pluskotka 23.02.09, 19:19 Dziś pewien tata wołał za synem Maksym. Ależ byłam szczęśliwa, że to nie był Jakub. Bo wczoraj w autobusie jakaś młoda matka opowiadała o córce Julce. Już się nawet nie zdziwiłam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pocztarenata Re: Zasłyszane w sklepie 23.02.09, 20:04 A ja na pewnej wystawie spotkałam rodziców z dwójką dzieci. oboje w podobnym wieku lub bliźnięta. Imiona: Amadeusz i Amanda. Jak dla mnie mimo podobnego brzmienia są to imiona z innej bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Zasłyszane w sklepie 23.02.09, 20:12 pocztarenata napisała: Imiona: Amadeusz i Amanda. Jak dla mnie mimo podobnego > brzmienia są to imiona z innej bajki. Dla mnie też. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zasłyszane w sklepie 23.02.09, 20:28 pocztarenata napisała: > A ja na pewnej wystawie spotkałam rodziców z dwójką dzieci. oboje w podobnym > wieku lub bliźnięta. Imiona: Amadeusz i Amanda. Jak dla mnie mimo podobnego > brzmienia są to imiona z innej bajki. Ciekawe, czy pojawią się inne analogiczne zestawienia, np. Brajan - Bratumiła; Alan - Alaryk; Samanta - Sambor. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Zasłyszane w sklepie 23.02.09, 21:31 Ja w autobusie spotkałam Martynkę. Za to ostatnio w kolejce stałam i były 2 ma,y z dziećmi. Dziewczynki bawiły się ze sobą. Jedna była Julka, a druga... Julka.vvvvvvvvvvvvvvvvvvv Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Zasłyszane w sklepie 03.03.09, 18:12 Za to wczoraj w autobusie gadały dwie babcie. Wywnioskowałam, że jedna z nich ma wnuczkę Zuzię. Akurat wyświetliły się imieniny Heleny na tablicy, babeczka dodała, że woli Zochę. A wnuczkę toby nazwała Mariola. A myślałam, że Mariolki już się nikomu nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
monalala Re: Zasłyszane w sklepie 09.03.09, 15:25 pluskotka napisała: > Za to wczoraj w autobusie gadały dwie babcie. Wywnioskowałam, że jedna z nich m > a > wnuczkę Zuzię. Akurat wyświetliły się imieniny Heleny na tablicy, babeczka > dodała, że woli Zochę. A wnuczkę toby nazwała Mariola. A myślałam, że Mariolki > już się nikomu nie podobają. : Gdy mój brat cioteczny wybierał imię dla córki, moja babcia stwierdziła, że dla niej i tak najładniejsza jest Mariolka, byłam w szoku... Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Zasłyszane w bibliotece 03.03.09, 18:31 tata do synka : "Roszku ,...",chwilę później się potwierdziło ,że ten na oko sześciolatek nosi imię Roch )) Sama roszszszkosz ,to zdrobnienie jest wyśmienite ! Odpowiedz Link Zgłoś
nextmama Re: Zasłyszane w sklepie 05.03.09, 09:01 ostatnio w sklepie 2 braci-Piotr i Paweł- mało odkrywcze; często słyszę imię Lena, Zuzia, Julia, z chłopiecych oczywiście Kuba, Patryk, Alek, Aleks, Maćki, Adasie, Filip, Bartek, Maksio Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: Zasłyszane w sklepie 07.03.09, 21:14 Co znaczy oczywiście Kuba? Gdyby było brzydkie nie nadawane byłoby tak często, ja widzę problem kiedy wymyśla się na siłę dziecku imię, bo przecież nie może być kolejnym Kubą właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_zofia Re: Zasłyszane w sklepie 07.03.09, 21:36 znam Jakuba, który nadał swojemu synowi to piękne imię. Jak w USA Jakub senior i Jakub junior a ostatnio usłyszałam, że urodziła się mała Mariolka - może jednak wróci Odpowiedz Link Zgłoś
lerami Re: Zasłyszane w sklepie 08.03.09, 01:27 Niedawno spędziłam z córką cały dzień w szpitalu. W poczekalniach spotkałam m.in. rodzeństwo: Oskar, Oliwier i Ola (prawdopodobnie Aleksandra). Z ciekawszych imion były Helenka, Honorata i Monika (nie spotkałam jeszcze małego dziecka o tym imieniu). Poza tym standartowo Julki, Amelki, Kubusie, Zuzanny, Zosie, Jasie. Moja Ksenia budziła zdziwienie Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_luba Nawojka i Ruta 08.03.09, 10:46 Kiedys zaslyszane na ulicy... Obydwa bardzo mi sie podobaja. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Nawojka i Ruta 08.03.09, 22:39 Rutę uwielbiam. A co do małych Monik...po obu stronach domu mojej ciotki Moniki, mieszkają dwie małe Moniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Lea IP: 193.120.137.* 09.03.09, 14:02 luna333 napisała: > dziewuszka 2 latka - mama wołała na nią Leunia Czyzby zdrobnienie od Leokadii? Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Lea 09.03.09, 14:58 miała na imię Lea a zdrobniale Leunia/ z moim synkiem do przedszkola chodzi Dafne i Aime (czyta się Eme) oraz Moussa/ Odpowiedz Link Zgłoś
monalala Re: Zasłyszane w sklepie 09.03.09, 15:22 Ap ropo Julii dziś wdałam się w dyskusje z księdzem,który stwierdził, że to piękne imię ponieważ wczoraj ochrzcił 3. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zasłyszane w sklepie 09.03.09, 21:41 ...a im bardziej chrzci, tym bardziej mu się podoba ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cigaro Re: Zasłyszane w sklepie IP: *.chello.pl 14.03.09, 12:55 Ja mam ostatnio szczęście do oryginalnych imion. Julki czy Jakuba dawno nie słyszałam, za to ostatnio spotkałam maleńkiego Nataliana, trochę starszego Joachima, Stefana, KOrdiana, rodzeństwo Huberta i Irmę oraz Honoratkę. Ale u nas ostatnio kolejna fala Oli i Maciejów. U was też?? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Zasłyszane w sklepie 17.04.09, 17:29 Często jeżdżę autobusami i nasłuchuję imion, ostatnio bardzo monotonnie przewijają się Julki. Zasłyszałam też Norberta i Adriana (bliźniaków) i rodzeństwo Gracjana i Nikolę. Moja koleżanka wolontaryzuje w świetlicy i pytałam ją oczywiście o imiona maluchów. Same Julki, Oliwie, Zuzie, żadnych nadzwyczajnych imion. Już mam taką paranoję, że widząc dzieci płci żeńskiej zadaję sobie pytanie: Julka czy coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: Zasłyszane w sklepie IP: *.plock.mm.pl 18.04.09, 13:36 Roszek w tatą - poezja. Odpowiedz Link Zgłoś