asia2513 21.03.07, 12:24 co myslicie o imieniu Darusia, za 2 tyg mam termin a dalej niewiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mantrobus Re: Daria 21.03.07, 14:29 Ja akurat nie jestem fanka tego imienia (podobnie jak imienia Dariusz). Moze Klara? Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Daria 21.03.07, 15:35 Podobało mi się kiedyś,ale to było dawno ,ale to Ty wybierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Daria 21.03.07, 15:45 Nie jestem fanką tego imienia, ale to Twój wybór. Zdrabniać można też Dusia, albo po rosyjsku Dasza. A moze Diana, Stella, Emma? Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Daria 21.03.07, 17:52 Niebrzydkie, ale tylko w pełnej formie. Wszelkie zdrobnienia: Darunia, Darusia, Darka - odpadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiara Re: Daria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 18:12 Bardzo mi się podobaaria -"dzierżąca/niosąca dobro".Pięknie. Chciałam tak dać córci, ale moja druga połowa się krzywiła. Może uda się następnym razem Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Daria 21.03.07, 19:54 Mnie sie podoba, ale ja jestem zupełnie nieobiektywna, bo odbieram je przez pryzmat jedynej osoby o tym imieniu, która znam. A tak sie składa, że to moja serdeczna kumpela, przez kilka lat współlokatorka w akademiku Ostrzegam: pyskata jak cholera i zbuntowana do granic przyzwoitości, a nawet trochę poza Odpowiedz Link Zgłoś
pestka_23 Re: Daria 21.03.07, 21:57 szczerze mówiąc...nie podoba mi się i to baaardzo...odpada.. Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Daria 21.03.07, 23:37 A mi się nawet dość podoba. Wiem, że to w ogóle nie związane z etymologią, ale przypuszczam, że brzmi mi to... tak jakoś celtycko. Jest Dara, jest Grainne (wymawiana Grania), no to i Daria... Używałabym albo pełnego imienia, albo zdrobnień rosyjskich - Dasza, Dunia (wiem, że Dunia to od Eudoksji, ale mi pasuje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: Daria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 22:07 mi się bardzo podoba!narzeczona mojego brata ma tak na imię i mówimy do Niej Darulka lub Darienka! Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Re: Daria 02.04.07, 23:25 Moja 10-miesieczna coreczka ma na imie Daria. Na drugie dostala Katarzyna - jezeli sie jej pierwsze nie spodoba, to zmieni Znam osobiscie dwie Darie - obydwie niezwykle sympatyczne, uczuciowe i ... ladne Zdecydowalo to, ze w naszym odczuciu zbyt wydumane nie jest, siedmiu imienniczek w klasie raczej tez nie bedzie miala (a w mojej bylo np. 7 Joasiek - koszmar dla nich i dla reszty) i przede wszystim latwosc zdrabniania. i tak jest Dasia, Dusia, Dunia, Darinka, Daszeńka, Dania, Darija itd. Sama mam na imie Aleksandra i bylam swojego czasu jedyna w calej szkole (sic!). Imie nawet lubie 9zwlaszcza, ze mialam byc Gniewkiem...), ale te zdrobnienia to koszmar - Ola, Olka - jak z elementarza albo reklamy gumy do zucia. I co z tego, ze samo imie dostojne? A w ogole to im dluzej podczytuje forum, tym bardziej dochodze do wniosku, ze urok imienia jest jedna z najbardziej wzglednych rzeczy na swiecie. To co dla jednego pretensjonalne, to dla drugiego mile uchu. Moze to i ma swoj sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia:) Re: Daria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 22:16 Mam siostrę Darie - mi się podoba. Brzmiało ładnie gdy była mała i brzmi ładnie nadal a ma teraz 19 lat pozdrawiam i myslę ze to dobry wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Daria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:11 Daria tak. Ale czesto mówią Darka a to juz paskudnie Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Daria 16.05.07, 22:38 Bardzo lubię to imię i dobrze mi się kojarzy, tzn. z fajną i mądrą dziewczyną. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Daria 17.05.07, 00:23 mnie się podoba moja Daria skończy niedługo 3 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogactwo Re: Daria IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 12:51 Bardzo mi się podoba, moja trzyletnia "żaba" ma tak na imię. A ciekawe zdrobnienie wymyślił jaj sąsiad po pijaku, DARYJKA. Pozdrówki mama DArii i Remka Odpowiedz Link Zgłoś