olinerkha 28.08.03, 21:06 Ostatnio to imie nie daje mi spokoju... tak na zasadzie chciałabym, a boję się (zakładając, że w brzuchu siedzi Lokatorka, a nie Lokator) Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka10 Re: Gaja? 28.08.03, 21:20 Hmmm,prawie z mitologii wziete...GAIA-symbolizuje Ziemie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olinerkha Re: Gaja? 29.08.03, 08:51 Nawet nie prawie, tylko zupełnie świadomie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Gaja? 29.08.03, 11:43 Bardzo ładne imię POzdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Gaja? 29.08.03, 12:33 Czesc ! Mnie sie podoba. Chociaz znam rodzinke ktora ma psa o tym wlasnie imieniu.Ale mysle ,ze to nie szkodzi. Wszedzie pelno jest Kubusiow,Czarkow,Dian itp.Wazne ,ze Wam sie podoba. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
martael Re: Gaja? 29.08.03, 15:16 Miałam na studiach koleżankę o tym imieniu. To bardzo ładne imię. Dziewczyna też była ładna i mądra. Nazywaliśmy ją Gajką lub Gajenką Odpowiedz Link Zgłoś
reda77 Re: Gaja? 31.08.03, 17:57 Hej Gaja to swietne imie. My z mezem wybralismy je dla swojej coreczki, ale ostatnie USG ujawnilo, ze to chlopiec Ale jesli jednak nasze dziecko zrobi nam niespodzianke i bedzie dziewczynka, to na pewno bedzie miec na imie Gaja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_edziecko Re: Gaja? 02.09.03, 08:49 Piękne imię Jeżeli kiedyś będę miała córeczkę to właśnie na imię będzie miała Gaja. Odpowiedz Link Zgłoś
corecki Re: Gaja? 02.09.03, 09:46 Witam. Miałam psa o tym imieniu i nie wiem czy to przypadek czy to imię które oznacza Ziemię przywołało go jako szczeniaka do siebie. Może jestem przez to uprzedzona. Decyzja i tak należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
dylan2002 Re: Gaja? 02.09.03, 13:49 Fajne,oryginalne imię.Podobne do Kai,nad którą sama się zastanawiam.Mam podobny problem,bo marzę o Florce,ale z drugiej strony balabym sie tak nazwac coreczke.Zreszta czuje,ze i tak bedzie facet... Julka Odpowiedz Link Zgłoś
olinerkha Re: Gaja? 02.09.03, 15:17 Dzięki wielkie za Wasze opinie Zaczynam się coraz bardziej przekonywać (szczególnie że Tatuś też jest za) Pokonsultujemy jeszcze trochę z Brzuszkiem, bo czasu do marca zostało sporo pozdrawiamy Ola i Lokatorka Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiek Re: Gaja? 10.09.03, 00:19 Mam córkę o tym imieniu i wiem, że ona je bardzo lubi. A że czyjś pies tak samo się nazywa, no cóż nie wiadomo co on sam by na to powiedział, gdyby umiał mówić. Psie imię jak i cała reszta świadczy o jego właścicielu. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
madik Re: Gaja? 11.03.04, 10:01 Ja też mam córkę Gaję i w przedszkolu jest jeszcze jedna Gaja i na basenie... A myśleliśmy, że to takie niespotykane imię, he he ... A odnośnie imienia psa, to u nas na osiedlu są psy o imieniu: Maciuś, Kajtek i Bartek, a kot ma na imię Antoś...i czy to ma znaczyć, że rodzice nie mają tak nazywać swoich dzieci? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juliaanna1 Re: Gaja? 09.03.04, 21:38 Moja córeczka tak ma na imie ;}}}. Jest słociutka i taka kochana. Długo szukała kiedy są imieniny i w końcu udał się znaleźć (24 grudnia wg Ksiegi Imion autorstwa prof. J.Bubaka) Jeśli Cię to interesuje-imie Gaja wywodzi sie z greckiego - oznacza matkę Ziemię. Z rejestracją nie było żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Gaja? 27.05.04, 15:18 Przez moment wydawalo mi sie, ze to imie staje sie modne, ale od dluzszego czasu nikt na forum o nim nie wspomina. Nie wiem co o nim myslec. Gaja, cos jak Maja, ale zdrobnienie Gajka hmmm?! Ladne, ale nie do konca. Sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Gaja? 27.05.04, 20:17 Jedyne, co mnie przekonuje do tego imienia, to to, że nosiła je Gaja Kuroniowa - wspaniała kobieta. Ale poza tym nie podoba mi się, mimo ziemskich skojarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Gaja? 28.05.04, 12:33 akurat w jej przypadku to było zdrobnienie od Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Gaja? 28.05.04, 12:45 aluc napisała: > akurat w jej przypadku to było zdrobnienie od Grażyna Może faktycznie i masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_war Re: Gaja? 28.05.04, 10:39 Też znam jedną ośmioletnią Gaję. Bardzo miękkie i kobiece imię. Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: Gaja? 29.05.04, 07:42 Śliczne! Jakoś wczesniej na nie nie wpadłam, ale wpisuje na listę faworytów! -- l. Odpowiedz Link Zgłoś
low_aga Re: Gaja? 31.05.04, 17:22 Bez urazy, ale znam wielu ludzi, którzy dali tak na imię swoim pieskom. Wiem, że to może nie najlepiej świadczy o nich samych, ale pomyśl jak będzie czuła się Twoja córeczka... Odpowiedz Link Zgłoś
sterngogo Re: Gaja? 04.09.04, 14:10 A ja znam Gaję, która obchodzi imieniny 22 kwietnia, w Dniu Święta Ziemi. Pozdrawiam Gosia Czech Odpowiedz Link Zgłoś
gaja_grzybkowska Re: Gaja? 05.09.04, 18:51 Ja mam na imię Gaja. To nie jest żaden skrót od Grażyny, czy innych imion. Nie lubię jak się na mnie mówi Gajka, nie podoba mi się to! W październiku kończę 18 lat. Chciałabym poznać inne Gaje. ;] Pozdrawiam przyszłe Mamy, które chcą nazwać swoje pociechy tym (moim) imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gaja? 05.09.04, 21:24 gaja_grzybkowska napisała: > lubię jak się na mnie mówi Gajka, nie podoba mi się to! W październiku kończę > 18 lat. Chciałabym poznać inne Gaje. ;] Załóż wątek na tym forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20381 Na razie wyglada na nieuczęszczane, ale może kogoś znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś