ula1001 05.07.03, 17:04 Kaja czy Lena? jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
procenka Re: Kaja czy Lena? 06.07.03, 02:09 LENA, piekne imie. mi sie kojarzy z lena z "kosmosu" gombrowicza. piekne imie Odpowiedz Link Zgłoś
izabel2 Re: Kaja czy Lena? 09.07.03, 23:57 Moja koleżanka urodziła w styczniu dziewczynkę imięniem Lena. Dziecko bardzo pogodne wesołe i milutkie. Chociaż imię troszkę rosyjskie jak dla mnie. Ale teraz chyba takie modne Lena, Nina, itp Odpowiedz Link Zgłoś
lissie Re: Kaja czy Lena? 06.07.03, 23:10 A mnie sie zdecydowanie bardziej podoba Kaja. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
moniakos1 Re: Kaja czy Lena? 21.09.03, 12:14 bedziemy mieli coreczke moje marzenie to LENA a maz sie nie zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Kaja czy Lena? 07.07.03, 11:54 Obydwa ładne, ale wolę Lenę. Odpowiedz Link Zgłoś
gabimama Re: Kaja czy Lena? 07.07.03, 16:00 Osobiście bardziej podoba mi się Lena, ponieważ ma ładniejsze zdrobnienia: Lenka, Lenuśka itd. i wydaje mi się bardziej melodyjne. A Kaja - Kajka, Kajusia? Jakoś tak mi się dziwnie kojarzy z Kajkiem i Kokoszem, a poza tym jeszcze z kajakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: Kaja czy Lena? 07.07.03, 17:11 Zdecydowanie bardziej podoba mi się Lena. Naprawdę ładne i miłe dla ucha imię. Odpowiedz Link Zgłoś
jklk Re: Kaja czy Lena? 07.07.03, 19:13 Co za fajny zbieg okoliczności. Pierwszy raz zajrzałam na to forum. Prawdę powiedziwszy nie sądziłam, że znajdę jakiś post dotyczący imienia, jakie nadaliśmy naszej córce - Lena. A tu drugi z góry - właście o Lenie! Ciesze się, że innym też się to imię podoba. Nam najbardziej podoba się zdrobnienie Lenka, które zresztą np. w Czechach jest normalnym imieniem. Rodzina nie podzielała naszego entuzjazmu, kiedy nazawaliśmy tak Leną. I do tej pory, a córka ma 2,5 roku, spotkaliśmy tylko jedną małą dzieczynkę o tym imieniu. Bo to imię raczej rzadkie - wg. Słownika imion Jana Grzenia (wyd. 2002) w Polsce żyje 2707 Len. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Kaja czy Lena? 08.07.03, 19:46 Tu,gdzie mieszkam,ma 83 882 osob plci zenskiej na imie LENA,w tym 58 691 ma tak na pierwsze imie.W roku 2002 zadna dziewczynka nie zostala zarejestrowana jako Lena. Kaj natomiast jest "az" 77,w tym 63 osoby maja tak na pierwsze imie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mosia.k Re: Kaja czy Lena? 16.09.03, 11:28 CześćJa też jestem zaskoczona burzliwą dyskusją nad imieniem Lena i dołączam się do grona jego zwolenników, bo tak się składa, że moja córunia właśnie tak się nazywaA więc zdecydowanie LENA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
avrillka Re: Kaja czy Lena? 08.07.03, 19:14 mi też sie bardziej podoba LENA. A Kaja kojarzy mi się z Kaja Paschalska z "Klanu". LENA!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
addinka Re: Kaja czy Lena? 10.07.03, 13:18 Kaja, bo Lenek jest ostatnio dużo i wcale mi się to imię nie podoba, a Kaja jest fajnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
edie28 Re: Kaja czy Lena? 11.07.03, 10:42 Zdecydowanie KAJA Sama mam córkę Kaję i wcale nie kojarzy mi się to imię z kajakiem !!! Od początku dla dziewczynki miałam właśnie to imię, a nie wiedziałam, że urodzę dziewczynkę i jak się okazało, że mamy córkę od pierwszego momentu jak ją ujrzałam powiedziałam do niej Kaja !!! Pozdrawiam, Edyta i Kaja (18.03.2002) Odpowiedz Link Zgłoś
reda77 Re: Kaja czy Lena? 11.07.03, 10:53 Oba ladne ale zdecydowanie jestem za Lena, bo Kaja to imie zbyt czesto nadawane psom... Sami chcielismy dac tak dziecku na imie, ale sasiedzi (moi a takze mojej mamy) maja psy o takim imieniu. LENA jest ladne. Odpowiedz Link Zgłoś
dylan2002 Re: Kaja czy Lena? 19.07.03, 17:25 Oba imiona są piękne,ale ja chyba byłabym za Kają.Fajne i ładne imię. Julka Odpowiedz Link Zgłoś
orcia1 Re: Kaja czy Lena? 30.07.03, 02:51 Zdecydowanie Kaja, Lena mi sie w ogole nie podoba. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
monikava2000 Re: Kaja czy Lena? 30.07.03, 09:18 Zdecydowanie Lena. Przepiekne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
dylan2002 Re: Kaja czy Lena? 09.08.03, 22:29 Ciekawa jestem na co się w końcu Ula zdecydowała? Julia Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: Kaja czy Lena? 24.08.03, 16:12 Lena jest piękne. Niektórzy mogą pomyśleć, że to na cześć Leny z Tatu (bo to obecnie chyba najpopularniejsza Lena), ale wydaje mi się, że niezbyt wiele osób ma takie skojarzenia. A imię jest c u d o w n e. Choć Kaja też niebrzydkie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kajko7 Re: Kaja czy Lena? 27.08.03, 22:45 Zdecydowanie proponowałabym Kaję.Po pierwsze moja córeczka ma tak na imię a po drugie ma równie fajne zdrobnienie jak Lena /Lenka/ - a brzmi ono KAJKA.Ja tak na mój skarb mówie Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: Kaja czy Lena? 21.09.03, 13:52 Tak sobie podliczyłam te wszystkie głosy i narazie wynik jest: Lena - 15 głosów, Kaja - 11 głosów. izabel2 i aka10 nie wypowiedziały się zdecydowanie, więc nie wliczałam ich, chociaż chyba też są za Leną. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Kaja czy Lena? 22.09.03, 09:42 Kolejny głos za Leną.. Pozdrawiam Cysia Odpowiedz Link Zgłoś
zosia.bobas Re: Kaja czy Lena? 22.09.03, 22:04 Tylko Kaja Lena to dla mnie takie ruskie. Odpowiedz Link Zgłoś
ula1001 Re: Kaja czy Lena? 24.09.03, 19:50 Hej, zdecydowalismy sie na imie Kaja, bo tak nam jakos pasuje do naszej malutkiej... Pozdrawiam, Ula i Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
moniqueee Re: Kaja czy Lena? 02.02.04, 22:23 Hmmm... Jesli mam byc szczera to mi sie obydwa imiona za bardzo nei podobaja ;- ( Ale jak juz bym miala wybrac z tych dwoch, to chyba bylabym za Lena Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beatagl 3 letnia Kaja a drugie Lena 09.02.04, 15:06 Witam mamy ten sam gust, fajny zbieg okoliczności, przynajmiej dla mnie, mam 3 letnią córeczkę Kaję, teraz jestem w 13 tyg. ciaży jeszcze nie wiadomo co za człowieczek tam sobie siedzi, ale jak będzie dziewczynka wymyśliłam dla niej imię Lena, strasznie mi się podoba, zresztą jak maż wymyślił dla córeczki Kaja żadnego innego już nie chciałam, bo też jest śliczne. Beata Odpowiedz Link Zgłoś