Gość: Funia IP: *.tosa.pl 13.01.08, 17:58 .. oba te imiona występują w mojej rodzinie. Niby inne, ale zdrabniają sie tak samo. Na Alicję często mówimy Ala lub Alinka. Tak samo zresztą jest z Aliną: Ala i Alinka. Co o tym myslicie? A jak do Was zwracają sie najbliźsi drogie Ale? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Alicja i Alina... 14.01.08, 09:18 Nie spotkałam się z tym, aby Alicję mówiono Alinka.. Odnośnie imienia Alina, to sama najchętniej nazwałabym tak drugą córkę, ale mam obawę, że zamiast Alinka będą inni zwracać się do niej Ala. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Alicja i Alina... 14.01.08, 14:36 Nie spotkałam się z nazywaniem Alicji Alinką. Znane mi Alicje i Aliny zdrabniane są do Ali, ale również ta druga do Alinki. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Alicja i Alina... 14.01.08, 16:11 Podobnie j/w. BTW zdecydowanie bardziej wolę Alinę od Alicji. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Alicja i Alina... 14.01.08, 21:37 Znam dwie Aliny. Jedna to moja teściowa a druga koleżanka. Obie to Ale. Znam też Alicję ale ona też jest Alą. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Alicja i Alina... 15.01.08, 08:41 znam dwie Aliny, obie niezdrabniane. jedna czasem jest Alinką, nigdy Alą. Osobiście imienia Alina nie lubię, za Alicją dla odmiany przepadam Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Alicja i Alina... 15.01.08, 11:53 Na moją Alicję najczęściej mówię Alisia, Aliśka, czasem Alicyjka, Ala raczej rzadko. A Aliny chyba żadnej nie znam... więc nie kojarzą mi się żadne ciekawe zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala-b Re: Alicja i Alina... IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 30.01.08, 14:33 mam na imię Alina. ludzie zwracają się do mnie bardzo różnie. najbardziej lubię: Ala, Alinka, Alineczka, Alusia. uwielbiam swoje imię! Odpowiedz Link Zgłoś
alektyc Re: Alicja i Alina... 31.01.08, 19:23 Ja za to na swoją córkę Alicję mówię Alutka Odpowiedz Link Zgłoś