Gość: Annuszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 12:14 Jestem zafascynowana historią życia Dagny Przybyszewskiej. Zastanawiam się nawet czy tak nie nazwać przyszłej córki. Co myślicie o tym imieniu? Czy w Polsce może wzbudzać kontrowersje? Dagny była Norweżką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibby2 Re: Dagny? 26.05.07, 12:24 Mnie się oba imiona, Dagna i tak samo Dagny podobają. Ciekawe do nadania. Znam nawet jedną Dagnę i przyznaję, że na początku imię to wzbudziło we mnie zdziwienie , ale wtedy jeszcze nie znałam tego forum. Teraz wzbudziło by we mnie fascynację i ciekawość. Bardzo mi się podoba! Ale wydaje mi się, że powinno też pasować do nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dagny? 26.05.07, 13:31 Szalenie mi się podoba Dagny, ja bym je nadała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dagny? IP: *.cnb.com.pl 26.05.07, 19:31 Dagny wzbudzi kontrowersję głównie z powodu zakończenia na -y, miałam koleżankę o tym imieniu, wszyscy nauczyciele odczytywali je jako "Dagna", obawiam się, że nie wiedzieli, kim był Przybyszewski, a tym bardziej jego żona. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dagny? 27.05.07, 13:02 Mnie się podoba, i to jako Dagny, a mniej jako Dagna. Choć teoretycznie powinno się je rejestrować z -a na końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Dagny? 27.05.07, 14:12 Ja wlasnie ze wzgledu na zyciorys Przybyszewskiej tego imienia bym nie nadala... Odpowiedz Link Zgłoś