milll1 12.02.07, 10:46 Tak mam na imie. Nigdy nie lubilam tego imienia, nie moglam sie znim utozsamic. Bylo mi glupio, gdy musialam sie przedstawic. Teraz juz troszke lepiej, nie wstydze sie, ale i tak jest mi zle z tym imieniem. Dzis juz chyba nikt nie nadaje tego imienia dziewczynkom. Czy macie podobne odczucia, co do swoich imion? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blaszany_dzwoneczek Re: Edyta 12.02.07, 11:05 Też nie przepadam za imieniem Edyta. Moze, skoro jest Ci źle z tym imieniem, to je sobie zmień? Po co masz się męczyć przez całe życie? Ja jestem Magdalena i ani specjalnie lubię swoje imię, ani go nie lubię. Może być. Źle z nim mi nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Edyta 12.02.07, 11:34 Nie, nie mam i nie miałam takich odczuć co do swojego imienia. Imię Edyta nie należy do moich ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Edyta IP: *.chello.pl 12.02.07, 14:18 Zawsze lubiłam swoje imię. Edyta jest na mojej czarnej liście. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Edyta 12.02.07, 15:19 sądzę,że rodzice nadali Ci imię Edyta z sympatii da Edyty Wojtczak.,kiedyś spikierka telewizyjnej.Dla mnie to imię do przyjęcia a to dlatego,że panią Edytę lubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Edyta 12.02.07, 15:43 lubię to imię, kojarzy mi się z Piaff, Bartosiewicz. Takie dostojne mi się wydaje i ładne przy tym. M. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Edyta 12.02.07, 17:59 Przykro mi, że nie utożsamiasz się ze swoim imieniem Nie przepadam za imieniem Edyta (wolę Judytę). Spotkałam niedawno trzyletnią Edytkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Edyta 12.02.07, 18:17 Rzeczywiście Edyta teraz jest b. rzadko nadawana. W jednej z książek, którą ostatnio czytałam, wyczytałam że autorka zaobserwowała, iż jeśli moda na imię powstaje szybko, to imię szybko też z mody wychodzi. Edyta to chyba właśnie przypadek takiego imienia. Muszę powiedzieć, że mam bardzo sympatyczne odczucia wobec tego imienia, bo miałam szczęście w życiu do sympatycznych Edyt. Być może tak się z nim źle czujesz, bo po prostu nie jest do Ciebie dopasowane. Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
wimx Re: Edyta 13.02.07, 08:10 Moim zdaniem, to fajne, oryginalne imie. Wolalabym miec tak na imie, niz np Ania czy Kasia. Nie wspominajac juz o inwazji obecnych Julii, Oliwii czy Zuzanny. Odpowiedz Link Zgłoś
agxa1 Re: Edyta 13.02.07, 15:11 wg mnie imie jest neutralne ani piekne ani brzydkie Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Edyta 13.02.07, 22:12 Nie lubię, bo nosi je osoba, której szczerze nie znoszę i tylko dlatego mam do tego imienia stosunek negatywny. Natomiast imię samo w sobie nie jest brzydkie. Może się podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Edyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 22:47 nie podoba mi sie, twarde i nie w moim guscie Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: Edyta 18.02.07, 16:54 Oj a ja mam na imie EDYTA i przyznam ze nigdy nie myslalam o nim ze jest brzydkie czy staromodne.Wsrod 30-latek znam wiele moich imienniczek ale rzeczywiscie nie spotkalam nikogo mlodszego. Traktuje moje imie normalnie. Pozdrawiam wszystkie EDYTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta ;) Re: Edyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 14:29 Ja równiez noszę to imię i powiem szczrze, że nie wyobrażam sobie miec inaczej na imie. Powiem wiecej... bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
olenka36 Re: Edyta 07.07.25, 14:35 bardzo ładne imie, dlaczego odbierasz je jako twarde? Też można zrobnic jako Edytka. Odpowiedz Link Zgłoś
metanira Re: Edyta 20.02.07, 18:00 Ja też mam na imię Edyta. Dosyć lubię swoje imię, zwłaszcza z jednego powodu: jest mało popularne. Lubię imiona mało popularne. Spotkałam Edyty w różnym wieku, ale rzeczywiście, chyba ostatnio nie nadaje się już tego imienia. Ja jestem Edytą i dobrze mi z tym. I imienniczek nie muszę się wstydzić: Piaf, Bartosiewicz, Geppert, Olszówka, Jungowska, Górniak w ogólnym rozrachunku też ujdzie Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna A jak sie ma Edyta do Judyty??? 20.02.07, 18:16 Czy to etymologicznie to samo imie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Edyta IP: *.171.60.146.crowley.pl 21.02.07, 10:39 A mi kojarzy sie aż za bardzo z "gwiazdeczką' Edytą Herbuś i w związku z tym juz nie podoba mi sie. A tak to było neutralne. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Edyta 08.07.25, 11:04 Lubie poniewaz moja najdrozsza siostra nosila to imie Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Edyta 12.07.25, 14:56 Hej Szczerze, nie są to głoski miękkie i imię brzmi twardo, ostro. Jednocześnie szkoda, że jest obecnie dość rzadkim wyborem. Na pewno nie lubię Judyty, to dla mnie imię - koszmar ze względu na brzmienie i asocjacje. U Ciebie skojarzenia osobowe są za to miłe - m.in. Piaf, Bartosiewicz, Górniak. Kojarzy się też z edycją. Tym razem, limitowaną Podoba mi się za to skrót Twojego imienia, występujący także jako samodzielne imię - Ditta Nie ma tam Y, które mnie drażni w tym spolszczeniu. Lubię odlamywanie głosek rozpoczynających, np. nie Anastazja, a Nastazja, nie Edyta, a Ditta Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Edyta 14.07.25, 10:16 Edytę kiedyś, jako dziecko, bardzo lubiłam. Wydawała mi się tajemnicza i władcza, taka... Królewska. Ale nie księżniczkowata, tylko właśnie imieniem dla Władczyni (przez wielkie "w"). Potem, jako nastolatka trafiłam w klasie na popieprzoną sadystkę, taką młodocianą patuskę o tym imieniu, znęcającą się nad słabszymi, paskudną i podłą. Na dłuuuugo zniechęciła mnie do tego imienia. Teraz jest dla mnie neutralne: wizja tej parszywej ganguski zbladła, ale nadać bym nie mogła. A swoje imię bardzo lubię. W tzw "moich" czasach było zupełnie nie nadawane, całe dzieciństwo byłam jedyną nosicielką tego imienia w szkole/dzielnicy. Później, gdy już byłam dorosła, niestety, weszło w modę i obecnie jest dość popularne. Ale mimo to - nadal je lubię. Odpowiedz Link Zgłoś