echo1111 04.06.08, 20:20 Obydwa niespotykane, przepiękne i melodyjne. Alodia ładniejsze ale za to nie ma skrótu (Lodzia - fu) a Aldona mozna skracać jako Aldonka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Alodia czy Aldona? IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 04.06.08, 20:31 Aldonka ślicznie, tak bedzie mieć na imię moja córeczka. Cieszę się też z tego, że jest nie częstym imieniem Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alodia czy Aldona? 04.06.08, 21:00 Alodia. Można ją zdrabniać do Alki. Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Alodia czy Aldona? 04.06.08, 22:53 gaudencja napisała: > Alodia. Można ją zdrabniać do Alki. (( Alka((.moim skromnym zdaniem-okropne to zdrobnienie.Gdybym nadała tak ładne imię to nie po to,by używać tak okropnego zdrobnienia( Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alodia czy Aldona? 04.06.08, 23:46 A fuj! Co za brzydki i niesympatyczny komentarz. Przecież widać, że jestem zachwycona Alką. Jak można pisać coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Alodia czy Aldona? IP: *.smrw.lodz.pl 04.06.08, 21:33 zdecydowanie Alodia Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Alodia czy Aldona? 05.06.08, 10:49 Alodia? pierwszy raz słyszę o tym imieniu. Oba mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alodia czy Aldona? 05.06.08, 16:26 bodomlake napisała: > Alodia? pierwszy raz słyszę o tym imieniu. Serio? Bywając na forum od kilku lat? Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Alodia czy Aldona? 05.06.08, 22:50 Alodia brzmi dla mnie jak z atlasu historycznego. Jakby ktoś chciał się nazywać Sumer albo Mezopotamia Tym niemniej, takie imię rzeczywiście istnieje i nie sposób odmówić mu melodyjnego brzmienia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Alodia czy Aldona? IP: *.spray.net.pl 06.06.08, 16:26 Alodia -> Alonka. jak dla mnie, super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funia Re: Alodia czy Aldona? IP: *.tosa.pl 08.06.08, 20:12 Aldona... trochę zapomniana, a nawet nie lubiana. Dla mnie SUPER. Odpowiedz Link Zgłoś
k.mat Re: Alodia czy Aldona? 09.06.08, 08:55 oba dla mnie straszne jeśli chodzi o zdrobnienia, moja teściowa Aldona jest nazywana Ada jeśli zdecydujesz się na któreś z tych imion to nie tylko od Ciebie będzie zależało jak będzie wołana córka, każdy jakoś sam wybierze rodzaj zdrobnienia, którym się będzie zwracał zatem rozważ wszystkie możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Alodia czy Aldona? 09.06.08, 09:56 Aldona mi się bardzo podoba, natomiast Alodia - bardzo NIE. Kojarzy mi sie z jakąś chorobą typu "afonia". Odpowiedz Link Zgłoś