manarai 21.04.07, 17:30 Tak się właśnie zastanawiam: czy w dyskusjach o imionach (na forum lub w życiu codziennym) polecacie komuś własne imię jako warte nadania? Ja do swojego imienia podchodzę chyba trochę terytorialnie. Mam wrażenie, że leży jak ulał, jest jak na miarę szyte i ze wszystkich ludzi na całym świecie najlepiej pasuje właśnie do mnie i polecam je raczej rzadko, chociaż tu na forum kilka razy mi się zdarzyło. Co nie znaczy, że nie uważam go za imię piękne i warte polecenia, bo uważam. Ale jest moje i wcale nie chciałabym, żeby po ulicach nagle zaczęły biegać stada moich imienniczek... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cynta Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 17:52 Polecam, pozytywnie i z lezka w oku... Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 18:18 A ja swojego nie polecam mimo ,że raz pojawił się wątek o moim imiemiu i wiele uczestniczek dobrze je odbierało.Ja go i tak nie lubię i nie zmienię już zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 18:33 Ja oczywiście polecam swoje. A czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 18:34 Dziwny wątek. Jak dotąd polecacie albo odradzacie swoje imiona a żadna z was nie zdradziła tych imion. Więc skąd mamy wiedzieć jakie imiona polecacie lub nie? Ja się nie wypowiadam na temat swojego imienia, bo nie mam zamiaru go upubliczniać. Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 19:49 Ariano, nie chodziło mi o polecanie w tym wątku konkretnych imion tylko z tego powodu, że same je nosimy, ale o poznanie nastawienia użytkowników do proponowania własnego imienia. Można go nie upubliczniać, jeśli ktoś ma takie życzenie... Przepraszam, jeśli wyraziłam się nieprecyzyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klementynka Re: Polecam imię... własne? IP: *.acn.waw.pl 21.04.07, 20:06 Ja nie polecam, bo mam dosc oryginalne i rzadko spotykane. Mi podoba się bardzo, ale innym, to zależy. bardzo bardzo albo wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 21:12 Nie polecam, jakoś nie wiem czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 23:28 Mam podobnie, jak manarai. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 23:52 Nie tyle polecam, co bardzo się cieszę jak ktos moje imię nadaje własnemu dziecku i radośc tę uzewnętrzniam, bo uważam, że imię piękne Odpowiedz Link Zgłoś
olik1980 Re: Polecam imię... własne? 22.04.07, 09:04 Moich małych imienniczek jest już tak dużo, że nie polecam. Z resztą nigdy nie polecałam, bo jakoś szczególnie go nie kocham. Ale moi rodzice mieli mi nadać imiona Natalia lub Weronika, więc już wolę Olę... Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Polecam imię... własne? 22.04.07, 09:18 Ja raczej nie polecem, chyba, że wypiuje się ono idealnie w kryteria rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Polecam imię... własne? 22.04.07, 10:17 Nie polecam bo nawet mi do głowy nie przychodzi jak myślę o imionach. Zauważam je dopiero jak pojawi się konkretny wątek o nim. A może to tak jak w powiedzeniu "cudze chwalicie..". A może nie biorę go pod uwagę bo jest zbyt częste, nie wiem. M. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Polecam imię... własne? 22.04.07, 19:10 A owszem, owszem. I wcale się z nim nie kryję - Alicja. Uważam, że to ładne imię. Doskonale się nosi i nie puszcza w praniu Ostatnio jest coraz bardziej modne, ale z tego się cieszę - wolę, żeby Alicja kojarzyła się z małą dziewczynką niż ze starą ciotką ))) To mnie odmładza Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Polecam imię... własne? 22.04.07, 19:40 Nigdy! Raz, że tak pospolitego imienia lepiej nie polecać, bo po co kolejna Aleksandra, jeśli tylko jest szansa na inne imię, a dwa, że nienawidzę zdrobnienia Ola, uważam je za maksymalnie infantylne i wiele dałabym za to, żeby być nazywana Aleksandrą, a nie Olą Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Polecam imię... własne? 23.04.07, 20:10 Byłoby mi bardzo miło, gdyby jakas mama zdecydowała się dać córeczce na imię Lilia Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Polecam imię... własne? 23.04.07, 22:11 to już może Ci byc miło, bo ja nadałam)) Uściski! M. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 hovawartka 25.04.07, 13:00 Chyba nie mialam okazji się ucieszyć z Twojego wyboru - czynię to zatem tu i teraz Może wpiszesz się tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20381&w=61355524 Jaka jest Twoja córeczka? Odpowiedz Link Zgłoś
amazon500 Re: Polecam imię... własne? 23.04.07, 21:07 Przyznam, że nigdy mi się to nie zdarzyło. I prawdę powiedziawszy nie reaguję również entuzjazmem, gdy słyszę, że ktoś nadał dziecku "moje" imię... chociaż nie mam do niego negatywnego stosunku! Ma przede wszystkim bombową interpretację na www.imiennik.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Polecam imię... własne? IP: 80.50.56.* 25.04.07, 07:43 Małgosia (byle nie Gosia) ładne i zapomniane imię Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Polecam imię... własne? 20.09.07, 18:21 Polecam bo wiem, że i tak nikt się na nie nie zdecyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Polecam imię... własne? 20.09.07, 18:22 Parę razy mi się zdarzyło na forum, ale nigdy nie sugerowałabym nadania tego imienia komuś z mojego bliskiego otoczenia i nie ucieszyłabym się, gdyby się jakaś inna Olga pojawiła wśród moich znajomych Odpowiedz Link Zgłoś