Dodaj do ulubionych

starania rok 2014

19.10.13, 11:28
Witam
Rozpoczynam starania (ponowne). Zapraszam do dyskusji, rozważań, dzielenia się planami ..... i pozytywnymi wypasionymi betami zakończonymi uśmiechem zdrowych dzieci.

By rok 2014 był dla nas tym bardzo ale to bardzo szczęśliwym big_grin
Obserwuj wątek
    • flisa3 Re: starania rok 2014 19.10.13, 12:24
      Witaj Monruper smile Gratuluję pomysłu nowego wątku. Mam nadzieję, że ten 2014 będzie już na pewno definitywnie szczęśliwy dla wszystkich z nas smile Choć ja osobiście liczę jeszcze na 2013. Życzę nam wszystkim dużo sił i wytrwałości oraz siły w radzeniu sobie z tak silnymi emocjami.
      • zoselin1987 Re: starania rok 2014 19.10.13, 16:34
        Ja podobnie jak filsa, walczę jeszcze w roku 2013 smile
        Jednak z wielką chęcią się dopisuję tutaj. Życzę Wam i sobie tej miłej niespodzianki w postaci wiadomości o ciąży!
        • arch.aleksandra Re: starania rok 2014 20.10.13, 13:05
          Ja tez walczę jeszcze w 2013. Jestem już po pierwszym nieudanym in vitro ( nie doszło nawet do transferu z powodu niezaplodnionej komórki). Dziewczyny najważniejsze jest pozytywne nastawienie. Powodzenia
          • asiulek0072 Starania rok 2014 in vitro 20.11.13, 20:22
            Witam. Jestem całkiem nowa na forum. Ja także będę podchodziła do in vitro w 2014r. (mam nadzieję jak najszybciej). Mam stwierdzone 2 niedrożne jajowody. Mam pytanie: kiedy najlepiej się stawić na pierwszą wizytę aby nie tracić kolejnego cyklu starań.. ? Z góry dziękuje za odpowiedź! PS. Mam nadzieję, że będzie Nam raźniej w tych trudnych chwilach....
            • lidia1978 Re: Starania rok 2014 in vitro 23.11.13, 13:07
              Asiulek W moim przypadku wizyta startowa byla wyznaczona miedzy 17 a 22 dc.
            • blizniak771 Re: Starania rok 2014 in vitro 29.11.13, 13:22
              Witam. Pisze do Was pierwszy raz. Mam 36 lat i jestem w trakcie stymulacji do in vitro, obecnie biorę rano zastrzyk gonapeptyl, wieczorem zastrzyk menopur 1200. Za kilka dni mam wizytę wtedy dowiem się co dalej. Jakieś 3 tygodnie temu byłam pełna optymizmu że uda się za pierwszym razem...teraz po przeczytaniu kilku wątków obleciał mnie strach....że się nie uda, że nie będzie czego pobrać, że jak już pobiorą to nie uda się zapłodnić, a że jak się da to nie przeżyją...itd.itd. Dodam jeszcze że biorę metformax 850 dwa razy dziennie. Leczę się przy Starynkiewicza w Warszawie. Może odezwie się ktoś kto jest w podobnej sytuacji, razem raźniej.
              • utropek10 Re: Starania rok 2014 in vitro 22.02.14, 09:50
                Witaj ja mam 35 lat i też miałam obawy tego typu .Dziś jestem już w 2dpt i czekam na betę. U mnie było bardzo żle bo mąż miał znikome ślady plemników żywych i ruchliwych. Podczas stymulacji wyhodowałam 16 pęcherzyków z czego tylko 6 urosło na następnym usg było już 5 na ostatnim było już 4 , byłam przerażona tym spadkiem . Pobrali mi 4 komórki z czego 1 była niedojrzała i 3 się zapłodniły ( dzięki bogu znależli 3 zdrowe żywe plemniki ) podali mi jeden najlepszy został jeden klasy 2 i jeden klasy 3 więc ten kl3 ma małe szanse na zamrożenie wrazie w. Więc wydaje mi się że każda z nas ma szansę . U większości kobiet z tego co słyszę pobiera się przynajmniej kilkanaście komórek a u nie których klikadziesiąt znam na forum dziewczynę która wyhodowała 35 komóreczek . Więc jest bardzo różnie nic się nie martw będzie dobrze wink
      • checka78 Re: starania rok 2014 27.11.13, 23:31
        Witam, też jestem nowa na forum. W sobotę będzie wiadomo czy będzie możliwa punkcja z trwającej właśnie stymulacji. Jeśli nie to też 2014.
        • natalia28071987 Re: starania rok 2014 10.01.14, 21:09
          Witam, w koncu jakiś swiezy wątek, trafiłam na niego w celu interpratacji wyniku AMH, czy któraś z Was moze sie podzielic jakie wy macie i czy sie udalo in vitro, ja mam AMH 7, po 6 miesiecznym leczeniu Zoladexem, podejrzeniem endometrium oraz dwoma torbielami, dodatkowo wyniki meza tez nie sa kolorowe. Ja dobrze jest móc towarzyszy teej drugiej i żmudnej drogi, czasami juz brakuje mi sił sad
          • mamuska_invitro Re: starania rok 2014 10.01.14, 21:38
            wiTaj Nataliasmile
            Ja niestety nie zabardzo Ci pomogę bo "raczkuje "w tej sprawie. Moje Amh to 3,1tylko u mnie nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości -mam 26lat wiec też chyba nie ma źle(mam nadzieję ze nic u mnie nie wyjdzie). U nas problem jest z azoospermia. Trzymam kciuki żeby Wam się udało . Co ja mowie żeby NAM wszystkim się udało!
            • natalia28071987 Re: starania rok 2014 11.01.14, 16:42
              Niestety wyniki mojego męza również odbiegają od normy, ale tak naprwdę wystarczy jeden dobry silny plemiczek z tego miliona, wiec takim wynikami nie masz się co przejmować, wybiorą tego najlepszego smile i wsyztsko sie uda
              • mamuska_invitro Re: starania rok 2014 11.01.14, 17:34
                No tak tylko ten jeden mocny też musi się znaleźć. Ale jestem dobrej myslismile
                • 1aga1976 Re: starania rok 2014 11.01.14, 19:47
                  Dziewczyny mam pytanie odnosnie witamin dla męza, niby wyniki nie są najgorsze ale wyoatrzylam zestaw witamin fertimen w necie bo akurat u mnie w aptekach stacjonarnych nie znalazlam, juz w sumie nawet zamowiłam i czekam na przesyłke ale przed tym chciałam was podpytać czy może coś o tym slyszałyście? Mój pewnie bedzie sceptyczny ale może jakoś przymusze do łykania smile
                  • natalia28071987 Re: starania rok 2014 11.01.14, 21:58
                    Proponuje spróbować u męża pro conceptio, oraz kwas foliowy tylko on jest na receptę, w sumie mój mąz sam jest lekarzem więc sobie przepisywał, dodatkowo jest fajna herbatka Femitea, co nas nie zabije to nas wzmocni, juz jestem w stanie wsyztskiego sprowactongue_out
                    • mamuska_invitro Re: starania rok 2014 12.01.14, 08:29
                      U mojego M pro conceptio niestety się nie sprawdziło. Póki co najlepszy jest sam androvit i tamoxifen. Ale zdarzyło się juz dwa razy ze plemniki się zatraciły
                      • natalia28071987 Re: starania rok 2014 12.01.14, 11:30
                        To jestemy mamuska, w tym samym miejscusmile Bo ja tez mam wizyte leki, i punkcja, trzymam kciuki, daj znac jutro co i jak, powiedz mi tylko w jakim miescie sie leczysz?
                        • mamuska_invitro Re: starania rok 2014 12.01.14, 13:08
                          Natalia to supersmile zawsze to jakaś bratnia duszyczkasmile ja chodzę do Novomedica Mysłowice, a Ty?
                          • natalia28071987 Re: starania rok 2014 12.01.14, 22:16
                            Centrum Parens Kraków, prawie sąsiadkami jesteśmy smile
                            • mamuska_invitro Re: starania rok 2014 13.01.14, 06:58
                              No taksmileod Nas Krakow raptem 50minut drogismile dam znac znać i jak po wizycie smile
                            • mamuska_invitro Re: starania rok 2014 13.01.14, 18:20
                              Natalia, Makatka- jestem po wizycie. Na 6tygodni przesuwamy wszystko ze względu na zbyt wysokie FSH męża. Jeżeli za 6tygodni będzie nadal to samo to maz będzie miał punkcje jeżeli bedzie nizej to jest szansa na pobranie plemników z ejakulatu. Ja generalnie dostałam.rozpiskę leków i będę prowadzona krótkim protokołem.
                              • natalia28071987 Re: starania rok 2014 13.01.14, 20:11
                                Czyli, musicie uzbierać się w cierpliwość, bo cierpliwość to teraz nasze drugie imie. Ja na wizycie bylam sama, mąż pracuś, od 18 dnia cyklu gonapeptyl, no i czekanie czekanie czekanie, w każdym razie kwalifiokacja do in vitro, przeszła pomylsnie. W sobote pierszwy zastrzyk, az sie boje jakie będzie rekacja oragnizmu, tym bardziej ze mam problemy w serduchem ehhh sad
                                • mamuska_invitro Re: starania rok 2014 13.01.14, 20:30
                                  To faktycznie musisz ostrożnie dozować te leki żeby nie było jakiś niespodzianek. No u Nas 2miesiace przerwy a potem przystępujemy do całej procedury. Ja będę brała od 2-11 dc zastrzyki i pumkcjasmile chciałabym juz ale trzeba poczekać.
                                • makatka81 Re: starania rok 2014 13.01.14, 20:37
                                  Mamuśka - szkoda, że wszystko się tak poprzesuwało
                                  Natalia - będę czekać na twoje "wrażenia" po gonapeptylu. Ja mam pierwszy zastrzyk za tydzień w środę - 21dc
                                  • natalia28071987 Re: starania rok 2014 13.01.14, 21:46
                                    Będe zdawać Wam relacje na bieżąco, ale po zoladexie mam juz dosc tych wachan nastroju, i uderzen gorąca a z tego co wyczytał mój mąz to wszytskie te leki z jednej grupy, dziwne to trochę dla mnie ale nie dyskutuje z fachowcami, sprawdzałam cene u mnie w Aptece 250 zł za 7 ampułek, zobaczymy jakie bedzie samopoczuciesmile straszna adrenalina
                            • utropek10 Re: starania rok 2014 16.02.14, 21:43
                              natalia28071987 ja też w Krakowie w Parens smile jutro mam punkcję
                              • makatka81 Re: starania rok 2014 16.02.14, 22:00
                                cześć Utropku, czyżbym cię tu ściągnęła? smile
                                • utropek10 Re: starania rok 2014 16.02.14, 22:04
                                  dokładnie smile poczytam coś nowego wink
                              • natalia28071987 Re: starania rok 2014 17.02.14, 06:54
                                OO super wreszcie ktoś z Krakowa. Ja niestety wylądowałm w szpitalu z hiperstymulacją. Co za ból, no przeszłam piekło w nocy, nikomu nie życzę, załamka sad
                                • monruper Re: starania rok 2014 17.02.14, 09:38
                                  Natalia, już lepiej się czujesz ? opisz co się zadziało u Ciebie, co lekarze Tobie poradzili. Co z planowanym transferem, wiesz coś?

Makatka wracaj zaciążona smile
                                  • natalia28071987 Re: starania rok 2014 17.02.14, 09:51
                                    Wczoraj w nocy złapał mnie tak ostry ból jajników, nie dowytrzymania, w kilka sekund się ubralam, i mąż zawiózł mnie na izbe, okazało się że jest hiperstymulacja, i muszę zostać, czekam na badania i dopiero bede wiedziec co i jaksad
                                  • makatka81 Re: starania rok 2014 17.02.14, 14:09
                                    Monruper - wróciłam zaciążona wink Lekarz też tak to ujął. Mam się czuć jakbym była w ciąży smile przez przynajmniej 2 tyg tak będziesmile W środę mam zapytać co z pozostałą 5 zarodków.
                                    Natalia - daj znać koniecznie jak się czujesz i czy to przekreśla transfer w tym cyklu?
                                • utropek10 Re: starania rok 2014 17.02.14, 13:22
                                  natalia28071987 - strasznie mi przykro sad a dzwonił ktoś po 8 jak czekałam na punkcję i mówił że właśnie leży w szpitalu słyszałam jak pilęgniarka mówiła co trzeba zrobić itp może to właśnie. To z transferu nici w tym, cyklu chyba ?
                                  • natalia28071987 Re: starania rok 2014 17.02.14, 16:34
                                    dodam ,ze nie jestem tu jedyna, bardzo duzo dziewczyn lezy maskara jakas, co te dziewczyny przechodzą po tej hiperstymulacji, ja czekam na decyzje beda zalezne od wynikow, mam nadzieję, że się uda. Trzymajcie kciuki.
                          • makatka81 Re: starania rok 2014 13.01.14, 07:55
                            Mamuśka - to jest nas już 5 z Novomedici. Fajnie, że jednak ktoś tam się leczy smile U kogo jesteś? Ja u K. Bł.
                            Monruper - ja też miałam zrobione posiewy bez żadnych wskazań, tak jakby rutynowo. Doktor powiedział, ze czasem ma się bakterie, które normalnie niczemu nie szkodzą, nie dają żadnych objawów i dlatego się o nich nie wie, a przy in vitro mogą przeszkodzić.
                            Teraz już wiem, że to jednak nie jest obowiązkowe, bo nawet w tej samej klinice inny lekarz tego nie zlecił.
                            • mamuska_invitro Re: starania rok 2014 13.01.14, 08:10
                              Makatka-no trochę juz Nas jest. Ja chodzę do dr Micińskiego i też miałam posiewy robione w celu sprawdzenia czy nie ma bakterii. A Ty na jakim etapie jesteś?
                              • makatka81 Re: starania rok 2014 13.01.14, 08:54
                                Mamuśka - jestem w połowie brania antyków - dziś 12 tabletka
                                • mamuska_invitro Re: starania rok 2014 13.01.14, 10:06
                                  makatka-to jeszcze trochę przed Toba. Ja mam nadzieję ze.nie będę ich musiała brać ze pójdę krótkim. Dziś mam 22dc wiec może lek. Tak zdecyduje-obysmilesmile
                                  • makatka81 Re: starania rok 2014 13.01.14, 10:31
                                    teoretycznie miałam być już sporo dalej, ale niestety jak na złość grudniowy okres przesunął mi się o 2 tyg. Dostałam dopiero 2 stycznia i wtedy zaczęłam brać Midianę
                                    • mamuska_invitro Re: starania rok 2014 13.01.14, 12:27
                                      To faktycznie matka natura Zrobiła Ci psikus malarka. A wiadomo czemu masz długi protokół?
                                      • makatka81 Re: starania rok 2014 13.01.14, 12:46
                                        Mamuśka - jakoś nie dopytywałam dlaczego długi protokół. Uznałam, że na podstawie moich wyników dr wie co robi. Poza tym byłam nastawiona na długi, bo naczytałam się w necie, że tak jest w większości przypadków smile A tak byłam zadowolona, że nas zakwalifikował do refundacji, że już o to nie spytałam
                                        • monruper Re: starania rok 2014 13.01.14, 13:11
                                          Lidia gratulacje cieplutkie smile

Makatka to idziemy "równiutko". Ja dzisiaj wieczorkiem 13tą tabletkę wink Madinette. Plamię, ale ja jestem 5 dni po histeroskopii i wszystko możliwe.
                                          • makatka81 Re: starania rok 2014 13.01.14, 13:35
                                            A to super Monruper smile Myślałam, że "czasowo" jestem sama
                  • makatka81 Re: starania rok 2014 11.01.14, 23:46
                    My z kolei polecamy ProMEN
                • natalia28071987 Re: starania rok 2014 11.01.14, 21:59
                  ne pweno się znajdzie, a jak macie zaplanowany plan działania?
                  • mamuska_invitro Re: starania rok 2014 12.01.14, 08:31
                    jutro mamy wizytę na której maja być rozpisane leki i umówienie wstępnie punkcji dla mnie i dla M. którejś u Was jak?
          • monruper Re: starania rok 2014 10.01.14, 21:42
            Asiiulek a dlaczego masz wykonywane posiewy, miałaś jakies wskazania ku temu?

Natalia wynik amh - 6 - to sugeruje PCO ale o nim nie świadczy. Dziewczyny zachodzą w ciążę przy prawie zerowym amh jak i sporo większym od Twojego. Podleczyłaś się więc działaj, i męża naszprycuj Macą, vit C i Cynkiem a będzie poprawa.

Vitrolive Sz-n. w styczniu kolejne podejście, długi protokół.
            10.2013 IVF (-).
            ~ Gdyby nie nadzieja, serce dawno by pękło.
            • asiulek0072 Re: starania rok 2014 12.01.14, 23:14
              Monruper - myślałam, że posiewy to rzeczy rutynowa. Lekarz pobrał dwie próbki. Nie miałam żadnych dolegliwości, aby mieć powód do tych badań. Jutro mam wyniki i zależnie od tego ciąg dalszy.. Na pewno na pisze co i jak! Dobranoc.
          • makatka81 Re: starania rok 2014 11.01.14, 14:11
            Natalia - ja też zbytnio nie pomogę, bo jestem na samym początku pierwszej próby, ale AMH mam 5,1 i FSH ok. 8,5. Szału nie ma, ale lekarz nie zrobił też z tego wielkiego problemu
            • natalia28071987 Re: starania rok 2014 11.01.14, 16:39
              Ja w poniedziałek mam wizytę, wszytsko się okażę, co dalej czekam narazie na 18 dzien cylu bo od niego ma zaczać się stymulacja. Czy wy też tak mieliście? a może warto spróbować na naturalnym cyklu? Gdzieś wyczytałam, że wtedy szanse na przyjęcie się zarodka są większe, ale w takiej sytuacji człowiek szuka nadziej w każdej informacji, nie koniecznie prawdziwej sad
    • monruper Re: starania rok 2014 19.10.13, 21:21
      Jest trochę czasu, więc warto się solidnie przygotować.
      Jakie macie sposoby na polepszenie "warunków".
      Ja zamierzam udać się na borowiny, na tampony a dalej muszę pomyśleć. Podpowiedzcie.
      pozdrawiam
      monruper
      • tinkerbell07 Re: starania rok 2014 20.10.13, 15:39
        Hej monruper - fajnie, że założyłaś wątek rok 2014 smile Ja będę zaczynała procedurę pod koniec listopada, w grudniu punkcja i transfer. A testować będę na początku stycznia smile Także, mam nadzieję że przyszły rok będzie dla nas wyjątkowy smile !
    • ep7ep7 interpretacja wyniku AMH 20.10.13, 20:37
      Witam, jestem nowa na forum i nie bardzo orientuje sie jak zalozyc nowy watek, wiec wybaczcie mi prosze wkradne sie tutaj.
      Mam prawie 33 lata i odebralam wczoraj wynik mojego AMH. Dodam tylko ze badanie robione w Londynie wiec zastanawiam sie czy parametry wynikow sa takie same jak w Polsce. Czytam juz drugi dzien dziesiatki forow i chyba coraz bardziej glupieje.
      MOze na poczatek przedstawie Wam moje wyniki a pozniej zadam pytania:
      AMH mam 10,9 pmol/L
      przy czym jest napisane 0,0-3,07 pmol/L (bardzo slabo/niewykrywalne)
      3,08-21,97 pmol/L (slaba plodnosc)
      21,98-40,03 pmol/L (satysfakcjonujaca plodnosc)
      40,04-67,9 pmol?L (optymalna plodnosc)
      dalej pisze wynik powyzej 67,9 pmol/L moze sugerowac policystyczna chorobe jajnikow czy jakos tak (tlumacze z angielskiego) lub jakies guzki (?) Granulosa Cell Tumours.
      Dalej jest napisane: Prosze miec na uwadze ze od 2010 zmienila sie metodologia tego badania. Kiedys byla generacja 1 a teraz stosuje sie generacje 2 (od 6 wrzesnia 2010). Dla porownania badan 1 i 2 generacji nalezy pomnozyc wynik razy 1,4.

I teraz moje pytanie. Kiedy czytam ze Wy dziewczyny macie wyniki ponizej 1 i zachodzicie w ciaze to buzia sama mi sie smieje ale wtedy zaczynam sie zastanawiac co z moim wynikiem 10,9. Niby duza wartosc ale i tak wg legendy na moich badaniach pisze mi jak byk ze mam slaba plodnosc. Nie chce Was dziewczyny dolowac i mam nadzieje ze nie jest to jakis nietakt z mojej strony ze ja z takim wynikiem do Was pisze ... ale wyczytalam chyba wczoraj na jakims forum, dziewczyna pisala: " mam AMH 17 wiec jest za wysokie bo norma to AMH 4 " i wtedy zrozumialam ze chyba uzywamy dwoch roznych skal (parametrow) wynikow. Lekarza mam dopiero widziec za kilka tygodni bo kazal mi przyjsc na konsultacje dopiero z wszystkimi wynikami zaleconych badan (AMH, jakies usg jajeczek i chyba jeszcze jakies badanie co wpuszcza sie plyn do jajowodow, no i badanie mojego partnera na jakosc nasienia). Do tego czasu nie wytrzymam i zwariuje. Czy ktos potrafi pomoc mi zinterpretowac te wyniki?? dziekuje !!
      • kiziamizia2013 Re: interpretacja wyniku AMH 21.10.13, 12:07
        ep7...moje amh to 3,90 ng/ml...więc spokojnie smile...wszystko wskazuje na to,że są inne jednostki...jak to u angoli,wszsystko na opak jest smile...pozdrawiam
      • atta78 Re: interpretacja wyniku AMH 21.11.13, 11:16
        Zeby przeliczyc pmol/L na ng/ml trzeba wynik podzielic na 7,14. CZyli twoje AMH to 1,52. Nie wiem czy nie trzeba dodatkwoo podzielic przez 1,4 jako, ze test nowej generacji???
      • naprotechnolog Re: interpretacja wyniku AMH 07.06.14, 10:10
        Może późno otworzyłem ten wpis, ale pierwszy raz widzę takie normy.
        Ten najniższy przedział wydaje się prawidłowy, taki poziom 10 może występować w zespole policystycznych jajników.
    • kiziamizia2013 Re: starania rok 2014 21.10.13, 12:04
      hej monruper big_grin...też będę tu zaglądać big_grin...pozdrawiam,zbieraj siły kiss
    • luna999 Re: starania rok 2014 21.10.13, 15:35
      To i ja dołączę do tego wątku. Jestem po pierwszym, nieudanym in vitro - w październiku (totalna porażka - nie doszło nawet do transferu, bo wszystkie zapłodnione komórki przestały się rozwijać). W najbliższym czasie chwila oddechu i pewnie w grudniu zaczniemy przygotowania do kolejnego podejścia, które wypadnie już po nowym roku…
      • monruper Re: starania rok 2014 21.10.13, 15:55
        Super dziewczyny, że tu jesteście. wink
        Bardzo chciałabym, by ponowne staraczki napisały co robią w kierunku poprawy. Wiadomo, że lepiej, by podejście było jedno, ale jak nie można inaczej to co robicie lepiej, więcej.
        Czy po prostu przystępujecie do kolejnej procedury z rozpędu.
        Proponuję podobnie do mnie zrobić sobie stopkę, jest czytelniej.
        Szczególne pozdrowienia dla moich znajomych wink z wątku szczecińskiego oraz wrześniowego. 3mam za Was kciuki
        pozdrawiam
        monruper
        • tinkerbell07 Re: starania rok 2014 21.10.13, 20:24
          Mam nadzieję, że nam się już w najbliższym czasie uda smile
          monruper stopka jest smile
          • monruper Re: starania rok 2014 22.10.13, 17:50
            Tinkerbell super stopka, teraz wiem jaką masz "historię i przyszłość" a co do nadziei to ją mamy.
            Poszłam do dietetyka. Będe miała dietę specjalną dla mnie, mam hashimoto i staram się o ciążę. Ponoć trzeba się zająć wyciszeniem stanu zapalnego i autoagresji. Zobaczymy.
            Ktoś był, jedzie na borowiny? Dziewczyny, działacie?
            monruper
            • luna999 Re: starania rok 2014 23.10.13, 11:58
              Jeśli chodzi o dalsze działania, to w międzyczasie spróbujemy zrobić coś, żeby poprawić jakość nasienia (suplementy, dodatkowe badania w celu ustalenia przyczyny itp.), bo wygląda na to, że przyczyną niepowodzenia przy pierwszym podejściu było słabe nasienie męża. No i nie wiem, czy nie będziemy musieli zrezygnować z refundacji, bo w naszym przypadku są wyraźne wskazania do IMSI, a w ramach programu rządowego niestety nie można skorzystać z takiej procedury sad
            • mireleczka17 Re: starania rok 2014 13.11.13, 20:49
              Monruper ja tez mam hashimoto, ale mi lekarz endokrynolog nic nie przepisal, co bierzesz?
            • asiastokrotka78 Re: starania rok 2014 10.01.14, 10:10
              Witaj monruper, chciałam Cie pocieszyć, że z hashimoto mozna zajśc w ciąże. Jestem tego przykładem mam 3 letniego synka. Nie ukrywam, ze miałam troche pod górkę z ciążą ale dzięki dr Mańce z Provity udało się. Pomimo wysokich antyciał dostałam encorton - steryd, dzieki któremu udało sie je zbic znacznie i zajśc w ciąże. Miałam 2 iui w provicie - 2 udana. Teraz chce ponowic próby. W lutym zapisuje sie na sonohsg i zobaczymy.Dzisiaj zdania sa podzielone na temat zażywania encortonyu, niektórzy uważaja że to zbędne, ale ja w to wierze,że pomaga a dr Mańka uważa ze możemy spróbować ta sama drogę. Życzę powodzenia i owocnych starań
              • monruper Re: starania rok 2014 10.01.14, 19:49
                Asiastokrotka dziękuję smile
                Wierzę, że i mi ta droga się powiedzie.
                Teraz mój lekarz który mnie prowadzi też zaproponował encorton przed samym pobraniem i zagnieżdżaniem. Będę w kolejnym cyklu tak miała.
                Pytanie tylko kiedy kolejny cykl. Jestem na wyciszaniu anty i długim protokole ale zmianiły mi się drastycznie wyniki tsh, mam ponad 6 i pod znakiem zapytania in vitro. Oczekuję na wizytę u lekarza, zobaczymy co powie. Jestem po histeroskopi - wynik dobry i scratchingu, więc wszystko gotowe na in vitro, tylko jak się moja tarczyca zachowa. Niedługo kolejne badanie zrobię., aż strach przed wynikiem.

dziewczyny jak się czujecie, jak przygotowania i samopoczucie.
                pozdrawiam
                monruper
        • m.onika99 Re: starania rok 2014 22.10.13, 15:16
          Cześć Dziewczyny! Dziś pierwszy raz piszę na forum...
          Interesuje mnie temat niepłodności i radzenia sobie z nią. Ja 6 lat leczyłam się i leczyłam i leczyłam z niepłodności. Pamiętam chaos w głowie, huśtawkę nadziei, poczucie osamotnienia, niezrozumienia, złość, żal... długo by wymieniać. Pamiętam skrupulatne wyliczanie dni płodnych, analizowanie wyników i tak dalej... same wiecie... W kolejnej klinice do której trafiłam była osoba która ze mną rozmawiała. Nie była "profesjonalnym pomagaczem", ale rozmawiała, pytała, udzielała wsparcia. Pomogło mi to inaczej, lepiej przeżyć czas oczekiwania na dziecko, udało mi się zobaczyć inne cele w życiu poza samym zajściem w ciąże (choć nadal był to główny priorytet!). Po prostu na duszy, sercu i w rozumie zrobiło mi się lepiej. I tak się zastanawiam, dlaczego nie szukacie wsparcia i pomocy u fachowców - psychologów, coachów, nie bierzecie udziału w spotkaniach czy warsztatach dla osób leczących niepłodność. Dlaczego od strony psychicznej nie dacie sobie pomóc? Dlaczego się zastanawiam? Nazywam się Monika Szadkowska. Jestem coachem płodności. Wiem, że potrafię Wam pomóc uporać się z emocjami towarzyszącymi czekaniu na upragnioną ciążę. Wiem z własnego doświadczenia, że takie rozmowy pomagają. I przeglądając fora o niepłodności nie rozumiem, dlaczego nie ma poruszanych wątków o psychicznej pomocy, ona naprawdę działa! Dziewczyny, przekonajcie się same! Jeśli byłybyście zainteresowane tematem zapraszam na swoją stronę internetową www.pro-coaching.com.pl, napiszcie do mnie maila procoaching.monikaszadkowska@onet.pl, zadzwońcie 664 060 210. Napisałam 3 artykuły o niepłodności, są dostępne w internecie, linki do nich są na mojej stronie, może przeczytanie tych tekstów pomoże Wam oswoić się z pomysłem skorzystania z pomocy. Zapraszam Was również na warsztaty, prowadzone przeze mnie, na których poznałybyście na przykład praktyczne metody radzenia sobie z niechcianymi komentarzami! Warsztaty już 26 października w City Clinic w Warszawie a więcej informacji o nich na mojej stronie. 
          Dziewczyny! Zachęcam! Naprawdę warto!!! Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za przyszłość!
    • monruper Re: starania rok 2014 09.11.13, 18:25
      Dziewczyny jak idą starania?
      2014 będzie naszym rokiem smile

Jestem na diecie bezglutenowo-bezmleczno-bezbiałkowo-bezjajecznej, i pewnie jeszcze się jakieś bez- znajdzie w moim żywieniu. Napisała mi dietę detetyczka, potrawy takie aż się jeść odechciewa. Zmodyfikowałam trochę i idę do przodu.
      pozdrawiam i zapraszam do dyskusji
      monruper
      • kartela5 Re: starania rok 2014 11.11.13, 19:16
        Witam. Dołączam się chyba na rok 2014. Jak dam radę. Na razie nie udane na dniach w listopadzie
        • mireleczka17 Re: starania rok 2014 13.11.13, 20:52
          Ja walcze jeszcze w 2013, czekam na wynik czwartej iui. Jak sie nie uda - in vitro, chyba juz w 2014, bo czeka mnie dlugi protokol.....zycze wszystkim powodzenia
      • n1eobecna Re: starania rok 2014 29.11.13, 19:05
        Hej,
        byłam ciekawa efektów tej zabójczej diety, ale czytałam w innym wątku, że rewelacji nie ma...
        • monruper Re: starania rok 2014 30.11.13, 15:23
          N1eobecna to mnie pytałas?
      • kalina08 Re: starania rok 2014 17.02.14, 12:27
        Hej, ja też już 1.5 roku i nic, dostałam masę badań od dr przybycienia, byłam w centrum parens w kakowie, obecnie czekam na wyniki, on jest chyba jedyna nadzieją dla mnie, ale nie tracę duchasmile
        • kalina08 Re: starania rok 2014 17.02.14, 12:28
          a czy któraś z was była u dr Przybycienia? jakie macie odczucia? wiem że wielu parom pomógł.
        • utropek10 Re: starania rok 2014 17.02.14, 13:48
          kalina08 ja jestem u doktora Janeczko smile
          • kalina08 Re: starania rok 2014 17.02.14, 13:51
            i jak ten janeczko? Ja nie mam dzieci wogóle dlatego jest to problem czy się wogóle udasad mam mieć jeszcze laparo za jakiś miesiąc sad
            • utropek10 Re: starania rok 2014 17.02.14, 14:02
              kalina08 ja dzisiaj miałam punkcjeu niego jak na razie jestem zadowolona, jest rzeczowy i wykłada kawę na ławę i nie słodzi , załapałam się na program rządowy bo u mojego męża tragiczne nasienie więc nie ma innego wyjścia tylko in vitro. Z tego co słyszałam Przybycień też jest ok
              • kalina08 Re: starania rok 2014 17.02.14, 14:54
                utropek10 a powiedz mi na czym polega ta punkcja?, ja też narazie nie narzekam faktycznie nie owija w bawełnę mówi jak jest, a u ciebie tez jest cś nie tak czy tylko u męża? u mojego nasienie jest lux, gorzej ze mnąsad
                • utropek10 Re: starania rok 2014 17.02.14, 15:38
                  kalina08 ja miałam punkcję po stymulacji uzyskałam 4 komórki (mało w porównaniu do innych dziewczyn ) ale mam nadzieję że będą super . U mnie wszystko ok tylko mąż ma słabe nasienie . W czwartek będę mieć transfer jeśli zarodki się będą dzielić smile
                  • kalina08 Re: starania rok 2014 17.02.14, 20:16
                    aha, trzymam kciuki żeby się powiodło, za nas wszystkie trzymam kciuki, ach ciężko z tym wszystkim sad
                    • 4amelia82 Re: starania rok 2014 17.02.14, 20:17
                      Ja też za nas wszystkie trzymam kciuki,a jak u ciebie kalina08?
                      • kalina08 Re: starania rok 2014 17.02.14, 20:19
                        dopiero trafiłam do dr przybycienia, mam nadzieje ze mi pomoże
                        • 4amelia82 Re: starania rok 2014 17.02.14, 20:21
                          kalina a jak długo sie staracie i jaki problem u was?
                          • kalina08 Re: starania rok 2014 17.02.14, 20:24
                            no już 1.5 roku, hmm... mój mąż w porządku jak najlepszym a ja..? któż to wie, dał mi masę badań za które zapłaciłam 1300 zł, mam narazie tylko częśc wyników, na resztę czekam
                            • 4amelia82 Re: starania rok 2014 17.02.14, 20:29
                              kalina tzn ze ty dopiero zaczęlaś badania,a jak te twoje wyniki wyszły ok?Miałaś robioną drożność?
                              • kalina08 Re: starania rok 2014 17.02.14, 20:33
                                miałam histeroskopie i wykazało ze prawy niedrożny ale nie weim czy moge polegac na tym badaniu na innych forach dziewczyny pisały ze jest to niewiarygodne, mam miec laparo, a ta częśc wyników narazie ok ale boję się reszty jak cholera
                                • 4amelia82 Re: starania rok 2014 17.02.14, 20:40
                                  Ja histeroskopii nie mialam tylko laparoskopię,z tego co wiem to laparoskopia dokładniejsza.Nie bój się musisz być silna i dobrej myśli.Wiem że to ciężkie bo sama przez to przechodze.
                                  • kalina08 Re: starania rok 2014 17.02.14, 21:20
                                    amelia, masz rację trzeba miec nadzieję przede wszystkim, a ty na jakim etapie jesteś???
    • sanzinia34 Re: starania rok 2014 19.11.13, 17:29
      Witam Was serdecznie. U mnie strasznie szybko dzis wizyta u ginekologa w 1 dniu miesiaczki mam przyjechac i dzialamy jak wszystko bedzie dobrze in vitro w tym roku bylo by jeszcze. Dziewczyny bo ja laik jestem, po co jest wizyta w 1 dniu miesiączki? W jakim celu badanie usg podczas krwawienia?
      • monruper Re: starania rok 2014 19.11.13, 17:59
        Szkoły są różne. Ja nie miałam badania w 1dc, ale słyszałam o tym.
        Jak bedziesz badana to spytaj w jakim celu się wykonuje, napiszesz i bedzie wiecej osób wiedziało. Badania hormonalne ma wiele dziewczyn na początku cyklu, np. estradiol.
        • dymitra Re: starania rok 2014 19.11.13, 20:37
          Witam dziewczynki! I ja się przyłączam... Oby ten 2014 od początku był brylancik i żebyśmy wszytskie w ciągu niego zaszły w ciążę! Urodziły szcześliwe i zdrowe maluchy! Piszcie co i jak.

1x ICSI nieudane XI 2013
          • tinkerbell07 Re: starania rok 2014 20.11.13, 10:20
            sanzinia wizyta w 1 dc może dlatego, ze jak byście zaczynali od tego cyklu to przeważnie zastrzyki zaczyna się przyjmować w tych początkowych dniach. Niekoniecznie musi być badanie USG w tym czasie. Może tylko lekarz rozpisze stymulację. Przy następnych wizytach na pewno będzie kontrola USG, estradiolu i LH smile

Powodzenia !
            • sanzinia34 Re: starania rok 2014 20.11.13, 12:17
              Dziekuje za odpowiedź, ja jestem przerażona bo we wrzesniu uslyszalam ze tylko komorka dawczyni. Wiec nie jezdzilam do lekarza tylko robilam znowu badania no i wyszly lepiej, dalej sa słabe bo np AMH 0.6 no ale lepszy ten wynik od 0.14.
              Pojechalam z tymi wynikami do mojego lekarza, oczywiscie uslyszalam ze dalej fatalnie ale ja chce sprobowac to zaczynamy i w niu miesiaczki mam przyjechac. Moj lekarz nie wszystko mi mowi, mam lekki uraz do niego ale musze mu zaufac. Boje sie rozczarowania bo mam juz skonczone 34 lata...
    • sanzinia34 Re: starania rok 2014 20.11.13, 12:20
      Dziewczyny, a czy to prawda że koszta leczenia mogą wynosić od 3 tys zl do 8 tys zl?
      • rosa_83 Re: starania rok 2014 20.11.13, 16:19
        witajcie. mi usg w 1dc robili zeby sprawdzic pecherzyki antralne czyli ile jestem w stanie sama wyprodukowac bez stymulacji i jak one na stymulacje reaguja
        • zula_5 Re: starania rok 2014 21.11.13, 10:45
          Ja też chciałam się przywitać. Moja historia w skrócie w stopce.
          ep - napewno to inne jednostki u Nas wynik 10 to już napewno policystyczne jajnikismile
          z kilkoma dziewczynami się już namsmile oby już wkońcu połączyłu Nas wątki ciążowe.
          menruper - to co Ty jeszsmile ja też mam niby hashi - choć na usg nie ma żadnych potwierdzeń tego ale mam anty TG. Jakoś kurde nie mogę sobie wyobrazić życia bez białka. Przy in vitro niby właśnie dietę wysokobiałkową proponują... zgłupieć idzie...
          U mnie właśnie @ po drugim nieudanym crio i teraz robię sobie przerwę dal ciała i ducha - potem mam zamiar wyciszyć organizm tabletkami Vissanne przed 2 miesiące (mam endometriozę) i na przełomie lutego/marca podejść do kolejnego crio.
          Co do suplementów to biorę folik 5mg, vit Bcomplex, selen, vit D3, wiesiołek. Cały też czas jestem na euthyroxie, acardzie i muszęw wrócić do bromka ale źle się po nim czujęsad Crio i jedną iui miałam robioną na encortonie i heparynie. Nic nie pomagasad Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie w swoje progismile
          • ewa8078 Re: starania rok 2014 22.11.13, 11:25
            Witam wszystkie walczące z losem!!!
            Ja jestem po 3 nieudanych próbach insemki, teraz podchodzę do InV.
            Ostatnie dni stymulacji i w poniedziałek punkcja.
            Jestesmy w programie, ale za leki wydaliśmy już 5200 zł. Więc to co koleżanka napisała od 2 do 8 tys zł, jest zgodne z prawdą.
            Pozdrawiam Was bardzo gorąco.
            • sanzinia34 Re: starania rok 2014 22.11.13, 12:37
              No nie pocieszajace, ale co się nie robi zeby mieć dzidzie.
            • asiulek0072 Re: starania rok 2014 22.11.13, 17:15
              ewa8078 POWODZENIA!!! Trzymam kciuki! Ja mam pierwszą wizytę umówioną na 7 stycznia w Poznaniu.. A mogę wiedzieć skąd jesteś? Pozdrawiam wszystkie Staraczki smile
              • ewa8078 Re: starania rok 2014 22.11.13, 18:41
                asiulek0072 jestem w Angeliusie w Katowicach.
                • sanzinia34 Re: starania rok 2014 25.11.13, 18:57
                  To tak jak jasmile
                  • ewa8078 Re: starania rok 2014 26.11.13, 16:09
                    sanzinia34 no to witam w Angeliusie. I jak? Chwalisz sobie? Na jakim jesteś etapie? Ja wczoraj miałam punkcję 4 komórki, ale zapłodniły się tylko dwie i jutro transfer.
                    • sanzinia34 Re: starania rok 2014 28.11.13, 19:27
                      Narazie czekam na @ nie moge nic powiedziec na temat Provity, lecze sie u dr .Mańki w grudniu mam podchodzic do in vitro przy krótkim protokole. Napisze pod koniec grudnia, jakie moje odczucia.
                    • sanzinia34 Re: starania rok 2014 28.11.13, 19:28
                      3 mam kciukismile
                  • ewa8078 Re: starania rok 2014 26.11.13, 16:11
                    sanzinia34 przepraszam, teraz czytam Twoje wpisy.
                  • zuzka310 Re: starania rok 2014 23.01.15, 18:05
                    jezeli ktorejs Pani pozostal duphaston lub luteina bardzo chetnie odkupie
                    nmarzena@yahoo.com
                    • zuzka310 Re: starania rok 2014 23.01.15, 18:06
                      jezeli ktorejs Pani pozostal duphaston lub luteina bardzo chetnie odkupie
                      nmarzena@yahoo.com
          • monruper Re: starania rok 2014 23.11.13, 18:21
            witam wszystkie dziewczyny smile

Zula
            > monruper - to co Ty jeszsmile ja też mam niby hashi - choć na usg nie ma żadnych p
            > otwierdzeń tego ale mam anty TG. Jakoś kurde nie mogę sobie wyobrazić życia bez
            > białka. Przy in vitro niby właśnie dietę wysokobiałkową proponują... zgłupieć
            > idzie...

U mnie na usg wg opisu tarczyca jest prawidłowa, jednak po zmierzeniu objętości wyszła około 8ml a normy są 13-18 dla kobiety. Miałam badanie w styczniu. Też mam tylko anty TG było 88 przy normie do 4 a potem ponad 120, czyli tendencja wzrostowa, jest zapalenie jak nic. Ty jakie masz anty TG?
            Co ja jem: czego nie jem napiszę. Nabiału, glutenu i jajek, słodyczy, cukru i tłustych rzeczy też, wędliny odpadają, biały ryż, ziemniaki, makaron.
            Białko można a nawet trzeba jednak nie nabiał. Mleko ryżowe mi posmakowało.
            Zula suplementy dobre bierzesz, też podobnie suplementuję się, jednak jak będę przystępowała do in vitro to tylko kwas foliowy i falvit zamierzam. Reszta w żywności.
    • mireleczka17 Re: starania rok 2014 22.11.13, 18:04
      ja się dzisiaj dowiedziała, że czwarta inseminacja się nie udała, postanowiliśmy podejść z mężem już do in vitro. Czeka mnie długi protokół, więc pierwsze podejście na pewno będzie już w 2014.
      Powodzenia dla wszystkich starając się w 2014, oby był szczęśliwszy!!!
      • asiulek0072 Re: starania rok 2014 22.11.13, 20:52
        ewa8078 Ja jestem z Poznania i zacznę leczenie w Medarcie (po długim namyśle czy wybrać właśnie tą klinikę czy Invimed).
        mireleczka17 Przykro mi to słyszeć. Musi się nam udać w 2014r. za pomocą Invitro smile Wierzę głęboko, że tak będzie!!! Pozdrawiam. Pamiętaj - nie jesteś sama!!!
        • edzka12 Re: starania rok 2014 23.11.13, 22:10
          A czy jest któras z was w INVIMED-ie W-wa
          I bedzie miał transfer w styczniu?
    • lidia1978 Re: starania rok 2014 23.11.13, 13:12
      Witam....to jest chyba tez wlasciwy watek dla mnie.....ja albo bede miala punkcje i transfer jeszcze w grudniu albo wszystko przesunie sie na styczen....w poniedzialek sie dowiem.
    • lidia1978 Re: starania rok 2014 23.11.13, 13:14
      Dziewczyny czy ktoras z Was jest z Novum?
      • poolianna Re: starania rok 2014 19.12.13, 15:43
        witam, ja od 4 lat lecze sie w novum i po 3 procedurze doszło do hiperki teraz biore 3X1 estrofem i przygotowujemy sie do crio, ktore pewnie juz w mam nadzieje szczesliwym nowym roku smile
    • edzka12 Re: starania rok 2014 23.11.13, 22:02
      Witam,mam nadzieje ze rok 2014bedzie tym wlasnie rokiem,
      Zycze sobie i Wam,bysmy dołaczyły do klubu cieżarówek.
      Ja w styczniu 3raz do transferu podchodze-żeby to był ten....
      Zakonczony dzieckiem.
      • zula_5 Re: starania rok 2014 25.11.13, 13:33
        Menruper - dzięk. Ja wywaliłam cukier - choć po ostatniej porażce musiałam sobie pofolgowaćsad ale już niedługo znowu wrócę do ascezy... Nie jem też białego ryżu, baaaaardzo rzadko ziemniaki, makaron - raczej też ciemny (chyba, że do rosołusmile), tak samo chleb (ale jego też powinnam chyba ograniczyć). Co do nabiału to chyba nikt mnie nie zmusi, żebym nie jadła. Jem naturalny jogurt, fetę, mozzarellę, jajka i serek wiejski i mleko w kawie ince. Nie jem tego dużo ale jednak jemsad
        • zula_5 Re: starania rok 2014 25.11.13, 13:49
          a zapomniałam dodać, że anty_TG miałam na początku (2 lata temu) 9, potem 13 a teraz dawno nie badałam...
          • monruper Re: starania rok 2014 25.11.13, 16:35
            Zula to zobacz jakie ja mam wyniki ! 88 a ostatnio ponad 120. Ogromne przeciwciała, jakby zamach na mnie robią. Chcę wykonać ponownie badania, by zaobrerwować czy się organizm na diecie wyciszył. Taki był cel mojej dietetyczki. Jak wzrośnie to wkurzę się bardzo. Bardzo wiele wyrzeczeń mnie kosztuje ta dieta, waga nie ruszyła się NIC !. Jedyna nadzieja, że wyniki będą wskazywały, ze to dobra droga.
            Wracam do jogurtu naturalnego (sami robimy). Zwykle na kolację jadałam jogurt z owocami lub cacao i bardzo służyło to mojej przemianie i zawsze była to lekka kolacja. Wg dietetyka mam bardziej obfitą kolację i do tego węglowodany.
            Dietetyk mnie kosztował 250 złotych, mam nadzieję, że to dobrze zainwestowane środki, wyniki z krwi pokażą.
            pozdrawiam dziewczyny i życzę Nam owocnych starań w 2014r. smile
            • zula_5 Re: starania rok 2014 26.11.13, 12:28
              monruper - życże Ci tego z całego serca. A powiedz jak robisz jogurt naturalny? smile zaciekawiłaś mnie... ja jogurt jem ranosmile
              • monruper Re: starania rok 2014 26.11.13, 21:44
                Jogurt naturalny. Kupujesz kubeczek jogurtu naturalnego (z bakteriami) np aktivia i litr mleka (z lodówki) nie pasteryzowanego. Pół litra mleka gotujesz, wlewasz zimna mleko z jogurtem (wystarczą 2 łyżki). Mieszasz wszystko i utrzymujesz w temperaturze 40-50st.C przez około 10h. Potem cieszysz się własnym litrem jogurtu, który został wytworzony przez namnożone bakterie. POLECAM.
                Ja mam jogurtownicę, która utrzymuje przez ten czas temperaturę, jednak w początkowej fazie robiłam jogurt w garnku. Z tego jogurtu możesz dalej robić kolejny jogurt, 2-3 razy wychodzą bez nowych bakterii.
                Napisz czy Ci się udało smile
                pozdrawiam
                monruper
                • zula_5 Re: starania rok 2014 27.11.13, 11:08
                  o matko 10h? To chyba w piekarniku musiałabym trzyać. To jest lepsze czy bardziej opłacalne? Bo to strasznie prądożernesmile
                  • monruper Re: starania rok 2014 27.11.13, 17:31
                    Słuchaj nie liczyłam wątku ekonomicznego wink Mam urządzenie, które utrzymuje tą temperaturę. Mam jogurt na życzenie i widzę, że ma bakterie. Koszt to litr mleka i jogurt no i energia do podgrzania. Litr gobrego jogurtu też ma swoją cenę. Np. aktimel (też wychodzi, ale ten naturalny)
                    Pierwotnie, by utrzymać temperaturę wkładałam garnek do pościeli, pod poduszkę. Mam kuchenkę elektryczną- płytę i dobre garnki, bardzo trzymają temperaturę. Po 5 godzinach lekko podgrzałam i jogurt wychodził. Nie jest to problem, spróbuj.
                    • blon-di1 Re: starania rok 2014 27.11.13, 21:24
                      Cześć dziewczyny. Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do swojego grona.
                      • gatewa Re: starania rok 2014 27.11.13, 21:43
                        Monruper, Kochana, zgodnie z deklaracją przyłączam się .. Dla nowych koleżanek podaje, że 17.11 miałam transfer 5. Dniowej blastocysty. Dziś zaczęłam krwawic i wiem, że to koniec mimo, że wyniki bety jutro rano. Mam dwa blastusie na zimowisku, więc podejde do criotransfery na przełomie stycznia i lutego. Poki co przytulam mojego czteroletniego syna, cieszę się, że zbliżają się święta, które zawsze celebruje z najbliższymi i obiecuję sobie zmniejszyć ilość słodyczy
                        • blon-di1 Re: starania rok 2014 27.11.13, 21:58
                          Ja po Nowym Roku zaczynam od nowa.
                          Jestem po nieudanym Invitro bez dodatkowych zarodków - miałam tylko 2 ale zapłodnił się jeden. Wczoraj byłam na pierwszej, po feralnym dniu, wizycie u lekarza i dr dał mi nadzieje.
                          Więc może jednak warto spróbować jeszcze raz...
    • monruper Re: starania rok 2014 28.11.13, 07:45
      Witam serdecznie dziewczyny.
      Zaczyna nas się pojawiać coraz więcej. Proszę zróbcie sobie stopki, będzie nam zdecydowanie łatwiej rozmawiać znając kawałek Waszej historii.
      Powodzenia życz(y)my sobie wink
      monruper
      • monruper Re: starania rok 2014 28.11.13, 07:54
        tinkerbell07 już rozpoczęłaś ?, co u Ciebie?
    • makatka81 Re: starania rok 2014 28.11.13, 10:41
      Witajcie, Jestem nowa i na tym forum i w ogóle w temacie IVF. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to pierwszy raz podejdziemy do programu refundowanego w styczniu 2014. Jeśli mnie przyjmiecie to będę się tu udzielała, bo czasem trzeba pogadać, a oprócz nas (mnie i męża) nikt nie wie o naszym problemie, a tym bardziej, że doszło już do tematu IVF
    • jasminka80 Re: starania rok 2014 28.11.13, 11:59
      Hej dziewczynysmile to i ja przyłączę się do tego forum. Mam 33 lata i niedrożne jajowody. We wrześniu podeszliśmy do pierwszego in vitro długim protokołem. Czułam się dobrze podczas stymulacji do momentu transferu, bo okazało się, że zostałam przestymulowana sad nikomu nie życzę. Mieliśmy 6 zarodków podano jeden 5 dniowy, ale reszty nie udało się zamrozić.Jednak cały czas wierzyłam, że wszystko będzie dobrze. Niestety 9dpt zaczęłam lekko plamić a już 10dpt pojawiła się @, test bety ujemny sad załamałam się kompletnie, ale mój kochany mąż bardzo mnie wspierał i zdecydowaliśmy się spróbować drugi raz. W październiku odpoczywałam, w listopadzie zaczęłam brać antyki i od 25.11 zastrzyk z gonapeptylu. Jeśli wszystko pójdzie dobrze to transfer w grudniu a testowanie w styczniu. Pomyślałam, że raźniej będzie oczekiwać w grupie wsparcia smile pozdrawiam

--------
      09.2013 pierwsze podejście nieudane
      • makatka81 Re: starania rok 2014 28.11.13, 12:08
        Witaj Jasminka. Szkoda, że nie wyszło od razu, ale dobrze, że masz pozytywne podejście. Może dopiszesz jeszcze do stopki gdzie się leczycie?
        -------------
        • jasminka80 Re: starania rok 2014 28.11.13, 12:25
          Ogólnie staramy się o dzidzię 4 lata, a od dwóch leczymy się w klinice Vitrolive w Szczecinie. Udało nam się zakwalifikować do programu rządowego. Z tym pozytywnym podejściem to naprawdę było bardzoooo ciężko, ale wzięłam się w garści i postanowiłam iść za ciosem a nie rozpamiętywać co było.

-------
          Vitrolive Szczecin
          09.2013 pierwsze podejście nieudane
          • kiziami.zia2013 Re: starania rok 2014 28.11.13, 14:13
            hello,hello...big_grin...gatewa,monruper dołączam do was hihi
            pozdrawiam resztę forumowiczek smile
            • gatewa Re: starania rok 2014 28.11.13, 16:30
              Jasminka, Makatka witajcie!

Jasminka a u kogo się leczysz?
              • jasminka80 Re: starania rok 2014 28.11.13, 17:03
                Gatewa lecze sie u prof.K. ale podczas monitoringu mialam wizyty u dr C. i dr B. Wszystkich pozytywnie oceniam. Punkcje robil mi dr G. a transfer dr C. CZytalam Twoje wcześniejsze wpisy i widzę miałyśmy podobna historię że przed testowaniem pojawiła sie @. Wiem co czujesz ale cxas troszkę leczy rany a myśl że znowu jest szansa i nadzieja że się tym razem uda dodaje powerawink wiec odpocznij i działaj smile
                • mireleczka17 Re: starania rok 2014 28.11.13, 17:41
                  Hej dziewczyny,
                  dzisiaj była w Klinice, zdecydowaliśmy się z mężem na in vitro - długi protokół. Od kolejnego cyklu zaczynam brać antyki, kolejna wizyta na początku stycznia i jak wszystko pójdzie dobrze to na przełomie stycznia/lutego będę miała transfer smile
                  • gatewa Re: starania rok 2014 28.11.13, 18:00
                    Jasminka, ja też w 9 dpt plamienia, w 10 krew... Damy radę! Nie czuję wielkiego rozzalenia tylko złość, że mnie to spotkało. Chce walczyć dalej
                    • menopur Re: starania rok 2014 28.11.13, 19:30
                      hej, ja mam za sobą jeden transfer- nieudany(5 dniowy), 3 mrożaczki... kolejny transfer prawdopodobnie w styczniu, testowanie w lutym.. Tak mi się przynajmniej wydaje.. Rozmawiałam z lekarzem to kazał przyjść po okresie i ma zobaczyć i pomyśleć co dalej....
                      A czy któraś z Was po nieudanym transferze miała już wizytę u lekarza... coś mówił kiedy kolejne podejście?
                      • checka78 Re: starania rok 2014 28.11.13, 19:44
                        Cześć dziewczyny. Jestem w trakcie stymulacji do pierwszego ivf, mam do was pytanie jak długo trwała u Was stymulacja? Ja zrobiłam dzisiaj 11 zastrzyk i zostały jeszcze dwa, dodam że efekty są średnie.

• monruper Re: starania rok 2014 28.11.13, 19:47
                          Ja miałam 8 dni stymulacji a 10dc punkcja, ale mnie stymulowano gonal f 300.
                          Checka jaką masz stymulację i ile jajeczek ?