Gość: gosc IP: *.chello.pl 03.04.07, 20:14 Które ładniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Kalina czy Lena? 03.04.07, 20:16 Kalina! Od razu przypomina się Jędrusik Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kalina czy Lena? 03.04.07, 20:22 ..i jest mnie pospolite, niż ostatnio Lena. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Kalina czy Lena? 03.04.07, 20:33 gaudencja napisała: > ..i jest mnie pospolite, niż ostatnio Lena. I nie jest zdrobnieniem, nadawanym jako pełne imię Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Kalina czy Lena? 03.04.07, 22:08 Właściwie niewielka między nimi róźnica. Oba ładne. Jeśli zastanawiasz się które nadać córce - wybierz to , które lepiej współgra z nazwiskiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Kalina czy Lena? IP: *.acn.waw.pl 04.04.07, 21:59 Kalina, daj spokoj z ta oklepana ruska Lena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymianek21 Re: Kalina czy Lena? IP: *.chello.pl 05.04.07, 13:29 "z tą oklepaną ruską Leną!!!????" wiesz co w 99% imie Kalina funkcjonuje na świecie jako imie rosyjskie a to za sprawa mega-przeboju "Kalinka,kalinka, kalinka maja!". Kiedy spotkałam sie ostatnio ze znajomymi Niemcami -szukali imienia dla córeczki- zaproponaowałam Kalinke a oni od razu zaczeli to śpiewać! Jest to jedno z moich ulubionych imion i nieraz na forum proponowałam Kalinke jako imie dla córeczki. Na razie namówiłam do niego tylko moja jedna kolezanke tak więc ma i Kalinke i Lillę. Ale Lena tez piekne! Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Kalina czy Lena? 05.04.07, 15:33 Wolałabym Lenę, ale dlatego, ze nie przepadam za "roślinnymi" imionami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Kalina czy Lena? IP: *.acn.waw.pl 05.04.07, 16:55 sorry, ale to baaaardzo obecnie popularne imię a ja takich nie trawie. Moge prawda? Fakt, nie ruskie- ukraińskie raczej. Dla mnie Kalinka to piękne imię. Nieporównywalnie piękniejsze niż Lena. s. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_115 Re: Kalina czy Lena? 05.04.07, 19:00 Moim zdaniem ładniejsze imię to Lena i wcale nie tak bardzo oklepane, jak piszecie. W zestawieniach ostatnio nadawanych imion z różnych miast, które tu zamieszczacie nie ma zagęszczenia Len. Osobiście też nie spotkałam się "na żywo" z tym imieniem. Skąd opinie, że to imię jest tak bardzo popularne? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kalina czy Lena? 05.04.07, 19:26 mimi_115 napisała: > piszecie. W zestawieniach ostatnio nadawanych imion z różnych miast, które tu > zamieszczacie nie ma zagęszczenia Len. Jest ich sporo; zerknij sobie do mojego wątku z warszawskiego USC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Kalina czy Lena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 20:32 Lena Odpowiedz Link Zgłoś