madziarek_edziecko 05.08.03, 15:25 Co sądzicie o moim imieniu tj Magdalena ? Mi się ono bardzo podoba i jestem z niego bardzo zadowolona Zdrobnień jest wiele, lubię chyba wszystkie. Pozdrawiam bardzo słonecznie i gorąco. Madzia mama Natanielka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariana1 Re: Magdalena :-) 06.08.03, 15:07 Mnie też się podoba Brałam je nawet zupełnie serio jako imię dla mojej córci, bo ostatnio nie jest oklepane i faktycznie ma dużo fajnych zdrobnień. Poza tym ma piękny biblijny rodowód Wyczytałam ,że Magdalena jest imieniem aramejskim i oznacza kobietę pochodzącą z Magdali nad jeziorem Genezaret. Wiedziałaś o tym, Madziarku? Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Magdalena :-) 07.08.03, 10:46 Cosik tam wiedziałam, tzn o tej Magdalenie pochodzącej z Magdali Ja znam kilka Magdalenek, małych i dużych Całuski Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Magdalena :-) 09.08.03, 18:38 Czesc ! Madziu ,nie wiem dlaczego ale to imie nie podobalo mi sie nigdy. Nie jest brzydkim imieniem ,jest takie doniosle ,ale jakos mi nie lezy. Przepraszam nie badz zla.Ale sa na swiecie ludzie i gusta. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
reda77 Re: Magdalena :-) 10.08.03, 09:20 Ja mam na imie Magdalena i w zasadzie nie narzekam na nie, ale bardzo nie lubie zdrobnienia Madzia. W rodzinie wolaja na mnie Magda, Madgdalenka, Magdusia, i na cale szczescie nie Madzia Moj maz mowi do mnie czesto Magdulka albo Magdulek Zas wredna rodzina mojego meza mowila do mnie z poczatku Madzia, ale po pru latach dali mi spokoj We wrzesniu spodziewam sie synka i bedzie mial na imie Mieszko. Pozdrawiam PS A malych Magdalenek to jakos nie widuje w swoim otoczeniu, a przeciez to ladne imie Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 Re: Magdalena :-) 10.08.03, 10:15 Mnie się bardzo podoba imię Magdalena, które bardzo fajnie można zdrabniać:Magdalenka, Magdulka, Magdzia (nie Madzia-fuj), Magda, Magdusia, Lenka...itd. A tak poza tym mam pytanie do Ciebie. W jakim mieście mieszkasz, że zarejestrowałaś swojego synka jako NATANIEL? Mam znajomych(z KRAKOWA), którzy chcieli tak dać na imię swojemu synkowi, ale pani w USC stwierdziła, że nie ma takiego imienia jest tylko NATAN albo NATANAEL. W końcu dali małemu na imię BARTOSZ. My mamy 2 dzieci (trzecie w drodze): Kingę (17.07.1999) i Mateusza (16.06.2000). Płci na razie nie znamy, bo to dopiero 16 tydzień )) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Magdalena :-) 11.08.03, 09:04 Olu, nie gniewam sie, czemu miałabym się gniewac ? I zgadzam sie z Tobą, że są ludzie i gusta Nastka, my mieszkamy w Gdańsku i u nas nie było żadnego problemu z zarejestrowaniem imienia naszego synka. Obawiałam sie,ze może nie będą chcieli zarejestrowac. Mąż jednak nie miał z tym żadnych problemów, tak więc synek jest Nataniel Patryk. Pozdrawiam Madzia mama Natanielka A ja tam lubię zdrobnienie Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 Re: Magdalena :-) 11.08.03, 09:25 Wiesz czemu nie lubię zdrobnienia MADZIA? Mam okropną ciotkę MATYLDĘ, na którą wszyscy mówia MADZIA. Tylko dlatego, po prostu mam złe skojarzenia. Sorry wszystkie MADZIE... Nastka Odpowiedz Link Zgłoś
magolcia Re: Magdalena :-) 25.08.03, 13:56 Hej Też jestem Magdaleną i jestem z tego powodu bardzo zadowolona. Mnóstwo zdrobnień, a najpopularniejsze - Madzia jest już po prostu kultowe ze względu na znanych Karwowskich Aha, mój tato jak byłam mała wołał na mnie Madalena... Magda Odpowiedz Link Zgłoś
przygodaa Re: Magdalena :-) 02.12.03, 22:03 Ja mam małą Magdalenkę. Imię na nią czekało zanim byłam w ciąży. Zdrobnień ma całą masę, opróćz wymienionych Margolcia ), Margolka, Mania- tak mówił do niej Bartek ak nie umiał powiedzieć Magda, Madziulka, ....W całym przedszkolu nie ma drugirj madzi, z czego bardzo się cieszę) Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Magdalena :-) 03.12.03, 02:52 Imie Magdalena bardzo mi sie podoba. Jesli bede miec kiedys corke z pewnoscia bedzie to jedno z niewielu imion jakie bede rozpatrywac. Wszystkie Magdaleny jakie znam sa OK, na dodatek w zyciu im sie powiodlo. Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: Magdalena :-) 03.12.03, 16:36 Mam dwie bliskie koleżanki o tym imieniu i dlatego bardzo miło mi się kojarzy. Marcsi Odpowiedz Link Zgłoś
magdusi Re: Magdalena :-) 04.12.03, 03:15 Hej !! Też jestem Magdalena . Imię mi się podoba i jestem z niego zadowolona . W sumie się cieszę że spór o imię został przegłosowany przez mamę i siostrę a nie przez tatę i zostałam Magdaleną Urszulą a nie Urszulą Magdaleną. Ja ze wszystkich zdrobnień najbardziej lubie Magdusię i Magdalenkę, natomiast niemalże o dreszcze przyprawia mnie Magdzia - Madzia jest ok. Nie wiem czy Wy też tak macie Magdaleny że ludzie spierają się z Wami że Magda i Magdalena to jedno imie. Pozdrawiam Magdusia Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Magdalena :-) 04.12.03, 11:13 moje dwie przyjaciółki to Magdy... a mi się to imię nigdy nie podobało i nie podoba, jeszcze forma podstawowa nie jest taka zła, ale wszystkie zdrobnienia brzmią dla mnie potwornie infantylnie i ciepłokluchowato, jak ta nieszczęsna Emilka ) no cóż, mam widać jakieś skrzywienie PS. na jedną z moich przyjaciółek mówi się Duśka (od Magduśka - brrrr) i ta Duśka jeszcze jest dla mnie jako tako strawna pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
emka79 Re: Magdalena :-) 05.01.04, 02:59 Mnie podobno rodzice dlugo nie mogli wybrac imienia, mialam byc i Karolina i Paulina i Weronika... Na koniec, moja mama stwierdzila, ze najfajniejsze kolezanki, jakie miala, to byly Magdaleny a moj tata przeglosowal, mowiac, ze w jego rodzinie jeszcze zadnej Magdy nie bylo. Podobno kiedy poszli mnie ochrzcic, ksiadz spytal zartem czy Magdalena czy Agnieszka, bo to byly dwa najpopularniejsze imiona z tamtego czasu...Rodzice zrobili glupia mine i powiedzieli, ze na pierwsze Magdalena a na drugie Agnieszka No i niestety osobiscie nigdy mi sie to imie nie podobalo...w dziecinstwie bylam strasznie z niego niezadowolona Za to za imieniem Agnieszka wprost przepadalam, ale nikt nigdy mnie tym imieniem nie chcial nazwac.. Natomiast Magd bylo bardzo duzo, a na dodatek to zdrobnienie "Madzia", o ktorym tu juz pisalyscie (brr) Teraz juz jest lepiej, podobaja mi sie zdrobnienia Magdalenka, Magdaleneczka (tak mowila do mnie ukochana Ciocia), Magdusia, Madziatko (to moj byly chlopak ), Magdus (choc moj mezczyzna mowi tak do mnie tylko kiedy cos mu nie pasuje ), Slyszalam natomiast historie jednej Magdy, ktora rozplakala sie, gdy dowiedziala sie o pochodzeniu swojego imienia i o tym, ze Maria Magdalena byla grzesznica...Miala straszne pretensje do rodzicow, ze dali jej takie "grzeszne" imie... Ojej, ale sie rozpisalam... Pozdrawiam wszystkie Magdaleny i NieMagdaleny Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Magdalena :-) 05.01.04, 03:11 Pocieszajace jest to ze Agnieszka byla dziewcia i meczennica Odpowiedz Link Zgłoś