Dodaj do ulubionych

Polecam imię... własne?

21.04.07, 17:30
Tak się właśnie zastanawiam: czy w dyskusjach o imionach (na forum lub w życiu codziennym) polecacie komuś własne imię jako warte nadania?

Ja do swojego imienia podchodzę chyba trochę terytorialnie. Mam wrażenie, że leży jak ulał, jest jak na miarę szyte i ze wszystkich ludzi na całym świecie najlepiej pasuje właśnie do mnie smile i polecam je raczej rzadko, chociaż tu na forum kilka razy mi się zdarzyło. Co nie znaczy, że nie uważam go za imię piękne i warte polecenia, bo uważam. Ale jest moje i wcale nie chciałabym, żeby po ulicach nagle zaczęły biegać stada moich imienniczek...
Obserwuj wątek
    • cynta Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 17:52
      Polecam, pozytywnie i z lezka w oku...
    • tami46 Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 18:18
      A ja swojego nie polecam mimo ,że raz pojawił się wątek o moim imiemiu i wiele
      uczestniczek dobrze je odbierało.Ja go i tak nie lubię i nie zmienię już zdania.
      • pluskotka Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 18:33
        Ja oczywiście polecam swoje. A czemu nie. smile
    • ariana1 Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 18:34
      Dziwny wątek. Jak dotąd polecacie albo odradzacie swoje imiona a żadna z was
      nie zdradziła tych imion. Więc skąd mamy wiedzieć jakie imiona polecacie lub
      nie? Ja się nie wypowiadam na temat swojego imienia, bo nie mam zamiaru go
      upubliczniać.
      • manarai Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 19:49
        Ariano, nie chodziło mi o polecanie w tym wątku konkretnych imion tylko z tego powodu, że same je nosimy, ale o poznanie nastawienia użytkowników do proponowania własnego imienia. Można go nie upubliczniać, jeśli ktoś ma takie życzenie...

Przepraszam, jeśli wyraziłam się nieprecyzyjnie.
    • Gość: Klementynka Re: Polecam imię... własne? IP: *.acn.waw.pl 21.04.07, 20:06
      Ja nie polecam, bo mam dosc oryginalne i rzadko spotykane. Mi podoba się
      bardzo, ale innym, to zależy. bardzo bardzo albo wogóle.
      • abiela Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 21:12
        Nie polecam, jakoś nie wiem czemu.
    • gaudencja Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 23:28
      Mam podobnie, jak manarai.
      • grzalka Re: Polecam imię... własne? 21.04.07, 23:52
        Nie tyle polecam, co bardzo się cieszę jak ktos moje imię nadaje własnemu
        dziecku i radośc tę uzewnętrzniam, bo uważam, że imię piękne
    • olik1980 Re: Polecam imię... własne? 22.04.07, 09:04
      Moich małych imienniczek jest już tak dużo, że nie polecam. Z resztą nigdy nie
      polecałam, bo jakoś szczególnie go nie kocham. Ale moi rodzice mieli mi nadać
      imiona Natalia lub Weronika, więc już wolę Olę...
    • trrruskawa Re: Polecam imię... własne? 22.04.07, 09:18
      Ja raczej nie polecem, chyba, że wypiuje się ono idealnie w kryteria rodziców.
      • hovawartka Re: Polecam imię... własne? 22.04.07, 10:17
        Nie polecam bo nawet mi do głowy nie przychodzi jak myślę o imionach. Zauważam
        je dopiero jak pojawi się konkretny wątek o nim. A może to tak jak w
        powiedzeniu "cudze chwalicie..". A może nie biorę go pod uwagę bo jest zbyt
        częste, nie wiem.
        M.
    • minerwamcg Re: Polecam imię... własne? 22.04.07, 19:10
      A owszem, owszem. I wcale się z nim nie kryję - Alicja. Uważam, że to ładne
      imię. Doskonale się nosi i nie puszcza w praniu smile Ostatnio jest coraz bardziej
      modne, ale z tego się cieszę - wolę, żeby Alicja kojarzyła się z małą
      dziewczynką niż ze starą ciotką smile))) To mnie odmładza smile
    • olianka Re: Polecam imię... własne? 22.04.07, 19:40
      Nigdy!
      Raz, że tak pospolitego imienia lepiej nie polecać, bo po co kolejna Aleksandra,
      jeśli tylko jest szansa na inne imię, a dwa, że nienawidzę zdrobnienia Ola,
      uważam je za maksymalnie infantylne i wiele dałabym za to, żeby być nazywana
      Aleksandrą, a nie Olą uncertain
    • lila1974 Re: Polecam imię... własne? 23.04.07, 20:10
      Byłoby mi bardzo miło, gdyby jakas mama zdecydowała się dać córeczce na imię
      Lilia smile
      • hovawartka Re: Polecam imię... własne? 23.04.07, 22:11
        to już może Ci byc miło, bo ja nadałamsmile))
        Uściski!
        M.
        • lila1974 hovawartka 25.04.07, 13:00
          Chyba nie mialam okazji się ucieszyć z Twojego wyboru - czynię to zatem tu i
          teraz smile

Może wpiszesz się tu:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20381&w=61355524
          Jaka jest Twoja córeczka?
    • amazon500 Re: Polecam imię... własne? 23.04.07, 21:07
      Przyznam, że nigdy mi się to nie zdarzyło. I prawdę powiedziawszy nie reaguję
      również entuzjazmem, gdy słyszę, że ktoś nadał dziecku "moje" imię... chociaż
      nie mam do niego negatywnego stosunku! Ma przede wszystkim bombową interpretację
      na www.imiennik.pl smile
    • Gość: ja Re: Polecam imię... własne? IP: 80.50.56.* 25.04.07, 07:43
      Małgosia (byle nie Gosia) ładne i zapomniane imię sad
      • pluskotka Re: Polecam imię... własne? 20.09.07, 18:21
        Polecam bo wiem, że i tak nikt się na nie nie zdecyduje. smile
    • orvokki Re: Polecam imię... własne? 20.09.07, 18:22
      Parę razy mi się zdarzyło na forum, ale nigdy nie sugerowałabym nadania tego
      imienia komuś z mojego bliskiego otoczenia i nie ucieszyłabym się, gdyby się
      jakaś inna Olga pojawiła wśród moich znajomych tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.