Gość: AleksandraS IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.09, 14:41 kochani,napiszcie proszę swoje propozycje na imiona dla chłopców. może kogoś zainspirujecie, my z mężem ciągle się spieramy, no a trzeba do czegoś dojść oto moja lista 15 imion: 1.Maksymilian 2.Borys 3.Maciej<maciek > 4.Witold <podoba mi się witek, ale witold już mniej...> 5.Mikołaj 6.Cezary 7.Dawid 8.Denis 9.Mirosław <a raczej Mirek..mirosław średnio mi się podoba..> 10.Ireneusz 11.Nikolas 12.Miłosz 13.Sylwester 14.Wiktor 15.Wojciech <a bardziej Wojtek> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Imiona dla chłopców 01.02.09, 14:56 To może zamiast Witolda i Mirosława - Wit i Miron? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona dla chłopców 01.02.09, 15:06 Podpisuję się pod propozycją Olianki. Poza tym z pozostałych imion najbardziej podoba mi się Wiktor i Wojciech. Nikolasa i Denisa bym odrzuciła - Nikolas to to samo, co Mikołaj, więc można tak mówić na Mikołaja żartobliwie, natomiast Denis to po pierwsze po polsku Dionizy, po drugie są informacje o przekręcaniu - "d" na "p". A może jeszcze rozważycie Remigiusza - Remika, Remka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izagość Re: Imiona dla chłopców IP: *.lublin.mm.pl 01.02.09, 15:05 z tej listy wybrałabym Mikołaja albo Miłosza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Imiona dla chłopców IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.02.09, 23:29 Ja bym wybrała Maksa lub Wiktora Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imiona dla chłopców 01.02.09, 15:07 Nikolas to Mikołaj, a Denis to Dionizy, więc te dwa zdecydowanie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AleksandraS Re: Imiona dla chłopców IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.09, 15:09 mojemu mężowi podoba się Marek i Bogdan <Boguś> Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Imiona dla chłopców 01.02.09, 15:57 odrzuciłabym Denisa właśnie ze względu na przekręcanie D na P, odpadł by również: Borys- po prostu nie lubię Witold - osobiście wybrałabym Wincentego Cezary - nie lubię Mirosław - nie lubie Ireneusz- j.w Nikolas - tak pisany troszeczkę mnie razi i choć po Polsku to Mikołaj to niezła odmiana dla popularnego u nas Mikusia ( choć wole Mikołaja ) Sylwester- nie lubię zdrobnienia Sylwek zostawiłabym i wybierała z : Maksymiliana Macieja Mikołaja Dawida Miłosza Wiktora Wojciecha imiona mają być dla dwóch chłopców ? to wybrałabym chyba Maksymiliana ( tylko w formie Maksym )i Mikołaja inny zestaw : Miłosz i Dawid Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Imiona dla chłopców IP: *.as.kn.pl 01.02.09, 16:41 Jestem za Witem lub Borysem. Bogdana (szczególnie) i Marka odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Imiona dla chłopców 01.02.09, 18:41 Odrzuciłabym większość, zostałby u mnie: Maksymilian Maciej Witold (może Wincenty? też Witek) Wiktor Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: Imiona dla chłopców 01.02.09, 20:46 Wybierałabym z tych: Maksymilian Witold/szalenie mi się podoba pełne brzmienie/ Mikołaj Miłosz Wiktor Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
nom.ika Re: Imiona dla chłopców 02.02.09, 10:00 Według słownika wyrazów obcych Witek jest zdrobnieniem zarówno od Witolda jak i od Wiktora.Co sprawdziłam zdziwiona jak wiele osób myśli, ze mój Witek to Wiktor-nawet własna ciotka nie może tego zapamiętać A synek to Witold! "Głosuję" na: Witolda, Ireneusza i Miłosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AleksandraS Re: Imiona dla chłopców IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 16:49 doszlismy z mężem do wspólnego porozumienia, że będziemy wybierać sposród Miłosza, Mikołaja, Maksymiliana. Niestety Borysek i reszta odpadły Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Imiona dla chłopców 02.02.09, 17:39 Gość portalu: AleksandraS napisał(a): > doszlismy z mężem do wspólnego porozumienia, że będziemy wybierać > sposród Miłosza, Mikołaja, Maksymiliana. Niestety Borysek i reszta > odpadły podobają mi się te które pozostały a może dać Borysa jako drugie imię np. Maksymilian Borys bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Imiona dla chłopców 03.02.09, 23:47 To ja z tych imion nic niestety nie zaproponuję. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona dla chłopców 04.02.09, 00:19 Mikołaj podoba mi się najbardziej z nich, choć najpopularniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Imiona dla chłopców 04.02.09, 00:23 to z tej trójki wybieram miłosza Odpowiedz Link Zgłoś