12.02.07, 10:46
Tak mam na imie. Nigdy nie lubilam tego imienia, nie moglam sie znim
utozsamic. Bylo mi glupio, gdy musialam sie przedstawic. Teraz juz troszke
lepiej, nie wstydze sie, ale i tak jest mi zle z tym imieniem.

Dzis juz chyba nikt nie nadaje tego imienia dziewczynkom.

Czy macie podobne odczucia, co do swoich imion?
Obserwuj wątek
    • blaszany_dzwoneczek Re: Edyta 12.02.07, 11:05
      Też nie przepadam za imieniem Edyta. Moze, skoro jest Ci źle z tym imieniem, to
      je sobie zmień? Po co masz się męczyć przez całe życie?
      Ja jestem Magdalena i ani specjalnie lubię swoje imię, ani go nie lubię. Może
      być. Źle z nim mi nie jest.
      • abiela Re: Edyta 12.02.07, 11:34
        Nie, nie mam i nie miałam takich odczuć co do swojego imienia. Imię Edyta nie
        należy do moich ulubionych.
    • Gość: natalia Re: Edyta IP: *.chello.pl 12.02.07, 14:18
      Zawsze lubiłam swoje imię.
      Edyta jest na mojej czarnej liście.
    • tami46 Re: Edyta 12.02.07, 15:19
      sądzę,że rodzice nadali Ci imię Edyta z sympatii da Edyty Wojtczak.,kiedyś
      spikierka telewizyjnej.Dla mnie to imię do przyjęcia a to dlatego,że panią Edytę
      lubiłam.
      • hovawartka Re: Edyta 12.02.07, 15:43
        lubię to imię, kojarzy mi się z Piaff, Bartosiewicz. Takie dostojne mi się
        wydaje i ładne przy tym.
        M.
    • olianka Re: Edyta 12.02.07, 17:59
      Przykro mi, że nie utożsamiasz się ze swoim imieniem sad

Nie przepadam za imieniem Edyta (wolę Judytę). Spotkałam niedawno trzyletnią Edytkę.
    • gaudencja Re: Edyta 12.02.07, 18:17
      Rzeczywiście Edyta teraz jest b. rzadko nadawana. W jednej z książek, którą
      ostatnio czytałam, wyczytałam że autorka zaobserwowała, iż jeśli moda na imię
      powstaje szybko, to imię szybko też z mody wychodzi. Edyta to chyba właśnie
      przypadek takiego imienia. Muszę powiedzieć, że mam bardzo sympatyczne odczucia
      wobec tego imienia, bo miałam szczęście w życiu do sympatycznych Edyt. Być może
      tak się z nim źle czujesz, bo po prostu nie jest do Ciebie dopasowane.
      Pozdrawiam smile g.
    • wimx Re: Edyta 13.02.07, 08:10
      Moim zdaniem, to fajne, oryginalne imie. Wolalabym miec tak na imie, niz np Ania
      czy Kasia.

Nie wspominajac juz o inwazji obecnych Julii, Oliwii czy Zuzanny.
    • agxa1 Re: Edyta 13.02.07, 15:11
      wg mnie imie jest neutralne ani piekne ani brzydkie
    • ariana1 Re: Edyta 13.02.07, 22:12
      Nie lubię, bo nosi je osoba, której szczerze nie znoszę i tylko dlatego mam do
      tego imienia stosunek negatywny. Natomiast imię samo w sobie nie jest
      brzydkie. Może się podobać.
      • Gość: kasia Re: Edyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 22:47
        nie podoba mi sie, twarde i nie w moim guscie
        • edzia.79 Re: Edyta 18.02.07, 16:54
          Oj a ja mam na imie EDYTA i przyznam ze nigdy nie myslalam o nim ze jest brzydkie czy staromodne.Wsrod 30-latek znam wiele moich imienniczek ale rzeczywiscie nie spotkalam nikogo mlodszego.

Traktuje moje imie normalnie.

Pozdrawiam wszystkie EDYTY
          • Gość: Edyta ;) Re: Edyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 14:29
            Ja równiez noszę to imię i powiem szczrze, że nie wyobrażam sobie miec inaczej
            na imie. Powiem wiecej... bardzo mi się podoba wink
        • olenka36 Re: Edyta 07.07.25, 14:35
          bardzo ładne imie, dlaczego odbierasz je jako twarde? Też można zrobnic jako Edytka.
    • metanira Re: Edyta 20.02.07, 18:00
      Ja też mam na imię Edyta. Dosyć lubię swoje imię, zwłaszcza z jednego powodu:
      jest mało popularne. Lubię imiona mało popularne. Spotkałam Edyty w różnym
      wieku, ale rzeczywiście, chyba ostatnio nie nadaje się już tego imienia. Ja
      jestem Edytą i dobrze mi z tym. I imienniczek nie muszę się wstydzić: Piaf,
      Bartosiewicz, Geppert, Olszówka, Jungowska, Górniak w ogólnym rozrachunku też
      ujdzie wink
    • annajustyna A jak sie ma Edyta do Judyty??? 20.02.07, 18:16
      Czy to etymologicznie to samo imie?
      • gaudencja Re: A jak sie ma Edyta do Judyty??? 20.02.07, 22:56
        Nie, nie to samo smile
    • Gość: Dee Re: Edyta IP: *.171.60.146.crowley.pl 21.02.07, 10:39
      A mi kojarzy sie aż za bardzo z "gwiazdeczką' Edytą Herbuś i w związku z tym
      juz nie podoba mi sie. A tak to było neutralne.
    • sulimira Re: Edyta 08.07.25, 11:04
      Lubie poniewaz moja najdrozsza siostra nosila to imie
    • piwoniawpiwnicy Re: Edyta 12.07.25, 14:56
      Hej smile
      Szczerze, nie są to głoski miękkie i imię brzmi twardo, ostro.
      Jednocześnie szkoda, że jest obecnie dość rzadkim wyborem.
      Na pewno nie lubię Judyty, to dla mnie imię - koszmar ze względu na brzmienie i asocjacje.
      U Ciebie skojarzenia osobowe są za to miłe - m.in. Piaf, Bartosiewicz, Górniak.
      Kojarzy się też z edycją.
      Tym razem, limitowaną smile
      Podoba mi się za to skrót Twojego imienia, występujący także jako samodzielne imię - Ditta smile
      Nie ma tam Y, które mnie drażni w tym spolszczeniu.
      Lubię odlamywanie głosek rozpoczynających, np. nie Anastazja, a Nastazja, nie Edyta, a Ditta smile
    • kocynder Re: Edyta 14.07.25, 10:16
      Edytę kiedyś, jako dziecko, bardzo lubiłam. Wydawała mi się tajemnicza i władcza, taka... Królewska. Ale nie księżniczkowata, tylko właśnie imieniem dla Władczyni (przez wielkie "w"). Potem, jako nastolatka trafiłam w klasie na popieprzoną sadystkę, taką młodocianą patuskę o tym imieniu, znęcającą się nad słabszymi, paskudną i podłą. Na dłuuuugo zniechęciła mnie do tego imienia. Teraz jest dla mnie neutralne: wizja tej parszywej ganguski zbladła, ale nadać bym nie mogła.
      A swoje imię bardzo lubię. W tzw "moich" czasach było zupełnie nie nadawane, całe dzieciństwo byłam jedyną nosicielką tego imienia w szkole/dzielnicy. Później, gdy już byłam dorosła, niestety, weszło w modę i obecnie jest dość popularne. Ale mimo to - nadal je lubię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.