essi23 11.05.07, 19:36 Co myślicie o tym imieniu? obecnie chyba nie jest zbyt często nadawane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j Re: Andrzej IP: *.75.52.167.debica52.tnp.pl 11.05.07, 19:44 nie podoba mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Andrzej 11.05.07, 19:48 nie lubię tego imienia, ale podoba mi się Jędrzej Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Andrzej 30.11.14, 15:19 Lubię, ale znam masę Andrzejów w wieku od 20 do 70 lat, więc nie nadałabym, bo mi się straszliwie osłuchało. Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Andrzej 11.05.07, 20:04 Podobałoby mi się bardzo, gdyby nie to, że nie ma dobrych zdrobnień. A tak, to po prostu mi się podoba. Jędrzej podoba mi się mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Andrzej 11.05.07, 20:26 Bardzo mi się podoba,ale to z przyczyn mało obiektywnych Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Andrzej 11.05.07, 21:46 Bardzo ładne. W rankingach popularności niby wysoko, ale nie znam żadnego małego chłopca o tym imieniu. Nie wiem czemu tak rzadko się teraz słyszy, że ktoś dał tak dziecku na imię. Wszyscy Andrzejowie jakich znam, to już dojrzali mężczyźni. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Andrzej 11.05.07, 22:08 Bardzo podoba mi się Jędrzej. Andrzej niestety zaczął mi się kojarzyć Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Andrzej 11.05.07, 22:48 Nie podoba mi się ani Andrzej, ani Jędrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Andrzej 11.05.07, 23:29 Mnie się też kojarzy niesympatycznie,wolę Jędrka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisly Re: Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:31 essi23 napisała: > Co myślicie o tym imieniu? no coż, jak mawia moja znajoma 'szału nie ma' Odpowiedz Link Zgłoś
amazon500 Re: Andrzej 11.05.07, 23:46 Nie lubię tego imienia, mam złe skojarzenia z nim związane. Odpowiedz Link Zgłoś
lux.in.tenebris Re: Andrzej 12.05.07, 02:25 Mój znajomy Andrzej jest czasem, zwykle przez swojego brata, zdrabniany do Jędrka. Wolę Andrzeja od Jędrzeja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Andrzej IP: *.chello.pl 13.05.07, 20:34 Moje ulubione, również jako zdrabniane do Jędrka. Odpowiedz Link Zgłoś
twojahanus Re: Andrzej 13.05.07, 23:23 Dla mnie to jedno z gorszych imion jakie są. Równo ze Stanisławem i Tadeuszem. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Andrzej 26.03.14, 18:42 Bardzo mi się podoba, jest to moje ulubione "polski" imię męskie oznacza "dzielny, mężny" i tak też mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Andrzej 26.03.14, 19:46 Mysle, ze byl bardzo popularny i teraz powoli odchodzi w spoczynek. Brzydkie nie jest ni Andrzej ni Jedrzej. Pewnie bedzie przez niektorych odbieranych wujkowato, ale jesli nie przeszkadza to Tobie to je nadaj. Kojarzy mi sie bardzo milo, bo z Andrzejkami. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Andrzej 27.03.14, 17:56 Jest dla mnie zbyt osłuchany,żebym była w stanie docenić jego urok.Zdecydowanie zbyt dziadkowato-wujkowaty. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Andrzej 26.03.14, 19:58 U dorosłego ujdzie. U dziecka mi się nie podoba, bo jest wg mnie mocno wujkowate. Znam ze słyszenia 2-letniego Andrzejka i jakoś nie pasuje mi to do niego. Ba, jako mała dziewczynka miałam pod blokiem Andrzejka (teraz ma pewnie ze 14 lat) i zawsze miałam wrażenie, że ma takie "stare" imię. Wolę Jędrzeja, choć i ten ostatnio jakoś mnie nie zachwyca (a dłuuugi czas miałam go na liście). Przepadam za to za czeskim Ondraszem, ale wiadomo - w Polsce nie do nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Andrzej 28.03.14, 18:48 Obydwie formy mi się podobają. W mojej rodzinie mamy Andrzeja (najstarszy, przyrodni brat mojego taty) zdrabnianego do Jędrka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Andrzej 29.03.14, 20:36 Moje ulubione, ale na tym forum nielubiane, no, ewentualnie hurtem lubią Jędrzeja Odpowiedz Link Zgłoś
misselene Re: Andrzej 30.03.14, 20:29 Nie znam żadnego małego Andrzeja. Najmłodszy jakiego spotkałam ma już prawie 30 lat. Imię lubię, często pojawiało się w mojej rodzinie w poprzednich pokoleniach. Uwielbiam zdrobnienia Jędruś i Jędrek, dlatego mogłabym rozważyć Andrzeja dla mojego potencjalnego syna. Za Jędrzejem natomiast nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Andrzej 03.04.14, 14:24 Brzmieniowo lubię, ale ze względu na doświadczenia odbieram wujkowato, więc nie nadałabym swojemu dziecku. Ale doceniłabym u kogoś. Jędrzej też jest fajny, ale trochę bardziej "swojski", nie do każdego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
kuku1978 Re: Andrzej 03.04.14, 17:04 Bardzo mi się podoba! Do tego stopnia, że nadałam to imię swojemu dziecku - ma teraz 6 lat i jest jedynym znanym Andrzejem w naszym otoczeniu (wśród dzieci). Jego imię budzi zaskoczenie, ale wyłącznie pozytywne. Panie w przedszkolu twierdzą, że to pierwszy Andrzej od wielu lat, więc faktycznie nie jest to obecnie imię zbyt popularne. Zdrabniamy Jędruś. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Andrzej 30.11.14, 14:25 Z uwagi, że dzisiaj Andrzeja, odświeżam wątek Andrzej to jedno z moich ulubionych imion męskich a jest ich tylko 2 A Wam jak się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Andrzej 30.11.14, 21:20 Nie jest w moim guście. Andrzejów znam kilkunastu najstarszy ma 55 lat najmłodszy 3 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
sera.starlight Re: Andrzej 07.12.14, 10:31 Zdecydowanie wole Jedrzeja, chociaz ja nie moglabym nadac ze wzgledu na "j", "ę" i "rz", tu gdzie mieszkam stal by sie Dzedrcedzem, wiec lepiej nie Odpowiedz Link Zgłoś