illka1 19.06.07, 11:09 Witajcie, mam wspaniałego synka Olgierda i spodziewam się drugiego dziecka. Największy problem mam z imieniem dla ewentualnego brata, proszę pomóżcie wybrać najciekawsze imię (oryginalne i ładne ) oraz który zestaw pasuje (podobają mi się imiona ale chyba gryzą się z imieniem braciszka)... : Konrad Miłosz Olaf Bruno Albert Ignacy Hubert KaJETAN (tylko odstrasza mnie popularność a może zaproponujecie coś jeszcze?????? z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dee Re: Rodzeństwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:18 Wiesz co, Kajetan slicznie brzmi razem z Olgierdem. Wcale nie gryzą się podane przez Ciebie imionka z imieniem Twego synka. Z tych , ktore wypisałas podoba mi sie jeszcze Bruno. Olgierd i Kajetan Olgierd i Bruno a może: Olgierd i Cyryl Olgierd i Cyprian Olgierd i Beniamin Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Rodzeństwo 19.06.07, 11:20 Witaj serdecznie, gdybym to ja miała wybierac imię swojemu synkowi, wybrałabym chyba Brunona lub Ignacego > Konrad - nie przekonuje mnie, poza tym brzmi mdło przy Olgierdzie > Miłosz - jakoś nie lubię, kojarzy mi się z Czesławem Miłoszem > Olaf - Olaf przy Olgierdzie też słabo wypada > Bruno - Bruno/ Brunon - prześliczne imiona > Albert - Albert jest całkiem ok, ale jakoś mi nie pasują Olgierd i Albert > Ignacy - Ignacy piękne imię, z klasą > Hubert - Huberta odbieram jako imię sezonowe niestety > KaJETAN - bardzo ładnie i tak sobie myślę, że też fajnie pasuje do Olgierda moje propozycje: Olgierd i Fryderyk Olgierd i Franciszek Olgierd i Augustyn Olgierd i Jacenty Olgierd i January Olgierd i Ksawery ps. Przepiękne imię nnosi Twój synek, szalenie podoba mi się Olgierd. Napisz proszę jak go zdrabniacie, to imię jest na mojej liście dla ewentualnego małego mężczyzny, ale zawsze się boję, że ludzie będą je zdrabniac "Olek", a to już mi sie nie podoba. Jak się nosi imię Olgierd? pozdrawiam serdecznie Ciebie i synka Marianna z Józefiną Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Rodzeństwo 19.06.07, 11:34 Jak masz już Olgierda, to moze Witold? W tym samym kregu kulturowym jest tez Kiejstut albo Zygmunt Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Rodzeństwo 19.06.07, 13:03 DZiękuję. Witold - zbyt popularny a poza tym nie podoba mi się zdrobnienie Witek. Najbardziewj ujmuje mnie Kajetan i Ignacy ale chciałabym żeby drugi synek także nosił oryginalne imię a niestety małych Kajtków i Ignasiów jest sporo. to tzw. imiona "na topie" co je niemalże dyskwalifikuje Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Rodzeństwo 19.06.07, 13:06 a może Leon i Olgierd Leonard i Olgierd Florian i Olgierd Wincenty i Olgierd Zachary i Olgierd Feliks i Olgierd Leopold i Olgierd? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Rodzeństwo 19.06.07, 17:33 Witoldów kilku jest - 76413..., ale z tendencją spadkową Aleksandra, siostra Witolda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagulec Re: Rodzeństwo IP: *.bulldogdsl.com 19.06.07, 15:14 Znam Fantastyczne rodzenstwo Olgierda i Huberta mysle, ze to genialne zestawienie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: Rodzeństwo 19.06.07, 15:33 Jeżeli będę mieć drugiego synka, to na sto procent będzie Olgierd, szlenie mi się to imię podoba. Mój pierwszy synek ma na imię Jeremi, moim zdnaiem pasuje A z Twoich proozycji wybrałabym Kajtka, wcale nie ma ich tak wielu... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Rodzeństwo 19.06.07, 17:28 Olgierd i Witold Olgierd i Rudolf Olgierd i Teodor Olgierd i Maurycy Olgierd i Walery Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rodzeństwo 19.06.07, 21:10 illka1, wróciłaś! A jakie imię masz wybrane dla dziewczynki? Może tym razem to będzie dziewczynka, pamiętasz, jak nie mogłaś się zdecydować na imię dla córki i urodził się syn. Pozdrawiam ))) Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Rodzeństwo 20.06.07, 16:52 Dla dziewczynki na pewno będzie jedno z dwóch : Inga albo Lena, no chyba że przez te kilka miesięcy się coś nam jeszcze zmieni.. ale z tym chłopięcym imieniem to mamy bardzo duży probl;em... niestety nic nie wiemy... Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Rodzeństwo 20.06.07, 20:22 Zdyskwalifikowałabym Kajetana. Przy starszym Olgierdzie, Kajtek brzmi i bedzie brzmiał okropnie dziecinnie i niepoważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Rodzeństwo 20.06.07, 22:38 poza tym Kajtków jest bardzo duzo (spotykam w piaskownicy) Bierzemy jeszcze pod uwagę Jeremiego... tylko jak to imię zdrabniać???? Witold i Wincenty odpada bo byłyby inicjały WC... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rodzeństwo 20.06.07, 22:41 Jeremi miał mnóstwo propozycji zdrobnień na forum, wrzuć sobie Jeremi +zdrobnienie i poszukaj w poprzednich latach również Odpowiedz Link Zgłoś