Gość: żyd IP: *.p.lodz.pl / *.p.lodz.pl 15.01.04, 01:19 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20040114&id=my12.txt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wikul Re: Czy "Nasz Dziennik" może upaść jeszcze niżej? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.04, 01:27 Gość portalu: żyd napisał(a): > www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20040114&id=my12.txt A cóż takiego kompromitującego jest w tej notatce ? Wal śmiało ! Odpowiedz Link Zgłoś
who.cares Re: Czy "Nasz Dziennik" może upaść jeszcze niżej? 15.01.04, 01:34 Gość portalu: wikul napisał(a): > Gość portalu: żyd napisał(a): > > > www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20040114&id=my12.txt > > > A cóż takiego kompromitującego jest w tej notatce ? Wal śmiało ! No wlasnie! Nie krepuj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd Re: Czy "Nasz Dziennik" może upaść jeszcze niżej? IP: *.p.lodz.pl / *.p.lodz.pl 15.01.04, 01:53 (...)"Za udział w ruchu oporu został rozstrzelany w Palmirach". To wszystko. Przez kogo Kusociński został rozstrzelany? Może redaktor (...) dokonał tylko "skrótu myślowego", bo i tak wszyscy wiedzą? Myślę jednak, że to nie "skrót". To raczej pewna szokująca tendencja, ujawniająca się ostatnimi czasy w niektórych mediach. Redaktorzy unikają jak ognia słowa "Niemiec" w kontekście zbrodni wojennych. Nawet wyraz "hitlerowcy" jest już w niełasce, bo brzmi to "niegrzecznie" wobec sąsiadów.(...) (...)Młodemu redaktorowi wszczepiono kalkę, która pomaga mu unikać "niepoprawnych" wypowiedzi. Słowo "Niemcy" mu nie pasowało, a słowo "naziści" nie przyszło w tym momencie do głowy, więc skończyło się na tym, że to myśliwi z Puszczy Kampinoskiej rozstrzelali "Kusego".(...) Czy poziom tej wypowiedzi wymaga jakiegokolwiek komentarza? Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 ja poprosze 15.01.04, 10:33 Gość portalu: żyd napisał(a): > Czy poziom tej wypowiedzi wymaga jakiegokolwiek komentarza? Poprosze o ten komentarz. Ja rowniez mam wrazenie, ze, wg wspolczesnych dominujacych opisow prasowych, na terenach Polski w czasie II WS zbrodni dokonywali nazisci, a pomagali im Polacy. Nazisci zostali jednak pokonani (i znikneli), ale zostali Polacy. Obraz nie jest oczywiscie tak klarowny, bo wiele osob wie, ze nazisci to byli glownie Niemcy, zas Polacy byli ofiara napasci i zbrodni niemieckiech. Z tymi mysliwymi to ND przesadzil, ale wskazal na istniejaca przeciez wybiorcza jedynie "poprawnosc polityczna" (szanujemy uczucia, ale tylko Niemcow). Aha, jeszcze jedno. Czy "poziom" wymaga komentarza. Ale tresc, sens tej wypowiedzi, rozumiem, jest niedyskusyjny? (Dla mnie nie bardzo.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd Re: ja poprosze IP: *.p.lodz.pl / *.p.lodz.pl 16.01.04, 00:49 Treść i przesłanie tej wypowiedzi wynika właśnie z jej poziomu. Autor wystawia sobie jak najgorsze świadectwo roztrząsając neistniejący problem. Dla mnie, wysunięcie tezy, że dziennikarz sportowy jest agentem wrogich Polsce i Polakom sił, i w takich słowach stara się zmienić naszą historię, może być wynikiem skrajnie złej woli , bądź też zaburzeń psychicznych zwanych manią prześladowczą. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: ja poprosze 16.01.04, 00:57 Gość portalu: żyd napisał(a): > Treść i przesłanie tej wypowiedzi wynika właśnie z jej poziomu. Autor wystawia > sobie jak najgorsze świadectwo roztrząsając neistniejący problem. Dla mnie, > wysunięcie tezy, że dziennikarz sportowy jest agentem wrogich Polsce i Polakom > sił, i w takich słowach stara się zmienić naszą historię, może być wynikiem > skrajnie złej woli , bądź też zaburzeń psychicznych zwanych manią prześladowczą Jest to tzw. zespół Rydzyka, zwany inaczej późnym stadium Wrzodaka. Objawia się ciężkim zatruciem umysłu i woli. Leczenie wskazane, ale pacjenci zazwyczaj nie chcą o nim słyszeć, głęboko przekonani, że rozgryźli spisek (zielonych ludzików, marsjan, Żydów i Busha, a czasem masonów). I co z tym zrobić? === "Nie wiem towarzysze, ja wam tylko tak mówię, a wy zrobicie jak chcecie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosze, prosze Re: ja poprosze IP: *.icpnet.pl 17.01.04, 14:03 fre jakos tam , zna przysłowia wie , ze co drugi Polak to znawca, a na dodatek lekarz !! no może medycyny ludowej aleć to zawsze medycyna, co nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: ja poprosze 17.01.04, 22:25 Gość portalu: Prosze, prosze napisał(a): > fre jakos tam , > zna przysłowia wie , ze co drugi Polak to znawca, a na dodatek lekarz !! no > może medycyny ludowej aleć to zawsze medycyna, co nie ? Ale co z tego wynika? Przecież nie mogę zacząć leczyć ojca Rydzyka, bo to w Polsce jest nielegalne bez zgody pacjenta. Nie wiedziałeś o tym? === "Nie wiem towarzysze, ja wam tylko mówię, a wy i tak zrobicie jak chcecie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd Re: ja poprosze IP: *.p.lodz.pl 17.01.04, 22:45 W opisanym przypadku to powiedzenie nie ma zastosowania. Wyczuwanie głupoty bądź mądrości wypowiedzi należy do sferry nie związanej z wiedzą fachową, ale z inteligencją. Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 eee, nie 16.01.04, 13:51 Gość portalu: żyd napisał(a): > Treść i przesłanie tej wypowiedzi wynika właśnie z jej poziomu. Autor wystawia > sobie jak najgorsze świadectwo roztrząsając neistniejący problem. Roztrzasanie nieistniejacych problemow az tak zle swiadczy o czlowieku? Ci ludzie twierdza, ze zjawisko, ktore opisuja, jednak istnieje. Ty, ze nie. Dlatego oni sa ... chorzy? Nawet szybko postawiles diagnoze na co. Hm... > Dla mnie, > wysunięcie tezy, że dziennikarz sportowy jest agentem wrogich Polsce i Polakom > sił, i w takich słowach stara się zmienić naszą historię, Zgadza sie, taka teza bylaby absurdalna. Ja w tym artykule jednak tezy takiej nie widze. Widze inna: ze istnieje pewna "poprawnosc polityczna" kazaca unikac slowa Niemcy opisie zbrodni niemieckich w czasie II WS, oraz, ze dziennikarz tej poprawnosci ulegl. > może być wynikiem > skrajnie złej woli , bądź też zaburzeń psychicznych zwanych manią prześladowczą > . No tu juz sobie hasasz w najlepsze. Dodaj jeszcze "chorzy z nienawisci", zeby mantra byla pelna. Jak latwo ci "poprawni politycznie" przypisuja ludziom na dzien dobry choroby, nienawisc, zaslepienie, rasizm, nietolerancje, zla wole. Zupelnie wychodza z roli. A moze tacy oni poprawni. Jedni drugich warci. Na poczatku lat 90-tch popularnym chwytem retorycznym bylo "uwazaj, bo jesli sie z nami nie zgodzisz, to okrzykniemy cie komunista". Teraz komunisci juz nie sa tacy be. Ciagle skuteczne jest postraszenie nazwaniem "antysemita", choc i to juz sie nieco dewaluuje. Wkrotce zapewne cos nowego zostanie wymyslone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd Re: eee, nie IP: *.p.lodz.pl 16.01.04, 23:53 Postaraj się nie tylko przeczytać ten artykuł, ale go również zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Palmiry! Nie tylko bohaterowie zgineli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 16:57 Wiem od mojej tesciowej, ze razem z patriotami polskimi, Niemcy rozstrzelali przynajmniej jednego ewidentnego zlodzieja, burmistrza Piaseczna k/w-wy. Okradal mieszkancow z dostaw zywnosci. Niestety tez Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Palmiry! Nie tylko bohaterowie zgineli 15.01.04, 20:41 Gość portalu: Lena napisał(a): > Wiem od mojej tesciowej, ze razem z patriotami polskimi, Niemcy rozstrzelali pr > zynajmniej jednego ewidentnego zlodzieja, burmistrza Piaseczna k/w-wy. Okradal > mieszkancow z dostaw zywnosci. Niestety tez Polak. Gdzie o tym słyszałaś - chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat. Pozdrawiam "freemason" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Palmiry! Nie tylko bohaterowie zgineli IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.01.04, 14:07 Czy to ma być usprawiedliwieniem zbrodni? W obozach koncentracyjnych oprócz więźniów politycznych byli również kryminaliści. Aby łatwiej ich rozróżnić jedni mieli oznakowanie zielone (kryminaliści) a inni mieli czerwone. Zieloni bardzo często pełnili rózne funkcje w obozach np tzw. blokowych,kapo . Była to największa swołocz jaka zapisała się w pamięci więźniów. Dla ratowania swojego życia potrafili zrobić wszystko, czego żądali niemcy. A oni postępowali w myśł starej jeszcze rzymskiej zasady - dziel i rządź. Nie pomniejsza to tym samym zbrodniczego charakteru obozów koncentracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd Re: Palmiry! Nie tylko bohaterowie zgineli IP: *.p.lodz.pl 17.01.04, 22:09 Gwoli ścisłości - było jeszcze kilka kolorowych oznaczeń, czyli tzw winkli. Czerwone winkle nosili więźniowie tzw. polityczni, czyli tacy, którzy trafili do obozu za rzeczywistą lub domniemaną działalność przeciwko Niemcom, oraz ludzie z łapanek i innych akcji prewencyjnych. Zielone nosili Niemcy - przestępcy kryminalni, a czarne - Niemcy bumelanci. Winklami różowymi nacechowni byli homoseksualiści, a fioletowymi - członkowie grupy religijnej "Badacze Pisma Świętego" /podaję za S. Grzesiukiem/. Nie do kończ było tak, że więźniowie kryminalni stawali się blokowymi i kapami. W Dachau wewnętrzne władze obozowe złożone były niemal wyłącznie z więźniów politycznych. Kryminalni i bumelanci wchodzili w skład mordowni zwanej karną kompanią, i byli traktowani na równi z Żydami (którzy nosili zamiast winkla żółtą gwiazdę Dawida), z którymi zresztą dzielili blok. W nowszych obozach, powstałych w czasie wojny, na więźniów funkcyjnych wybierano rzeczywiście najgorszy element, "doceniając" jego przydatność w mordowaniu i umęczaniu więźniów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Palmiry! Nie tylko bohaterowie zgineli IP: *.aster.pl / *.acn.pl 18.01.04, 00:26 Dziękuję za wyjaśnienie. Nie znałem tak dobrze tego problemu. Kilka lat temu czytałem jakąś publikację i w pamięci utkwiły mi tylko te dwa kolory. Ale to nie była jakaś poważna publikacja z głebszą analizą faktów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd Re: Palmiry! Nie tylko bohaterowie zgineli IP: *.p.lodz.pl 18.01.04, 00:32 Polecam książkę Stanisława Grzesiuka "Pięć lat kacetu". Kopalnia informacji z pierwszej ręki. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Czy "Nasz Dziennik" może upaść jeszcze niżej? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.04, 21:58 Gość portalu: żyd napisał(a): > Czy poziom tej wypowiedzi wymaga jakiegokolwiek komentarza? Na czym polega ten niski poziom ? Autor pisze nieprawdę ? Jeżeli teza postwiona przez autora ci nie odpowiada to jest niski poziom ? Nie podoba mi się Nasz Dziennik i jego pozim ale przywołany przykład jest głupi . A jak masz wątpliwości co do meritum to zajrzyj na forum Katowice . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informator Kazda okazja jest dobra do saczenia jadu IP: *.ipowerweb.com 15.01.04, 01:41 Nawet sie nie chce tego swinstwa czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason O upadku "ND-cji" 15.01.04, 01:35 >> Czy "Nasz Dziennik" może upaść jeszcze niżej? "Nasz Dziennik" wszytsko może, bo oni mają dojścia. I zobaczycie, że upadnie jeszcze bardziej, tj. biblijna Maria Magdalena (czyżby już nią nie był?) wtedy tylko gdy Bubel w redakacji zasiędzie. Czas przywództwa pani Sołowiej bowiem kończy się nieuchronnie (została oskarżona przez ojca Rydzyka o przynależność do masonerii)) A ojciec Rydzyk - tak jak ojciec chrzestny potrafi kochać gorąco, ale nigdy nie przebacza (patrz zawikłane losy Alicji Grześkowiak). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek Re: O upadku "ND-cji" IP: *.home.cgocable.net 15.01.04, 03:09 Nasz Dziennik ma jedno "patriotyczne" zadanie. Zeby przedstawiac wszystko, cale nasze zycie w czarnych barwach. Wszystko wokol nas jest zle, wszelkie wiadomosci musza byc negatywne, wszyscy wokol klamia i cala Polska jeczy pod dyktatura Zydow i masonow (przepraszam, zapomnialem o cyklistach). Jeszcze dochodzi spisek pzreciwko KK. Jesli wiec nie znajduje sie wystarczajacej porcji zla na dany dzien, trzeba siegac tam, gdzie nikt by sie nie domyslil i doszukiwac sie w ajkichs zupelnei normalnych wypowiedziach. W POLSKIEJ telewizji nikt nikomu nie potrzebuje przypominac przeciwko komu byl ruch oporu i niczego zlego w wypowiedzi dziennikarza nie ma. Ale to przeciez TV "na uslugach komuchow i Zydow", wiec z natury rzeczy musi byc zla. A juz wyciagniecie z tego wniosku, ze to ma byc pierwszym krokiem do ogloszenia winy Polakow za rozpetanie wojny wsakzuje na mentalnosc chora, albo neidorozwinietego, potrzebujacego pomocy psychiatrycznej.Nasz Nocnik kompromituje nie TV tylko siebie swoim poziomem, a wlasciwie brakiem jakigokolwiek poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkatha Re: O upadku "ND-cji" IP: 151.112.27.* 15.01.04, 03:42 jak na razie to widze ze ty wlasnie jeczysz na forum ktos ci kaze czytac ND ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd Re: O upadku "ND-cji" IP: *.p.lodz.pl / *.p.lodz.pl 15.01.04, 09:46 Oczywiście, że nikt w Polsce nie zmusza nikogo do czytnia takiej czy innej gazety, oraz nikt mi tego nie zabrania. Więc ja ze swego prawa korzystam i Nasz Dziennik czytuję, dzięki temu, że mają pełne wydanie w internecie. Przytoczony przeze mnie artykuł zbulwersował mnie tak, że chciałem podyskutować na jego temat, a na stronie ND forum nie ma. Swoją drogą, ciekawe czemu? Prawdziwa cnota krytyk się nie boi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM do zyda IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 10:01 masz potezne problemy z mysleniem. To na pewno. Zjawisko eufemizacji wypowiedzi, będace czescią ruchu polit-poprawnosci, jest znane od dawna i trwale obecne w naszej rzeczywistosci. Istnieje wiele osob, ktore sie z tym nie zgadzają. Uwazaja, ze wlasciwym jest nazywac rzeczy jakimi one są. Sprawa się komplikuje, gdy owa eufemizacja odnosis się jedynie do pewnych zjawisk (faktycznie daje sie zauwazyc pewien parasol ochronny nad pzeszloscia Niemiec a takze niektorymi aspektami funkcjonowania diaspory zydowskiej - vide: skandal w Niemczech sprzed paru tygodni), natomist w przypadku innych wrecz z luboscia opisuje sie rzeczy po imieniu (i faktycznie Polacy, nasz rzekomy anty-semityzm, Jedwabne to obszary, gdzie eufemizacja nie obowiązuje). To wszystko jest od dawna znane, przedyskutowane i oczywiste. Ja osobiscie wolalbym aby powiedziano kto go rozstrzelal. Ty uwazasz inaczej. O tym nalezy milczec, myslisz. Wiec dlaczego o innych sprawach nalezy mowic? A. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: do zyda 15.01.04, 20:46 Gość portalu: AdamM napisał(a): > masz potezne problemy z mysleniem. To na pewno. Zjawisko eufemizacji > wypowiedzi, będace czescią ruchu polit-poprawnosci, jest znane od dawna i > trwale obecne w naszej rzeczywistosci. Istnieje wiele osob, ktore sie z tym nie > > zgadzają. Uwazaja, ze wlasciwym jest nazywac rzeczy jakimi one są. Sprawa się > komplikuje, gdy owa eufemizacja odnosis się jedynie do pewnych zjawisk > (faktycznie daje sie zauwazyc pewien parasol ochronny nad pzeszloscia Niemiec a > > takze niektorymi aspektami funkcjonowania diaspory zydowskiej - vide: skandal w > > Niemczech sprzed paru tygodni), natomist w przypadku innych wrecz z luboscia > opisuje sie rzeczy po imieniu (i faktycznie Polacy, nasz rzekomy anty- semityzm, > \ A to w Polsce nie było nigdy antysemityzmu?! Co więc stało się przed wojną we Lwowie, Przytyku czy Myślenicach? No tak, pewnie krasnoludki urządziły pogrom i zwaliły winę na Polaków. Istnieje też druga opcja: Żydzi sami siebie wymordowali. > Jedwabne to obszary, gdzie eufemizacja nie obowiązuje). To wszystko jest od > dawna znane, przedyskutowane i oczywiste. Ja osobiscie wolalbym aby powiedziano > > kto go rozstrzelal. A to ty nie wiesz, kto dokonał mordu w Palmirach? Jaką ci to opinię wystawia jako Polakowi?! O co jak o co, ale czytelników ND o brak znajomości przeszłości bym nie podejrzewał (inna rzecz, że świadomość historyczna jest u nich ździebko zdeformowana). Pozdrawiam "freemason" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Katonazisci IMPUTUJA MYSLI i INTENCJE IP: *.rdu.bellsouth.net 16.01.04, 04:34 wedlug ich chorych projekcji. W tym miesci sie nieuczciwosc intelektualna tego artykulu. I robia te oskarzenia nie dajac szansy wyjasnienia autorow/prezenterowi. Te smieci maja sztampe: oni- zli, my dobrzy.Ubustwo intelektualne tych nazistow kaze im krasc cudze terminy. Jak "polski HOLOCAUST". co polskiego w holocaust? Nie stac was na cos swojego? Poza ND nikt powaznie nie uzyje zbitki polski i holocaust. Za n\malym gownem sa by tworzyc opinie. nawet w Polsce sa marginesem, a na swiecie nawet szumem nie sa.Wiedzac ze sa marginesem , poza cywilizacja ludzka, pozwalaja sobie na wiele nieodpowiedzialnych wypowiedzi. Gnoje sie nie licza, wiec nie licza sie sami z tym co pisza. Zamkniete kolo izolacji w ktorej sami uczestnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Przyganiał kocioł garnkowi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.04, 23:40 Autor artykułu w Dzienniku Polskim również wypisuje bzdury świadczące, że mało wie o zbrodni w Palmirach i nigdy tam nie był. Słowa " zamordowany przez Niemców (nie "rozstrzelany" - rozstrzelania dokonuje się na mocy wyroku sądu wojskowego) 21 czerwca 1940 roku w Palmirach, na skraju Puszczy Kampinoskiej" świadczą o nieznajomości tematu przez autora. Skraj Puszcy Kampinoskiej jest to obiegowa podręcznikowa informacvja o zbrodni w Palmirach. Wyjaśniam, że zbrodni dokonywano w różnych miejscach Puszczy Kampinoskiej. Najwięcej takich miejsc znajduje się w odległości 6 km od wsi Palmiry w pobliżu leśniczki Pociecha na terenach w pobliżu dawnych magazynów wojskowych. Inne miejsca zbrodni to Nadłuże w pobliżu Wólki Węglowej, lasy w pobliżu Dąbrowy Leśnej i dziesiątki innych miejsc. Palmiry są tylko symbolem miejsca gdzie urządzono po wojnie cmentarz. Cmentarz znajduje się dokładnie w środku lasu pomiędzy wsią Palmiry z jednej strony a wsią Truskaw z drugiej. Jeśli od dziennikarza TV1 autor artykułu wymaga aby dokładnie informował to od tego poprawiacza chyba również należy wymagać aby dostosował sie do narzuconych przez siebie kryteriów - bo to wychodzi,że uczył Marcin Marcina A zresztą, czego ja wymagam od dziennikarzy tak poczytnego pisma? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Przypomnij sobie o czym jest w wątek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.04, 00:09 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Autor artykułu w Dzienniku Polskim również wypisuje bzdury świadczące, że mało > wie o zbrodni w Palmirach i nigdy tam nie był. > Słowa " zamordowany przez Niemców (nie "rozstrzelany" - rozstrzelania dokonuje > się na mocy wyroku sądu wojskowego) 21 czerwca 1940 roku w Palmirach, na skraju > > Puszczy Kampinoskiej" świadczą o nieznajomości tematu przez autora. Skraj > Puszcy Kampinoskiej jest to obiegowa podręcznikowa informacvja o zbrodni w > Palmirach. > Wyjaśniam, że zbrodni dokonywano w różnych miejscach Puszczy Kampinoskiej. > Najwięcej takich miejsc znajduje się w odległości 6 km od wsi Palmiry w pobliżu > > leśniczki Pociecha na terenach w pobliżu dawnych magazynów wojskowych. Inne > miejsca zbrodni to Nadłuże w pobliżu Wólki Węglowej, lasy w pobliżu Dąbrowy > Leśnej i dziesiątki innych miejsc. Palmiry są tylko symbolem miejsca gdzie > urządzono po wojnie cmentarz. Cmentarz znajduje się dokładnie w środku lasu > pomiędzy wsią Palmiry z jednej strony a wsią Truskaw z drugiej. > > Jeśli od dziennikarza TV1 autor artykułu wymaga aby dokładnie informował to od > tego poprawiacza chyba również należy wymagać aby dostosował sie do narzuconych > > przez siebie kryteriów - bo to wychodzi,że uczył Marcin Marcina > A zresztą, czego ja wymagam od dziennikarzy tak poczytnego pisma? > Pozdr Chyba nie bardzo wiesz o co chodzi . Więc przypomnę . Autor wątku deprecjonuje artykuł w ND opisujący przypadki poprawności politycznej . Mało tego . Uważa że sam fakt zasygnalizowania tego zjawiska jest na tyle naganny że należy totalnie zjechać ND , nie zniżając się do skomentowania tego faktu . Ja twierdzę że takie fakty mają miejsce co nie trudno stwierdzić nawet na tym forum . Ty zaś skoncentrowałeś się na szczegółach mordu w Palmirach jakby wątek dotyczył tego dramatycznego zdarzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd Re: Przypomnij sobie o czym jest w wątek IP: *.p.lodz.pl / *.p.lodz.pl 16.01.04, 00:38 Moim celem nie jest walka z poprawnością polityczną, naturalnie w granicach rozsądku; cenię sobie zasadę unikania słów "parchy", bądź "klechy", nawet jeśli samemu się tak pomyśli. Moim celem było wskazanie jednego z instrumentów swoistej terapii aplikowanej swoim odbiorcom przez media określane jako "radykalne". Efektem tych działań ma być, według mnie, wyleczenie ludzi z umiejętności myślenia i wpojenie schizofrenicznego przekonania, że zza każdego węgła i za każdym krzakiem czyha wróg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Przypomnij sobie o czym jest w wątek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.04, 01:01 Gość portalu: żyd napisał(a): > Moim celem nie jest walka z poprawnością polityczną, naturalnie w granicach > rozsądku; cenię sobie zasadę unikania słów "parchy", bądź "klechy", nawet jeśli > > samemu się tak pomyśli. Moim celem było wskazanie jednego z instrumentów > swoistej terapii aplikowanej swoim odbiorcom przez media określane > jako "radykalne". Efektem tych działań ma być, według mnie, wyleczenie ludzi z > umiejętności myślenia i wpojenie schizofrenicznego przekonania, że zza każdego > węgła i za każdym krzakiem czyha wróg. Wierzę w twoje dobre intencje ale będę się upierał że przykład wybrałeś zły . Widziałem w ND teksty naprawdę "zasługujące" na taką ocenę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd Re: Przypomnij sobie o czym jest w wątek IP: *.p.lodz.pl / *.p.lodz.pl 16.01.04, 01:50 Ja również czytałem w ND wiele głupich tekstów. Przypuszczam, że mój wybór jes podyktowany ciężką alergią na spiskowe teorie dziejów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Wiem o czym jest w wątek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.04, 13:12 Wiem o czym jest wątek i dlatego swoje uwagi odniosłem nie do wątku tylko do autora artykułu, który w pominięciu słów wskazujących, że zbrodnie w Palmirach popełnili Niemcy uznał to za spisek przeciwko Narodowi Polskiemu. Ponieważ dla autora artykułu w Dzienniku Polskim każdy temat jest dobry aby zacząć udowadniać swoją spiskową teorię więc mu podrzucam następny temat "Zbrodnia Katyńska'. Mówiąc o niej również bardzo często nie mówimy kto ją popełnił. I wszyscy jakość dobrze wiedzą, że to nie byli Niemcy ani Chińczycy. W swoim poście starałem się wyjaśnić, że jeżeli autor artykułu w D.P. żąda od innych aby byli tak dokładni w swoich wypowiedziach to również ( a może przede wszystkim) należy wymagać tego od siebie. Innych myśli autora S.S. nawet nie starałem się analizować. Nie schodzę do takiego poziomu, tak jak i nie schodzę do poziomu NIE, SUPEREXPRESU i kilku innych podobnych. Pozdr. PS Pisemek lewackich też nie czytuję. Odpowiedz Link Zgłoś
indris O czym jest wątek 16.01.04, 13:41 Wątek jest o niewątpliwym przypadku bądź skretynienia, bądź idiotycznego czepiania sie w stylu właśnie poprawności politycznej. Nie jest bowiem prawdą to co napisał wikul: "Autor wątku deprecjonuje artykuł w ND opisujący przypadki poprawności politycznej . Mało tego . Uważa że sam fakt zasygnalizowania tego zjawiska jest na tyle naganny..." Artykuł w ND deprecjonuje się sam,autor wątku podał tylko link do niego. Artykuł NIE opisuje przypadku poprawności politycznej ale ODKRYWA ją tam gdzie jej nie ma. A owo "odkrycie" polega na zarzuceniu dziennikarzowi sportowemu, że powiedział o Kusocińskim "rozstrzelany w Palmirach" a nie "zamordowany przez Niemców". Głupota tego "odkrycia" naprawdę nie wymaga szczegółowych uzasadnień. Może tylko warto dodać, że zjawisko polit-poprawności istnieje naprawdę. Ale doszukiwanie się go tam gdzie go nie ma może tylko ośmieszyć wytykanie go tam gdzie jest. Przy okazji: w ND pojawiają się niekiedy adnotacje "zginął w Katyniu" albo "zamordowany w Katyniu". Na ogół nie dodaje się przez kogo zamordowany, bo - słusznie - uważa się, że polski czytelnik to wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kepi Re: Czy "Nasz Dziennik" może upaść jeszcze niżej? IP: *.acn.pl 16.01.04, 06:34 Upadł dużo niżej broniąc w tekstach na pierwszych stronach abp.Paetza kiedy wybuchł skandal woół jego osoby! Ta notatka to przy tym drobiazg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touluse~Lautrec Re: Czy "Nasz Dziennik" może upaść jeszcze niżej? IP: *.chello.pl 16.01.04, 08:30 Nie utonie. Bo gówno nie pływa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Tym razem ta szmata dobrze napisała, ale za mało IP: *.chello.pl 16.01.04, 23:31 Zapamiętajcie sobie wy ciemniaki politpoprawne: To Niemcy napadły na Polskę i to Niemcom Anglia wypowiedziała wojnę. To Niemcy wymordowali Żydów i Cyganów. To Niemcy urządzali sobie polowania na Polaków na ulicach Warszawy. To Niemcy mordowali rosyjskich jeńców wojennych. To Niemcy przywrócili niewolnictwo w starożytnym stylu, dając swoim rolnikom niewolników spośród podbitych ludów. To Niemcy uznali wygolonych pedałów z NSDAP za swoich idoli. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Tym razem ta szmata dobrze napisała, ale za m 16.01.04, 23:34 Gość portalu: doku napisał(a): > Zapamiętajcie sobie wy ciemniaki politpoprawne: > > To Niemcy napadły na Polskę i to Niemcom Anglia wypowiedziała wojnę. > > To Niemcy wymordowali Żydów i Cyganów. > > To Niemcy urządzali sobie polowania na Polaków na ulicach Warszawy. > > To Niemcy mordowali rosyjskich jeńców wojennych. I na odwrót. > > To Niemcy przywrócili niewolnictwo w starożytnym stylu, dając swoim rolnikom > niewolników spośród podbitych ludów. > > To Niemcy uznali wygolonych pedałów z NSDAP za swoich idoli. Spałeś z nimi? Opowiedz o tym, dla mnie jako osoby zainteresowanej historią to pasjonujące)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derwisz Re: Niemcy ,a Niemcy,czyli Werhmacht nie IP: 80.53.175.* 17.01.04, 02:32 zabijał,jak twierdzili niektórzy gen.niemiecy w czasie procesów. Niestety często było inaczej.W czasie kampanii wrześniowej Werhmacht wielokrotnie dopuszczał się zbiorowych mordów na ludności cywilnej i jeńcach wojennych,to było preludium do tego co robił w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd Re: Niemcy ,a Niemcy,czyli Werhmacht nie IP: *.p.lodz.pl 17.01.04, 22:55 Kilka uwag technicznych. Wehrmacht oczywiście ma wiele za uszami, żeby tu wspomnieć akcje pacyfikacyjne, ale w porównaniu z innymi fromacjami, Wehrmacht, a właściwie Heer, wypada rzeczywiście najlepiej. Naturalnie "najlepiej" to mocno względne określenie. W Rosji najgorszą prasę Niemcom zrobiły jednostki Waffen SS, jak zresztą wszędzie na świecie. SS paradoksalnie wyszły Wehrmachtowi i innym formacjom na dobre, bo najgorsi zwyrodnialcy odchodzili z nich właśnie do SS, bo tam tylko mogli "rozwinąć skrzydła". Wehrmachtowi najbliżej było do regularnej armii, godnej bycia pod ochroną konwencji genewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś