sucielo 18.07.07, 18:32 Spotkałam dzisiaj panią z uroczą małą dziewczynka, którą nazywała "Lalka". Troche pogadałyśmy i co sie okazało? Lalka to zdrobnienie. Kto zgadnie od jakiego imienia? P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sucielo Re: Lalka. 18.07.07, 18:39 Bingo. A stało się to na placu zabaw we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
sucielo Re: Lalka. 18.07.07, 18:43 A jaka zdziwiona byłam ;o Pierwszy raz poznałam kogoś o tym imieniu I to jeszcze małą, śliczną dziewczynkę. To imię zawsze już będzie mi się kojarzyć z nią Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Lalka. 18.07.07, 18:48 sucielo napisała: I to > jeszcze małą, śliczną dziewczynkę. Laleczka w końcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Lalka. IP: *.nat.tvk.wroc.pl 18.07.07, 18:53 Znam panią chyba już koło 60 o tym imieniu i niestety z takim zdrobnieniem. Piszę niestety, bo zwracanie się do starszej osoby per pani Lalko, brzmi przynajmniej dla mnie troche śmiesznie. Samo imię Eulalia bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
sucielo Re: Lalka. 18.07.07, 18:54 No, to zdrobnienie świetnie do niej pasuje P.S. Właśnie dowiedziałam się, że moja ciotka, która niedawno urodziła córkę wyszła ze szpitala i jest już w domu. Może jeszcze dzisiaj dowiem sie, jak dzidzia będzie mieć na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Lalka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.07, 20:18 Eulalia....nie nie nie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lalka. 18.07.07, 23:13 Ja też akurat dziś poznałam pierwszy raz w życiu Eulalię (w realu, bo internetowo jedną znałam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Lalka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:00 Ja też znam małą Eulalię. Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Lalka. 18.07.07, 23:05 Eulalia!!! Ślicznie Dawno żadne imię tak mi się nie spodobało. Chyba lubię imiona zakończone na -lia tak jak Rozalia. Lala... piękne! Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Lalka. 18.07.07, 23:43 Śliczne imię Czy popularne? Ja znam Eulalię, która ma dziś 58 lat. Całe życie nazywana jest Lilką, niestety A Lalka pasowałay do niej idealnie, ma taką dostojną i subtelną urode wiecznej dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś