madziulka20 29.12.07, 22:28 Witam. Co sądzicie o imionach Alan i Nikola? Bo są różne i bardzo dziwne zdania na temat tych imion... A może są na forum rodzice, którzy dali tak na imie swoim pociechom? Bo poród tuż tuż a ja nie wiem czy moge tak dac na imie mojemu malenstwu? Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Alan i Nikola 29.12.07, 22:30 Dać możesz, to Twoja dezycja. O tych imionach było mnóstwo wątków, więc warto skorzystac z wyszukiwarki. Mnie się żadne z nich nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Alan i Nikola IP: *.fdk.airbites.pl 29.12.07, 22:39 Alan jeszcze. Natomiast Nikola strasznie mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Alan i Nikola IP: *.fdk.airbites.pl 29.12.07, 22:40 Alan jeszcze ujdzie miało być Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: Alan i Nikola 29.12.07, 23:58 No nie kolejne serie Alanów,Nikol i Brajanów.Szczerze?Te imiona są jak dla mnie beznadziejneMoże warto znaleźć coś bardziej "po polskiemu" Poszukaj kilka postów niżej ciekawych propozycji a jak tak bardzo chcesz poznać opinię na temat imiona Alan i Nikola warto skorzystać z wyszukiwarki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Nikoli Re: Alan i Nikola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 10:12 Alan nie, a Nikola to sliczne imie Mam z nim naprawde dobre skojarzenia Zreszta sama jestem mamusia Nikolki ... Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Alan i Nikola 31.12.07, 11:36 Gość portalu: mama Nikoli napisał(a): > Alan nie, a Nikola to sliczne imie Mam z nim naprawde dobre > skojarzenia Zreszta sama jestem mamusia Nikolki ... no cóż, trudno żebyś miała ZLE skojarzenia w takim razie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Nikoli Re: Alan i Nikola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 11:51 Jasne, ze nie mam i zapewniam, ze dziecko nie jest pokrzywdzone przez hmmm... "pretensjonalne" imie... Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Alan i Nikola 01.01.08, 14:20 Gość portalu: mama Nikoli napisał(a): > Jasne, ze nie mam i zapewniam, ze dziecko nie jest pokrzywdzone > przez hmmm... "pretensjonalne" imie... tego dowiesz się w późniejszych latach, jak dziecko będzie starsze. ale nie mówię, że BEDZIE pokrzywdzone, nie zrozum mnie źle ) po prostu osobiście Nikola mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama nikolki Re: Alan i Nikola IP: *.centertel.pl 28.01.08, 12:49 nikolka to najpiekniejsze imie na swiece ,i nie potrzebuje sluchac glupich komentarzy .koniec kropka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneladgam Re: Alan i Nikola IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.08, 19:03 zapachniało zadawnionymi frustracjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emiilia Re: Alan i Nikola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 23:59 imię dziecka świadczy o poziomie intelektualnym i psychologicznym rodzica, a co za tym idzie o tym jak dziecko będzie wychowywane i jakie wartości zostaną mu przekazane. Z całym szacunkiem ale oba imiona wskazują, że matka jest albo bardzo młoda, albo bardzo piękna, jeśli wiesz o czym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Alan i Nikola 30.12.07, 11:10 Witaj. Alana odradzam, ponieważ niektorym osobom to imię kojarzy się z analem. Nikola nie jest w moim guście, ale jeśli chcesz tak nazwać córkę, to Twój wybór. Krzywdy jej tym nie wyrządzisz. Jeśli lubisz niezbyt popularne imiona to proponuję Ci Tymoteusza, Eryka, Nikodema, Leona, Cypriana, Gustawa, Jonatana oraz Laurę, Matyldę, Olgę, Blankę, Liwię, Ksenię, Felicję oraz Jaśminę. Odpowiedz Link Zgłoś
agas81 Re: Alan i Nikola 01.01.08, 14:02 koza_w_rajtuzach napisała: > Witaj. > Alana odradzam, ponieważ niektorym osobom to imię kojarzy się z > analem. No patrz, nie pomyslalabym nigdy. Slyszalam natomiast, ze niektorym imie klara kojarzy sie z clitoris Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Alan i Nikola 30.01.08, 20:32 > No patrz, nie pomyslalabym nigdy. Slyszalam natomiast, ze niektorym imie klara > kojarzy sie z clitoris No i co z tego? Przecież teraz rozmowa dotyczy Alana i Nikoli, a nie Klary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Alan i Nikola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 10:48 Alanek to bardzo piękne imię, mój 3,5- letni synek ma tak na imię i nigdy nie spotkałam się, żeby ktoś powiedział, że imię jest dziwne czy brzydkie, zresztą to Tobie ma się ono podobać, a całemu światu nie da się dogodzić. Co do Nikoli to miałam dać tak na imię siostrzycce Alanka, ale okazało się, że będzie to Natanek. ( też spodziewam się dziecka). Według mnie imiona, które wybrałaś są bardzo oryginalne,ładne, miekko brzmiące. Pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: Alan i Nikola IP: *.dsl.club-internet.fr 30.01.08, 19:14 Idz na calosc! Brajanek albo Kewinek. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Alan i Nikola 31.12.07, 10:54 Nie podobają mi się bardzo, ale jedno jest pewne - pasują do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Alan i Nikola 31.12.07, 11:35 Alan - może być, Nikola - zdecydowanie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.76 Re: Alan i Nikola 31.12.07, 16:31 Lepsza NIKOLA niż oklepana do bólu Julia. mama NIKOLI. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.76 Re: Alan i Nikola 31.12.07, 19:48 No cóż każdy ma prawo do własnego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Alan i Nikola 01.01.08, 14:32 anka.76 napisała: > Lepsza NIKOLA niż oklepana do bólu Julia. > mama NIKOLI. kwestia gustu i upodobań, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Alan i Nikola 01.01.08, 14:33 ibulka napisała: > anka.76 napisała: > > > Lepsza NIKOLA niż oklepana do bólu Julia. > > mama NIKOLI. > poza tym, Nikola teraz jest równie oklepana jak Julia, a jak poczekasz jeszcze trochę, to już w ogóle nasz cudowny kraj zaleje potom Nikolek DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
anka.76 Re: Alan i Nikola 01.01.08, 22:15 Aż tak oklepana nie jest ,a Julki już zalały nasz cudowny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Alan i Nikola 01.01.08, 22:19 anka.76 napisała: > Aż tak oklepana nie jest ,a Julki już zalały nasz cudowny kraj. kwestia czasu o ile jeszcze imię Nikola pasuje do nazwiska delikwentki, wszystko jest ok, bo o gustach się nie dyskutuje. wszystkie Nikole Nowak, Kowalskie albo Kmiecik mnie przerażają i śmieszą nie tylko Nikole, zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.76 Re: Alan i Nikola 01.01.08, 22:30 ibulka napisała: > anka.76 napisała: > > > Aż tak oklepana nie jest ,a Julki już zalały nasz cudowny kraj. > > kwestia czasu > > o ile jeszcze imię Nikola pasuje do nazwiska delikwentki, wszystko jest ok, bo > o > gustach się nie dyskutuje. wszystkie Nikole Nowak, Kowalskie albo Kmiecik mnie > przerażają i śmieszą > nie tylko Nikole, zresztą. > >Ale to nie twój problem ,jak dana Nikola ma na nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Alan i Nikola 01.01.08, 22:47 anka.76 napisała: > ibulka napisała: > > > anka.76 napisała: > > > > > Aż tak oklepana nie jest ,a Julki już zalały nasz cudowny kraj. > > > > kwestia czasu > > > > o ile jeszcze imię Nikola pasuje do nazwiska delikwentki, wszystko > jest ok, bo > > o > > gustach się nie dyskutuje. wszystkie Nikole Nowak, Kowalskie albo > Kmiecik mnie > > przerażają i śmieszą > > nie tylko Nikole, zresztą. > > > > > >Ale to nie twój problem ,jak dana Nikola ma na nazwisko. oczywiście że nie, dlatego też nie mówię nigdy nic w żadnym wypadku śmieję się tylko w duchu z Nikoli Strupełek albo Nikoli Paproch, albo innej Wanessy czy Dżesiki Jemiołki D śmiać mi się wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.76 Re: Alan i Nikola 02.01.08, 20:45 Oby nikt nie śmiał się z twoich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Alan i Nikola 31.12.07, 15:19 O Boże! Znowu to samo. Zaraz się zacznie zawierucha na forum. Były już miliony wątków na temat tych imion. I zawsze wywoływały niesnaski. Poszukaj sobie w wyszukiwarce. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Alan i Nikola 31.12.07, 20:27 oba imiona bardzo kontrowersyjne i często poddawane krytyce, ale ja napisze tak jeżeli ci sie podobają i pasują do nazwiska to śmiało możesz je nadać, Znam jednego Alanka i kilka Nikoli, (: Odpowiedz Link Zgłoś
agas81 Re: Alan i Nikola 01.01.08, 14:06 Przwiduje, ze za kilka lat imiona te beda na porzadku dziennym, jak Julie czy Zuzanny czy Anie. Tendencja na te imiona wzrasta. Nikomu nie przyjdzie do glowy, ze moga to byc pretensjonalne czy brzydkie imiona. Nie sadze, aby to samo stalo sie z Leontynami, Maksencjami, Gaudencjami czy Jozefinami Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Alan i Nikola 01.01.08, 14:44 agas81 napisała: > Przwiduje, ze za kilka lat imiona te beda na porzadku dziennym, jak Julie czy > Zuzanny czy Anie. Tendencja na te imiona wzrasta. Nie wzrasta. Nie wiem skąd masz takie informacje, ale są błędne. Jestem przekonana, że jednak nie będą na porządku dziennym, jak dzisiejsze Julie i Wiktorie. Jednostkowo na pewno będą się pojawiały, tak ja teraz, ale super popularności nie osiągną. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alan i Nikola 01.01.08, 17:22 agas81 napisała: Nikomu nie przyjdzie do glowy > , > ze moga to byc pretensjonalne czy brzydkie imiona. To zupełnie, jak z Mariolą, nieprawdaż? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
agas81 Re: Alan i Nikola 01.01.08, 19:54 Mariola to najzwyklejsze imie, moze sie komus podobac lub nie, ale to zwykle imie. A moze ty mi wytlumaczysz, co jest nie tak z imieniem Mariola, bo nie bardzo wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alan i Nikola 01.01.08, 21:05 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=13659166&v=2&s=0 - poczytaj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwciaaa12 Re: Alan i Nikola IP: *.satfilm.net.pl 04.01.08, 19:43 Myślę,że Alan może być choć nie kojarzy mi się przyjemnie natomiast nikola to zalezy .. mnie sie nie podoba. My nazwalismy nasza corcie (urodzila sie 24 listopada2007) Zuzanna . Moze to imie ci sie podoba. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor7 Re: Alan i Nikola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 19:22 Moim zdaniem imię Nikola jest bardzo ładne i jak będę miała córke to nie wykluczone,że właśnie tak będzie miała na imie co do Alana raczej nie dała bym tak na imię synowi może np. Błażej.Poza tym denerwuje mnie jak ludzie nadają imiona stare jak Stefan, Stanisław, Mirosław. Odpowiedz Link Zgłoś
babazygmunta Re: Alan i Nikola 28.01.08, 20:55 A niby dlaczego??? Nie przyszło Ci do głowy, że wybór imienia dla dziecka może nie być pogonią za "orgInalnością" a wynikać raczej z historii rodziny, w której pojawia się dziecko. I wtedy Stefan czy Stanisław jest jak najbardziej uzasadniony a Alan zupełnie od czapy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorka Re: Alan i Nikola IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.08, 20:01 Pretensjonalne do kwadratu. Teraz co druga dziewczynka to Nikolka, brr.. Ktos tu napisał, że Julia to imie oklepane - cóż, o ile Julia jest imieniem szlachetnym, to Nikola prostackim. I to zdrobnienie "Nikolka", hahahaha.. Alan - anal, dobre, dobre.. A jak z nazwiskami Nikolek, równie...niebanalne? Bo dla mnie hitem jest BRAJAN POGWIZD!!! Odpowiedz Link Zgłoś