Dodaj do ulubionych

narodowi bohaterowie Blumsztajna

14.11.09, 09:03
wyborcza.pl/1,86116,7245007,Moi_narodowi_bohaterowie.html

+++++++++++++++++++++++++++
otóż okazuje się, że dla Żyda Blumsztajna bohaterami narodowymi w patriotyczne
święto narodowe z okazji odzyskania niepodległości Polski, są anarchiści nie
wierzący w jakiekolwiek państwo, nie uważający się za patriotów, którzy chcą
być obywatelami świata. Na dodatek zakłócający prawo poprzez atakowanie
legalnej demonstracji.
A może by tak Żyd Blumsztajn w końcu zrobił aliję do Israela, bo przecież tam
też faszystów mają ze świeżego importu z Rosji. Mógłby tam pisać peany na
cześć swych bohaterów obrzucających kamieniami israelskich policjantów zza
muru właśnie.
Obserwuj wątek
    • first.kanalia Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 09:13
      lo matko, znowu o zydach?to se pogadaj ze szlachcianka z otwocka ja odpadam,
      nawet mi sie czytac nie chce
    • pan.scan Blumsztajn ma paszport Izraela? 14.11.09, 09:17
      Bo, że takie brednie pisze Talmudziak(cyniol) z paszportem kanadyjskim
      którego "mądrość cenisz" to rzecz normalna, ale że ty?
      A może jest to ta nić wzajemnego porozumienia?

perla napisał:
      ..dla Żyda Blumsztajna...
      • perla nie wiem czy ma paszport ale 14.11.09, 09:41
        ma odpowiednią metrykę dzięki której dostanie paszport wprost na lotnisku.
        Facet, który stan wojenny przesiedział w Paryżu, a bp. J. Kuroń zwyzywał go od
        ostatnich szmat, za narodowych bohaterów Polski wybrał sobie anarchistycznych
        zadymiarzy właśnie.
        • pan.scan Sięgnij do rozporka, będziesz miał komplet 14.11.09, 09:59
          do metryki.
          Przesiedział, bo 13.12.81 możliwości przyjazdu do kraju nie było, a
          przesiedział działają w tamtejszej "S".
          Tego faceta, absolwenta filozofii chrześcijańskiej z KULU skądinąd, władza
          ludowa chciała w 85 wysłać w jedną stronę z powrotem do Paryża, bo władzy
          ludowej chuliganił, przy czym sądzę że metryka również i w tym czasie była
          odpowiednia. Dzięki temu, że takie Blumsztajny m.in. działali w Korze
          możesz teraz gromić pedałów i wychwalać pod niebiosa hajlujących
          chłopaków. To gwoli niedawnej historii.
          • first.kanalia Re: a teraz lewicowa mlodziez, go zachwyca 14.11.09, 10:01
            Przeciwko nim protestuje lewicowa młodzież, też przywołująca hasła z lat 30.,
            ale zupełnie inne: "Faszyzm nie przejdzie" czy "No pasaran".
          • perla Re: Sięgnij do rozporka, będziesz miał komplet 14.11.09, 10:14
            pan.scan napisał:

> do metryki.
            > Przesiedział, bo 13.12.81 możliwości przyjazdu do kraju nie było, a
            > przesiedział działają w tamtejszej "S".

możliwość przyjazdu była i niejeden przyjechał. Nie mówię o pierwszych dniach a
            o miesiącach.
            A i jeszcze jedno jest. To za jego "działalność w paryskiej "S" tak go Kuroń zjebał.
            I ja nikomu nigdzie nie zaglądam, ale to on sam podkreślał swe żydostwo w stylu:
            jestem "Polakiem żydowskiego pochodzenia", "polskim Żydem", "Polakiem", "Żydem",
            "częściej Polakiem niż Żydem", "Żydem z Polski".

> Dzięki temu, że takie Blumsztajny m.in. działali w Korze
            > możesz teraz gromić pedałów

żadnego pedała to ja jeszcze nie pogromiłem. Za PRL-u to MO ich gromiła za
            ekscesy w publicznych toaletach, co teraz nazywa się "kochać inaczej".

> i wychwalać pod niebiosa hajlujących
            > chłopaków.

a tu to przesadzasz. Nigdy nie wychwalałem hajlujących chłopaków. To Blumstajn
            wychwala lewaków spod sierpa i młota. A statystyka mówi, że ci hajlujący zabili
            o połowę mniej ludzi niż ci z sierpem i młotem właśnie.
            • amamit Re: Sięgnij do rozporka, będziesz miał komplet 14.11.09, 10:25
              "I ja nikomu nigdzie nie zaglądam, ale to on sam podkreślał swe żydostwo"

Nie oznacza to, że masz masz go dokądkolwiek wysyłać.

"A i jeszcze jedno jest. To za jego "działalność w paryskiej "S" tak go Kuroń zjebał."
              Jasne. Już wiem o czym piszesz... Nie za bardzo sobie wziąłeś do serca PRL-owska propagandę? wink
              • amamit Re: Sięgnij do rozporka, będziesz miał komplet 14.11.09, 10:26
                poprawka
                Nie oznacza to, że masz prawo go dokądkolwiek wysyłać.
                • perla ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 10:53
                  ja mu po prostu pokazuję miejsce gdzie miałby możliwość częściej zachwalać
                  łamiących prawo i bluzgać interweniujących policjantów. Mógłby pisać peany o
                  Palestyńczykach rzucających kamieniami, których rozpędza ta zła policja
                  israelska właśnie.
                  • amamit Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 11:00
                    Złamaniem prawa było wydanie zezwolenia na tę manifestację.
                    Chyba, że w zawiadomieniu nie był podany prawdziwy organizator - co też jest naruszeniem prawa.
                    • amamit Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 11:02
                      Poza tym
                      "a bp. J. Kuroń zwyzywał go od ostatnich szmat"
                      Ciekawe, że taki "antykomuch" jak ty argumentuje "wrońską" propagandą.
                      • perla Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 11:17
                        amamit napisała:

> Ciekawe, że taki "antykomuch" jak ty argumentuje "wrońską" propagandą.

marudzisz fanatycznie. Akurat K. to potwierdził gdy już nie było wrońskiej
                        propagandy właśnie.
                        • amamit Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 11:52
                          Nie Perła. Nie marudzę.
                          Kuroń tego nie potwierdził.

Jeszcze "dwa słowa" o tej manifestacji.
                          Uważam, że złamano prawo. Nie dlatego, że zdelegalizowano ONR w Brzegu.
                          Pozwolono na demonstrację "ruchu", chociaz z góry było wiadomo, że w trakcie jej trwania dojdzie do wezwań do nienawiści.
                          Można założyć, że ktoś kto wydał zezwolenie zrobił to w dobrej wierze. Można podejrzewać, że ktoś nie chciał zakładać z góry, że dojdzie do złamania prawa.
                          Gorzej, że tej demonstracji nie przerwano. Pomimo obecności policji. Nigdzie nie jest napisane, że to co ma zezwolenie ma prawo odbyć sie do końca, tylko dlatego, że ma zezwolenie.
                          Ale niestety tak jest z egzekwowaniem prawa w Polsce.
                          A oni strasznie dumni z tej ochrony policji.
                          • amamit Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 11:56
                            Nie dlatego, że zdelegalizowano ONR w Brzegu a wydano zezwolenie na tę imprezę - to miałam na myśli.
                          • first.kanalia Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 11:59
                            amamit napisała:

> Nie Perła. Nie marudzę.
                            > Kuroń tego nie potwierdził.
                            >
                            > Jeszcze "dwa słowa" o tej manifestacji.
                            > Uważam, że złamano prawo. Nie dlatego, że zdelegalizowano ONR w Brzegu.
                            > Pozwolono na demonstrację "ruchu", chociaz z góry było wiadomo, że w trakcie je
                            > j trwania dojdzie do wezwań do nienawiści.
                            > Można założyć, że ktoś kto wydał zezwolenie zrobił to w dobrej wierze. Można po
                            > dejrzewać, że ktoś nie chciał zakładać z góry, że dojdzie do złamania prawa.

to trzeba wszystkiego zakazac, zawsze mozna zakladac, ze zostanie prawo zlamane,

> Gorzej, że tej demonstracji nie przerwano. Pomimo obecności policji. Nigdzie ni
                            > e jest napisane, że to co ma zezwolenie ma prawo odbyć sie do końca, tylko dlat
                            > ego, że ma zezwolenie.

tu jeszcze lepiej, dac pozwolenie, a pozniej z palami

Ale niestety tak jest z egzekwowaniem prawa w Polsce.
                            > A oni strasznie dumni z tej ochrony policji.

nie wiem czy dumni, ale podobno prawo jest jedno dla wszystkich, homo tez maja
                            ochrone,
                            • amamit Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 12:02
                              Oczywiste rzeczy należy zakładać. To się nazywa prewencja. Zapobieganie przestępstwom jest równie ważne co ściganie.

Oczywiście, że należało przerwać po pierwszych okrzykach "Polska tylko dla Polaków" .
                              • first.kanalia Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 12:12
                                amamit napisała:

> Oczywiste rzeczy należy zakładać. To się nazywa prewencja. Zapobieganie przestę
                                > pstwom jest równie ważne co ściganie.

zakazywac wiec wszystkiego prewencyjnie

> Oczywiście, że należało przerwać po pierwszych okrzykach "Polska tylko dla Pola
                                > ków" .

pewnie, trzeba moze do polski troche tych biednych palestynczykow, troche
                                turkow, spodoba ci sie od razu ammamit

co do nacjonalizmu,ktorego podobno nie lubisz syjonizm to tez nacjonalizm

panstwo tylko dla zydow,zakaz slubow z gojami, nie mow ,ze nie czytalas, tego
                                jakos nie krytykujesz
                                • amamit Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 12:32
                                  Nie wszystkiego, tylko rzeczy, co do których wiadomo jak się mogą toczyć.

Co mają do Blumsztajna i Perły zamiaru wysłania go do Izraela Turkowie? Napisałam - nie plącz mi się pod nogami.
                                  • first.kanalia Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 12:37
                                    amamit napisała:

> Nie wszystkiego, tylko rzeczy, co do których wiadomo jak się mogą toczyć.
                                    >
                                    > Co mają do Blumsztajna i Perły zamiaru wysłania go do Izraela Turkowie? Napisał
                                    > am - nie plącz mi się pod nogami.

maja duzo, w polsce ich jeszcze nie ma ,a ja jeszcze troche sie poplatam ,perla
                                    odrobil wypracowanko na zadany temat i sobie poszedl,tak cie sama zostawil,
                                    wlasciwie o tym blumsztejnie,mogliscie sobie przez telefon porozmawiac
                                    • amamit Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 12:51
                                      W Polsce ich jeszcze nie ma? Chyba dawno tutaj nie byłaś.

Zresztą na studia przyjeżdżali już od dawna. I wielu z nich zostało.

Nic to jednak nie ma do tematu wątku.
                                      Ja tam nie szukam ratunku u narodowców przed napływem Arabów do Europy.

Nie szukam też u nich ratunku dla Polski. Polski siłą przed II wojną była jej wielonarodowość.
                                      • first.kanalia Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 12:59
                                        amamit napisała:

> W Polsce ich jeszcze nie ma? Chyba dawno tutaj nie byłaś.
                                        >
                                        > Zresztą na studia przyjeżdżali już od dawna. I wielu z nich zostało.

nie ma tyle co we francji co w europie

> Nic to jednak nie ma do tematu wątku.

rozmawiamy o mniejszosciach ty zaczelas

Ja tam nie szukam ratunku u narodowców przed napływem Arabów do Europy.

kiedys sie to odbije rykoszetem, cala tapoprawnosc polityczna

> Nie szukam też u nich ratunku dla Polski. Polski siłą przed II wojną była jej w
                                        > ielonarodowość.

no strasznie silni bylismy takie silne wielonarodowe panstwo i niemcy rozwalili
                                        • amamit Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 13:06
                                          Nie tylko Polskę i nie tylko Niemcy.
                                          Polska była młoda a jej siłą była wielonarodowość. To był ogromny potencjał.
                                          Chyba musiałabym się z tobą na głowy zamienić, żeby wziąć za dobrą monetę hasła ONR-u czy NOP-u smile))

> nie ma tyle co we francji co w europie
                                          We Francji i w Europie? smile))
                                          Od kiedy Francja poza Europą? smile
                                          Francja i reszta Europy też ma ruchy narodowe i co? Uchroniły ich przed napływem imigrantów?
                                          • first.kanalia Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 13:11
                                            amamit napisała:

> Nie tylko Polskę i nie tylko Niemcy.
                                            > Polska była młoda a jej siłą była wielonarodowość. To był ogromny potencjał.
                                            > Chyba musiałabym się z tobą na głowy zamienić, żeby wziąć za dobrą monetę hasła
                                            > ONR-u czy NOP-u smile))
                                            >
                                            > > nie ma tyle co we francji co w europie
                                            > We Francji i w Europie? smile))
                                            > Od kiedy Francja poza Europą? smile
                                            > Francja i reszta Europy też ma ruchy narodowe i co? Uchroniły ich przed napływe
                                            > m imigrantów?
                                            >
                                            >

no tak jak sie uparlas na te sile w wielonarodowosci, to bedziesz tak mantrowac
                                            sobie,mantruj dalej, dobrze Ci idzie,
                                            • amamit Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 13:19
                                              Ty mi lepiej odpowiedz: w jakim kraju ruchy narodowe doprowadziły do powstania państw narodowych we współczesnej Europie?
                                              I w gdzie powstrzymały napływ imigrantów.

> no tak jak sie uparlas na te sile w wielonarodowosci, to bedziesz tak mantrowac
                                              > sobie,mantruj dalej, dobrze Ci idzie,
                                              >

Norma u Gini, gdy braknie argumentów.smile
                              • cyniol Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 12:36
                                amamit napisała:

>
                                > Oczywiście, że należało przerwać po pierwszych okrzykach "Polska tylko dla Pola
                                > ków" .

Niby dlaczego nalezalo przerwac?
                    • first.kanalia Re: pomnik jest nielegalny 14.11.09, 11:08

amamit napisała:

> Złamaniem prawa było wydanie zezwolenia na tę manifestację.
                      > Chyba, że w zawiadomieniu nie był podany prawdziwy organizator - co też jest na
                      > ruszeniem prawa.
                      >

est też nowa tradycja. Na ulicach Warszawy, po raz kolejny, odbywa się
                      praktyczna dyskusja o kształcie polskiego patriotyzmu. Pod pomnik Romana
                      Dmowskiego maszeruje ONR - młodzi ludzie bez żenady odwołujący się do tradycji
                      polskiego faszyzmu. Przeciwko nim protestuje lewicowa młodzież, też przywołująca
                      hasła z lat 30., ale zupełnie inne: "Faszyzm nie przejdzie" czy "No pasaran".

trzeba zburzyc pomnik nielegalny jest jak i manifestacja
                  • first.kanalia Re: ja go nigdzie nie wysyłam 14.11.09, 11:00
                    teraz bedzie debata, nad kiepskim wypracowaniem pana seweryna, jak dojdziecie do
                    burzenia pomnika dmowskiego, to wyskijcie wiadomosc
            • dana33 Re: Sięgnij do rozporka, będziesz miał komplet 14.11.09, 13:57
              rzeczywiscie perliczkowaty "żadnego pedała to ja jeszcze nie pogromiłem"???????

mam ci przypomniec twoje nagonki na bl.p. marka parkera?????
              • perla zastanów się dane33 co wypisujesz 14.11.09, 16:23
                czy ja jestem AIDS, który pogromił mark.parkera właśnie?
                • dana33 Re: zastanów się dane33 co wypisujesz 14.11.09, 17:14
                  marek nie umarl na aids, perla....
                  gromiles go tutaj dzien i noc... i o niewybrednie... i teraz, jak nie zyje i
                  nawet napluc ci w twarz nie moze, to jeszcze rozsiewasz o nim klamstwa...

nu, jako chrzescijanin i katolik to czeka cie sad ostateczny.....
                  • perla Re: zastanów się dane33 co wypisujesz 14.11.09, 17:24
                    dana33 napisała:

> marek nie umarl na aids, perla....

możliwe. Niemniej pisał, że zaraził się tym w Meksyku. On lubił opisywać swe
                    intymne sprawy.

> gromiles go tutaj dzien i noc...

1 (słownie: jeden) wątek o nim założyłem, gdy napisał, że nosi nazwisko po mężu.
                    Zapytałem więc, czy on żona czy mąż jest.

> i teraz, jak nie zyje i
                    > nawet napluc ci w twarz nie moze, to jeszcze rozsiewasz o nim klamstwa...

pluć pluł, faktycznie, ale mnie omijał. Wolał pisywać o Maryji, że żydowską
                    nierządnicą była.

> nu, jako chrzescijanin i katolik to czeka cie sad ostateczny.....

mam dla ciebie złą nowinę. Spotkamy się w piekle właśnie.

• dana33 Re: zastanów się dane33 co wypisujesz 14.11.09, 17:36
                      - marek nic takiego nie pisal... nigdy i nigdzie...
                      - zalozyles conajmniej 3 watki o marku i napisales conajmniej 40 postow o nim....

klamiesz i to klamiesz o kims, kto juz nie zyje...
                      ty to jednak swinia jestes, perliczkowaty i to smierdzaca....
                      • perla Re: zastanów się dane33 co wypisujesz 14.11.09, 17:42
                        dana33 napisała:

> - marek nic takiego nie pisal... nigdy i nigdzie...

pisał, bodajby na forum Wiadomości podczas jakiejś kłótni w komentarzu do artykułu.

> - zalozyles conajmniej 3 watki o marku i napisales conajmniej 40 postow o nim..

a nie 39?

> klamiesz i to klamiesz o kims, kto juz nie zyje...
                        > ty to jednak swinia jestes, perliczkowaty i to smierdzaca....

wyluzuj dana33. Tobie też zdarza się pisać nieładnie o nie żyjących. Np. o
                        Adolfie Hitlerze właśnie.
                        • dana33 Re: zastanów się dane33 co wypisujesz 14.11.09, 17:56
                          nie pisal.... nigdy i na zadnym forum....
                          lzesz perliczkowaty.... lzesz strasznie, bo wlasnie o zmarlym...
                          swinia jestes....
                          • perla Re: zastanów się dane33 co wypisujesz 14.11.09, 18:07
                            ja świnia? A ty to kto niby? Użyte przeze mnie słówko "pedał" natychmiast ci się
                            skojarzyło z owym nieboszczykiem. Ładnie to tak właśnie?

forum.gazeta.pl/forum/w,13,102964302,102973815,Re_Siegnij_do_rozporka_bedziesz_mial_komplet.html
                            • dana33 Re: zastanów się dane33 co wypisujesz 14.11.09, 18:18
                              nie perliczkowaty..... slowo "zadnego" skojarzylo mi sie natychmiast z twoimi
                              nagonkami na marka...

nie ze mna te numery, manipulancie swinski...
                              • perla Re: zastanów się dane33 co wypisujesz 14.11.09, 18:22
                                dana33 napisała:

> nie perliczkowaty..... slowo "zadnego" skojarzylo mi sie natychmiast z twoimi
                                > nagonkami na marka...

to czemu w kontekście pedałów przywołałaś od razu zmarłego mark.parkera właśnie?
                                • dana33 Re: zastanów się dane33 co wypisujesz 14.11.09, 18:33
                                  a o jakim homoseksualiscie otwierales jeszcze watki i plules na niego gdzie
                                  mogles, perliczkowaty?
                                  bo mark byl jedynym, ktorego nazwisko ciagle wymieniales.... oprocz oczywiscie
                                  postow, w ktorych plules na wszystkich homoseksualistow ogolnie... tak ze to
                                  slowo "zadnego" juz jest klamstwem.....
                                  spadaj facet....
          • amamit Re: Sięgnij do rozporka, będziesz miał komplet 14.11.09, 10:16
            Nawet nie działał a założył Komitet "Solidarności" w Paryżu.

Zastanawiam się co mnie umknęło. Nie przypominam sobie faktu z drugiej części postu Perły. Tej z Kuroniem w roli głównej.
      • cyniol Re: Blumsztajn ma paszport Izraela? 14.11.09, 12:56
        pan.scan napisał:

> Bo, że takie brednie pisze Talmudziak(cyniol) z paszportem kanadyjskim
        > którego "mądrość cenisz" to rzecz normalna, ale że ty?
        > A może jest to ta nić wzajemnego porozumienia?
        >
        > perla napisał:
        > ..dla Żyda Blumsztajna...

Nasz POPscanik(Pelniacy Obowiazki Polaka) o cyniolu mysli dzien i noc, haha
        POP scanik, jak na Polaka przystalo, podziela poglady Polaka Blumsztajnasmile
    • amamit Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 09:34
      A tobie się mieszają trzy rzeczy.

To, że ta demonstracja była legalna, to skandal.

Blumsztajn nie jest lewakiem ani tym bardziej anarchistą. Napisał tekst ponad swoimi poglądami, oddając sprawiedliwość.

Przestań z tym wysyłaniem polskich Żydów gdziekolwiek.

"Mógłby tam pisać peany na
      > cześć swych bohaterów obrzucających kamieniami israelskich policjantów zza
      > muru właśnie."
      ???

"Nacjonalisty" się naczytałeś?
      • first.kanalia Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 09:44
        amamit napisała:

> A tobie się mieszają trzy rzeczy.
        >
        > To, że ta demonstracja była legalna, to skandal.

a gdzie ten skandal znowu?homosksualne sobie maszeruja, i jest ok.
        a zlozenie kwiatow pod pomnikiem to skandal?
        Pomnika nie chcesz zburzyc?

Blumsztajn nie jest lewakiem ani tym bardziej anarchistą. Napisał tekst ponad s
        > woimi poglądami, oddając sprawiedliwość.

Pisac kazdy moze raz lepiej raz troche gorzej.Wolnosc slowa jest, ma lamy niech
        sobie pisze.

> Przestań z tym wysyłaniem polskich Żydów gdziekolwiek.

hihihi ja tez wysylalam do izraela ,tyle, ze polakow, co mi bronka atakowali.

> "Mógłby tam pisać peany na
        > > cześć swych bohaterów obrzucających kamieniami israelskich policjantów zz
        > a
        > > muru właśnie."
        > ???
        perla prowokuje jak zwykle wlasnie
        > "Nacjonalisty" się naczytałeś?

A Ty jest nacjonalistka i wcale nie mam Ci tego za zle.
        • amamit Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 09:49
          Nie plącz mi się Gini pod nogami.
          • first.kanalia Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 09:51
            az tak trudno,?chcialam jedynie perelce watek pociagnac, bez afektow zaznaczam
    • piq Sewek, jak go osobiście lubiłem,... 14.11.09, 10:10
      ...nigdy intelektualnie mocny nie był.
    • hasz0 _____Blumsztein w GW pluje nam w twarz za nasze zł 14.11.09, 12:00
      Pod pomnik Romana Dmowskiego maszeruje ONR - młodzi ludzie bez
      żenady odwołujący się do tradycji polskiego faszyzmu. Przeciwko nim
      protestuje lewicowa młodzież, też przywołująca hasła z lat 30., ale
      zupełnie inne: "Faszyzm nie przejdzie" czy "No pasaran".
      Jedyni, którzy odważyli się splunąć w najgorszą z polskich twarzy.

Źródło: Gazeta Wyborcza

Nie wszyscy są zainteresowani silnym, dobrze zorganizowanym państwem
      polskim. Nie tylko poza granicami naszej ojczyzny, ale także i w
      niej. Po co to tym, którzy chcieliby, by cały strategiczny majątek
      znalazł się w rękach innych niż polskie? - zastanawiał się prezydent
      Lech Kaczyński we wtorkowym wywiadzie dla TVP 1. - Nie wszystkim w
      Europie podoba się Polska jako silne i ważne państwo - ostrzegł.

Prezydent nawiązał w ten sposób do nowego zwyczaju - straszenia
      Polaków z okazji Święta Niepodległości. To nic, że po raz pierwszy
      od stuleci żaden sąsiad nie grozi inwazją. Że należymy do NATO i
      Unii Europejskiej. Niecne wrogie siły czyhają na naszą niepodległość.
      • hasz0 ____plucie na Dmowskiego w Jego Ojczyźnie? 14.11.09, 12:11

...........gdzie są dziś Polacy?........Blumsztein, Spiewak, ten
        przydu'pas ekonomiczny Sascha i Balcerowicza...jak sie nazywał?

Piszą że Dmowskiego psy niegodne są obsikiwać!

Picze metody , Scana metody.......ktore obnażyłem przed chwilą
        od wczoraj po raz n-ty....IQ=? gdzie się podziala naród polski?
        ----------
        "historyk Tytus Bazyli: „Dziś pożegnałem się z legendą Lecha Wałęsy,
        który ostatecznie pozbawił mnie złudzeń i szacunku do siebie. Jego
        wystąpienie w warszawskim są -

21

dzie i rozgrzeszenie generała Jaruzelskiego za Grudzień '70
        definitywnie pogrzebało ostatnie ciepłe uczucia, jakie miałem dla
        tego człowieka”wink. Ilu jeszcze zostało nad Wisłą prawdziwych (nie
        taktycznych, jak faryzeusze salonowi) wielbicieli gdańskiego Dyzmy,
        szczerze ufających w jego mitologię? Być może - gdy sama proreżimowa
        konfidenckość, grzech denuncjacji, nie są wystarczającym powodem, by
        społeczeństwo całkowicie odarło Wałęsę z mitu herosa - trzeba szukać
        innego zarzutu, który by pogruchotał ten mit. Jeśli nie udało się do
        tylu ludzi trafić przez serce lub rozum - trzeba szukać innego
        adresu, na który wrażliwy jest każdy, mądry i głupi, i tam celować.
        W kieszeń! Że Wałęsa to megadefraudant, złodziej, który ukradł
        miliony wzięte od Francuzów dla Związku „Solidarność” - to krzyknął
        kilka lat temu pionier „Solidarności”, Krzysztof Wyszkowski, i
        został pozwany przez Dyzmę do sądu, gdzie go skazano, bo salonowiec
        Geremek świadczył na rzecz Wałęsy. Ale ten problem - problem „manka”
        w gigantycznej finansowej pomocy Zachodu dla „Solidarności” - to
        wciąż otwarta rana, i kiedy odejdą wreszcie sędziowie z
        peerelowskiej stajni, będą tu zapadać wyroki, które postawią rodakom
        włosy na głowie. Piotr Skórzyński (dziennikarz, który 3 czerwca 2008
        popełnił samobójstwo, zostawiając list: „Nie potrafię godzić się na
        nikczemność świata”wink analizował problem „nierozliczonych funduszy
        pomocowych dla «Solidarności»” parę lat temu (2006): „Warto zwrócić
        uwagę, ze atmosfera «omerty» wokół «Bolka» zrodziła się m. in. ze
        sprawy, która do dziś stanowi absolutne tabu: chodzi o pieniądze z
        zagranicy, jakimi dysponowali działacze podziemia, a które (mimo
        uporczywych apeli Jerzego Giedroyca) nigdy nie zostały rozliczone.
        Dziś wiemy, że 90% z tych sum było kontrolowane przez SB, począwszy
        od Biura «Solidarności» w Brukseli, całkowicie spenetrowanego. Gen.
        Pożoga w rozmowie z Henrykiem Piecuchem poświadczył, że Biuro
        Brukselskie «Solidarności», którym kierował Jerzy Milewski, było pod
        ścisłą kontrolą MSW. Jak dodał, SB nie doliczyła się jedynie 50 tys.
        dolarów - była to zapewne suma, którą «Franciszek» (kryptonim
        Milewskiego) urwał dla siebie. Peter Schweizer pisze w
        książce «Wojna Reagana», że CIA przekazała polskiemu podziemiu około
        60 milionów dolarów - odbiorcami było wydawnictwo NOWA i «Tygodnik
        Mazowsze», a potem Bujak,
        Lis i Frasyniuk. Odnotujmy, że odbiorcy nigdy nie przedstawili
        bilansu, a Bujak wręcz wyparł się, by otrzymał jakąś pomoc od CIA
        (...) Miesięcznik «Solidarność Walcząca» zamieścił (1992) wywiad z
        Andrzejem Szczęśniakiem. Czytamy w nim: «150 lokalnych przywódców
        Solidarności rozstało się z życiem w niewyjaśnionych
        okolicznościach. Co robił Milewski na Zachodzie? Sprowadzał
        komputery, lecz, nie takie, jakie są potrzebne do składania gazet do
        druku. Tylko takie, które są potrzebne do sterowania rakietami. I
        wszystkie te komputery przejmowała bezpieka»”. W dzisiejszych
        polskich prokuraturach i sądach nie da się rozliczyć tamtych kont
        prawidłowo, gdyż odziedziczony po PRL - u wymiar sprawiedliwości III
        RP zwyczajnie „robi sobie jaja” ze wszystkich i ze wszystkiego
        (głównie ze sprawiedliwości), ferując wyroki urągające logice, etyce
        i faktom. Rękopiśmienne dowody współpracy z SB nie przeszkodziły
        sędziom uwolnić Mariana Jurczyka (TW „Święty”wink od zarzutu „kłamstwa
        lustracyjnego”. Według tych samych hucpiarskich kryteriów Lech
        Wałęsa również uzyskał sądowe zaświadczenie swojego dziewictwa
        (2000), co pozwala jemu i jego wiernej publice krzyczeć wbrew
        oczywistym faktom, iż ma życiorys kryształowy, niepokalany. Ów krzyk
        był najgłośniejszy latem 2008 roku. Wcześniej „bolkowa” awantura
        była dużo cichsza. Sam kilkakrotnie pisałem o konfidenckiej karcie
        Wałęsy (przytaczając nawet treść jego donosów), robili to też inni,
        kręcono filmy dokumentalne o jego zdradzie (reżyser Grzegorz Braun),
        stawiano ludzi przed sądem dla zamknięcia im ust (casus Krzysztofa
        Wyszkowskiego) - ale nie urastało to do rangi wojny religijnej.
        Dopiero kiedy dwaj historycy z IPN - u, Sławomir Cenckiewicz i Piotr
        Gontarczyk, opublikowali pracę naukową „SB a Lech Wałęsa” -
        rozpętało się między Tatrami i Bałtykiem polemiczne piekło. Spór o
        książkę Cenckiewicza i Gontarczyka był fundamentalnym sporem
        salonowców z anty salonowcami, gdyż głównym tematem starcia nie była
        (wbrew pozorom) denuncjatorska przeszłość Wałęsy, tylko prawo do
        mówienia prawdy nad Wisłą. Salon bowiem orzekł - nim jeszcze książka
        się ukazała - że ukazywać się nie powinna, ergo: że nie wolno pisać
        takich dzieł, ponieważ wartość mitu Wałęsy jest dużo wyższa niż
        jakakolwiek prawda (parafrazując łacińską sentencję „caritas maior
        iustitia”, można rzec: mythus maior verum). Jeśli fakty
        mitowi przeczą - tym gorzej dla faktów (parafrazując wers „Szpota”:
        fakty zmyśleniom czasem przeczą, a to jest karygodną rzeczą!). Co
        było źle odbierane przez ludzi mających wszystkie klepki. Krytyk
        Krzysztof Kłopotowski (2008): „Michnik stał się zakładnikiem
        fałszu”. Reżyser Andrzej Żuławski (2008): - Michnik podpisujący się
        pod listem, że nie należy tykać świętego Wałęsy, jest kretynem.
        Wałęsa także robił co mógł, by uniemożliwić wydanie kompromitującej
        go książki; przed kamerami strach odbierał mu resztki sprytu:
        groził, majaczył, bredził, wyklinał, miotał na IPN pełne epitetów
        pioruny, rósł mu coraz dłuższy nochal Pierwszego Kłamcy III RP.
        Zgodnie z tezą rymopisa doby Stanisławowskiej, biskupa Ignacego
        Krasickiego („Poczciwość prawdy się nie lęka”wink - eksponował nerwowo
        całą swoją ohydną niepoczciwość, przez całe lata bluźnierczo
        maskowaną wpiętym w klapę znaczkiem Częstochowskiej Madonny.
        Notabene: wersy dawnych poetów cisną mi się pod pióro hurtem, gdy
        tykam problem polskiej domowej wojny o książkę dającą niezbite ślady
        brudnego curriculum vitae pseudoherosa. Julian Ursyn Niemcewicz
        dawno temu (utworem „Lew i piesek”wink przestrzegał piszących prawdę o
        Wałęsie: „... silnym mówić prawdę niebezpieczno, Bo u nich prawda ma
        postać potwarzy”. I Wałęsa, i wspierający go Salon - wrzaskiem
        uznali za potwarz oskarżanie „Lecha” o jakąkolwiek współpracę z SB,
        rażąc oskarżycieli piorunami nienawiści. Co jest naturalne; już
        XVII - wieczny poeta Jan Gawiński pisał (wiersz „Prawda”wink: „Prawda
        rodzi nienawiść, tedy się rzec godzi: Ta matka świątobliwa niecną
        córkę rodzi”.
        Wtórował Gawińskiemu kolega, Wacław Potocki (też XVII wiek): „... za
        prawdą nienawiść, jako cień za ciałem...”. Dmąc przed wydaniem
        książki Cenckiewicza i Gontarczyka w surmy katastroficzne -
        salonowcy demonizowali ujawnianie prawdy o „Lechu” jako swoiste
        ojcobójstwo („Nie czyńcie Prawdy groźną i złowrogą” - przestrzegał
        sto lat temu Wiktor Gomulicki), lansowali wybielającą „Lecha”
        kontrprawdę („Nazwali kłamstwo prawdą; z tego całą literaturę
        zrobili” - pisał Stanisław Przybyszewski w „Tańcu miłości i
        śmierci”wink, i częściowo im się udało „fałsz
      • hasz0 ______________Dmowski to HEROS__________ 14.11.09, 12:13
        "„Na nic złote gluty na ścianach, wynajęci artyści i niekończące się
        laudacje. Na nic chóry
        autorytetów. Po dwudziestu latach przychodzi czas rewidowania mitów,
        pytań o prawdę”.
        Tygodnik „Wprost”, 2008

Warszawa 2008

NOTA EDYTORSKA
        Chcieliśmy wydać zbiór felietonów Waldemara Łysiaka (publikowanych
        w „Gazecie Polskiej” od lipca 2005 do lipca 2007
        -------
        "Na nic złote gluty na ścianach, wynajęci artyści i niekończące się
        laudacje. Na nic chóry
        autorytetów. Po dwudziestu latach przychodzi czas rewidowania mitów,
        pytań o prawdę”.
        Tygodnik „Wprost”, 2008

Warszawa 2008

NOTA EDYTORSKA
        Chcieliśmy wydać zbiór felietonów Waldemara Łysiaka (publikowanych
        w „Gazecie Polskiej” od lipca 2005 do lipca 2007) i uzupełnić tom o
        wywiad - rzekę, co razem stworzyłoby „Łysiaka na łamach 7”, lecz
        autor nie wyraził zgody na to, tłumacząc, że nie lubi siódemki, jako
        człowiek przesądny - tzw. numerolog, czy coś w tym rodzaju. Dziwne,
        bo piątki nie lubi jeszcze bardziej (a konkretnie: to piątka nie
        lubi jego), zaś swego czasu przeciwko „Łysiakowi na łamach 5” nie
        oponował. Cóż - kaprysy twórców są żelazne jak fochy bożków, wydawca
        nie może pisarza zmusić. A przynajmniej tego pisarza, którego nie
        imają się żadne perswazje (szeleszczące, brzęczące, żadne). Może
        gdyby wydawca był dwudziestoparoletnią blondynką, miałby na mistrza
        większy wpływ, ale jakoś tak się złożyło, że nie jest.
        Zamiast „Łysiaka na łamach 7” oferujemy więc Czytelnikom „Mitologię
        świata bez klamek”. Jest to kolejna bitwa Łysiaka z machiną
        opiniotwórczą, którą on nazywa Salonem, i kolejny tom porachunków
        Łysiaka ze światem kształtowanym przez tzw. polityczną poprawność,
        którą on uważa za szczególnie groźną chorobę gatunku ludzkiego.
        Pojawiają się w tym tomie pewne wątki, aspekty i tematy analizowane
        już w „Stuleciu kłamców”, w „Salonie” i w „Salonie 2”, lecz nie ma
        tu żadnych powtórek treściowych - „fabularnie” rzecz
        biorąc: „Mitologia...” to treści zupełnie nowe, oparte wyłącznie na
        źródłach i wydarzeniach z lat 2006 - 2008. Treści momentami
        szokujące, zważywszy drastyczność lub humorystyczność faktów
        przytaczanych przez autora jako materiał dowodowy dla wysuwanych tez
        i wniosków. Istnieje mitologia grecka, mitologia rzymska, mitologia
        prekolumbijska, mitologia bliskowschodnia oraz rozliczne inne
        mitologie, a według Łysiaka dominującą dzisiaj mitologią jest
        mitologia salonowa. Lektura książki o tej mitologii jednym złoży
        dłonie do entuzjastycznych braw, a innym do zaciśniętych kułaków,
        lecz nikogo nie zostawi obojętnym.

„Trzeba się nauczyć mówić «nie». Słowo «nie» jest bardzo istotną
        częścią mowy. To niezgoda na zło”.
        • hasz0 ____Dmowski to HEROS__odwalcie się od Niego! 14.11.09, 12:15

Piczy i Mieciu.........
          możecie sobie wystawiać pomniki Bandery i Beginy w ogódkach
          jest wolnosc słowa!!!!!!!!!!
    • amamit Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 12:24
      Zienkiewicz pod pomnikiem:
      "II Rzeczpospolita była jednak niestety państwem rozdartym wieloma wewnętrzynymi konfliktami.
      Ogromne rozdrobnienie polityczne, słabość gospodarcza, przeludnienie wsi, ogromna bieda i wrogie Polsce mniejszości narodowe, które (niewyraźne) były z naszymi wrogami - to niestety problemy, z którymi nie udało się uporać naszym poprzednikom."
      • first.kanalia Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 12:32
        amamit napisała:

> Zienkiewicz pod pomnikiem:
        > "II Rzeczpospolita była jednak niestety państwem rozdartym wieloma wewnętrzynym
        > i konfliktami.
        > Ogromne rozdrobnienie polityczne, słabość gospodarcza, przeludnienie wsi, ogrom
        > na bieda i wrogie Polsce mniejszości narodowe, które (niewyraźne) były z naszym
        > i wrogami - to niestety problemy, z którymi nie udało się uporać naszym poprzed
        > nikom."

prawde powiedzial ,to co o mniejszosciach sie nie spodobalo,tak to juz jest, ze
        zadna mniejszosc nie lubi wiekszosci,no i nic na temat syjonizmu, nic na temat
        izraela panstwa tylko dla zydow,no i na temat tego zakazu slubow.
        jak Ty dzielisz te nacjonalizmy, na dobre i zle, czy jakos inaczej
        • amamit Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 12:38
          Jak wiadomo Gini mniejszość Arabska była najliczniejsza w Polsce w międzywojniu. Umiesz pisać w wątku na temat?
          W Izraelu np. mieszkają ci Arabowie, którzy nie chcieli przeprowadzić się do Gazy czy Zachodniego Brzegu. Nikt ich nie wyrzuca.
          Izrael pełen jest mieszkańców, którzy nie mają w ID wpisane: Żyd.
          Co do ślubów: zakaz ten dotyczy ślubów religijnych.
          • first.kanalia Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 12:44
            amamit napisała:

> Jak wiadomo Gini mniejszość Arabska była najliczniejsza w Polsce w międzywojniu

mniejszosc to mniejszosc

. Umiesz pisać w wątku na temat?

a o czym tu pisac, o wypocinach blumsztejna

> W Izraelu np. mieszkają ci Arabowie, którzy nie chcieli przeprowadzić się do Ga
            > zy czy Zachodniego Brzegu. Nikt ich nie wyrzuca.

Izrael pełen jest mieszkańców, którzy nie mają w ID wpisane: Żyd.

tak, tylko, ze to sa obywatele drugiej kategorii,

> Co do ślubów: zakaz ten dotyczy ślubów religijnych.

naprawde?Przeczytam raz jeszcze.
            • first.kanalia Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 12:50
              Ratuj Izrael, donieś na Żyda

Izraelski, rządowy klip telewizyjny (33 sekundy): Już ponad połowa młodych Żydów
              asymiluje się – mówi poważnym głosem gwiazda Channel 1 Ayala Hasson - tracimy
              ich. Następnie, na tle melancholijnej muzyki na flet, lecą zdjęcia osób
              straconych, mieszkańców Europy i Ameryki Północnej. Na szczęście można
              przeciwdziałać: telewidzowie – jeśli znają kogoś, komu grozi małżeństwo z gojami
              – powinni to natychmiast zgłosić, podano kontakt. Razem wzmocnimy ich
              przywiązanie do Izraela i nie stracimy ich! Okazuje się, że według premiera
              Netaniahu prawdziwi Żydzi nie powinni kochać gojów. Powód: asymilacja (tu:
              poślubianie nie-Żydów) stanowi strategiczne zagrożenie narodowe.

Kampanię rząd realizuje wspólnie z Agencją Żydowską. Chodzi o scentralizowanie
              danych tych młodych Żydów mieszkających w diasporze, którzy za bardzo
              zaprzyjaźniają się z innymi mieszkańcami swoich krajów. Gdyby wystąpiło
              niebezpieczeństwo małżeństwa, odpowiednie instytucje mają przekonać taką osobę
              do wizyty w Izraelu, zanim nie dokonają tego, czego nie da się naprawić.

Według Haaretz w ciągu pierwszej doby kampanii donoszono głównie na Żydów ze
              Stanów Zjednoczonych, Francji i Nowej Zelandii, podano też wiele kont takich
              osób na Facebooku i Twitterze. Ale bywały i inne reakcje.

Czy trzeba donosić też na tych, którzy nie chcą mieć dzieci? – pytał ktoś, nie
              wiadomo czy z humorem. Zdarzały się wyrazy potężnego wkurzenia i tacy, którzy
              nazywali całą akcję groteskową, w guście nacjonalistycznych oszołomów z rządu.

no, no, no co pan premier powiedzial, ze prawdziwi zydzi nie powinni kochac
              gojow, no wiesz jakby polski premier czy prezydent cos takiego powiedzial, ze
              prawdziwi polacy, nie powinni kochac zydow, toby sie dzialo,
              • amamit Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 12:55
                Co ty mnie tutaj wklejasz? Czyjąś interpretację?
                Napisałaś, że w Izraelu obowiązuje zakaz ślubu z Gojami. Przytocz przepis albo spadaj smile))
                • first.kanalia Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 13:03
                  amamit napisała:

> Co ty mnie tutaj wklejasz? Czyjąś interpretację?
                  > Napisałaś, że w Izraelu obowiązuje zakaz ślubu z Gojami. Przytocz przepis albo
                  > spadaj smile))

no wlasnie Ci przytoczylam, z detalamy , i nie udawaj glupiej,
                  • amamit Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 13:10
                    Nie Gyny. Nic nie przytoczyłaś. Ty nie udajesz głupiej. smile))

Nie ma czegoś takiego w Izraelskim prawie jak zakaz ślubów z Gojami. smile
                    • first.kanalia Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 13:13
                      amamit napisała:

> Nie Gyny. Nic nie przytoczyłaś. Ty nie udajesz głupiej. smile))
                      >
                      > Nie ma czegoś takiego w Izraelskim prawie jak zakaz ślubów z Gojami. smile
                      >

ja ci wkleilam o diasporze
                      • amamit Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 13:23
                        Nie ma takiego zakazu tym bardziej w diasporze. smile))
                        I nawet sama nie wiesz co wkleiłaś. smile))))
                        Spotu nie widziałaś, dajesz jakiś jego opis z interpretacją.
                        Na dodatek nawet tego co czytasz nie rozumiesz. smile
                        --
                        "Mylisz sie jak zwykle mosiek, nieuku koszerny"
                        "Koszerna niedouczona iwonka Szkoda, ze ludzie majacy pojecie o polityce twierdza cos zupelnie innego. Ale co niedouczona iwonka na prochach moze o tym wiedziec? Jasne zydowska niedouczona "ekonomistko" "
                        "Snij dalej zydzie I pogodz sie z tym, ze to pozostana tylko twoje pustynne marzenia." - Goldbaum
                    • cyniol Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 13:18
                      amamit napisała:

> Nie Gyny. Nic nie przytoczyłaś. Ty nie udajesz głupiej. smile))
                      >
                      > Nie ma czegoś takiego w Izraelskim prawie jak zakaz ślubów z Gojami. smile

W Izraelu wrecz nawoluja i zachecaja Zydow do malzenstw z gojami, tak twierdzi
                      udajaca glupia Amamit.
                      • first.kanalia Re: tu nie odpisalam 14.11.09, 13:22
                        > nie ma tyle co we francji co w europie
                        We Francji i w Europie? smile))
                        Od kiedy Francja poza Europą? smile

a gdzie ty to wyczytalas, ze francja poza europa?

Francja i reszta Europy też ma ruchy narodowe i co? Uchroniły ich przed napływem
                        imigrantów?

no wlasnie ruchy narodowe, sa systematycznie tlumione, wyzywane od
                        faszystow,skutkiem tego, jest zalew islamu, francja jako przykladowe panstwo,
                        europa kontynet
                        • amamit Re: tu nie odpisalam 14.11.09, 13:28
                          Nudna jesteś Gini.
                          Nie są wyzywane, tylko są faszystowskie.
                          Jedyne co potrafią to wzbudzać nienawiść do "obcych" w takich jak ty.
                          • first.kanalia Re: tu nie odpisalam 14.11.09, 13:33
                            amamit napisała:

> Nudna jesteś Gini.
                            > Nie są wyzywane, tylko są faszystowskie.
                            > Jedyne co potrafią to wzbudzać nienawiść do "obcych" w takich jak ty.

ee tam wiesz dobrze, ze chodzi o konkretnych imigrantow ,a wiesz chociaz jak ci
                            imigranci nas nienawidza?
                            Odpowiem za ciebie, wiesz.
                            spadam,
                            • amamit Re: tu nie odpisalam 14.11.09, 13:39
                              ONR-owi chodzio wszystkich "nieetnicznych". I niekoniecznie imigrantów. Naciągasz coś, żeby pasowało do twoich teorii.
                              Napisałam: musiałbym się z toba na głowy zamienić, żeby wziąc ich hasła za swoje smile
                      • amamit Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 13:24
                        Nie Cyniol, nie zachęcają. Ale zakazu nie ma. smile
                        • cyniol Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 13:59
                          amamit napisała:

> Nie Cyniol, nie zachęcają. Ale zakazu nie ma. smile
                          >
                          Zakazu nie ma, tylko malzenstwo z gojem zawiera sie na Cyprzesmile
                          • amamit Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 14:01
                            Już odpowiedziałam Perle. Przeczytaj sobie.
                      • perla bo to tak jest 14.11.09, 13:49
                        w Israelu nie ma zakazu ślubu z gojami, ale też taki nie jest możliwy, gdyż tam
                        są tylko śluby religijne, więc śluby tylko między Żydami mogą być. Aby ślub Żyda
                        z gojką, i vice versa, nastąpił, należy jechać za granicę.
                        Tu na forum chcą usuwać krzyże z polskich instytucji, ale tam im taka sytuacja
                        religijna nie przeszkadza.
                        A hasło "Polska dla Polaków" to hasło wredne dla nich jest. Natomiast hasło
                        "Israel dla Żydów" jakoś im nie przeszkadza. A dana33, które je propaguje, złego
                        słowa od nich nie usłyszy.
                        Dla mnie to nic złego jest, że Żydzi założyli sobie państwo narodowe. Natomiast
                        dziwi mnie, że u innych takie idee potępiają skoro sami je wyznają.
                        Ot, przewrotność jest właśnie.
                        • amamit Re: bo to tak jest 14.11.09, 13:59
                          Nieprawda, że są tylko śluby religijne. Kto ci takich bzdetów naopowiadał? Jest odpowiednik ślubu cywilnego.

Mnie przeszkadza jak ktoś próbuje rozdawać wizy. smile
                          Tak. Hasło "Polska tylko dla Polaków" mi przeszkadza.

O usuwaniu krzyży Żydzi piszą na tym forum? smile))
                          Co nie zmiania sprawy, że uważam, że nie powinny być obecne w publicznych szkołach.I żadne inne symbole religijne (tyle, że tych nie ma, więc nie trzeba postulować oich usunięcie).
                          Niedawno twierdziłeś, że Żydów na tym forum nie ma.

Dana propaguje państwo wolne od terrorystów. A nie od ludzi innej narodowości.
                          • cyniol Re: bo to tak jest 14.11.09, 14:21
                            amamit napisała:

> Nieprawda, że są tylko śluby religijne. Kto ci takich bzdetów naopowiadał? Jest
                            > odpowiednik ślubu cywilnego.
                            >
                            Podaj przepis prawny, ze mozna wziac slub cywilny w Izraelu i gdzie takie sluby
                            zawiera sie?
                            • dana33 kretynski cyniol..... 14.11.09, 14:26
                              Published: 07.18.07

Justice Minister Daniel Friedmann and Sephardi Chief Rabbi Shlomo Amar have reached an agreement on civil marriage bill for couples ineligible to undergo a religious marriage.

According to the agreement, the civil marriage will take place in a civil court and jurisdiction on the matter will take place in the family court.

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3427218,00.html
                              • cyniol Re: kretynski cyniol..... 14.11.09, 17:21
                                dana33 napisała:

> Published: 07.18.07
                                >
                                > Justice Minister Daniel Friedmann and Sephardi Chief Rabbi Shlomo Amar have rea
                                > ched an agreement on civil marriage bill for couples ineligible to undergo a re
                                > ligious marriage.
                                >
                                > According to the agreement, the civil marriage will take place in a civil court
                                > and jurisdiction on the matter will take place in the family court.
                                >
                                > www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3427218,00.html

No i co klamczucho i manipulantko? Od osiagniecia porozumienia do wprowadzenia w
                                zycie jak widac jest dluga droga, bo slubow cywilnych na razie nie masmile Nie
                                wstyd ci teraz???? Zapomnialem, ze ty wstydu nie masz.
                                • dana33 Re: kretynski cyniol..... 14.11.09, 17:39
                                  nu kretynie.... przeciez nie bede tutaj przekonywac idioty, nie?
                                  pisz sobie dalej...
                            • cyniol Re: bo to tak jest 14.11.09, 14:27
                              Zydzi gorsza sie haslem Polska dla Polakow. Aleksander Rozenfeld tak mowi o Izraelu:
                              Olku, a skąd Twoje wyznanie: „Wolałem znosić kondycję Żyda w Polsce, niż żeby
                              moje dzieci miały być gojami w Izraelu?”.

Alek urodził się w Izraelu i tam został ochrzczony w jeziorze Genezaret przez
                              ojca Daniela Rufhaisena. To wystarczyło.

W 1986 roku podjąłeś heroiczną próbę wydostania się z Izraela…

mateusz.pl/wdrodze/nr392/01-wdr.htm

• dana33 Re: bo to tak jest 14.11.09, 14:43
                                nu to co cyniol? jest prawo? bo tak pyszczyles prowokacyjnie "daj", a jak ci
                                dalam, to juz ryj w kubel, jak to mowicie?????

nu, wiedzialam, ze nie zareagujesz, bo to ponad twoja "godnosc" napisac np "nie
                                wiedzialem, rzeczywiscie jest", ale przynajmniej na drugi raz nie drzyj sie...
                                • first.kanalia Re: tez manfestacja 14.11.09, 14:58
                                  wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7253631,Przez_Poznan_idzie_Marsz_Rownosci___relacja.html

z ochrona, policji,e tam kiedys jak manfestowalo sie w warszawie, to
                                  polcja palowala,a oczy od gazow zapuchniete,
                                  • dana33 nu, co jest cyniol????? 14.11.09, 15:14
                                    nie masz linku do tego "twierdzenia" amamit?

znow puste slowa, byle troche popluc nie? klamiesz i to glupio do tego, bo
                                    przeciez latwo sprawdzic nie?
                                    i po co ci to? masochista?
                                    wy wszyscy masochisci jestescie... tak latwo wam udowodnic wasze klamstewka i
                                    manipulacyjki...
                                    zera jestescie wszyscy.....
                                • cyniol Re: bo to tak jest 14.11.09, 15:22
                                  dana33 napisała:

> nu to co cyniol? jest prawo? bo tak pyszczyles prowokacyjnie "daj", a jak ci
                                  > dalam, to juz ryj w kubel, jak to mowicie?????
                                  >
                                  > nu, wiedzialam, ze nie zareagujesz, bo to ponad twoja "godnosc" napisac np "nie
                                  > wiedzialem, rzeczywiscie jest", ale przynajmniej na drugi raz nie drzyj sie...

Ales ty durna jestsmile Ja sobie z corcia na skypie gaworzylem, a ta mnie
                                  podejrzewa o rejterade. Lecz sie kobietosmile

Wracajac do tematu dyskusji: nie wiedzialem i dziekuje za wyjasnienie dotyczace
                                  slubow cywilnychsmile
                                  • cyniol Re: bo to tak jest 14.11.09, 15:26
                                    nu, to co Dana? udajesz, ze nie widzisz tej smutnej prawdy?smile

Aleksander Rozenfeld tak mowi o Izraelu:
                                    Olku, a skąd Twoje wyznanie: „Wolałem znosić kondycję Żyda w Polsce, niż żeby
                                    moje dzieci miały być gojami w Izraelu?”.

Alek urodził się w Izraelu i tam został ochrzczony w jeziorze Genezaret przez
                                    ojca Daniela Rufhaisena. To wystarczyło.

W 1986 roku podjąłeś heroiczną próbę wydostania się z Izraela…
                                    mateusz.pl/wdrodze/nr392/01-wdr.htm
                                    • dana33 Re: bo to tak jest 14.11.09, 16:05
                                      ja cyniolski, nie ustosunkowalam sie do tego wogole i ja wogole, ale to wogole
                                      nie mam zamiaru dyskutowac z toba, ani z tobie podobnymi..
                                      ja tylko pokazuje wasze klamstwa, w tym twoje...

i wlasnie pokazalam twoje klamstwo o jakims tam twierdzeniu amamit, ktorego
                                      wogole nie bylo.... i do tego oczywiscie ty sie nie ustosunkujesz, tylko
                                      bedziesz sie wil jak piskorz, jak mowi perliczkowty...
                                      nu wij sie dalej... najwazniejsze, ze wszyscy zobaczyli jak klamiesz i
                                      manipulujesz i o to mi tylko chodzi...
                                      a teran won! to twojego nastepnego klamstewka, miernoto...
                                      • cyniol Re: Manipulantko 14.11.09, 17:00
                                        dana33 napisała:

> i wlasnie pokazalam twoje klamstwo o jakims tam twierdzeniu amamit, ktorego
                                        > wogole nie bylo.... i do tego oczywiscie ty sie nie ustosunkujesz, tylko
                                        > bedziesz sie wil jak piskorz, jak mowi perliczkowty...
                                        > nu wij sie dalej... najwazniejsze, ze wszyscy zobaczyli jak klamiesz i
                                        > manipulujesz i o to mi tylko chodzi...
                                        > a teran won! to twojego nastepnego klamstewka, miernoto...

i klamczuco, kto tu klamie?

Podobnie jak w przedwojennej Polsce, w Izraelu nie istnieje instytucja ślubu
                                        cywilnego. Można go wziąć w obrzędzie dowolnej religii - tych w Ziemi Świętej
                                        nie brakuje - ale nie można pobrać się przed państwowym urzędnikiem. Czasy i
                                        obyczaje jednak się zmieniły i nie wszystkim to odpowiada. Dlatego państwo
                                        oficjalnie zachęca ateistów, aby brali ślub na pobliskim Cyprze. Jeśli jesteś
                                        zakochany i chcesz wejść na następny poziom zobowiązań, z Izraela możesz
                                        popłynąć na Cypr, wziąć ślub i wrócić - a państwo za wszystko zwróci Ci
                                        pieniądze, a może nawet ufunduje miesiąc miodowy.

wyborcza.pl/1,86667,5212213,Europejski_kraj_w_Azji__czy_azjatycki_w_Europie__Izrael.html
                                        • dana33 kretynie cyniolski..... 14.11.09, 17:20
                                          dalam ci artykul z israelskiej gazety sprzed 2 lat... z roku 2007....
                                          zacytowalam nawet...
                                          to co mi podsuwasz tutaj jakis artykul z polskiej gazety sprzed roku?

kretacz jestes, bo nie uznajesz tego, co pisza israelskie gazety, a te wiedza
                                          troche wiecej niz polskie i pan gebert razem wziety...
                                          nastepny klamczuch i manipulat.... no i tchorz.....
                                          won, cyniolska glupoto....
                                          • cyniol Re: kretynie cyniolski..... 14.11.09, 17:37
                                            dana33 napisała:

> dalam ci artykul z israelskiej gazety sprzed 2 lat... z roku 2007....
                                            > zacytowalam nawet...
                                            > to co mi podsuwasz tutaj jakis artykul z polskiej gazety sprzed roku?
                                            >
                                            > kretacz jestes, bo nie uznajesz tego, co pisza israelskie gazety, a te wiedza
                                            > troche wiecej niz polskie i pan gebert razem wziety...
                                            > nastepny klamczuch i manipulat.... no i tchorz.....
                                            > won, cyniolska glupoto.

Twoja bezczelnosc nie zna granic klamczucho patologiczna i tepoto, nie
                                            potrafiaca zrozumiec, ze od projektu do ustawy to jest daleka droga. Projekt
                                            jest na papierze i w gazecie, ale na razie trzeba jechac na Cypr. Prosze wskazac
                                            mi ustawe w Dzienniku Ustaw Izraela, manipulantko dla ubogichsmile Ponadto
                                            zapomnialas zacytowac tego waznego akapitu:
                                            The suggested law is only meant to apply when both partners are not considered
                                            Jewish according to the Halacha (Jewish law), although they may be considered
                                            Jewish in the eyes of the secular public (for example, the son of a Jewish
                                            father and non-Jewish mother).
                                            • perla są tu i inni z Israela przecież 14.11.09, 17:44
                                              niech napiszą więc czy są już u nich śluby cywilne czy też to na razie tylko
                                              projekt jest właśnie.
                                            • dana33 Re: kretynie cyniolski..... 14.11.09, 18:00
                                              kretynie cyniolski....
                                              w israelu slub cywilny zawiera sie u adwokata, specjalnym kontraktem slubnym,
                                              uznawanym przez panstwo... i to od lat....

a ten "wazny" dla ciebie akapit, nie jest znow taki wazny, jakbys chcial to
                                              manipulancko przedstawic, bo wiadomo jest, ze nie zydzi nie moga zawrzec slubu
                                              religijnego, ktory obowiazuje w israelu. to rzecz znana i wiadoma i bylo tak
                                              zawsze...
                                              buddysta lub muzulmanin moga zawrzec slub koscielny bez przejscia na
                                              chrzescijanstwo?
                                              to moj ostatni post do ciebie w tej sprawie...
                                              z maniplantem nie dyskutuje...
                                              wal sie, chloptas....
                                              • amamit Re: kretynie cyniolski..... 14.11.09, 18:05

ידוע בציבור
                                              • cyniol Re: kretynie cyniolski..... 14.11.09, 18:28
                                                dana33 napisała:

> kretynie cyniolski....
                                                > w israelu slub cywilny zawiera sie u adwokata, specjalnym kontraktem slubnym,
                                                > uznawanym przez panstwo... i to od lat....
                                                >
                                                Skoro od lat to po co to porozumienie w 2007roku, klamczuszko?smile

Published: 07.18.07

Justice Minister Daniel Friedmann and Sephardi Chief Rabbi Shlomo Amar have
                                                reached an agreement on civil marriage bill for couples ineligible to undergo a
                                                religious marriage.

According to the agreement, the civil marriage will take place in a civil court
                                                and jurisdiction on the matter will take place in the family court.
                                                • dana33 Re: kretynie cyniolski..... 14.11.09, 18:37
                                                  nu, co mozna zrobic, cyniolski, jesli ty nie rozumiesz roznicy miedzy kontraktem
                                                  u adwokata, uznawanym przez panstwo, a jak w moim cytacie, ktory tutaj podajesz:
                                                  "civil marriage will take place in a civil court and jurisdiction on the
                                                  matter will take place in the family court." ???

przeciez pisze, zes kretyn....
                                                • amamit Re: kretynie cyniolski..... 14.11.09, 18:41
                                                  Ponieważ to co kiedyś było jednostkowymi przypadkami staje się normą. Nie chodzi tylko o Nie-Żydów czy pary mieszane. Coraz więcej jest świeckich Żydów, którzy niechętnie myślą o ślubie religijnym, chociaż oprócz niechęci nie mają żadnych przeszkód.
                                                  • first.kanalia Re:znowu pirueta wykrecasz 14.11.09, 18:46
                                                    swieccy zydzi a co to znowu?reszta to jakas ciemnota?
                                                  • amamit Re:znowu pirueta wykrecasz 14.11.09, 18:53
                                                    To nawet nie jest zabawne, że nie znasz znaczenia przymiotnika świecki.
                                                    W życiu nie nazwałam ludzi religijnych ciemnotą. To nawet nie jest śmieszne, że masz takie skojarzenia.
                                                  • first.kanalia Re:znowu pirueta wykrecasz 14.11.09, 18:59
                                                    no to co to jest swiecki,co chce brac slub religijny
                                                  • amamit Re:znowu pirueta wykrecasz 14.11.09, 19:02
                                                    Jakie chce?
                                                    Mózg ci ktoś odbił?
                                                  • amamit Re:znowu pirueta wykrecasz 14.11.09, 19:04
                                                    Powtórka dla Gini:
                                                    Coraz więcej jest świeckich Żydów, którzy niechętnie myślą o ślubie religijnym, chociaż oprócz niechęci nie mają żadnych przeszkód.
                                                  • first.kanalia Re:znowu pirueta wykrecasz 14.11.09, 19:10
                                                    pomiluj, co to sa te swieckie zydy, co chca sluby brac, bez piruetow
                                                    prosze
                                                  • amamit Re:znowu pirueta wykrecasz 14.11.09, 19:21
                                                    Gini. Nie chce mi się. Tożsamość żydowska to coś, czego nie ogarniesz.
                                                    A piruety to twoja specjalność. Kończą się zawsze tak samo. Lądujesz pupą. smile
                                                  • first.kanalia Re:znowu pirueta wykrecasz 14.11.09, 19:28
                                                    amamit napisała:

> Gini. Nie chce mi się. Tożsamość żydowska to coś, czego nie
                                                    ogarniesz.

jak sie nie umie prosto odpowiedziec,to sie pisze, ze ja nie ogarne

> A piruety to twoja specjalność. Kończą się zawsze tak samo.
                                                    Lądujesz pupą. smile

wlasnie wyladowalas, na proste pytanie nie odpowiedzialas
                                                  • amamit Re:znowu pirueta wykrecasz 14.11.09, 19:37
                                                    Jasne. smile))
                                                  • first.kanalia Re:znowu pirueta wykrecasz 14.11.09, 19:49
                                                    amamit napisała:

> Jasne. smile))

brak odpowiedzi na pytanie tez jest odpowiedzia,w nagrode masz
                                                    sourira )))
                      • dana33 Re: narodowi bohaterowie Blumsztajna 14.11.09, 14:21
                        przeczytalam ten caly watek cyniolski i po przeczytaniu twojego postu
                        sprawdzilam jeszcze raz wszystkie posty amamit...

gdzie ona "twierdzi", ze "W Izraelu wrecz nawoluja i zachecaja Zydow do
                        malzenstw z gojami"???? bo nie zauwazylam.... mozesz mi dac link do tego jej
                        postu, w ktorym to wlasnie twierdzi???

czekam......
                        • dana33 w tym watku pisze dwoch klamcow: 14.11.09, 18:09
                          cyniol, ktory stwierdzil, ze:
                          "W Izraelu wrecz nawoluja i zachecaja Zydow do malzenstw z gojami, tak twierdzi
                          udajaca glupia Amamit. "

i perla, ktory nie ma wstydu klamac nawet o zmarlym:
                          "czy ja jestem AIDS, który pogromił mark.parkera właśnie?"

i porownywac swoje obrazy tego zmarlego, zyda, do obrazania hitlera:
                          "Tobie też zdarza się pisać nieładnie o nie żyjących. Np. o
                          Adolfie Hitlerze właśnie."

to tak dla tych, ktorzy jeszcze nie wiedzieli dokladnie, kto to cyniol i perla....
                          dwoch klamcow, manipulantow i kretaczy.....
                          • perla Re: w tym watku pisze dwoch klamcow: 14.11.09, 18:20
                            dana33 napisała:

> cyniol, ktory stwierdzil, ze:
                            > "W Izraelu wrecz nawoluja i zachecaja Zydow do malzenstw z gojami, tak twierdzi
                            > udajaca glupia Amamit. "

to twierdzenie jest?
                            Przecież to ironia jest.

> i perla, ktory nie ma wstydu klamac nawet o zmarlym:
                            > "czy ja jestem AIDS, który pogromił mark.parkera właśnie?"

to ty nie masz wstydu gdy na słówko "pedał" odpowiadasz "mark.parker".

> i porownywac swoje obrazy tego zmarlego, zyda, do obrazania hitlera:
                            > "Tobie też zdarza się pisać nieładnie o nie żyjących. Np. o
                            > Adolfie Hitlerze właśnie."

ja tylko ci pokazałem, że twierdzenie, iż nie mówi się źle o zmarłych głupie jest.

> to tak dla tych, ktorzy jeszcze nie wiedzieli dokladnie, kto to cyniol i perla.
                            > ...
                            > dwoch klamcow, manipulantow i kretaczy.....

a możesz wymienić dana33 tych co nie są dla ciebie kłamcami, manipulantami i
                            krętaczami?
                            Lista krótka będzie to zbytnio nie wysilisz się właśnie.
                          • cyniol Re: w tym watku pisze dwoch klamcow: 14.11.09, 18:21
                            dana33 napisała:

> cyniol, ktory stwierdzil, ze:
                            > "W Izraelu wrecz nawoluja i zachecaja Zydow do malzenstw z gojami, tak twierdzi
                            > udajaca glupia Amamit. "
                            >
                            Co za tuman z tej Dany, ze nawet ironii nie potrafi wyczuc. Tepota do ntej
                            potegi, niesamowite, ze mozna byc az tak durnym, hehe
                            • dana33 Re: w tym watku pisze dwoch klamcow: 14.11.09, 18:27
                              tak tak..... ironia... napewno....

dwoch klamcow, manipulantow i kretaczy.....
                              • cyniol Re: w tym watku pisze dwoch klamcow: 14.11.09, 18:43
                                i klamczucha nad klamczuchami, hasbarowa Dana33smile
                              • cyniol Re: w tym watku pisze dwoch klamcow: 14.11.09, 18:45
                                dana33 napisała:

> tak tak..... ironia... napewno....
                                >
                                > dwoch klamcow, manipulantow i kretaczy.....
                                kazdy debil widzi, ze to ironia, ale tepocie to trzeba kawe na lawe wykladac.
                                Dziwie sie, ze taki element Hasbara zatrudniasmile
          • haszszachmat ______________Odwal się od Dmowskiego mas zswoich! 14.11.09, 12:46
            ammamit durna babo! Nie mieszaj sie do polskich bohaterów
            z Twoją wredną, przewrotną, maniplancką i nieszczerą opinią!

Ja się do twoich bohaterów nie wpieprzam.
            Nie nawołuję do obsikiwania pomników w Izraelu.
            Tu jest Europa a nie Azja mniejsza czy jakaś enklawa dla cywilizacji
            zza Uralu!!!!

Uszanuj gospodarza!
            • haszszachmat zobacz co mniejszość nam zrobiła w Min Zdrowia 14.11.09, 12:49
              "pl.wikipedia.org/wiki/Pandemia_grypy_A/H1N1_w_2009_roku
              www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091114/KRAJSWIAT/174169536

Forsa na Muzeum Pruskie czy Historii Zydów się znalazła ...
              na szczepionki nie! Dość! Karwa dosyc tego! Ilu Polakó ma zdechnać
              żeby reszta zaczeła widzieć na co idą pieniądze Polaków?

Plucie takie jak tu służy jedynie do odwróccenia uwagi od sparw
              istotnych!
              Spadać na szamot!
              • haszszachmat _____________Kto straszy prokurat. Kochanowskiego? 14.11.09, 12:50
                Znasz go? (zastepca Kopacz....znasz go?)
            • cyniol Re: ______________Odwal się od Dmowskiego mas zsw 14.11.09, 18:31
              haszszachmat napisał:

> ammamit durna babo! Nie mieszaj sie do polskich bohaterów
              > z Twoją wredną, przewrotną, maniplancką i nieszczerą opinią!
              >
              > Ja się do twoich bohaterów nie wpieprzam.
              > Nie nawołuję do obsikiwania pomników w Izraelu.
              > Tu jest Europa a nie Azja mniejsza czy jakaś enklawa dla cywilizacji
              > zza Uralu!!!!

> Uszanuj gospodarza!

Problem w tym, ze to uwaza sie za gospodarza i dyktuje kto ma byc dla Polakow
              bohaterem.
              • first.kanalia Re: ______________Odwal się od Dmowskiego mas zsw 14.11.09, 18:39
                no ja ciagle czekam na zaproszenie od maroudnego, cos tam pisal o
                gosciach,ktorzy rzadza
              • amamit Re: ______________Odwal się od Dmowskiego mas zsw 14.11.09, 18:55
                Problem Cyniol w tym, że mam rację. smile
                Ty sobie teraz gospodarz w Kanadzie. smile
                • first.kanalia Re: ______________Odwal się od Dmowskiego mas zsw 14.11.09, 19:02
                  ja tam w belgii nie gospodarze, choc troche szkoda,ale lubie, cenie
                  i szanuje ,politykow nie ale i polskich nie lubie
                • cyniol Re: ______________Odwal się od Dmowskiego mas zsw 14.11.09, 19:02
                  Problem w tym, ze ja jestem Polakiem a ty Zydowkasmile
                  • amamit Re: ______________Odwal się od Dmowskiego mas zsw 14.11.09, 19:24
                    Problem w tym, że ja jestem tutaj a ty sobie gębe wycierasz. smile
                    Nie masz pojęcia kim jestem. smile))
                    • first.kanalia Re: ______________Odwal się od Dmowskiego mas zsw 14.11.09, 19:34
                      amamit napisała:

> Problem w tym, że ja jestem tutaj a ty sobie gębe wycierasz. smile

uprzejmie sie uprasza o nie plagiatowanie gini

> Nie masz pojęcia kim jestem. smile))

Jeden watek na forum co chodzi,o szczepionkach, nie chca,o
                      idioeuropodatkach, tez nie, pozniej sie czepna, ze kanalie tylko o
                      zydach
                      • amamit Re: ______________Odwal się od Dmowskiego mas zsw 14.11.09, 19:39
                        A kto ci każe pisać w tym watku?
                        • first.kanalia Re: ______________Odwal się od Dmowskiego mas zsw 14.11.09, 20:00
                          nudzi mi sie, ciagne perle po znajomosci,a jakbys chciala co by
                          czlek ogarnal, pisalabys o tradycji, o kuchni o chagalu, dana nawet
                          sprobowala
                          a tak to sobie gadamy jak dwie nacjonalistki, ja to jeszcze na
                          dodatek, belgijska czyli flamandzko walonska do tego europejska.
                          • amamit Re: ______________Odwal się od Dmowskiego mas zsw 14.11.09, 20:11
                            Gini złotko ty moje srebrne. Nie interesuje mnie za kogo mnie masz. smile
                            • first.kanalia Re: amamit krecilas, krecilas iwykrecilas 14.11.09, 20:13
                              znowu lod zaliczylas mam nadzieje, ze nie boli
                              • amamit Re: 14.11.09, 20:38
                                Gini. Jesteś dziwna. Łazisz za każdym moim postem. Nie masz honoru kobieto??? Zezwałam cię od najgorszych...
                                Masz jakiś problem.

A to, że coś napiszesz, nie znaczy, ze tak jest. Znaczy tylko, że tak ci się wydaje.
                          • off_nick Re: ______________Odwal się od Dmowskiego mas zsw 14.11.09, 20:13
                            first.kanalia napisała:

> ja to jeszcze na
                            > dodatek, belgijska czyli flamandzko walonska do tego europejska.

Nie masz się czym chlubić.
                            • first.kanalia Re: off nickowa kawaleryja 14.11.09, 20:16
                              off_nick napisała:

> first.kanalia napisała:
                              >
                              > > ja to jeszcze na
                              > > dodatek, belgijska czyli flamandzko walonska do tego europejska.
                              >
                              >
                              > Nie masz się czym chlubić.
                              >
                              > a ja tam sie nie chwale ja po prostu mam talent

a debilnej europy zalewanej przez islam, trzeba bronic
                              >
                              • off_nick Re: off nickowa kawaleryja 14.11.09, 20:31
                                first.kanalia napisała:

Jak śmiesz tak określać Europę, kmiotek jesteś czy pisior?
                                Co na jedno wychodzi.
                                • first.kanalia Re: off nickowa kawaleryja ale piruet 14.11.09, 20:39
                                  off_nick napisała:

>
                                  >
                                  > Jak śmiesz tak określać Europę, kmiotek jesteś czy pisior?
                                  > Co na jedno wychodzi.
                                  >
                                  > posta mi wycielas i sobie piszesz sama ze soba
                                  piruet byl krecony dlugo, i znowu lod
                                  trenuj jeszcze troche
    • amamit Re: kretynie cyniolski..... 14.11.09, 18:24
      Nie Maglarciu smile
      To nazwa usankcjonowanej prawnie instytucji o której napisałam, że jest odpowiednikiem ślubu cywilnego. A klikaj sobie...
      Cyniolowi tylko dla rozjaśnienia jeszcze:
      Ślub religijny to też kontrakt. Tyle, że zawierany przed innym urzędnikiem.
    • cyniol Re: nie dziwie sie, ze przekupa33 tak wrzeszczy 14.11.09, 18:41
      chce te hanbe zatuszowac. To wszystko dzieje sie w XXI wieku. Wstyd i hanba!!!

Now the justice minister has come along and, together with the chief rabbi, has
      decided to establish a new, separate group of gentiles, who are allowed to marry
      one another as long as they don't marry a Jewish man or woman, God forbid. That
      is the salvation they are being offered.

That is how the purity of Judaism, which is preserved under the watchful eye of
      the religious establishment and the justice minister, is preventing some of the
      citizens of this country and their children from assimilating among the citizens
      of the state who have Jewish mothers. It's true that they'll attend the same
      educational institutions, will study Hebrew and Bible and history - but they
      will not be allowed to marry "kosher" Jews, because we are the Chosen People,
      holy seed.

Now the minister and his friend the rabbi are establishing a separate group of
      religion-less people, and this disgrace is directed first and foremost at
      immigrants from the former Soviet Union; it's no wonder that people are
      beginning to organize to oppose it. And, in fact, the time has come for the
      citizens, the press and all the media to wake up and do something to save
      democracy and to prevent racism, which must be eliminated from the world.

www.haaretz.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=887462

• dana33 nie dziwie sie, ze kretynski cyniol sie wije 14.11.09, 18:54
        jak piskorz teraz....
        bo co go wlasciwie tak obchodza sluby w israelu? nu, obchodza go, bo mozna sobie
        popluc troche... napisac cos o wstydzie i hanbie...
        dokladnie tak samo, jak mozna zaczal walkowac obrzezanie u zydow jako
        "okaleczenie", czy osmieszyc noszenie peruk przez religijne zydowki..
        wszystko dobre dla takich cyniolkow, byle popluc....

cyniolek zapomina o wstydzie i hanbie, w XXI wieku, jakie nosi na sobie kosciol
        katolicki czy islam.... o tym sie nie otwiera watkow, o tym sie nie pisze.... o
        tym sie moze mowi w 4 scianach i szybko przechodzi na zydow, zeby wlasnie wlasne
        hanby i wstyd przykryc...
        i czym? niczym.... bo ani wstyd, ani hanba... israel ma roznorodna
        spolecznosc.... istnieje wszystkiego 61 lat.... wiec powoli dostosowuje sie do
        zmian w spoleczenstwie... dlaczego wstyd?

wstyd to wlasnie taki margines spoleczenstwa nie tylko polskiego, ale wogole
        ludzkiego jak cyniol, perliczkowaty i cala reszta, ktorej
        wszystko, ale to wszystko dobre, byle popluc...
        w sumie plujecie sami na siebie...
        wszystko co widze, to fakt, ze tam gdzie zydzi, to takie cyniole i perliczkowate
        nigdy sie nie znajda... nigdy.... za wysokie progi na takich homo ledwo sapiens....
        • perla dane33, zostaw na chwilę to hańbiące ciebie 14.11.09, 19:01
          ubliżanie innym i odpowiedz mi na jedną rzecz.
          Co byś powiedziała jakby mieszkający w Israelu Polak napisał w wasze święto
          narodowe, że dla niego narodowymi bohaterami israelskimi są anarchiści,
          przeciwni państwu Israel, nie będący patriotami, którzy zaatakowali legalną
          manifestację tych co mówią "Israel państwo dla Żydów".
          Jesteś w stanie odpowiedzieć a tym samym wrócić do tematu wątku właśnie?
          • cyniol Re: dane33, zostaw na chwilę to hańbiące ciebie 14.11.09, 19:10
            perla napisał:

> ubliżanie innym i odpowiedz mi na jedną rzecz.

Kiedy przegrywa i nie ma argumentow to wowczas ucieka sie do wyzwisk, plucia,
            bluzgow, zupelnie jak Mike Tyson, cale szczescie, ze wirtualnie ucha nie moze
            odgryzc.
            • dana33 Re: dane33, zostaw na chwilę to hańbiące ciebie 14.11.09, 20:48
              alez cyniolski..... tymczasem to wy sie tutaj probujecie bronic...
              ale pisz o twoim wielkim zwyciestwie.... to tak jak araby, ktore w dupsko ciagle
              dostaja, a wrzeszcza, jak to wygrali... tak i wy tu wygladacie...
          • amamit Re: 14.11.09, 19:35
            No. Napisałam, że "Ku chwale Ojczyzny" to przesada w twoim przypadku.

"Antyfaszystowskie Porozumienie 11 listopada zaprasza na Demonstrację Antyfaszystowską, która obędzie się 11 listopada 2009 o godzinie 13.00 przy wejściu do Metra Świętokrzyska w Warszawie.

Nasza demonstracja jest reakcją na corocznie, legalne marsze neofaszystów. W czasie pochodu przez centrum Warszawy skandują oni faszystowskie i antysemickie hasła nawołując do nienawiści wobec wszystkich, którzy nie pasują do ich wizji „prawdziwego Polaka”.
            Jesteśmy oburzeni tym, że władze miasta Warszawa zezwalają na marsze neofaszystów. Zgoda lub nawet tylko bierna postawa wobec tego typu demonstracji, prowadzi do przyzwolenia na obecność głoszonych przez nich poglądów w przestrzeni publicznej. Czym to się kończy możemy w Polsce obserwować od kilku lat. Jeszcze niedawno media regularnie publikowały zdjęcia kolejnych polityków wznoszących ręce w geście „powitania rzymskiego” (które było gestem stosowanym przez nazistów w III Rzeszy i jest obecnie znakiem rozpoznawczym osób o neofaszystowskich przekonaniach), oraz głośno komentowano fakt iż szefem państwowej telewizji był redaktor gazetki dla nazi-skinheadów.
            Gdziekolwiek na świecie neofaszyści demonstrują, w odpowiedzi na to, na ulice wychodzą przede wszystkim zwykli mieszkańcy miast. To właśnie ich udział w kontrmanifestacjach jest jasnym przekazem dla ludzi zafascynowanych ideologią opartą na nienawiści, że dla faszyzmu i jego mutacji nie ma i już nigdy nie będzie przyzwolenia i akceptacji.
            Dlatego zapraszamy wszystkich mieszkańców Warszawy do udziału w demonstracji antyfaszystowskiej, która będzie jasnym komunikatem, że w tym mieście, jak i w żadnym innym nie ma miejsca na propagowanie faszyzmu, ksenofobii, antysemityzmu czy homofobii."
            • first.kanalia Re:nie ma o czym pisac 14.11.09, 19:44
              amamit napisała:

> No. Napisałam, że "Ku chwale Ojczyzny" to przesada w twoim
              przypadku.
              >
              > "Antyfaszystowskie Porozumienie 11 listopada zaprasza na
              Demonstrację Antyfaszy
              > stowską, która obędzie się 11 listopada 2009 o godzinie 13.00 przy
              wejściu do M
              > etra Świętokrzyska w Warszawie.
              >
              >
              > Nasza demonstracja jest reakcją na corocznie, legalne marsze
              neofaszystów. W cz
              > asie pochodu przez centrum Warszawy skandują oni faszystowskie i
              antysemickie h
              > asła nawołując do nienawiści wobec wszystkich, którzy nie pasują
              do ich wizji &
              > #8222;prawdziwego Polaka”.
              > Jesteśmy oburzeni tym, że władze miasta Warszawa zezwalają na
              marsze neofaszyst
              > ów. Zgoda lub nawet tylko bierna postawa wobec tego typu
              demonstracji, prowadzi
              > do przyzwolenia na obecność głoszonych przez nich poglądów w
              przestrzeni publi
              > cznej. Czym to się kończy możemy w Polsce obserwować od kilku lat.
              Jeszcze nied
              > awno media regularnie publikowały zdjęcia kolejnych polityków
              wznoszących ręce
              > w geście „powitania rzymskiego” (które było gestem stosowanym przez
              > nazistów w III Rzeszy i jest obecnie znakiem rozpoznawczym osób o
              neofaszystow
              > skich przekonaniach), oraz głośno komentowano fakt iż szefem
              państwowej telewiz
              > ji był redaktor gazetki dla nazi-skinheadów.
              > Gdziekolwiek na świecie neofaszyści demonstrują, w odpowiedzi na
              to, na ulice w
              > ychodzą przede wszystkim zwykli mieszkańcy miast. To właśnie ich
              udział w kontr
              > manifestacjach jest jasnym przekazem dla ludzi zafascynowanych
              ideologią opartą
              > na nienawiści, że dla faszyzmu i jego mutacji nie ma i już nigdy
              nie będzie pr
              > zyzwolenia i akceptacji.
              > Dlatego zapraszamy wszystkich mieszkańców Warszawy do udziału w
              demonstracji an
              > tyfaszystowskiej, która będzie jasnym komunikatem, że w tym
              mieście, jak i w ża
              > dnym innym nie ma miejsca na propagowanie faszyzmu, ksenofobii,
              antysemityzmu c
              > zy homofobii."

normalnie nie czytuje hasza, ale z nudow, poczytalam, pochodnia
              ucieta, reka wyciagnieta,wiec zostaje faszystowski gest.
              a tu sie usmialam, kto ta kontrmanifestacja?
              Troche lewicowej mlodziezy
              moze nie mieszac antysemityzmu z homofobia
            • pro100 Re: i cóż one robią te straszne anysemity? 14.11.09, 20:33
              amamit napisała:

palą sady żydom, odcinają im wodę, obrzucają ich dzieci kamieniami? a jakby tak robili, to co? wysłać im wojsko na pomoc żeby się dzieci zbytnio nie spociły?

gay pride - kosher?
              polish pride - verboten?
              • first.kanalia Re: a czarownica wciaz sie smieje 14.11.09, 20:51
                posty o piruetach sie nie spodobaly, klikaczom przypominam,nie wale
                w ludziskow, wale w to co pisza, a jak sie same wywalaja na lodzie,
                to nie moja wina
                co do piruetow, denis wilman, i katerina witt,))) smila macie,
                nagroda pocieszenia
                • off_nick Re: a czarownica wciaz sie smieje 14.11.09, 20:57
                  first.kanalia napisała:

Tobie na oczy padło, wszystkie posty są.
                  Może częściej odświeżaj stronę.
                  • first.kanalia Re: a czarownica wciaz sie smieje 14.11.09, 21:00
                    ee tam off nickowo,niech ci bedzie,ale teraz sobie tytuluje
                    posty,wiem co brakuje,perle watek ciagne, a tu wyklikuja ludzie
                    a po co
                    • first.kanalia Re: off nickowa 14.11.09, 21:09
                      rusz sie troche zaloz jakis normalny watek,nie krec piruetow nie rob
                      oblaw , piszesz ladnie przeciez
          • dana33 Re: dane33, zostaw na chwilę to hańbiące ciebie 14.11.09, 20:41
            w israelu, perliczkowaty, polak czy nie polak, nie moglby napisac ani w nasze
            swieto, ani nie w swieto nic takiego, bo w israelu, przynajmniej dotychczas, nie
            moze byc mowy o jakiejkolwiek faszystowskiej demonstracji...
            ale niezle, ze tak miedzy wierszami popierasz taka onrowska demonstracyjke w
            dzisiejszej polsce...

ja nie pluje, perliczkowaty.... ja stwierdzam fakty, ze po swinsku plujesz na
            zmarlego i razem z cyniolem klamiecie i krecicie...
            nu, ale jak na broniacego demonstracji onr to oczywiscie inaczej nie mozesz...

w israelu nie ma nikogo przeciwnego panstwu. oprocz arabow oczywiscie.
            • dana33 Re: dane33, zostaw na chwilę to hańbiące ciebie 14.11.09, 20:42
              aaaaa, i oprocz tej grupki zydow z naturej karta, ktorzy jak tylko probuja
              demonstrowac, to sa wlasnie rozproszeni przez policje i opluci przez nasze
              gazety....
            • perla Re: dane33, zostaw na chwilę to hańbiące ciebie 14.11.09, 21:31
              dana33 napisała:

> ale niezle, ze tak miedzy wierszami popierasz taka onrowska demonstracyjke w
              > dzisiejszej polsce...

no ale dana33 przecież ty też jesteś z ONR-u, z tym, że israelskiego.
              I abyś nie kręciła potem - nie mam ci tego wcale za złe. Israelowi potrzebny
              jest nacjonalizm, i póki co większość Żydów israelskich to onerowcy są. Te same
              hasła, tylko inne nazwy nacji.
              W Polsce to margines w sumie jest, bo nam akurat nie potrzeba zbytnio
              nacjonalizmu. Ale np. Białorusi przydałby się. Czy wschodniej Ukrainie. Bo oni
              nadal zrusyfikowani są.
              Pamiętasz sprawę "mamusiek" w Israelu? Grzmiałaś, że znienawidzone u was są. No
              więc Blumstajn zachwyca się polskimi "mamuśkami".
              A co do faszystów jest. Zdaje się, że to u was zamknięto do pudełka żydowskich
              faszystów rodem z Rosji bo dopuszczali się pobić innych Żydów pod hitlerowskimi
              hasłami.
              W Polsce nie przypominam sobie aby jacyś pobili Żydów z takimi hasłami. Tak więc
              nie martw się faszystami polskimi, lepiej się martw tymi zassanymi z Rosji do
              was właśnie.
              • amamit Re: Dana, zostaw to hańbiące ciebie 14.11.09, 21:39
                zajęcie dalszego odpowiadania na dzisiejszy bełkot Perły.
                • first.kanalia Re: Dana, zostaw to hańbiące ciebie 14.11.09, 21:44
                  amamit napisała:

> zajęcie dalszego odpowiadania na dzisiejszy bełkot Perły.

ee tam wcale nie belkotal, z tym,ze jak sie nie wie co napisac,to
                  jest game over
                  inna sprawa nikt tu nie pisze by kogos przekonac
                  • amamit Re: Dana, zostaw to hańbiące ciebie 14.11.09, 21:50
                    Gini. Zapytałam, czy masz honor?
                    Nie wiesz co masz napisać? Czy nie zauważyłas?
                • perla uważasz więc, że dane33 potrzebny smoczek jest 14.11.09, 21:44
                  i twoje podpowiedzi co ma robić właśnie?
                  • amamit Re: 14.11.09, 21:47
                    smile)))
                    Twoje podpowiedzi jej niezbędne wprost.
                    • perla Re: 14.11.09, 21:54
                      ja jej nie podpowiadam, ja z nią rozmawiam. I nie dyktuje jej z kim i o czym ma
                      dyskutować. Nigdy bym nikogo tak nie upokorzył, jak to ty zrobiłaś przed chwilą,
                      i nikomu nie piszę z kim ma rozmawiać.
                      Ale oczywiście dana33 zaraz ci przyzna rację, no bo wy grupa przecież jest. smile))
                      Na marginesie. Mnie się podoba israelski nacjonalizm dany33, i jej niezmienność
                      poglądów względem tym. Natomiast nie podoba mi się twoje seryjne pisanie postów
                      potępiających te same zachowania w Polsce jakie dana33 ma w Israelu. Mniej pisz,
                      więcej myśl właśnie.
                      • amamit Re: 14.11.09, 22:03
                        Tobie, jak Gini, wydaje się, że masz taką moc sprawczą, że gdy coś napiszesz staje się prawdą? smile))

"Nigdy bym nikogo tak nie upokorzył, jak to ty zrobiłaś przed chwilą"
                        Nie Perła. Tak nie. Masz o wiele gorsze pomysły...
                        Ironia jest tobie też nieznana, chociaż kilka postów wcześniej zarzucałeś to Danie.
                        Co mnie do tego komu ona będzie odpowiadała,co i jak? Puknij się w czoło smile
                        • first.kanalia Re: 14.11.09, 22:08
                          o sobie piszesz,dosyc na dzis, pogadalysmy jak
                          nacjonalistki,bronicie swego ja swego i jest ok.0
                          • amamit Re: 14.11.09, 22:17
                            Dosyć w ogóle. Od jutra możesz nie łudzić się, że odpowiem na jakikolwiek twój post.

first.kanalia napisała:
                            pogadalysmy jak
                            > nacjonalistki

Głupota chodząca.
                            • first.kanalia Re: 14.11.09, 22:25
                              amamit napisała:

> Dosyć w ogóle. Od jutra możesz nie łudzić się, że odpowiem na
                              jakikolwiek twój
                              > post.

po tylu nieudanych piruetach)))
                              > pogadalysmy jak
                              > > nacjonalistki
                              >
                              > Głupota chodząca

adrianujesz sobie, a mnie co do tego.wolnosc slowa mamy
                              • amamit Re: 14.11.09, 22:28
                                Pisz na Berdyczów smile))
                                • first.kanalia Re: 14.11.09, 22:31
                                  amamit napisała:

> Pisz na Berdyczów smile))

nie sciadaj)))
                              • ariadna-enta Re: 14.11.09, 23:11
                                gini szmatko nie wycieraj sobie mną gęby
                    • first.kanalia Re: 14.11.09, 21:54
                      perla, amamit juz z Ciebie suflera zrobila a ja z nudow posty sobie
                      klikam(znowu chcialam o piruetach)ale to za zlosliwe nagroda
                      pocieszena)))
                      • perla spokojnie 14.11.09, 22:03
                        dziś wyczerpała już miesięczny limit postów ode mnie do niej właśnie.

first.kanalia napisała:

> perla, amamit juz z Ciebie suflera zrobila
                  • dana33 Re: uważasz więc, że dane33 potrzebny smoczek jes 14.11.09, 22:33
                    nie sa mi potrzebne.... ale ma racje...
                    po co z toba dyskutowac, jak bez przerwy lzesz i manipulujesz?
                    ci dwaj faszysci akurat zydami nie byli... i cala reszta tych israelskich
                    faszystow to rosjanie czysci etnicznie, ktorzy przyjechali tutaj na falszych
                    papierach... i ty o tym dobrze wiesz, dlatego jestes manipulantem wlasnie...

ciebie tylko mozna kopnac pokazujac ci twoje manipulacje i caly twoj podly
                    charakter, to wszystko...
                    • amamit Re: uważasz więc, że dane33 potrzebny smoczek jes 14.11.09, 22:42
                      Nie ma jednego postu w tym wątku, w którym by czegoś nie zełgał albo nie próbował manipulować.
                      No. Może w jednym nie smile Tym o limicie, który wyczerpałam smile))
                      Strasznie zmartwiona jestem smile
                    • cyniol Re: uważasz więc, że dane33 potrzebny smoczek jes 14.11.09, 23:17
                      dana33 napisała:

> ciebie tylko mozna kopnac pokazujac ci twoje manipulacje i caly twoj podly
                      > charakter, to wszystko...

Kobieta kopiaca faceta, piekny widok, co za prymityw straszny
              • cyniol Re: dane33, zostaw na chwilę to hańbiące ciebie 14.11.09, 21:59
                perla napisał:

> dana33 napisała:
                >
                > > ale niezle, ze tak miedzy wierszami popierasz taka onrowska demonstracyjk
                > e w
                > > dzisiejszej polsce...
                >
                >
                > no ale dana33 przecież ty też jesteś z ONR-u, z tym, że israelskiego.
                > I abyś nie kręciła potem - nie mam ci tego wcale za złe.

Dana nawet podpisala jakas petycje faszystowska w Niemczech, bo gonili Arabow.
                Polakom zas nie pozwala uczcic pamieci wielkiego Polaka i patrioty. Polski
                patriota to taki co kocha Zydow, a nie Polakow. Dawno juz mowie, ze nie po
                drodze Zydom z Polakami. Popieraja zawsze wszystko co szkodliwe jest dla kraju.
                Ta Dana33 z rodu hub drzewnych jest juz w Izraelu i nie moze sie od Polski odessac.
        • cyniol Re: nie dziwie sie, ze kretynski cyniol sie wije 14.11.09, 19:06
          Wrzaskiem nie zatuszujesz faktu, ze Izrael to panstwo rasistowskie jest wlasnie.
          RPA to byl przy was pikussmile

Now the minister and his friend the rabbi are establishing a separate group of
          religion-less people, and this disgrace is directed first and foremost at
          immigrants from the former Soviet Union; it's no wonder that people are
          beginning to organize to oppose it. And, in fact, the time has come for the
          citizens, the press and all the media to wake up and do something to save
          democracy and to prevent racism, which must be eliminated from the world.

www.haaretz.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=887462

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka