donmari 04.05.08, 13:37 Co myślicie? Sąsiadka mówi, że jak będzie synek to chciałaby Marcinka!(pisałam już zresztą,że rozważa to imię). Jak Wam się podoba? Ja jestem za Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: A Marcin? 04.05.08, 14:31 neutralnie. wysyp Marcinów był jakoś w okolicach mojego rocznika. teraz wśród swoich uczniów mam jednego siedmiolatka o tym imieniu i pamiętam, że byłam zaskoczona, że ktoś je nadał. ani mi się nie podoba, ani nie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: A Marcin? 04.05.08, 15:42 donmari napisała: > Nie rozumiem jak imię może postarzać. W prosty sposób - Marcinów rodziło się mnóstwo jakieś 30 lat temu, to typowe imię z poprzedniego pokolenia. Przeciętnemu Marcinowi teraz rodzą się dzieci. Wszystko o imionach. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: A Marcin? 04.05.08, 16:30 Gdyby teraz urodził mi się syn, to miałby na imię właśnie Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 postarzanie (???) 05.05.08, 12:10 olianka napisała: > W prosty sposób - Marcinów rodziło się mnóstwo jakieś 30 lat temu, to typowe > imię z poprzedniego pokolenia. Przeciętnemu Marcinowi teraz rodzą się dzieci. to co jak ktos zobaczy noworodka pomysli, ze ma 30lat??? absurd Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: postarzanie (???) 05.05.08, 16:15 Nie. Jak za 25 lat zamiesci ogłoszenie w rubryce "towarzyskie", to po imieniu większość załozy, że to starszy pan szuka laseczki... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: postarzanie (???) 05.05.08, 17:50 dagis.1 napisała: > olianka napisała: > > > W prosty sposób - Marcinów rodziło się mnóstwo jakieś 30 lat temu, to typ > owe > > imię z poprzedniego pokolenia. Przeciętnemu Marcinowi teraz rodzą się dzi > eci. > > to co jak ktos zobaczy noworodka pomysli, ze ma 30lat??? absurd To co, jak przeczytasz "Marcin Kowalski" to pomyślisz "noworodek", czy że ma ok. 30 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: A Marcin? 04.05.08, 21:50 Nie podoba mi sie to imie - zbyt wielu mam Marcinow wsrod moich rowiesnikow. Najmlodszy chlopiec o tym imieniu ma 3 lata i bylam bardzo zaskoczona, ze moja kolezanka tak nazwala syna. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: A Marcin? 05.05.08, 11:53 Nie jest złe, chociaż syna bym tak nie nazwała. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: A Marcin? 05.05.08, 15:12 w dzieciństwie mi się szalenie podobało. teraz zdecydowanie mniej. --- panna turkus Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: A Marcin? 05.05.08, 16:32 Podoba mi się i świetnie kojarzy, chociaż wśród rówieśników Marcinów mam dziesiątki, więc trochę mi się to imię już osłuchało. Na miejscu sąsiadki nadałabym jednak imię bez żadnych wątpliwości. Myślę, że to dobry, bezpieczny i klasyczny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś