiadomisz nas 03.08.06, 12:58 Dobrze, jak urodzę- termin mam na 21 września. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarita5 Urodziłam Nadię 20.09.06, 18:26 Dnia 17 września na świat przyszła moja córeczka Nadia. Do ostatniej chwili wahaliśmy się z mężem nad wyborem imienia, ale jak Ją tylko zobaczyliśmy to wiedzieliśmy jakie imię do niej pasuje- w języku męża Nadia znaczy 'niespotykana,wyjątkowa'. Pozdrawiam dziewczyny doradzające w sprawie imion. Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Mam pytanie..... 20.09.06, 19:04 Gratulacje! A znaczenie imienia przepiękne. Serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1976 Re: Mam pytanie..... 11.10.06, 09:01 A czy w Polsce jako rodzice polscy zarejestreowałabym Omara? ładne imie..... bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś