Gość: delfina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 18:08 Pomózcie dziewczyny termin mam na poczatek kwietnia a im blizej tym mam wiecej watpliwosci. ktore z tych imion Wam sie podoba najbardziej?Bede wdzieczna za odpowiedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Re: Adaś Nikodem czy Antoś? 19.03.08, 18:47 Antoni - i znika problem imienin w Wigilię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Adaś Nikodem czy Antoś? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 19.03.08, 19:47 Wybrałabym Adasia, ale tak naprawdę najbardziej z tych 3 podoba mi się Nikodem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zośka Adaś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 20:09 Bardzo mi się podoba to imie.Zarówno w wersij Adaś jak i Adam.Pasuje do niemowlaka,przedszkolaka,dziecka w wieku dojrzewania jak i osoby dorosłej.Nie wyobrażam sobie jak np.11 letni chłopiec mógłby się przedstawić Atoni.Bardziej mi to imie pasuje do dziadka a nie dziecka. Ale to moje zdanie.Wybierz jak uważasz.Ja bym nie kierowała się modą ale dobrem dziecka w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna.La. Re: Adaś Nikodem czy Antoś? IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.03.08, 05:39 TYlko nie Antek!!! za duzo tych Antkow teraz..chociaz bardzo ladne imie to i tak Adas lub Nikodem sa duzo lepsze!!!! Pozdrawiam j Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Adaś Nikodem czy Antoś? 20.03.08, 17:00 Antków nie ma wcale tak dużo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Adaś Nikodem czy Antoś? 20.03.08, 07:53 Nikodem, Antek też ładne, ale jest ich ostatnio więcej niż Nikodemów. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Adaś Nikodem czy Antoś? 20.03.08, 08:32 Ech, też bym miała wątpliwości, wszystkie piękne i ładne daję głos za Adamem. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Adaś Nikodem czy Antoś? 20.03.08, 09:54 Wszystkie ładne ). Nie doradziłam Ci.. Odpowiedz Link Zgłoś
k.mat Re: Adaś Nikodem czy Antoś? 20.03.08, 12:49 nie krzywdź dziecka - Adam, jest ładne i najnormalnielniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 Nikodem 20.03.08, 18:24 ale kurcze to moze dlatego ze ja wyjatkowo nie lubie imion meskich na a Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 Re: Adaś Nikodem czy Antoś? 20.03.08, 18:32 najnormalniejsze to rozumiem rownoznaczne z najstarsze, najpopularniejsze czy jak? bo mi kazde z nich wydaje sie normalne... tylko ze antos - jak dla mnie zbyt modne i nie podoba mi sie jego pelna wersja antonii adam - oklepane i absolutnie nie moge zaakceptowac zdronienia adas dlatego glosuje za nikodemem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delfina Re: Adaś Nikodem czy Antoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 15:07 bardzo dziekuje Wam za opinie i podpowiedzi zastanawiamy sie miedzy Adamem a Antonim. Mamy 7 literowe nazwisko rozpoczynajace sie na D a konczace na k. Maz jeszcze chce przeforsowac Aleksandra ale koniecznie ze zdrobnieniem Aleks. pozdrawiam Was serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 wiem ze nie pytanie 21.03.08, 15:27 .....ale pozowle sobie oddac glos za imieniem wybranym przez meza - zdecydownie moj faworyt - aleksander - super moze pomysl o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
rychezaa Re: Adaś Nikodem czy Antoś? 21.03.08, 15:44 Skoro mąż chce koniecznie Aleksa, pozwolę sobie jeszcze dorzucić jedno imię: Aleksy. Także można je zdrabniać do Aleksa. W moim odczuciu Aleksych jest o wielu mniej niż Aleksandrów. :o) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Adaś Nikodem czy Antoś? 21.03.08, 20:17 hej W takim razie nadal głosuję za Antosiem. Pozdrawiam :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alutka Re: Adaś Nikodem czy Antoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 20:15 Adam mi sie nie podoba ja bym wybrala albo Toska albo Nikosia Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanka3 Re: Adaś Nikodem czy Antoś? 22.03.08, 22:01 Adaś jest super - mówi mama sześcioletniego Adama Aleksandra i pięciomiesięcznej Mai Karoliny Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Nikodem 23.03.08, 16:45 Nikodem jest ślicznym imieniem i ciągle nie tak oklepany jak Adaś czy Antos, wybrałabym Nikusia Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Zdecydowanie Adam 24.03.08, 12:48 Antoni i Nikodem bardzo mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciulka-nikulka Re: Zdecydowanie Adam 24.03.08, 15:50 Jestem mamą Nikodema. Nikolek, Nikosio, Nikoś, Niko Odpowiedz Link Zgłoś