Dodaj do ulubionych

Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkalyscie!

17.11.03, 12:50
Hej!!
Pomyslalam, ze to moze byc smieszny watek w ten
deszczwoy dzien. Chodzi mi o jak najsmieszniejsze
i najdziwniejsze zestawy imienia z nazwiskiem.
Ja na przyklad, gdy lezalam w szpitalu mialam
siostre przelozona, ktora nazywala sie:
Zenoida Kopytko
Co wy na to??

Pozdrowka
Ania
Obserwuj wątek
    • astomi25 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 17.11.03, 12:58
      Czesc,
      ja moze napisze o nie tyle dziwnym co raczej niefortunnym zestawieniu.
      Znam rodzine o nazwisku Koziol,nie znam imion rodzicow ,natomiast dzieci nosza
      imiona Romeo i Roza.Gdzie wyobraznia rodzicieli???

Pozdrawiam
      asia
      • marcsi Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 17.11.03, 18:27
        Kasmina Gwóźdź, Feliksa Rurka, Klaudia Bułka, Narcyz Baran. Jak sobie coś
        jeszcze przypomnę to napiszę.
        Pozdrawiam
        Marcsi
        • magda9919 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.12.03, 23:48
          bonifacy jagoda- fantastyczny ortopeda
          • rlena Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.02.04, 02:52
            Dolores Kielbasa
            Czeslawa Kapusta
            • mgoocha Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 01.06.04, 22:08
              Róża Kapusta - moja sasiadka smile)))))))))
              • avarja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.08.04, 22:46
                Florystka jakaś pewnie, co? wink
                • kiwigirl Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 10.12.04, 12:33
                  w przedszkolu przyjaxniłam sie z Wiolettą Kur. Mówiłam zawsze bardzo szybko,
                  najczęsciej wychodziła z tego Kurwioletka. Moja Babcia do tej pory jak chce
                  sobie "przekląc" to rzuca kur...wioletką!
                  smile
                  • elizucha-l Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 28.01.05, 13:19
                    Ludwika Kleszcz
                    • Gość: Stefan Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.unused.derbynet.waw.pl 13.09.07, 17:35
                      Marek Browarek (autentyk)
                  • baxon Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.11.05, 17:20

-Witam....Najdziwniejszy zestaw, z jakim sie spotkalemto Ś.P. Eulalia
                    Tyndyrynda - Drzyzda........./ napis na klapsydrze/
                    A moje corki maja też niespotykane na ogól imiona: starsza to Pia Amanda.
                    mlodsza - Mia Martina.............pozdrawiam- Baxon
                    • martinssen Nikodem Krywionek n/t 27.05.06, 16:19
                    • Gość: ja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.petrus.com.pl 10.01.07, 23:46
                      a najstarsza to Małgorzata Danuta - szkoda że taka pospolita
                      • ibby2 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.01.07, 12:55
                        Chantal Kocięda
                        • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.01.07, 12:16
                          Powalające.
                          • Gość: jaja Narcyz Sady, Maksymilian Łyś, Żaneta Sulik i Gilbe IP: *.cable.casema.nl 21.01.07, 23:29
                            A ja znalam kiedys takie osoby: Narcyz Sady, Maksymilian Łyś, Żaneta Sulik i Gilbert Wieliczko. wszystko w jednej klasie w podstawowce....
                            • Gość: jeden z nich Re: Narcyz Sady, Maksymilian Łyś, Żaneta Sulik i IP: 83.224.129.* 07.10.07, 10:47
                              Żanety nie pamiętam aby z nami chodziła do podstawówki.
                    • Gość: Rosa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 12:07
                      Bardzo mi sie podoba imie Piasmile Jak udało Ci sie przekonac partnera do tego i
                      imienia?tongue_out
                  • kkatarynka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 19.02.07, 22:01
                    Kur...wioletka rzadzi !!!!!! big_grinDDDD Poplakalam sie az!!!
                  • aagaa85 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 28.07.07, 14:43
                    Sandrino Skoczek i Natalino Jeż - byli kolegami
                    Leszek Orzeszek
              • Gość: Apage Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.07, 22:16
                Hose Krupnik
            • Gość: jaa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:34
              Fabian Slimak smile
              • marysiamaria Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 05.04.07, 01:08
                Hanna Rybak
                • Gość: kika Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 212.76.37.* 28.08.07, 10:12
                  a co jest dziwnego w tym zestawieniu?
                • lilianka09 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.03.12, 00:15
                  Grzegorz Walerian
            • Gość: go_away Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.3s.pl 17.09.08, 21:58
              Dżesika Bażant [ulubione zestawienie]
              Diego Nowicki
            • Gość: Izabella Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 23:38
              Jerzy Kiełbasa - kolega z gimnazjum. Ciężkie miał przez to życie, ale pozdrawiam go serdecznietongue_out
              • vikama co do Jurka...;) 03.09.12, 13:10
                to ja znałam zabawniejsze: Jerzy Ogórek nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby się nie rymowało Jurek Ogórek....mnie takie rymy rozbawiają. Aaa i znam jeszcze panią Maję Pszczółkęsmile tak niefortunnie się złożyło że Pani Maja wyszła za mąż za Pana Pszczółkę i przyjęła jego nazwisko.
                A już najgłupszym pomysłem według mnie było nadanie dziecku imienia takiego jak nazwisko: Marek Marek - miałam ( nie)przyjemnosc tongue_out poznać taki zestaw.
                Z dzieci to co mnie rozbawilo ostatnio to: Jagoda Kwaśna i Apolonia Polak - o ile jeszcze w pelnej formie do przelkniecia to zdrobnienie niewypal: Pola Polakuncertain

• vivyan Re: Bonifacy :)) 24.03.05, 14:39
            Mój śp. dziadek nazywał się Bonifacy Zając smile) Swoja droga Bonifacy to całkiem
            fajne imię smile)
            • dolcevita007 Re: Bonifacy :)) 16.08.13, 19:03
              vivyan napisała:

> Mój śp. dziadek nazywał się Bonifacy Zając smile) Swoja droga Bonifacy to całkiem
              > fajne imię smile)
              Zaczynam je lubic, bardzo sympatycznie brzmi.
          • anaiii Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 23.12.05, 11:27
            fakt, leczył mnie
            • Gość: Kasia Kujawa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.toya.net.pl 27.01.07, 00:12
              Ja jeszcze w podstawówce byłam na koloniach gdzie poznałam koleżankę, która nazywała się Beata Klapa
              • Gość: kika Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 212.76.37.* 28.08.07, 10:11
                A co to jest dziwnego w tym zestawieniu?
                • Gość: Asia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.ip.telfort.nl 09.01.10, 15:04
                  daj sobie spokoj, to subiektywne odczucia, wiec sie nie wymadrzaj.
        • kraxa Zaklina Bzdzion, pozdrawiam!!!!!!!!!!!1 20.09.04, 14:21
          |
          • Gość: krmel741013 Re: Zaklina Bzdzion, pozdrawiam!!!!!!!!!!!1 IP: *.chello.pl 18.04.08, 22:21
            powodzenia
        • lew_konia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.05.05, 21:50
          Narcyz Szatan, Winnetou Głowacki, Dolores Kapusta - codziennie w pracy mam do
          czynienia z danymi osobowymi - te trzy to chyba najlepsze autentyki.
          • femka-a Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.02.09, 12:42
            nie rozumiem co dziwnego jest w nazwiskach kapusta .. żurek ..klapa...rybak ???

może zapytam jak brzmią wasze nazwiska z imionami tradycyjno pospolitymi..

pzdr
            • Gość: zula Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.wroclaw.mm.pl 26.02.09, 13:47
              Chodzi o to, że osoby te mają nie tylko zaskakujące nazwiska, ale też imiona.
              Lub zestawienie brzmi dziwacznie. No sama powiedz - Winnetou Głowacki?
          • dolcevita007 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 16.08.13, 19:05
            lew_konia napisała:

> Narcyz Szatan, Winnetou Głowacki, Dolores Kapusta - codziennie w pracy mam do
            > czynienia z danymi osobowymi - te trzy to chyba najlepsze autentyki.
            Nie chce sie wierzyc , zeby ktos mial tak na imie . A juz to drugie nie przeszloby chyba w polskim usc.
        • tulipan22 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.05.06, 13:22
          chyba chodziliśmy do tego samego dentystysmile))))
        • stynka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 04.09.06, 20:29
          Kasmina Gwóźdź to moja koleżanka z podstawówki smile)) Założę się, że drugiej nie
          ma na świecie!

st.
        • Gość: monas Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.10.07, 21:21
          Kornel Dywan (potem zmienił na Filipowicz - ale to nie TEN Kornel Filipowicz)
          Ernest Kufel (znajomy wielbiciel piwka)
          Michał Michałek - znajomy ze szkoły

Rodzice są czasem bez litości...
        • Gość: gosc Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 16:10
          Ja jeszcze znam: Kornelia Dorsz smile
      • gusianka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.07.04, 14:16
        Studentka męża nazywała się Bibianna Sygnet a w szkole miałam nauczycielkę
        Edeltraudę Śledzionę-Kiełbasę!!!!!
        • romilka Edeltraudę Śledzionę-Kiełbasę-super!! 06.08.04, 18:23
          wygrałas!! to jest super połaczenie!!!
        • mimi47 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.01.05, 23:32
          ALEXY FIUTEK
          • mam6lat Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 17.03.07, 22:47
            w Gdansku niedaleko Wałowej, gdzie mieszkalam w schronisku PTTk
            był gabinet lekarza ginekologa Piotra Fiutowskiego!!!
            --
            • Gość: Babel Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.oceanic.com.pl 30.11.07, 15:14
              doktor Fiutowski - ginekolog ma brata, też doktora... urologa
            • Gość: Julia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.chello.pl 13.03.08, 14:45
              Ten lekarz nadal praktykuje, byłam u niego w pierwszej ciąży na jednym z USG. Z
              mężem nie wiedzieliśmy gdzie oczy podziać, żeby nie patrzeć na plakietkę z
              nazwiskiem i nie wybuchnąć śmiechemsmile
        • dobiesia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.08.05, 15:23
          Poryczałam się ze smiechu
        • kosmisia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.11.05, 20:45
          gusianka napisała:

> Studentka męża nazywała się Bibianna Sygnet a w szkole miałam nauczycielkę
          > Edeltraudę Śledzionę-Kiełbasę!!!!!

popłakałam się ze śmiechu przy Edeltraudzie Śledzionie-Kiełbasie
          • sarna73 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 23.05.06, 19:35
            cudoooooooooooooooooo
        • asia517 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 01.04.06, 11:04
          Edeltraudę Śledzionę-Kiełbasę!!!!! No nie powaliłas mnie na kolana he,he....
          dobre!!!!!
          Asia z majowym promyczkiem
        • origami_21 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 24.11.06, 15:06
          nooo, kapcie mi spadły smile))
        • Gość: marcin Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.noc.fibertech.net.pl 07.09.11, 12:03
          Mąż na agh uczył
      • wielandf Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.04.05, 08:06

• abbra Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.05.05, 12:12
          Liliana Ksit - prawdziwe !
      • dziama3 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 10.07.05, 18:56
        Sonia Czosnek, Jacenty Indyk, Róża Krowa.
      • morelee Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.09.05, 18:20
        a jak się Wam podoba Vanessa Łosoś i Jakline Pryszczyk?
      • Gość: lilija Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.lublin.mm.pl 19.06.07, 11:59
        Romeo Kozioł??? hehehe Ale może rodzice tak bardzop mieli dość prozaiczne go
        nazwiska że choć imię dla dziecka dali romantyczne- tak dla równowagi!
        Spotkałam się z Dolores Miednicą i Oktawią Bucior!
        • madzikb81 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 25.02.08, 14:32
          W mojej klasie w liceum był cały ptasi zestaw: Ania Kokoszko, Dorota
          Przepióra, Piotr Ptak... a i Marta Kita... smile)))
          • zusmann Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.11.08, 14:40

PRAWDZIWE zestawienia (głównie Łódź bo tam pracuję w urzędzie ale nie tylko).
            Niektórych znam osobiście:

- Bernardyna Sztandera
            - Teofila Delekta
            - Blandyna Knobloch
            - Prędki Antoni
            - Gorąca Sylwia
            - Alfons Bocian
            - Alojzy Bzdęk
            - Radzisław Morzdziżewski (pisownia oryginalna!)
            - Tytus Grzegórzko
            - Tomira Gęgotek (Koszalin)
            - Ingeborga Hildegarda Student (Rybnik)
            - Radzimierz Blewązka
            - Iga Imos

i moja faworytka: Krystyna Klekot-Gruchot ;D
            Imię normalne, ale całość powala... big_grin
      • Gość: Rosa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 16:44
        Ja się nazywa Róża Molińska
      • Gość: Rosa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 12:06
        ej masz cos do imienia Róża? ja mam tak na imię! tongue_out
      • mokrahalka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 05.11.11, 18:37
        Manuela Rosół
        • mokrahalka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 05.11.11, 18:37
          Stefan Mózg
      • paullla6 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.07.13, 07:44
        Tadek Radek(nazwisko)
    • ariana1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 17.11.03, 23:10
      Kuzyni mojego męża nazwali swoja małą córeczkę Wiktoria Maślak. Coś w stylu
      Róży Kozioł smile Ten sam rodzaj wyobraźni smile
      • damian1975 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.11.03, 23:55
        na studiach znalem
        Zuzanne Bombke i Ludmile Mieso
        • agga_ma Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.12.03, 14:15
          Moja mam pracowala z kolego o nazwisku Bździkot smile
          A i moim zdaniem jest dziwaczne dawanie immienia takiego samego jak nazwisko,
          mam kolege Marek Marek i zawsze sie go pytaja no ale jak na nazwisko imnie juz
          slyszalam .. itp
          pozdrawiam Aga
        • smoczyca123 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.01.06, 00:42
          A jakie imie by do Bombki pasowalo?!!
          • adelle33 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.01.06, 00:57
            smoczyca123 napisała:

> A jakie imie by do Bombki pasowalo?!!

Elza, Gerta, Krysta, Petra, Rosa, Sawa, Tara ...Bombka

Barton, Brunon, Benon, Edwin, Etan, Jordan, Kaspar, Stojan, Tobiasz ...Bombka
          • gaudencja Bombka 07.01.06, 14:47
            Może załóż osobny wątek, bo tu mało kto widzi ten post, i wspólnymi siłami coś
            wymyślimy?
      • maggiii Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 23.02.04, 16:50
        ariana1 napisała:

> Kuzyni mojego męża nazwali swoja małą córeczkę Wiktoria Maślak. Coś w stylu
        > Róży Kozioł smile Ten sam rodzaj wyobraźni smile

A jak Twoim zdaniem mogłaby mieć na imię panna Maślak? Mam córkę Wiktorię a
        nazwisko mamy też bardzo proste :Komar. Nam to nie przeszkadza, imię wydaje sie
        piękne i dlatego je wybralismy. Jeśli na nazwisko nie mamy wpływu to dlaczego
        nie możemy dawać dzieciom pięknych, nawet wyszukanych imion?? Nie rozumiem...
        • to.ja.ida Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.08.04, 18:03
          maggiii napisała:

> ariana1 napisała:
          >
          > > Kuzyni mojego męża nazwali swoja małą córeczkę Wiktoria Maślak. Coś w styl
          > u
          > > Róży Kozioł smile Ten sam rodzaj wyobraźni smile
          >
          > A jak Twoim zdaniem mogłaby mieć na imię panna Maślak? Mam córkę Wiktorię a
          > nazwisko mamy też bardzo proste :Komar. Nam to nie przeszkadza, imię wydaje
          sie
          >
          > piękne i dlatego je wybralismy. Jeśli na nazwisko nie mamy wpływu to dlaczego
          > nie możemy dawać dzieciom pięknych, nawet wyszukanych imion?? Nie rozumiem...

No właśnie tu widać, co to jest ów "ten sam rodzaj wyobraźni"! tongue_out Nie chodzi o
          to, żeby REKOMPENSOWAĆ
          • to.ja.ida sorry, coś mi się za szybko wysłało, piszę znowu: 26.08.04, 18:11
            to.ja.ida napisała:

> maggiii napisała:
            >
            > > ariana1 napisała:
            > >
            > > > Kuzyni mojego męża nazwali swoja małą córeczkę Wiktoria Maślak. Coś
            > w styl
            > > u
            > > > Róży Kozioł smile Ten sam rodzaj wyobraźni smile
            > >
            > > A jak Twoim zdaniem mogłaby mieć na imię panna Maślak? Mam córkę Wiktorię
            > a
            > > nazwisko mamy też bardzo proste :Komar. Nam to nie przeszkadza, imię wyda
            > je
            > sie
            > >
            > > piękne i dlatego je wybralismy. Jeśli na nazwisko nie mamy wpływu to dlac
            > zego
            > > nie możemy dawać dzieciom pięknych, nawet wyszukanych imion?? Nie rozumie
            > m...
            >
            No właśnie tu widać, co to jest ów "ten sam rodzaj wyobraźni"! tongue_out Nie chodzi o
            to, żeby REKOMPENSOWAĆ dziecku nieciekawe nazwisko jakimś wymyślnym imieniem
            (tutaj zastrzegam, że nie zamierzam niczyjego nazwiska wykpiwać, ale sami chyba
            widzimy różnicę między nazwiskiem "Kaszanka" a "Lubomirski"...). Imię do
            nazwiska ma PASOWAĆ. Co innego "Kasia Baran", a co innego "Larysa Baran". I
            właśnie niedostrzeganie tej różnicy, przez mniej subtelnych zwana bezguściem,
            sprawia, że pewne połączenia uznajemy za naturalne, a nad innymi ubolewamy. A
            najgorsze, że dzieci nie mają żadnego wpływu na zbyt wybujałą "fantazję"
            własnych rodziców.
            • magja0 Re: sorry, coś mi się za szybko wysłało, piszę zn 28.06.05, 10:29
              bardzo ładnie to ujęłaś - ubolewam nad Anielą Koc /córka mojej koleżnaki/ a np.
              Anna Koc byłaby już naturalnie przyjęta /moim zdaniem o niebo lepsze i
              eleganciejszesmile choć można jescze dyskutować o długości imienia w stosunku do
              nazwiska
              • memphis90 Re: sorry, coś mi się za szybko wysłało, piszę zn 03.08.07, 12:11
                Mnie jakos Aniela Koc nie rusza. Aniela to wyszukane imię? Raczej dziś rzadko
                spotykane, ale kiedys pospolite.
            • komorka25 Re: sorry, coś mi się za szybko wysłało, piszę zn 27.09.05, 21:41
              to.ja.ida napisała:

>Imię do nazwiska ma PASOWAĆ. (...) I właśnie niedostrzeganie tej różnicy,
              przez mniej subtelnych zwana bezguściem, sprawia, że pewne połączenia uznajemy
              za naturalne, a nad innymi ubolewamy. A najgorsze, że dzieci nie mają żadnego
              wpływu na zbyt wybujałą "fantazję" własnych rodziców.

Miałam kolegę, Jasia, o przeciętnym nazwisku Pietrucha. I tenże kolega swojej
              córeczce nadał imię Natalia. Cóż - pasowało idealnie: Natka Pietrucha.
              Ale i tak przebili to tacy średnio znajomi, których córka nazywa się Inez
              Blacha.
              • Gość: dagny Re: sorry, coś mi się za szybko wysłało, piszę zn IP: *.4web.pl 01.11.06, 21:33
                ja znam Inez Srokę
            • Gość: lilija Re: sorry, coś mi się za szybko wysłało, piszę zn IP: *.lublin.mm.pl 19.06.07, 12:08
              Bo ludzie o tego typu nazwiskach(Komar, Kozioł, Kapusta) są przyzwyczajeni do
              ich brzmienia i nie razi ich zestaw typu Róża Kapusta czy Andźelika Komar. A
              ludzi którzy pierwszy raz to słyszą- takie zestawienie razi. Warto wiec
              pomyśleć że choć nam nie będzie przeszkadzało na innych zrobi jednak fatalne
              wrażenie.
            • Gość: kasia Re: sorry, coś mi się za szybko wysłało, piszę zn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 23:06
              a dlaczego kasia ma być baran?? równie Ty możesz być baran!!!
          • aniaprzybylak Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 05.05.05, 08:48
            Nikola Bober i Lilianna Gbur
            • Gość: Rosa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 12:20
              moja znajoma ma córeczke która się nazywa Nikola Kałuża,Roksana Bryła, a taki
              dziwny zestaw to:
              Jakub Jakubczyński,Kuba Kubiak,Kuba Kubicki,Marcin Marcinkiewicz, Jacek Witek,
              Damian Agata,
              ps.Ivette Poniatowski-rozwala mnie ten zestaw!!! i na dodatek ta dziewczyna jak
              księzniczka sie zachowujebig_grin

a co myslicie o zestawi Lilianna Oszast?
            • Gość: Rosa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 12:24
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • nastusiaaaa Zabawne połączenia imion i nazwisk:D 03.02.05, 21:18
          Rozśmieszyło mnie małżeństwo Charles Jarosiewicz i Mona Łyżwa. Inne zestawienia
          z jakimi się spotkałam to Jordan Burakowski, Brian Prytko, Dolores
          Miednica...big_grin super, niewink?
        • kosmisia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.11.05, 20:48

> A jak Twoim zdaniem mogłaby mieć na imię panna Maślak? Mam córkę Wiktorię a
          > nazwisko mamy też bardzo proste :Komar. Nam to nie przeszkadza, imię wydaje
          sie
          >
          > piękne i dlatego je wybralismy. Jeśli na nazwisko nie mamy wpływu to dlaczego
          > nie możemy dawać dzieciom pięknych, nawet wyszukanych imion?? Nie rozumiem...

bo chodzi o to żeby imię i nazwisko stanowiły spójną całość i żeby nazwisko nie
          ośmieszało imienia czy nie dewaluowało jego wydźwięku
          • Gość: Mira Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.cia.com 03.04.07, 04:47
            Ale Co jak Wiktoria Lubomirska wyjdzie za maz za Maslanke?
            • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.04.07, 09:10
              Zostanie przy panieńskim nazwisku. A może i mąz zechce zmienić swoje na
              Lubomirski.
          • siborki_mi Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.04.07, 11:36
            kosmisia napisała:
            A jak Twoim zdaniem mogłaby mieć na imię panna Maślak? Mam córkę Wiktorię
            a nazwisko mamy też bardzo proste :Komar. Nam to nie przeszkadza, imię wydaje
            sie piękne i dlatego je wybralismy. Jeśli na nazwisko nie mamy wpływu to
            dlaczego nie możemy dawać dzieciom pięknych, nawet wyszukanych imion?? Nie
            rozumiem...

bo chodzi o to żeby imię i nazwisko stanowiły spójną całość i żeby nazwisko nie
            ośmieszało imienia czy nie dewaluowało jego wydźwięku

Dokładnie mam takie zdanie! Jeśli mamy pospolite niezbyt ładnie brzmiące
            nazwisko i nie dogadaliśmy się z mężem, żeby to zmienić lub przyjąć żony, to do
            takiego nazwisko powinniśmy dodać zwykłe imię. Owszem Wiktoria nie jest może
            wyszukana, a na pewno bardzo popularna, ale jest to imię dosyć "dostojnie"
            brzmiące i w połączeniu z pospolicie brzmiącym nazwiskiem typu Komar, Maślanka
            itp. brzmi dość mało poważnie. Ania Maślanka czy Kasia Komar brzmi znacznie
            lepiej. Cieszę się, że moi rodzice nie wpadli przy moim panieńskim nazwisku na
            jakieś wyszukane imię.
            Nazwisko - jak jest niezbyt atrakcyjne można zmienić (np zachowując jego
            początek) lub przyjąć żony. A jak mąż jest przywiązany do rodu wink, można nadać
            po prostu zwykłe imię...
            I na pewno nie byłabym zbyt zadowolona gdybym nazywała się Cynthia Szpak, czy
            Nikole Gołąb (przykłady z GW). Ja nadając imię córce zastanawiałam się jak
            będzie brzmiało z nazwiskiem, no i oczywiście czy mi się podoba też, ale że
            mamy wschodnio brzmiące nazwisko nie wszystko ładnie pasowało wink
        • wj_2000 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.11.05, 21:37
          maggiii napisała:
          Mam córkę Wiktorię a
          > nazwisko mamy też bardzo proste :Komar.

Opinia o zestawieniu zależy od tego, jak komu brzmi dane imię. Dla mnie
          Wiktoria nie ma nic z pretensjonalności. Kiedyś imię to było w Polsce dość
          popularne, i to bynajmniej niekoniecznie wśród arystokracji. Zresztą Róża -
          podobnie. Są to imiona, które nie rażą w zestawieniu z nazwiskami mającymi
          charakter rzeczowników pospolitych.
          Nie przejmuj się opiniami ariany. Uznała Różę za imię pretensjonalne, a nie
          jest.
      • atenaza Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 28.06.05, 13:42
        Wiktoria Paczka i Angelika Paczka
        • wj_2000 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.11.05, 21:46
          Na karę w postaci imienia Angelika nie zasłużyła sobie żadna dziewczynka w
          Polsce. Nazwisko nie ma tu nic do rzeczy.
          No, może, gdyby nasz europoseł Rosatti, miał córkę Angelikę, to by nawet
          pasowało.
          • avionetka82 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.09.06, 20:59
            wj_2000 napisał:
            > Na karę w postaci imienia Angelika nie zasłużyła sobie żadna dziewczynka w
            > Polsce. Nazwisko nie ma tu nic do rzeczy.
            > No, może, gdyby nasz europoseł Rosatti, miał córkę Angelikę, to by nawet
            > pasowało.

A ja lubię to imię... tzn polubiłam niedawno...
          • robertkielbasa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.03.10, 16:32
            Ja mam szwagierkę Angelikę....super dziewczyna....co macie do tego imienia?????/
    • gota Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.12.03, 10:27
      moja kolezanka Kasia Dorota - dlugo bylam przekonana, ze to podwojne imie.. az
      pewnego dnia poznalam jej tate - przedstawil sie :"Dorota"
      • dela32 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.12.03, 13:29
        Inez Dzigadło.Chodziła do mojego ogólniaka.
      • bubster Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 18.03.04, 11:10
        ja znałam Kasię Jurek
        • skygirl Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 04.04.04, 03:56
          bubster napisała:

> ja znałam Kasię Jurek

a ja Anie Jurek a jej ojciec to Jerzy Jurek
          • siulla Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 10.02.05, 16:14
            a ja Kasię Janusz
            • Gość: anatolina Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 83.2.112.* 28.07.07, 18:00
              Dżesika Młotek
              Skot Sierżęga
              Piotr Organistka
        • kathy.25 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.10.05, 15:15
          Ja znalam Magde Jurek i Pamele Grzelak.
          • kosmisia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.11.05, 20:52
            Pamela Kierat
        • Gość: lilija Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.lublin.mm.pl 19.06.07, 12:13
          Też znałam Kasię Jurek. Z Lublina. Może to ta sama.
          jednak jej nazwisko jakoś nigdy mnie nie szokowało.
      • komorka25 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.09.05, 21:36
        gota napisała:
        > moja kolezanka Kasia Dorota - dlugo bylam przekonana, ze to podwojne imie..
        az pewnego dnia poznalam jej tate - przedstawil sie :"Dorota"

Znałam kilka osób o nazwisko Dorota - dziewczyny Bogusia i Bożena, pani Hania
        oraz pan Henryk
      • origami_21 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 30.11.06, 09:50
        a ja znam Marka Marka
        • Gość: perełka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 11:47
          hehe, no to ja mam trochę lepiej smile nazwisko to samo, ale w
          innym "zestawie" (anna).
          • Gość: magda Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.08, 17:29
            ja znalam Izę Marek
            • Gość: Jan Roksana IP: 195.117.57.* 11.01.11, 10:35
              Ja znam Roksane Mazur (polaczenie katastrofalne)
    • wacek1001 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.12.03, 22:05
      Askaniusz Petynka - kumpel mojego przyjaciela. Romana Dumana, koleżanka mamy,
      Szymek Kieliszek - z równoległej klasy w podstawówce. Imię niczego sobie, ale
      to nazwisko...
      • milou8 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.09.05, 11:33
        to co ma zrobić z nazwiskiem? namówić całą rodzinę na zmianę? moja polonistka
        powtarzała: nazwiska innych rzecz święta i dlatego wyśmiewanie się z cudzych
        nazwisk uważam za żenujące. Nie na wszystko można mieć wpływ. Np. na nazwisko
        nie, a na swoje zachowanie już tak...
        • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.09.05, 12:29
          milou8 napisała:

Nie na wszystko można mieć wpływ. Np. na nazwisko
          > nie, a na swoje zachowanie już tak...

Można mieć wpływ na nazwisko. Nazwisko można zmienić, jeśli nie w drodze
          postępowania administracyjnym, to biorąc ślub można wybrać nazwisko tego z
          partnerów, który ma nieośmieszające.
          • ankaiw Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.09.05, 19:18
            Przeczytane na cmentarzu: Alfons Luks
            • malabo Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 04.09.06, 14:28
              również przeczytane na cmentarzu na dwóch sąsiadujących grobach:
              JAN KOŃ i JANINA KOBYŁA
              • Gość: lilija Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.lublin.mm.pl 19.06.07, 12:15
                big_grin
            • ewela444 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.10.09, 22:48
              Maja Pszczółka winkAutentyk tongue_out Jej tata tak opijał jej narodziny że gdy poszedł ją
              zarejestrować zapomniał jak miała się nazywać, znajome koleżanki w urzędzie
              powiedziały" Masz na nazwisko Pszczółka nazwij ją Maja"tongue_out
            • vi0let Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 21.10.13, 23:45
              U mnie w szkole była Ksenia Luks, łatwo nie miała.
          • Gość: roxi Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 13:47
            jak tu się nie śmiać z nazwiska??... w szkole mojego syna jest
            dziewczynka o nazwisku SAMOJEBNA!!!!!!!!!!!!!! chyba tatuś bardzo
            kochal swoje nazwisko a mamusia byla nienormalna, że nie poprosila o
            zmianę. Teraz dziewczynka będzie ciarpiala i może nabawić się jakiś
            kompleksów... moim zdaniem SAMOJEBNA to duża przesada!!!
            • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 19.08.07, 17:48
              Nie ma takiego nazwiska. Jest natomiast nazwisko Samojedna.

Skorzystam z okazji, żeby wynotować nazwisko, z którym zetknęłam się
              ostatnio: Kozołup.
              • quasimodo82 Samojedna 22.09.08, 05:07
                Ciekawa jestem, czy nazwisko to występuje w postaci męskiej? I jak to brzmi?
                Samojeden?
                • annajustyna Re: Samojedna 05.10.08, 17:51
                  Nie no, Samojedna to pewnie forma podstawowa (meska). pani to Samojedna badz
                  (potocznie) Samojednowa...
                • Gość: aga Re: Samojedna IP: 82.160.250.* 18.11.08, 12:09
                  samojedna - kobieta, forma meska to SAMOJEDNY!!!! - bardzo czesto
                  spotykana szczegolnie w okolicach Stalowej Woli, Raniżów, Rzeszów,
                  bo stamtad sie wywodzi, w innych okolicach Polski z przesiedlenia...
                  • Gość: ara Re: Samojedna IP: 152.62.109.* 27.11.09, 18:20
                    ja jestem ze stalwoej woli ale nazwiska nigdy nie slyszalam...
                    dziwne.
                    • solveig78 Re: Samojedna 23.05.17, 22:01
                      Ja mam rodzinę w Raniżowie, faktycznie Samojednych tam sporo.
                • Gość: gość Re: Samojedna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 15:21
                  Wydaję mi się,że kwestia odmiany nazwiska-zależy od osoby,która je
                  nosi,jesli oczywiście nazw. jest dziwne.Ja miałam na wydziale MAję
                  Pszczółkę-wykładowca się z niej śmiał,że sobie dziewczyna robi jaja
                  i wpisuje fikcyjne nazw.,ale ona faktycznie tak się nazywała.
                • Gość: gość Re: Samojedna IP: *.lublin.mm.pl 10.02.09, 20:14
                  Dominika Dominik - może to nie aż tak dziwne ale dziewczyna, która tak się
                  nazywa ma z tym spory problem
            • Gość: JL1000 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 19:54
              A ja słyszałem o nazwisku pewnej pani : Korcipa.
              • olianka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.02.08, 21:33
                Laila Śmieciuch
                Malina Kluska
            • femka-a Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 12.02.09, 12:48
              nazwiska typu Samojebna ...Dupa....Fiutek czy tez inne odbiegaja od normy ale
              nie widze nic smiesznego w nazwisku np. Pietruszka ,Pstrąg czy Żurek
          • turzyca Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 23.07.09, 15:40
            gaudencja napisała:

> Można mieć wpływ na nazwisko. Nazwisko można zmienić, jeśli nie w drodze
            > postępowania administracyjnym, to biorąc ślub można wybrać nazwisko tego z
            > partnerów, który ma nieośmieszające.

Ale z nazwiska osmieszajacego mozna byc dumnym - wiekszosc nazwisk bardzo
            dziwnych, wywolujacych skojarzenia zdecydowanie niedwuznaczne, zostalo nadane
            przymusem przez zaborcow za narodowosciowa walke antypanstwowa. Jak sie wie, ze
            prapradziadek zostal przerobiony z Glowackiego na Fiuta, bo wspomagal powstanie,
            to sie na kwestie osmieszania nieco inaczej patrzy.

A w kategoriach "lzejszych" - nie zawsze jest wybor, bo czy pani Biedna powinna
            stac sie pania Nedza? Czy pani Swieta, urody mocno umiarkowanej, powinna
            zdecydowac sie na zostanie pania Piekna? I jeszcze kwestie osobnicze ekstra -
            osoby silnie rerajace nie beda sklonne zmienic nazwiska na takie z "r" chocby i
            ono Radziwill bylo.

A decyzja administracyjna tez latwa nie jest - rozstawanie sie z wlasna
            historia? Z tozsamoscia przodkow?
            • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 23.07.09, 21:08
              turzyca napisała:

> gaudencja napisała:
              >
              >
              > > Można mieć wpływ na nazwisko. Nazwisko można zmienić, jeśli nie
              w drodze
              > > postępowania administracyjnym, to biorąc ślub można wybrać
              nazwisko tego
              > z
              > > partnerów, który ma nieośmieszające.
              >
              >
              > Ale z nazwiska osmieszajacego mozna byc dumnym - wiekszosc nazwisk
              bardzo
              > dziwnych, wywolujacych skojarzenia zdecydowanie niedwuznaczne,
              zostalo nadane
              > przymusem przez zaborcow za narodowosciowa walke antypanstwowa.

Nienienie, zaborcy w ogóle nadawali nazwiska chłopom (i nie dlatego,
              ze byli zaborcami, tylko dlatego, że akurat nastąpiły takie wpływy
              gwiezdne, że powszechnie na całym cywilizowanym świecie wchodziły w
              użycie nazwiska dla całej populacji), a ponieważ urzędnikom się
              nudziło, to nadawali raz Kapustę, a innym razem i co gorszego, jeśli
              kto nazwiska oczywiście jeszcze nie miał. Jesli już miał, dawano mu
              spokój.

Jak sie wie, ze
              > prapradziadek zostal przerobiony z Glowackiego na Fiuta,

To drugie nazwisko jest akurat ponoć starym, dobrym szlacheckim
              nazwiskiem węgierskim, ale może to jakaś legenda. Generalnie z
              kilkoma wyjątkami brzydkie nazwiska nie wiążą się z chwałą
              historyczną, a jeśli już, to w skali mikro - dumy rodzinnej.

I jeszcze kwestie osobnicze ekstra -
              > osoby silnie rerajace nie beda sklonne zmienic nazwiska na takie
              z "r" chocby i
              > ono Radziwill bylo.

Nie widzę nic śmiesznego i niewłaściwego w rerającym Radziwille.

> A decyzja administracyjna tez latwa nie jest - rozstawanie sie z
              wlasna
              > historia? Z tozsamoscia przodkow?

A dlaczegóżby się od razu z tożsamością rozstawać, toć mówimy tylko
              o nazwisku. Ja się tam z tożsamością przodkiń po linii żeńskiej
              nigdy nie rozstawałam, a nazwisko nosiłam bardzo długo po ojcu.
      • xdagmarax Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.01.06, 00:04
        no fakt czasami to śmiesznie brzmi np. Arleta Porzuczek (pisane przez rz),
        Jakub Kubek (kolega ze szkoły) na nekrologu pzeczytała kiedyś Alojzy Picka
    • magda9919 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.12.03, 23:50
      bonifacy jagoda - fantastyczny ortopeda
      • madziarek_edziecko Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 12.12.03, 09:18
        Annamaria - nie pamietam nazwiska, ale imię pisane własnie w ten sposób. Nigdy
        wcześniej się z tym nie spotkałam. Obydwa imiona są ładne , a połączone jak wam
        się podobają? Mi tak sobie, ale oryginalnie trzeba przyznać.
        A chodzi tu o lekarkę, do której kiedyś chodziła moja mama.
        Pa
        Madzia
        • sylwik7 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 16.12.03, 23:49
          Amanda Łaciak(kolezanka z podstawówki), Aron Kwoka(synek dalekiego znajomego)
        • nika4 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.08.04, 14:34
          Właśnie Nataniel! Tak bardzo podoba mi się to imię, ale nie była pewna czy już
          ono obowiązuje;
        • dogro Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 10.11.05, 21:36
          Ja spotkalam sie z imieniem ANAMARIA
        • benignusia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.06.07, 23:43
          Wojciech Cnota-ginekolog połoznikwinkmąż zna faceta który nazywa się Królik
          Sylwester wink
    • asikx Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 17.12.03, 14:45
      Patryk Pudło
      Ariel Żółtko
      Narcyz Koperek
      pierwsze nie wiem gdzie słyszałam, drugie to dziaecko chodzące do przedszkola w
      którym pracuje znajoma, trzecie to syn znajomych mamy.....
    • ariana1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 17.12.03, 15:47
      Przypomniałam sobie jeszcze ,że mój mąż miał na studiach kolegę - Eligiusza
      Wełyczko, na którego mówili zdrobniale - Enol.
    • a_b3 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.12.03, 21:38
      Witalis Ptaszek - lekarz spod Poznania
      • anyaw73 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.12.03, 21:44
        Nicole Kwasny
        • marcsi Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 21.12.03, 12:53
          Po przeczytaniu wątku o imieniu Blanka przypomniało mi się jeszcze jedno -
          Blandyna Warchoł (koleżanka z podstawówki)
          • itsola Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 21.12.03, 13:54
            Czesc !
            U mnie w podstawowce byl nauczyciel ,ktory sie nazywal Krzysztof Pekczynski -
            normalne nazwisko? co?,ale to bylo zmienione nazwisko przedtem nazywal sie
            Krzysztof Piczka.Pa Ola
      • Gość: Rafi KOTek Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.chello.pl 05.10.07, 15:53
        Narcyz Burdajewicz,
        Romana Fiutek -koleżanka ze studiów
        czytana najpierw z nazwiska brzmi świetnie!!!

i jeszcze
        Robert Fiutek,
        Edyta Pinda i jej brat Oskar Pinda
        • Gość: Ugier Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.12, 13:29
          Narcyz Bomba i najlepsze - Domicela Schabek
    • pokusa6 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.12.03, 21:50
      a jaz nam Jana Papierza.I Anrzeja Kutasińskiego.I Marka Leszka.
      • aniag5 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 01.09.04, 08:16
        A jak wam sie podoba takie zestawienie:
        Ineza Gębala - koleżanka z liceum
        Saturnina Gruszka - znajoma z pubu
        Pozdrawiam "zwyczajna" Ania
    • emka79 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 29.12.03, 02:19
      Ewa Kawa, Urszula Cebula smile
    • emka79 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 29.12.03, 02:22
      Ewa Kawa, Urszula Cebula
      • trissie Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.07.05, 13:45
        Oraz Róża Kałuża
    • catalinka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 01.01.04, 22:37
      Żaneta Komar
    • igga-81 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 02.01.04, 13:52
      Tekla Mrówka ,
      • avarja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.08.04, 22:52
        Heej! Tekla pajęczycą była, nie mrówką!
    • gosha4 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.01.04, 09:37
      Wiktoria Dziurdź
      • jagienka27 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.01.04, 11:39
        Amadeusz Piekło
      • olena5 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 12.04.05, 16:14
        A ja na praktyce w szkole spotkałam dziecko, które nazywało się Denis Papióreksmile
    • afi77 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.01.04, 13:41
      Najdziwniejszye zestawy, z którymi się spotkałam to:
      Redempta Pierzyna (!) - znajoma ze studiów
      Flawia Zemła (córeczka innej znajomej)
      Mercedes Zuk (właściwie Żuk, ale rodzice emigrowali do Niemiec)
      Żaklina Drzazga (bratanica koleżanki, z którą wynajmowałam mieszkanie)
      Pozdrowionka Mila
    • michalina04 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 30.01.04, 17:11
      Jarek Zegarek
    • wronkaa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 30.01.04, 19:31
      oto moje propozycje:

Chuda Petronela
      Żelazna Róża
      Robak Tomiła
      araz pewne rodzeństwo, nie pamiętam nazwiska - Armand i Kordian
      • komorka25 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.09.05, 21:45
        wronkaa napisała:

> oto moje propozycje:
        >
        > Chuda Petronela
        > Żelazna Róża
        > Robak Tomiła
        > araz pewne rodzeństwo, nie pamiętam nazwiska - Armand i Kordian

Wśród znajomych ostatnio urodzaj na skomplikowane imiona: Laurencjusz,
        Tymoteusz, Radomir
        • niptuck26 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.05.06, 21:20
          rodzice to maja wyobraznie....[lub nie wink ] ja spotkalam/znalam:
          Roland Piekło
          Róża Jagoda Bażant (!)
          Paweł Pawełek
          Zbigniew Rycerz
          znalam jeszcze chlopaka o imieniu Gniewko, a kolezanka i mowila, ze do
          podstawowki chodzili z nia blizniaki: Mieszko i Gniewko

to chyba tyle póki co
          pozdrawiam
          Ewela
          • dekaskow Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.06.06, 21:52
            jest imię Gniewomir- imieniny 10.02: Kacper Gniewomir Kowalski/ a dla
            dziewczynki podoba mi się Perpetua
            • theodorka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.06.06, 17:41
              Martyna Martyniuk - imię i nazwisko z osobna ładne, ale razem tworzą efekt w
              stylu "masło maślane". Mama (sympatyczna kobieta smile)) poszła "na żywioł" wink.
            • Gość: Endrju Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 80.48.187.* 20.02.07, 15:59
              przeglądam sobie i dodam:
              Marek Marecki
              Armand Grześ
              Milena Słoń
            • madnessa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.03.07, 10:39
              A ja spotkałam się z imieniem Grzanna (nazwiska nie znam)
          • Gość: Alex Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.europe.hp.net 17.01.07, 13:26
            Za mną do liceum chodzili bracia Gniewko i Krzeszko smile
            • Gość: amba19 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.crowley.pl 20.01.07, 14:41
              dziewczyna z sąsiedztwa Brygida Gizela Łopatka
          • Gość: gasiaak84 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 12:30
            Norman Drożdż... biedactwo
    • lechasia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 30.01.04, 23:58
      Klementyna Kopyto
      • wisna.p Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 31.01.04, 00:10
        Barbara Bara
        • avarja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.08.04, 22:53
          Super!
      • ewa1611 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 19.01.07, 18:13
        W naszym mieście pewna p.mecenas nazywała się Serwatka, wyszła za mąż i za p.Maślankę
      • ewa1611 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 19.01.07, 18:14
        mój bratanek nazywa się Kasjan Gerard Każmierczak
    • luciam Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 31.01.04, 19:05
      Pani dr na studiach
      Eleonora Lampart-Szczapa
      • ibulka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.02.05, 14:12
        Ale dawno nie pisałam nic na forum smile No to Wam napiszę kilka propozycji.
        Konsulela Kurwicka - koleżanka mojego męża ze studiów.
        Apolonia Da - kelnerka w barze z wakacji.
        Dagmara Dygidug - salowa w szpitalu, w którym rodziłam Julkę.
        Gabriela Gabriel - sympatyczna listonoszka z Pucka.
        Inez Patelnia - siostra zakonna, która przybrała imię Weronika smile
        Dolorez Demigłowacka (!) - matka dziewczynki, którą od czasu do czasu
        odbierałam ze żłobka razem z moją Julką. Córeczka na imię ma Betania...
        Bernadetta Cebula - kumpela z liceum mojej mamy smile
        I to tyle. I tak pokaźny zbiór, no nie? big_grinbig_grinbig_grin
      • witaminki Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.11.05, 18:38
        ze mną też miała zajęcia
    • luciam Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 31.01.04, 19:09
      Pani dr ze studiów
      Eleonora Lampart-Szczapa
    • mamka_tip Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 01.02.04, 11:12
      Lucyna Palacz i Alina Mróz (najlepsze przyjaciółki z lat szkolnych)
      Róża Narcyz i Tulipan Narcyz (chyba ich matka bardzo lubi kwiaty)
      • mamamarcinka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 12.04.05, 22:34
        Reeeeety, matka zwariowana ogrodniczka. Biednie dzieci...
        • Gość: mała Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.gdynia.mm.pl 27.09.06, 23:15
          Witam wszystkich!
          Co powiecie na Czesława Wypłata, Kasjana Skulina- do tej pory nie wiem co jest
          nazwiskiem a co imieniem, a imię Eulalia -też sie spotkałam.
          Pozdrawiam
          • Gość: Kasjana Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 94.254.240.* 19.09.10, 22:31
            Kasjana to imie tongue_out(troche dziwnie by chyba brzmiało imie Skulina...) pozdrawiam Kasjana Skulina...
            • gaudencja do Kasjany 19.09.10, 22:58
              Pozdrawiamy również - na tym forum żadna stała foremka nie ma wątpliwości, że Kasjana to imię smile
            • abiela Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.10.10, 01:48
              Wieńczysław Oblizajek
        • Gość: Monka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 16:52
          Jagoda Marchewka w dodatku mieszka lub mieszkała na ul. Ogrodowej
    • sosena Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.02.04, 00:31
      mojej kolezanki mama ma na imię EULALIA a inna moja znajoma ma na imię
      LEANDRA. Jak dla mnie dziwne imiona i wcale mi się nie podobają!!
      • madziarek_edziecko Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 04.02.04, 08:46
        Przypomniał mi sie pewien pan, który kiedys pracował z moją mamą. Nazywał sie
        ALFONS CZECH. Zawsze mówił o sobie żartobliwie , że ma "nazwisko czeskie, imię
        ku..wskie" he he smile smile
        Madzia
        • kamaha Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 04.02.04, 23:46
          Ja w pracy miałam wychowanka, który nazywał się Mieszko Król. Niezłe.
        • evaela Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.09.06, 15:07

• komorka25 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.09.05, 21:47
        sosena napisała:
        > mojej kolezanki mama ma na imię EULALIA a inna moja znajoma ma na imię
        > LEANDRA. Jak dla mnie dziwne imiona i wcale mi się nie podobają!!

Z mało popularnych imion to mojej mamy znajome - Eufemia, Tomisława, Berenika
    • oban Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 05.02.04, 16:24
      Modesta Papuga
      Kewin Gwóźdź
      Kajetan Szcząchor
      • marcsi Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 05.02.04, 16:30
        Ania Kania
        • dorkalesk Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.07.04, 01:00
          marcsi napisała:

> Ania Kania

tak znam taka pania pracowala ze mna w jednej firmie, byla II wicemis polonia w
          ktoryms z 90 tych..
          • Gość: nulijanna Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 20:44
            ja też się nazywam Ania Kania i przeważnie u obych traktowane jest to jako zart
            lub usmiechaja sie z politowaniem , mnie samej to nie przeszkadza i juz się
            przyzwyczailam do czestochowskich rymów smile
            • Gość: Ania Kania Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.chello.pl 06.11.06, 23:41
              Też jestem Ania Kania. W dzieciństwie zawsze były żarty, ale teraz to ma swoje plusy, przynajmniej wszyscy mnie zapamiętują za pierwszym razem smile
              Pozdrowienia dla Ań Kań smile
              • Gość: ania kania Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 212.244.222.* 14.06.07, 20:48
                ja też jestem Anna Kania i nigdy mi to nie przeszkadzało. A w predszkolu zawsze myśleli, że aniakania to imię i nigdy nie wołali ania. Lubię swoje imię;P
                • olianka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.06.07, 21:11
                  Roksana Twaróg
                  Miłosz Kluska
                • Gość: konew Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.lublin.mm.pl 19.06.07, 12:24
                  O rety! Spotkało się 6 Ań Kań!!!!!
                • Gość: anna k Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 06:44
                  u mnie na studiach ciągle tak myślą....
                  pozdrawiam smile
                • Gość: ania dawniej kania Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 212.75.114.* 08.08.07, 13:30
                  ja tez sie tak nazywalam dopoki nie wyszlam za maz smile lubilam ten
                  smieszny rym choc czesto w podstawowce sie ze mnie smiano. i to
                  prawda ze nikt nie nazywal mnie ania tylko zawsze aniakania i nawet
                  jak wyszlam za maz to znajomym to pozostalo.
                • Gość: Ania Kania Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 19:23
                  Ania Kania to bardzo ładny rymsmile ja też tak mam na imię i bardzo mi
                  się to podobasmile
                  Pozdro
                  Ania Kania
        • gosiasta0 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 10.02.06, 12:59
          moja mama tak sie nazywasmile))))
          • mona817 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.05.06, 17:41
            Moja babcia odrzuciła narzeczonego bo miał nanazwisko /poruchała - nie znam
            imienia. Kiedyś miałam chłopaka o nazwisku Grzebielucha - zgadnijcie jak go
            nazywano... i znam jeszcze panią z CZPnr1 w Łodzi ma podwójne nazwisko
            Królewicz - Żelazny.
            • Gość: bezimienna Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.ca.pw.edu.pl 28.12.06, 16:06
              Pierwsza żona mojego ojca była z domu Grzebielucha,pochodziła z Kalisza.
        • Gość: Ania Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 17:11
          Ja tez jestem Ania Kania i nalezy do tego sie przyzwyczaic bo inaczej jest ciezkosmile
    • sandra75 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 05.02.04, 18:27
      Kobiety o dwóch nazwiskach:
      1. nauczycielka z liceum Karabuła-Bułka
      2. Lekarka z mojej przychodni pani Klucha-Kłak
      • kojako1979 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.02.04, 15:56
        Zefiryna Maslanka
        Jagoda Marchewka
        koledzy z jednej klasy Marek Fiut i Tomek Dziurkasmile
        ks. Slipek
        redaktor polskiego radia Wincenty Pipka
        • oszka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 24.09.04, 00:24
          kojako1979 napisał:

> Zefiryna Maslanka
          > Jagoda Marchewka
          > koledzy z jednej klasy Marek Fiut i Tomek Dziurkasmile
          > ks. Slipek
          > redaktor polskiego radia Wincenty Pipka

hej,ja tez słucham "jedynki" i zawsze jak słyszę, że Wincenty Pipka ma czytać
          wiadomości, uśmiecham się do siebie. niezłe! a koleżanka mojej mamy z lat
          młodzienczych miała nazwisko Ruchała, imienia nie pamiętam wink acha, a znajoma z
          mojej dzielnicy nazywa sie Teresa Blacha i kumpluje sie z facetem bodaj jakimś
          Stachem czy jakoś tak o nazwiku Wątroba! jest jeszcze Aurelia Kółeczko wink i
          koleżanka mojej mamy Ela Zwara!
          pozdr.
          • Gość: lilija Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.lublin.mm.pl 19.06.07, 12:29
            Mojej przyjaciółki mama miała na studiach 2 znajome o nazwiskach Ruchała i
            Dupadło!
          • blanka.g1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 30.03.08, 00:20
            bieda wielka gdy pani o nazwisku CAP poślubiła pana o nazwisku Lada
            z deszczu po rynnę
            • ponponka1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 29.06.11, 15:05
              Roża Pączek
              Moja chemiczka - Andzelika Kwas - w sumie neutrealne ale w zestawieniu z zawodem wink
              Marek Markiewicz - cos jak maslo maslane
      • kathy.25 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.10.05, 15:25
        Pani od religii mojej siostry: mgr Wydra-Bak
        • pa.an.it.to Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.01.06, 20:05
          Kinga Burger smile
          smacznego!
        • tippi Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.01.06, 23:44
          mieliśmy nauczyciela od anglika, Adama Kiełbasę- ale i tak wszyscy mówili na
          niego Sausage ;P
          poza tym ze szkoły- Celina Baran, Lucyna Ogórek, Ewelina Noga, Piotr Bąk
          • Gość: Lucyna Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.uns.pl 04.04.08, 22:13
            Kim jesteś??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.