moda333 11.06.08, 14:55 Mąz uparł się na Maję. Mnie właściwie tez sie podoba, ale to chyba bardzo popularne imię, co może być później kłopotliwe. A może Kalina? Liliana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asidoo Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie 11.06.08, 15:13 Twoje propozycje są lepsze. Znam też kilka kobiet o imieniu Maria, zdrabnianych do Majek. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie 11.06.08, 15:34 Zdecydowanie Kalina. Lilianna też fajnie. Maja z tych trzech podoba mi się najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Kalina 11.06.08, 15:52 Kalinka, Kala Lilka, Lila, Lilijka, Lilusia, Lilianka, Lili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymianek21 Re: Kalina IP: *.chello.pl 11.06.08, 16:15 Tylko nie Maja- kiedyś to było dla wielu ludzi piekne imie, ale teraz brzmi niezwykle banalnie bo jest wszędzie tyle Maj(poczytaj wątki o tym imieniu). Kalinka-jedno z moich ulubionych i Lila-też (Lilunia,Lileczka,Lilcia).Moi znajomi mają Kalinke i Lilkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inesitaa Re: Kalina IP: 217.153.158.* 25.06.08, 11:18 Kalisia, Kalusia. Tak zdrabniamy imię córki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie 11.06.08, 16:16 Kalina. Ewentualnie, jako kompromis, Kaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maj Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie IP: *.gprs.plus.pl 11.06.08, 17:19 sama mam na imię Maja i nie uważam żeby było jakoś super popularne, wśród nawału Ol Agnieszek i Mart zawsze byłam jedyna. co do zdrobnień to są miliony, majuś majeczka maj majula majek i sporo innych, także ja osobiście bardzo lubię co do Kaliny to mam bliską koleżankę, sama Kalina brzmi ładnie ale w zdrobnieniach czasem dziwnie, Kalcia czy Kalinka kojarzy mi się z pulchną dziewczynką z czerwonymi policzkami dlatego na naszą Kalinę mówimy zwykle po prostu Kal. polecam, przy wyborze pomyśl nie tylko o małym słodkim maleństwie, ale też o zbuntowanej nastolatce w liceum-warto by było, żeby wszędzie pasowało. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie IP: *.lublin.mm.pl 11.06.08, 22:46 Kiedyś to imię faktycznie było mało spotykane ale od kilku ładnych lat stało się popularne. Ja wybrałabym Lilianę -bardzo ładne i niespotykane obecnie imie, Kalina też mi się podoba. Zdrobnienia: Lilka, Liluś, Kalinka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie IP: *.inowroclaw.mm.pl 11.06.08, 18:00 Z tych trzech Maja podoba mi się najmniej. Liliana ma na drugie moja córka, a Kalinę kiedyś też rozważałam. Kalusia - moim zdaniem ślicznie. Zresztą pełna forma Kalina też jest przepiękna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie 11.06.08, 19:38 Liliana najbardziej mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie IP: *.nat.tvk.wroc.pl 11.06.08, 21:38 Z tych 2 Maja, bo nie lubię imion roślinnych, ale najbardziej podoba mi się propozycja gaudencji - Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
natkraj Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie 11.06.08, 22:38 oczywiscie ze kalina piekne imiie Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.weatherwox Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie 12.06.08, 09:02 Kalina nie podoba mi się zupełnie... a Lilianka i Maja - owszem. Maj jest teraz rzeczywiście więcej niż kiedyś, ale pewnie i tych Kalinek za rok czy dwa zacznie się mnożyć i przybywać, nie kierowałabym się tym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inesitaa Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie IP: 217.153.158.* 25.06.08, 11:21 Oby się nie mnożyły! Jak nadawałam imię córce, było ich w Polsce ok. 5400. Mam cichą nadzieję, że tak pozostanie Odpowiedz Link Zgłoś
inesitaa Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie 25.06.08, 11:27 My wybraliśmy Kalisię, ale też Maja była na topliście. Zwykle się podoba, ale jest minus: często mylone z Haliną lub Kariną. Znana mi Kalina (już mężatka) całe życie przedstawiała się: >>jestem Kalina przez 'el'<< Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie 25.06.08, 11:37 Maja zdecydowanie nie jest w moim stylu, mimo że preferuję imiona dwusylabowe - dla mnie brzmi infantylnie. Kalina bardzo mi się podoba, Liliana podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
moda333 Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie 25.06.08, 13:17 toche przy Waszej pomocy i po kilku naradach ostatecznie wyeliminowalismy Maję Ale niestety nadal poozstaje otwarty temat Kalina czy Liliana? Zastanawiamy sie jak mozna zdrabniac te imiona i jak faktycznie będą zwracac sie do naszej corci. To w końcu imię na całe zycie, a nie tylko dla słodkiego bobasa. Znam tylko jedna dorosłą już Lilianę i wszyscy wlaściwie zwracają sie do niej Lila. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie 25.06.08, 13:58 Ja mam kuzynkę Kalinę i właśnie tak się do niej zwracamy, ewentualnie Kalinka. Aha - Kalinka ma teraz 11 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
inesitaa Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie 25.06.08, 17:14 Niedawno było na forum o zdrabnianiu Kaliny. Poza Kalinką, my zdrabniamy jako Kalisia, Kalusia. Mała ma 10 miesięcy, więc zobaczymy co będzie dalej. Dziewczyny pisały, że wołają też Kal. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie 25.06.08, 17:27 Liliana! Lilka, Lilusia, Lila... Chociaż Kalina też ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sahara77 Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie IP: 213.25.162.* 25.06.08, 17:39 zdecydowanie Kalinka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie 25.06.08, 22:43 moda333 napisała: > toche przy Waszej pomocy i po kilku naradach ostatecznie wyeliminowalismy Maję: > ) > > Ale niestety nadal poozstaje otwarty temat Kalina czy Liliana? Kalina bez 2 zdan. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie 25.06.08, 23:14 Oba mi się średnio podobają, trudno mi wybrać lepsze, może jednak Kalina? Odpowiedz Link Zgłoś
dendruszek Liliana bez dwóch zdań 26.06.08, 10:30 ma prześliczne zdrobnienia: Lila, Lilusia, Lilunia, Lilka ,Lili, Lila, Lilianka. Jest to wspaniałe imię, znajdziesz zdrobnienie na kazdy etap zycia. A pełna forma jest też przepiekna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 13:32 Jeśli chodzi o mnie dalabym Kalina, gybym miała wybierac między Mają, a Kaliną Liliana nie podoba mi się, prędzej Liwia lub Lena- piękne imiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyna Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie IP: *.gaja.net.pl 29.06.08, 20:11 Kalinka, Majek już za dużo biega... Odpowiedz Link Zgłoś
mad177 Re: Maja czy Kalina??? pomóżcie 29.06.08, 20:37 a ja Ci powiem tak. Maja - to imię jest tak przejedzone że szkoda gadać. Kalina - w ogole mi się nie podoba, ale powiem Ci szczerze ze chyba lepiej dać Kalina (skoro wam się podoba) niż miec kolejna maje Odpowiedz Link Zgłoś